Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Αγώνας διαρκής, πολύμορφος, αδιάλλακτος μέχρι την τελική νίκη- Τι έγινε χθες με τις μηνύσεις μας σε βάρος υπαλλήλων της Αττικής οδού ΑΕ

Τι έγινε με τις μηνύσεις στην Αττική οδό. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μαρτυρία από τους αγωνιστες εναντια στα διόδια.

Αγώνας διαρκής, πολύμορφος, αδιάλλακτος μέχρι την τελική νίκη

Ή εμείς ή αυτοί

Χθες, Παρασκευή 4-3-11, μετά το πολύ ........

πετυχημένο δίωρο άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας (εθνική οδός) από τις Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω», κατευθυνθήκαμε προς την Αττική οδό προκειμένου να γυρίσουμε σπίτι.

Είχαμε αποφασίσει να βιντεοσκοπήσουμε, προκειμένου να παρουσιαστεί με απλό τρόπο στους συναγωνιστές, το πώς προβαίνουμε ατομικά στη μη καταβολή διοδίων, με δήλωση αδυναμίας πληρωμής και απαίτηση έκδοσης απόδειξης επί πιστώσει.

Θα το κάναμε σαν να υπήρχε αστυνομικός της τροχαίας, είτε στην πραγματικότητα υπήρχε είτε όχι.

Έτσι όντως κάναμε αλλά η υπάλληλος στο γκισέ μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά και με τη συμβουλή του επόπτη βάρδιας των διοδίων αρνήθηκε να μας ανοίξει την μπάρα και να μας εκδώσει απόδειξη επί πιστώσει κατακρατώντας μας παράνομα για τουλάχιστον 45 λεπτά της ώρας.

Εμείς φυσικά, παρουσία και άλλων συναγωνιστών που γυρνούσαν εκείνη την ώρα από την κινητοποίηση, αφού ενημερώσαμε την υπάλληλο ότι διαπράττει το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης το οποίο διώκεται αυτόφωρα καθώς και το αδίκημα της άρνησης έκδοσης φορολογικού στοιχείου, καλέσαμε την αστυνομία.

Έγιναν συλλήψεις και οδηγηθήκαμε στο τμήμα.

Εμείς φυσικά γνωρίζαμε ότι οι δικηγόροι της Αττικής οδού θα δασκάλευαν την ταμία και τον επόπτη να καταθέσουν και αυτοί μηνύσεις για συμψηφισμό.

Ήμασταν όμως αποφασισμένοι να παραμείνουμε ακόμα και 4 μέρες στο κρατητήριο, προκειμένου να στηρίξουμε μέχρι τέλους τον αγώνα μας απέναντι στο φασισμό των εταιριών των μεγαλοεργολάβων, οι οποίες δρουν σαν νταβατζήδες των δρόμων, κάνοντας πρακτικά ότι γουστάρουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, που αποτελούν το πολιτικό τους προσωπικό.

Επίσης θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πλήγμα στο ηθικό των εκτελεστικών τους οργάνων, αλλαγή της τακτικής τους απέναντι στους οδηγούς, καθώς και ρήξη στη συνείδησή τους όσον αφορά τις σχέσεις τους με τους εργοδότες οι οποίοι για 3 και 60 τους υποχρεώνουν να προβαίνουν σε αδικήματα έναντι της ελευθερίας των πολιτών.

Οι υπάλληλοι στην πραγματικότητα δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά το σάκκο του μποξ, ανάμεσα σε ένα πόλεμο μεταξύ του μαχόμενου λαού και των μαγαλοεργολάβων και τραπεζιτών που σε συνεργασία με την κυβέρνηση μας πίνουν το αίμα.

Καταθέσαμε μηνύσεις για παράνομη κατακράτηση και για παρακώλυση συγκοινωνίας και οι υπάλληλοι καταθέσαν μηνύσεις (κατόπιν εντολών των δικηγόρων τους) για ψευδή καταμήνυση, επειδή ισχυρίστηκαν ότι δεν μας είχαν εγκλωβισμένους για 45 λεπτά αλλά για 20 λεπτά(!!!) κατόπιν άνωθεν εντολών, για παρακώλυση συγκοινωνίας επειδή όπως ισχυρίζονται μέσω (προφανέστατα παράνομων) αρχείων της εταιρίας το συγκεκριμένο όχημά μας είχε περάσει 14 φορές τα διόδια της Αττικής οδού χωρίς να πληρώσει, με τον οδηγό να σπρώχνει την μπάρα, άρα θα μπορούσε να σπρώξει την μπάρα για ακόμη μια φορά!!!!!!!!!

Τέλος μας μήνυσαν για δυσφήμηση, διότι με την πράξη μας, λένε ότι απέναντι στη Αττική Οδό ΑΕ, φαίνονται ως ανίκανοι υπάλληλοι, συνεπώς μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Το τελευταίο, είναι μία εκβιαστική προσπάθεια της εργοδοσίας να βουλώσει τα στόματα των υπαλλήλων και να τους πει ότι αν «δεν είναι καλά παιδιά» τότε θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ η κανονική διαδικασία θα ήταν η αυτόφωρη, με τις συλλήψεις μας και την παραμονή μας στο κρατητήριο μέχρι την Τρίτη το πρωί, κάτι για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι, οι μεγαλοεργολάβοι κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου ο εισαγγελέας υπηρεσίας να πει προφορικά στο διοικητή του τμήματος ο οποίος έσπευσε βραδυάτικα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, να αφεθούμε όλοι ελεύθεροι και να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι αστυνομικοί του τμήματος μας είπαν πως κάτι τέτοιο ήταν πρωτοφανές!!

Ο αγώνας μας ουσιαστικά, αυτή την περίοδο παίρνει νέα μορφή και καινούργιες διαστάσεις.

Το άρθρο του Reuters είναι χαρακτηριστικό για το πόσο επικίνδυνο θεωρούν το Κίνημά μας, όλα τα λαμόγια που μας διαφεντεύουν και μας ξεζουμίζουν, ντόπια και πολυεθνικά.

Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν χωριστεί. Το ποτάμι πλέον δε γυρίζει πίσω.

Η αλληλεγγύη των συναγωνιστών μας που έσπευσαν στο τμήμα και παρέμειναν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, όπου αποχώρησαν κατόπιν δικής μας προτροπής προκειμένου να ξεκουραστούν, καθώς και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συναγωνιστών οι οποίοι θέλησαν να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα, είναι η δύναμη μας.

Ο αδιάλλακτος, διαρκής και ανένδοτος αγώνας μας είναι η συνταγή της τελικής μας νίκης!

Επιτέλους ο λαός πρέπει να επανακαταλάβει τη δημόσια περιουσία που εξ ορισμού του ανήκει!

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλη των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω»

τα χώνει σε Νίκα ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης

Με πολύ σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης.
Ο Κ. Κουτσούλης σε επιστολή του, επιρρίπτει ευθύνες στον σημερινό Δήμαρχο Καλαμάτας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην καλαμάτα με τα σκουπίδια να είναι λόφοι έξω απο τους καδους ενω κατηγορεί τον Νίκα ότι δεν ήθελα ποτε να λειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ.

Στην επιστολή του ο Γ. Κουστούλης αναφέρει: .......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Οι σωροί σκουπιδιών και η δυσοσμία που επικρατεί στους δρόμους της Καλαμάτας, φέρνουν στο νου μας τις θλιβερές ημέρες του 2002-03, τότε που η πόλη μας ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος......

Τότε όμως υπήρχε δικαιολογία: Είχε κλείσει η ..........

μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ) με δικαστική απόφαση, και δεν υπήρχε χώρος ταφής, ή γενικά απόθεσης απορριμμάτων.

Η πόλη δηλαδή ήταν παντελώς αθωράκιστη και βρισκόταν στο… έλεος των σκουπιδιών.Σήμερα όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος, καμία δικαιολογία να επιστρέψουμε στις ημέρες των αρχών του 2003.

Γιατί, η σημερινή δημοτική αρχή, το 2007, όταν ανέλαβε το Δήμο Καλαμάτας, παρέλαβε ένα ανανεωμένο στόλο απορριμματοφόρων, ένα σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, τη ΜΟΛΑΚ, επισκευασμένη με βελτιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία της, αποκαθιστώντας και τον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας που δυστυχώς είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ακόμα παραδώσαμε μπαλοποιητή για τα αδρανή, ενώ εξασφαλίσαμε και ένα χώρο εναπόθεσης αδρανών («Μαραθόλακκα»), αδειοδοτημένο.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, παραδώσαμε το Δεκέμβριο του 2007 στη Δημοτική Αρχή -μετά από αγώνα 4 ετών, που δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε κατά προτεραιότητα το βραχνά των σκουπιδιών- όλα όσα χρειαζόταν για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να σχεδιάσει χωρίς την πίεση του χρόνου, όπως εμείς, το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Βέβαια, ο κάθε δήμαρχος έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει τη δική του πολιτική.

Όταν όμως αποτυγχάνει και οδηγείται σε αδιέξοδα ο δήμος είναι υποχρέωσή του να κάνει τη δημόσια αυτοκριτική του, και να αναγνωρίζει τα λάθη και τις παραλήψεις του κι όχι να προσπαθεί να απέχει από τις ευθύνες του προβλήματος με αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις που απέχουν της αληθείας και δημιουργούν σύγχυση.

Υποχρέωση όμως και κάθε πολίτη -και ιδιαίτερα εκείνου που έχει διατελέσει δήμαρχος και μάλιστα έχει διαχειριστεί και λύσει το πρόβλημα- είναι να τοποθετείται δημόσια, όχι με ιδιοκτησιακό αίσθημα, αλλά με ευθύνη και αγάπη απέναντι στην πόλη και τους συμπολίτες του που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι για μια ακόμη φορά οφείλω να αναδείξω την αλήθεια για τα απορρίμματα, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, κάτι που για περισσότερα από 4 χρόνια αρνείται να πράξει ο δήμαρχος.Του ζητάμε λοιπόν:

1. Να παρουσιάσει τη μελέτη που, όπως ισχυρίζεται, για να επαναλειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ χρειάζεται δαπάνες στο μηχανολογικό εξοπλισμό της ύψους 13 εκατομμυρίων €. Είναι απορίας άξιον αυτό, όταν είναι δεδομένο ότι στο τέλος του 2006, λίγο πριν παραδώσω τη Δημαρχία στον κ. Νίκα, οι υπεύθυνοι που είχαν οριστεί λειτούργησαν κανονικά τη ΜΟΛΑΚ, μετά την επισκευή της.

2. Να εξηγήσει στους κατοίκους της Καλαμάτας γιατί δεν μερίμνησε για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της ΜΟΛΑΚ που έληξε το Σεπτέμβριο του 2009 και αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Είναι προφανές λοιπόν ότι στις προθέσεις του δημάρχου, ευθύς και εξαρχής, ήταν να μην λειτουργήσει ποτέ τη συγκεκριμένη μονάδα.

3. Να στοιχειοθετήσει γιατί, δηλώνοντας υπέρμαχος της κομποστοποίησης, απορρίπτει τη δοκιμασμένη και με τα σχετικά εχέγγυα για την ποιότητα του επεξεργασμένου προϊόντος λύση της ΜΟΛΑΚ και κυρίως με πολύ μικρό κόστος που συνολικά δεν υπερβαίνει τα 40 € τον τόννο, και προτιμά τις μεθόδους του «Σούκου» αρχικά και της RAM σήμερα, με βεβαρυμμένο κόστος (69 € τον τόννο)!

4.Να θεμελιώσει εμπράκτως, θέτοντας σε λειτουργία τη ΜΟΛΑΚ, έστω και δοκιμαστικά, τους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για ένα εργοστάσιο στο οποίο «σκουπίδια βάζεις, σκουπίδια βγάζεις». Ή ας μας πει ο δήμαρχος έστω, σε ποία μελέτη ή άποψη ειδικού στηρίζει τον (έωλο) ισχυρισμό του;

Είναι τέλος πασιφανές, ότι αν ο δήμαρχος ακολουθούσε την πολιτική μας και απέθετε στη «Μαραθόλακκα» μπαλοποιημένα αδρανή, όπως θα έπρεπε να κάνει από το 2007, με δεδομένη τη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ, η οποία ήταν έτοιμη στο τέλος του 2006, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

Αλήθεια κ. δήμαρχε, 4 χρόνια τώρα, τι έχεις κάνει ουσιαστικά για τα σκουπίδια, εκτός από το να κατηγορείς τους προηγούμενους δημάρχους, τον Περιφερειάρχη, την Κυβέρνηση και οποιονδήποτε άλλον, δηλαδή όλους τους άλλους εκτός από σένα;

Η έννοια της αυτοκριτικής είναι άγνωστη για σένα;

Γιώργος Ν. Κουτσούλης
τ. Δήμαρχος Καλαμάτας

Υ.Γ: Μπορείς να μας πεις δήμαρχε πόσο κοστίζουν οι σκουπιδοεργολάβοι τους οποίους μετά βδελυγμίας απεκήρυττες μέχρι και πριν τους εκλογές του Νοεμβρίου, τότε που τους “επιστράτευσες” για να κερδίσεις την… παρτίδα;

Έπεσαν μυνήσεις σε υπαλλήλους της Αττικής οδού

"Πολύ σκληρός για να πεθάνει" αποδείχτηκε για τον Μπόμπολα τόσο ο Λεωνίδας όσο και ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

Σήμερα 4/3, μετά το άνοιγμα των ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ τα μέλη του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος εισερχόμενοι στην Αττική οδό μετά την κινητοποίηση στην Ελευσίνα ζήτησαν πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ενημερώσει να γίνεται.
Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να δώσουν και .........

να σηκώσουν την μπάρα. Κλήθηκε η αστυνομία από τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ που ζήτησαν να μηνύσουν τους υπεύθυνους για παράνομη κατακράτηση.
Ο προϊστάμενος της Αττικής Οδού και αρμόδιος υπάλληλος οδηγήθηκαν μαζί με τα μέλη του κινήματος στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου.


Εκεί δήλωσαν ότι θα μηνύσουν (προφανώς για συμψηφισμό) και αυτοί τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα για παρακώλυση συγκοινωνιών(!!).
Μετά από κινητοποίηση δικηγόρων τόσο της παραχωρησιούχου "Αττική Οδός" όσο και δικηγόρων του κινήματος κατά των διοδίων και αφού ο καθένας ανάπτυξε τα νομικά του επιχειρήματα κατέληξαν στο να υποβληθούν μηνύσεις κατά της παραχωρησιούχου εταιρίας για παράνομη κατακράτηση.

Σημειώνουμε ότι στους περισσότερους σταθμούς διοδίων που σήμερα ζητήθηκε πιστωτικό δεν υπήρξαν αρνήσεις από τους υπαλλήλους των εταιριών και όλοι οι συναγωνιστές περνούσαν άνετα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ- ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Ή ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

www.oxidiodia.gr

www.denplirono.info

τηλ. επικοινωνιας 6944270606

Βραδιά σατυρικής ποίησης στα Φιλιατρά

Μια πολύ όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην σατυρική ποίηση η οποία κινήθηκε στο πνεύμα της αποκριάς, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 7:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, Αντιδήμαρχοι, και πολλοί πολίτες.

Την εκδήλωση άνοιξε η Δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου κ. Βιβή Παντελάκη η οποία παρουσίασε τους συντελεστές της βραδιάς.
Ο κ. Χρήστος Πλακονούρης αναφέρθηκε ........

στην γέννηση της σάτιρας και την διαχρονική της εξέλιξη.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ο οποίος είναι γνωστός Λογοτέχνης και ποιητής γνωστός και ως Κώστας Ερανιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στην σάτιρα όπως αυτή εκφράστηκε στην νεοελληνική ποίηση.

Τέλος ο εκπαιδευτικός , ποιητής και συγγραφέας κ. Στάθης Κακούτης αναφέρθηκε στο δημοτικό τραγούδι και στα αποκριάτικα Δημοτικά τραγούδια.

Ποιήματα διάβασαν η Φιλόλογος Σταματία Μιχαλακοπούλου και τα μέλη του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού θεάτρου Γιάννης Καπελούζος και Ευγενία Μανώλη.

Δείτε μερικά Video από την χθεσινή βραδιά.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Kopanaki News που μας παραχώρησε το πρώτο Video με την Κ. Παντελάκη


Ελάτε όλοι στο Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά

Κλείνουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Ανάστατοι οι πολίτες των δύο πόλεων για το έγγραφο του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Αναστάτωση επικρατεί για μία ακόμα φορά στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων μετά την απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου να αναστείλει την λειτουργία των δυο υποκαταστημάτων όταν πριν μερικούς μήνες οι διαβεβαιώσεις που παίρναμε ήταν ότι το ΙΚΑ Φιλιατρών όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα προσλάβουν προσωπικό.
Ανάλογο σκηνικό είχε δημιουργηθεί και πριν ένα ακριβώς χρόνο κάνοντας το τότε δημοτικό συμβούλιο να λάβει σε έκτακτη συνεδρίαση του την απόφαση για κατάληψη του υποκαταστήματος και τον τότε δήμαρχο της πόλης Αλκη Ξύγκα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Στην τότε παρέμβαση του ο βουλευτής Μεσσηνίας .........

του ΠΑΣΟΚ και νυν Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είχε θέσει για πολλοστή φορά το θέμα της στελέχωσης του ΙΚΑ Φιλιατρών και είχε πάρει διαβεβαιώσεις από τον τότε -αλλά και νυν- Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη ότι το ΙΚΑ όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα προσληφθούν και τρεις υπάλληλοι. Διαβάστε εδώ την τότε παρέμβαση Κουσελά και την διαβεβαίωση του Γ. Κουτρουμάνη.
Διαβεβαίωση που έμεινε ασφαλώς στα λόγια αφού δεν υλοποιήθηκε ποτέ αυτή η διαβεβαίωση του.

Χθες το βράδυ στην βραδιά σατυρικής ποίησης που έγινε στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αλλά και τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων Ευστάθιο Ανδρινόπουλο για το θέμα και προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.

Δήλωση Κώστα ΚόλλιαΔήλωση Ευστάθιου ΑνδρινόπουλουΜεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ της Ε.Ο Παραδείσια –Τσακώνα

Με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση του έργου Παραδείσια-Τσακώνα, που είναι κομβικής σημασίας για τον Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπέβαλλε πρόταση για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας του εν λόγω Υπουργείου ζητά από την Ε.Ε. την άμεση ένταξή του για το ποσό των 60 εκατ. ευρώ σαν επιλέξιμη δαπάνη (50% Ε.Ε. + 50% εθνικοί πόροι).

Το έργο είναι ώριμο, μπορεί να παράξει .........

άμεσα δαπάνες, δεν έχει ανοικτές απαλλοτριώσεις και δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το Γ’ ΚΠΣ.
Συγκεντρώνει, δηλαδή, όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η πρόταση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έφυγε ήδη για τις Βρυξέλλες, ενώ η απάντηση αναμένεται στο επόμενο εικοσαήμερο.

Η ενδεχόμενη αποδοχή από την Ε.Ε. της πρότασης θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του έργου και θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 χωρίς την πληρωμή αποζημιώσεων που θα συνεπάγοντο οι όποιες εξωσυμβατικές καθυστερήσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς που είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό Ιωάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός του 2011, δήλωσε τα εξής:
«Η εξέλιξη αυτή, στο βαθμό που θα καταλήξει θετικά, είναι πολύ σημαντική γιατί θα δώσει ένα τέλος στην πολύχρονη εκκρεμότητα και θα δικαιώσει τους αγώνες και τις προσπάθειές μας για την προσπελασιμότητα και την ανάπτυξης της Μεσσηνίας».

Γιούχαραν τον Νίκα. Ε και?? Σιγά μωρέ. Θα τους μαμήσει ολους μαζί με τον αντιδήμαρχο του.

Εχει καταντήσει ένα παχύδερμο που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όσο και να τον γιουχάρει ο κόσμος εκείνος δεν χαμπαριάζει τίποτα.
Το να σε φτύνουν και εσυ να αναρρωτιέσαι αν ψιχαλίζει.. τότε αυτό είναι αρρωστημένη κατάσταση.

Προσοχή καλαματιανοί.... Οι τοπικοί σας άρχοντες είναι πολύ μαμιάδες.
80 χρονών χούφταλα ακόμα μαμάνε... Φοράτε καν τσίγκινο σωβρακάκι ρε σεις. Θα σας μαμήσει ο Αντιδήμαρχος

Δείτε το Video και θα καταλάβετε.
Προπηλάκισαν τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Πορεία διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Καλαμάτας, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κάτοικοι των χωριών της Βέργας και της Μαντίνειας, διαμαρτυρόμενοι διότι με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) η παραλιακή ζώνη χαρακτηρίζεται ημιορεινή και απαγορεύεται η οικοδόμηση.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και αποδοκίμασαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, και δημοτικούς συμβούλους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά τεταμένη.

Οι κάτοικοι των παραλιακών χωριών που ..........

γειτνιάζουν με την Καλαμάτα και παρουσιάζουν, κυρίως η Βέργα, τεράστια ανάπτυξη, ζητούν να διατηρηθούν οι διατάξεις του ΠΔ του 1985, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να οικοδομούνται 200 τ.μ. στα τέσσερα στρέμματα. Στο νέο ΓΠΣ, η παραλία της Βέργας χαρακτηρίζεται ημιορεινή ζώνη, και έτσι μόνο στάβλοι μπορούν, πλέον, να οικοδομηθούν εκεί, γι αυτό και τα συνθήματα των κατοίκων ήταν «όχι βοσκοτόπια στο κέντρο της Βέργας».

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από έντονη συζήτηση, αποφάσισε να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το νέο προς αναθεώρηση ΓΠΣ, στις 17 Μαρτίου και στην συνέχεια να ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος περιμένει την τελική θέση του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στείλει στο Δήμο εδώ και αρκετό καιρό.

ΣΧΟΛΙΟ
Πότε θα τον πλακώσουν στις φάπες δεν ξέρω. Κάτι με το πανηγύρι της Υπαπαντής που φέτος κατάργησε, κάτι τα κραξίματα που του έκαναν στην πλατεία της Καλαμάτας οι μαγαζάτορες για την αύξηση στα Δημοτικά τέλη κάτι το ένα κάτι το άλλο... Στο τέλος τον βλέπω να τρώει μπουνίες στη μάπα.

Την Κυριακή ο β' γύρος των δικηγορικών εκλογών

Σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, εκλογές (β' γύρος) για την ανάδειξη νέων προέδρων. Μεταξύ των 12 Συλλόγων περιλαμβάνονται και οι τρεις μεγαλύτεροι, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Ήδη από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών εξελέγησαν πρόεδροι σε 41 Δικηγορικούς Συλλόγους, ενώ στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές, καθώς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου έχει παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο.

Επίσης, σε 38 Δικηγορικούς Συλλόγους .........

επανεξελέγησαν οι ίδιοι πρόεδροι και συγκεκριμένα στους Συλλόγους: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Άρτας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θήβας, Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κω, Λαμίας, Νάξου, Ναυπλίου, Ορεστιάδας, Πειραιά, Ροδόπης, Ρόδου, Σάμου, Σερρών, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

Αντίθετα, σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους εξελέγησαν νέοι πρόεδροι από τον α' γύρο των δικηγορικών εκλογών. Οι 12 αυτοί Σύλλογοι είναι: Αγρινίου, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κοζάνης, Λασιθίου, Μεσολογγίου, Ξάνθης, Πρέβεζας και Σπάρτης.

«Οι μονομάχοι»

Για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν εκλογές στους εξής 12 Δικηγορικούς Συλλόγους: 1) Αθήνας, μεταξύ Δημ. Βερβεσού (ποσοστό 26,07%) και Γιάν. Αδαμόπουλου (19,92%). Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στην Αθήνα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

2) Βέροιας, μεταξύ Δημ. Ζυγουλιανού (33,58%) και Όλγας Κυριακίδου (26,20%).

3) Θεσσαλονίκης, μεταξύ Εμ. Λαμτζίδη (17,11%) και Νικ. Βαλεργάκη (15,98%). Διευκρινίζεται ότι οι εκλογές στη συμπρωτεύουσα θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011.

4) Καβάλας, μεταξύ Αθ. Αθανασίου (47,68%) και Παυλ. Γεωργιάδη (27,48%).

5) Κορίνθου, μεταξύ Παν. Νικολόπουλου (49,83%) και Αντ. Χανιώτη (28,62%).

6) Κυπαρισσίας, μεταξύ Αιμ. Σέκλου (50%) και Κων. Τσούτσια (50%).

7) Λαρίσης, μεταξύ Δημ. Κατσαρού (45,20%) και Φιλ. Σαμαρά (19,91%).

8) Λευκάδας, μεταξύ Ηλ. Τσάκαλου (31,91%) και Ευφροσύνης Φίλιππα (27,66%).

9) Λιβαδειάς, μεταξύ Σερ. Μωραΐτη (38,67%) και Αχ. Κοτσώνα (36%).

10) Μυτιλήνης, μεταξύ Δημ. Καλλία (36,76%) και Μιχ. Σκουρκέα (25%).

11) Πατρών, μεταξύ Νικ. Παπάκου (39,41%) και Αθ. Αμπατζή (34,82%).

12) Ρεθύμνου, μεταξύ Ευαγγ. Μουνδριανάκη (39,84%) και Χαρ. Παπαδάκη (39,02%).

Zougla.gr

High tech κλοπή στα ΑΤΜ

Μια απίστευτη μέθοδο παγίδευσης και κλοπής σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών των τραπεζών (ATM) εφαρμόζουν, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ομάδες επιτηδείων.

Πρόκειται για τη μέθοδο «cash tapping», κατά την οποία οι θρασύτατοι απατεώνες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα -τάπες -, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ.
Από την εσωτερική πλευρά, οι «τάπες» ..........

αυτές έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Ο πελάτης, ο οποίος κατά κανόνα είναι ανυποψίαστος, πραγματοποιεί συναλλαγή ανάληψης χρημάτων με το ΑΤΜ, καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η έξοδος των χρημάτων είναι μπλοκαρισμένη από την «τάπα», νομίζει ότι δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή του, διότι δεν λειτουργεί σωστά το μηχάνημα, και εν συνεχεία αποχωρεί.

Τότε οι δράστες, που συνήθως επιτηρούν το ΑΤΜ από ασφαλή απόσταση και προσδοκούν στην αποχώρηση του ανυποψίαστου πελάτη, που δεν θα ανησυχήσει και δεν θα προβληματιστεί από το γεγονός ότι το ΑΤΜ δεν του έδωσε χρήματα, σπεύδουν με την αποχώρησή του στο ΑΤΜ και αφαιρούν την «τάπα», πάνω στην οποία έχουν κολλήσει τα χαρτονομίσματα της συναλλαγής.Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, που συνέλαβε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης υποκαταστήματος τράπεζας, δύο δράστες «επί το έργον»…Σημειώνεται ότι οι εν λόγω δράστες έχουν συλληφθεί, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μιμητές…Τρόποι προστασίας

Όταν ως πελάτες πλησιάζουμε το ATM για συναλλαγή (πέρα από τον έλεγχο για την ύπαρξη μηχανισμών skimming), κοιτάζουμε προσεκτικά την έξοδο των χρημάτων για ενδεχόμενη ύπαρξη τάπας.

Εάν, παρά τον οπτικό έλεγχο, κατά τον οποίο δεν αντιληφθήκαμε ύπαρξη τάπας, το ΑΤΜ δεν μας δώσει χρήματα, τότε:

Α. Παραμένουμε μπροστά στο ΑΤΜ

Β. Βεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για προβληματική λειτουργία του ΑΤΜ (και όχι ύπαρξη τάπας), κάνοντας τις εξής ενέργειες:

1) Ελέγχοντας την απόδειξη συναλλαγής ή στην περίπτωση που δεν είχαμε ζητήσει απόδειξη συναλλαγής, βάζοντας ξανά την κάρτα μας και ζητώντας υπόλοιπο ή mini statement

2) Επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ΑΤΜ της τράπεζάς μας

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε την ύπαρξη τάπας:

Α. Παραμένουμε μπροστά στο ΑΤΜ

Β. Τηλεφωνούμε και ενημερώνουμε με ηρεμία την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ΑΤΜ της τράπεζάς μας

Γ. Εκτελούμε πιστά τις οδηγίες του υπαλλήλου. Εξηγείται εν προκειμένω ότι, αναλόγως του σημείου και της ώρας, ο αρμόδιος υπάλληλος της τράπεζας:

• Είτε θα ενημερώσει και θα αποστείλει υπάλληλο ασφαλείας της τράπεζας. (Θα σας ζητήσει, επίσης, να παραμείνετε στον χώρο έως την άφιξη του υπαλλήλου ασφαλείας και, ενδεχομένως, εάν βλέπετε νεαρούς ή άλλους υπόπτους που σας δημιουργούν την εντύπωση ότι επιτηρούν το ΑΤΜ)

• Είτε θα ενημερώσει και θα αποστείλει αστυνομικούς. (Θα σας ζητήσει επίσης να παραμείνετε στο χώρο έως την άφιξη της Αστυνομίας και, ενδεχομένως, εάν βλέπετε νεαρούς ή άλλους υπόπτους που σας δημιουργούν την εντύπωση ότι επιτηρούν το ΑΤΜ)

• Είτε θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε την τάπα, να παραλάβετε τα χρήματά σας και να αποστείλετε υπηρεσιακά την τάπα στην αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας της τράπεζας την επόμενη ημέραΚλείνουν οριστικά το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Αρχισαν τα οργανα.


http://filiatrablog.blogspot.com/2011/03/blog-post_8953.html

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Η εν ψυχρώ δολοφονία δύο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ,σε
συμπλοκή με κακοποιούς στην περιοχή του Κηφισού, είναι ένα ακόμη χαστούκι στην οργανωμένη πολιτεία και στους θεσμούς.

Το κράτος παρακολουθεί τα θλιβερά συμβάντα ανίκανο να παρέμβει δυναμικά και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ηρεμία και ασφάλεια στους κατοίκους του.
Βορά στην αποφασιστικότητα των στυγερών δολοφόνων, των κακοποιών , του οργανωμένου εγκλήματος ,των τρομοκρατών , της τυφλής βίας είναι για μία ακόμη φορά αθώοι.
Δύο νέα παιδιά που θεώρησαν ότι "έφτιαξαν" τη ζωή τους ........

εισερχόμενοι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας τώρα, κείτονται νεκροί.

Aπό τη μία έχουμε ένα κράτος ανήμπορο, θλιβερό, αδύναμο και από την άλλη, όλους εμάς να αναρωτιόμαστε τι φταίξαμε και τα παιδιά μας χάνονται, η ζωή μας κινδυνεύει, τα εισοδήματά μας εξανεμίζονται, η καθημερινότητά μας γίνεται δύσκολη και πιεστική, η χαρά της ζωής χάθηκε...
Γιατί?

Γιατί εμπιστευθήκαμε τις τύχες μας στα χέρια ανεπαρκών πολιτικών, γιατί την ώρα των αποφάσεων είμασταν απλοί παρατηρητές και όχι συμμέτοχοι!
Γιατί απογοητευθήκαμε και αποστασιοποιηθήκαμε απο τη μέγιστη δημοκρατική διαδικασία -την εκλογική- και δώσαμε τη δύναμη σε μικρούς ανθρώπους να μας κυβερνήσουν.
Γι αυτό και χάσαμε τη χαρά μας, το γέλιο μας, τις πολύτιμες ζωές νέων ανθρώπων!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει!!!

Βραδυά σατυρικής ποίησης στα Φιλιατρά

Ο Δήμος Τριφυλίας στην προσπάθειά του να οργανώσει αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα, ακόμα και τα πιο δύσκολα , οργανώνει την Παρασκευή 4/3/2011 στα Φιλιατρά μια ποιητική- μουσική βραδιά αφιερωμένη «ΣΤΗ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ». Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα γίνει στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, στα Φιλιατρά στις 7.30 μ.μ.

Σατυρική ποίηση θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με ........

την ιδιότητα του λογοτέχνη (Κώστας Ερανιώτης) και ο λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης. Σατυρικά δημοτικά τραγούδια θα παρουσιάσει και θα τραγουδήσει ο Στάθης Κακούτης. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι κυρίες Σταματία Μιχαλακοπούλου και Ευγενία Μανόλη.

Σίγουρα θα είναι μια βραδιά για απαιτητικό κοινό όμως απόλυτα εναρμονισμένη μέσα στο πνεύμα της χαράς και της διασκέδασης των ημερών.

Τυπώθηκε το ΦΕΚ, με την (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ, για την μη πληρωμή διοδίων. Σε ισχύ οι νέες οδηγίες διελευσης διοδίων ΧΩΡΙΣ πληρωμή.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η (ν)τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα για την ποινικοποίηση της μη πληρωμής διοδίων.
(Κλίκ στο δίπλα έγγραφο)

Πρόκειται για το ΦΕΚ 33 τεύχος Α (Νόμοι και προεδρικά διατάγματα) που εκδόθηκε από το Εθνικό τυπογραφείο.

Το ΦΕΚ αναφέρει:........

Άρθρο 17
1. Προστίθεται άρθρο 391 στον Ποινικό Κώδικα ως ακολούθως:
«Άρθρο 391 Αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου
Όποιος χρησιμοποιεί μέσο δημόσιας συγκοινωνίας που προορίζεται για κοινή χρήση χωρίς να καταβάλλει το αντίτιμο εισιτηρίου οποιασδήποτε μορφής, τιμωρείται με κράτηση ή με πρόστιμο. Η ποινική δίωξη ασκείται μετά από έγκληση.»
2. Η παράγραφος 10 του άρθρου 29 του ν. 2696/1999 (ΦΕΚ 57 Α ́) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» αναριθμείται σε παράγραφο 11. Στο ίδιο άρθρο προστίθεται νέα παράγραφος 10 ως εξής:
«10. Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»
Μετά και από την δημοσίευση σε ΦΕΚ της (ν)τροπολογίας Ρέππα ισχύουν νέες οδηγίες διέλευσης από τα διόδια ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ.

Αναλυτικά:

Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει απόδειξης.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»


Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο; Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;
Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια που είναι αναρτημένα στο site www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com


Τις παραπάνω οδηγίες καθώς και τα τηλέφωνα των μελών του Πανελλαδικού συντονιστικού μπορείτε να τις βρείτε σε αυτό το επισυναπτόμενο αρχείο το οποίο μπορείτε και να εκτυπώσετε για να το έχετε σε πρώτη ζήτηση.

Διευκρινίσεις για τους αγρότες που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση

Διευκρινίσεις για τους αγρότες που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση, δίνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο υπουργός διασαφηνίζει ότι στο πλαίσιο της τελευταίας τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013, «το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο σε δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, στο πλαίσιο των προωθούμενων στοχευμένων δράσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη στήριξη των καπνοπαραγωγών».

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει επίσης ότι οι .......

αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν ολοκληρώσει τις διοικητικές πράξεις εφαρμογής του νέου Μέτρου της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και μετά τον καθορισμό των λεπτομερειών, θα ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων νέων δικαιούχων.

Δικαιούχοι του μέτρου είναι γεωργοί, αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης ηλικίας 55 έως 63 ετών, με δυνατότητα αποζημίωσης μέχρι 10 έτη και μέχρι την ηλικία των 65 ετών. Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης, ανά δικαιούχο, ορίζεται σε 5.000 ευρώ και χορηγείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, υπό τον όρο ότι πιστοποιείται η τήρηση των δεσμεύσεων από τους δικαιούχους.

Express

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον τραγικό θανατο των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Η ελλιπής και βραχεία εκπαίδευση που παρέχεται στο σώμα των Ειδικών Φρουρών και η ανεπαρκέστατη προστασία με τα υλικοτεχνικά μέσα που τους παρέχεται, όχι μόνο τους δημιουργεί προβλήματα στο να επιτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους, αλλά δυστυχώς τους καθιστά απροστάτευτους απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ο τραγικός θάνατος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δυστυχώς, το επιβεβαίωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα ........

συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των δύο παιδιών που εκτελέστηκαν εν ώρα καθήκοντος, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια της ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ουσία αυτά τα νέα παιδιά καλούνται να κάνουν την δουλειά ενός αστυνομικού, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση που λαμβάνει κάποιος στην Σχολή Αστυφυλάκων ή Αξιωματικών Αστυνομίας, χωρίς την αντίστοιχη επαγγελματική εξέλιξη και χωρίς τις αντίστοιχες οικονομικές απολαβές.

Τα ακραία περιστατικά βίας, τα οποία εντείνονται ακόμη περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, επιβάλλουν την συνετή και υπεύθυνη διαχείριση και αντιμετώπιση της αύξησης της εγκληματικότητας από την Πολιτεία.

Η ασφάλεια είναι ελευθερία, ο φόβος είναι σκλαβιά.

Αλλαγές σε επικουρικά και βαρέα το καλοκαίρι

«Ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις από τα προβληματικά ταμεία και αλλαγές στην λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, έρχονται στο προσκήνιο έπειτα από το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών.Υπό το φόβο περικοπών στους μισθούς ο ιδιωτικός τομέας, αν και σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, οι Έλληνες κατατάσσονται στους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μίνι ασφαλιστικό καταρτίζεται μέσα στο καλοκαίρι και πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων.
Προβλέπει περικοπές στα προβληματικά ..........

επικουρικά ταμεία από το 2012 και νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών από τον Ιούλιο.

Το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών για το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολίτικων Υπάλληλων θα παραδοθεί αρχές Μάιου.

θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ταμεία και εντός του Σεπτεμβρίου όπου υπάρχει οικονομικό πρόβλημα οι επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο 20% του συντάξιμου μισθού σταδιακά από το 2012 σε μια δεκαετία.

Περικοπές θα υπάρξει και στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά .Η νέα λίστα από τον Ιούλιο θα περιλαμβάνει 480.000 από τους 630.000 που ασφαλίζονται με αυτό το καθεστώς

Όσων το επάγγελμα αποχαρακτηριστεί θα έχουν σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας ώστε το 2016 να συνταξιοδοτούνται στα 60 με 35ετια. Θα εξαιρεθούν όσοι ήδη έχουν 12 χρόνια ασφάλιση.

Την ιδία ώρα, νέες περικοπές μισθών φοβούνται ότι θα έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και αντιπαραθέτουν μελέτη του ΙΝΕ που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν τις χαμηλότερες αμοιβές στην ΕΕ

Στην έρευνα αποδεικνύεται ότι τη τελευταία 15ετια ο επιχειρηματικός κόσμος δεν θυσίασε την υψηλή κερδοφορία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Τα σχολεία δεν καταργούνται οι ψυχές δεν συγχωνεύονται.

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ»

Από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Πυργάκι Μεσσηνίας.
Τι έχετε να πείτε σε αυτά τα παιδιά κύριοι της παιδείας ιδιαίτερα εσείς κ. Δια μαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου που όταν έρθετε στην Μεσσηνία καλό θα είναι να πάτε σε αυτά τα παιδιά και να τα κοιτάξετε στα μάτια…

Best-tvΈναρξη διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011 από την ΕΑΣ

Από την ΕΑΣ Μεσσηνίας ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011 για τις εξής κατηγορίες μεταβίβασης: .........

• Πώλησης δικαιωμάτων μαζί με γη

• Μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς γη

• Πώλησης ειδικών δικαιωμάτων

• Πώληση του συνόλου της εκμετάλλευσης(σύνολο γης και δικαιωμάτων)

• Κληρονομιάς

• Ενοικίασης δικαιωμάτων μαζί με τη γη

• Αλλαγή προσωπικών στοιχείων δικαιούχων (ΑΦΜ, επωνυμία, κλπ)

• Λήξη μίσθωσης δικαιωμάτων μαζί με γη

Τα δικαιώματα συνολικής αξίας έως και 200€ που δεν μεταβιβάστηκαν το έτος 2010, αν δεν μεταβιβαστούν για το έτος 2011 θα οδηγηθούν στο Εθνικό Απόθεμα.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης ορίζεται η Δευτέρα 4 Απριλίου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με δικαιολογητικά, κόστος κλπ. οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Υποκαταστήματα της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για Παραδείσια - Τσακώνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα κατέθεσε την Τρίτη 1η Μαρτίου ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος αναφορικά με το δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα και τις συνεχείς καθυστερήσεις που παίρνει το έργο εξ' αιτίας της μη καταβολής των οφειλόμενων στην κατασκευάστρια εταιρία.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου: ........

Μετά την καταστροφή του οδικού τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα που έγινε το 2003, από το 2004 και μετά εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για ανακατασκευή, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έργου ύψους 114 εκατομ. €, έγινε η δημοπράτηση, υπεγράφη η σύμβαση και άρχισαν οι εργασίες το 2006 με χρόνο παράδοσης το 2010.

Ενώ τα πρώτα χρόνια προχωρούσαν οι εργασίες κανονικά, από τα μέσα του 2010 δεν εκταμιεύθηκαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των εργασιών και έτσι την αναβολή παράδοσης του έργου, αρχικά για το φθινόπωρο του 2010, μετά το Δεκέμβριο του 2010 με μια μικρή παράκαμψη πεντακοσίων μέτρων.

Στις 7-12-2010 κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωνε ότι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στην κατασκευάστρια εταιρία και ότι εκτός από τη γέφυρα Τ4, η οποία θα δοθεί στις 28 Οκτωβρίου 2011, το υπόλοιπο τμήμα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί, οι εργασίες δεν προχωράνε και η παράδοση ξαναμετατίθεται από τον Απρίλιο χωρίς να γνωρίζουμε για πότε.
Επειδή και στην παλαιά Εθνική οδό από την οποία σήμερα διεξάγεται η κυκλοφορία έχει σημειωθεί κατολίσθηση στη θέση Δερβένι και κινδυνεύει να αποκοπεί κάποια στιγμή τελείως ο Νομός Μεσσηνίας

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Θα εκταμιεύσει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά και πότε προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα ; Τουλάχιστον θα γίνει τούτο με την μικρή παράκαμψη πριν τους θερινούς τουριστικούς μήνες ; .

Αθήνα 1 - 3 - 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέντε νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ενεργοποιούνται εντός του έτους από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι ή άνεργοι.

Τα νέα προγράμματα για το 2011 είναι τα εξής: .......

1. «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους,

2. Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

3. Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011 και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών,

4. Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,

5. Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ταυτοχρόνως ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει τριάντα επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,7 δισ. ευρώ, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 800.000 άτομα. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε πέντε άξονες:

1. Διατήρηση θέσεων εργασίας και Προσαρμοστικότητα εργαζομένων και επιχειρήσεων: Εφαρμόζονται έντεκα (11) προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1,3 δισ. ευρώ. Στοχεύουν στη διατήρηση 410.000 θέσεων εργασίας, στην επαγγελματική εκπαίδευση 223.000 εργαζομένων και στη δημιουργία 70.000 ευκαιριών εργασίας στον τουριστικό τομέα.

2. Ένταξη και επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για οκτώ (8) προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 975 εκατ. ευρώ, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία για πάνω από 90.000 ευκαιρίες εργασίας για ανέργους.

3. Προώθηση της επιχειρηματικότητας των ανέργων. Τρία (3) προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 282 εκατ. ευρώ. Μέσω των προγραμμάτων αυτών δημιουργούνται πάνω από 12.500 ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για ανέργους.

4. Ενίσχυση ατόμων με Αναπηρία και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων: Πέντε (5) προγράμματα, εκ των οποίων τα δύο (2), με προϋπολογισμό 53,2 εκατ. ευρώ, δημιουργούν συνολικά πάνω από 3.000 ευκαιριών εργασίας και επιχειρηματικότητας, για άτομα που ανήκουν σε εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Τα άλλα τρία (3) προγράμματα αφορούν την Επαγγελματική Κατάρτιση 282 Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με προϋπολογισμό πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ.

5. Αρχική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Νέων: Πρόκειται για δυο (2) προγράμματα εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα αυτά αφορούν τη δημιουργία 16.000 ευκαιριών επαγγελματικής εκπαίδευσης και απευθύνονται αποκλειστικά σε νέους.

Όπως εξάλλου επισημαίνει στην ανακοινωσή του ο Οργανισμός, μέχρι τώρα τα εφαρμοζόμενα προγράμματα έχουν αποδώσει τα εξής:

- Τη διατήρηση 282.000 θέσεων εργασίας,

- Την ένταξη περισσότερο από 58.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας,

- Τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό κατά 54.000 θέσεις εργασίας,

- Τη φοίτηση - στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέων - 11.500 σπουδαστών σε 52 Σχολές Μαθητείας και 2.600 σπουδαστών σε 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ .

Πέραν αυτών το επόμενο διάστημα αναμένεται:

- Η κατάρτιση περίπου 125.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%) έτους 2011 και σχεδόν 35.000 εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) μέσω της χρηματοδότησης του Λ.Α.Ε.Κ.

- Η επαγγελματική κατάρτιση περίπου 65.000 εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων, μέχρι τα μέσα του 2012.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Τελικά τι μαγειρεύει η Ντίνα Νικολάκου;

Χθες το έγκυρο και πολυ καλό blog Διογένης ρώταγε την κ. Νικολάκου τι δημοσιογραφικό μαγαζί στήνει για την Πελοπόννησο.

Αλήθεια. Τι εννοεί η κ. Νικολάκου λέγοντας ότι θα βάλει κανόνες στα πάντα;
Τι εννοεί η Ντίνα Νικολάκου ότι θα βάλει κανόνες στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης;
Ποιος της ζήτησε πελατειακές σχέσεις? Μήπως η κ. Νικολάκου θέλει να γίνει ρυθμιστής των Μέσων μαζικής ενημέρωσης;

Νομίζω ότι αυτά η κ. Νικολάκου θα πρέπει να τα διευκρινήσει τα πάντα σε σχέση με αυτά που δήλωσε στην εκπομπή.

Δείτε το Video με την συνέντευξη της Ντίνας Νικολάκου.
Να πάψουν οι πολιτικοί να φορτώνουν τις αμαρτίες τους στις ΜΚΟ!

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες απίστευτων αποκαλύψεων για χρηματοδοτήσεις από υπουργεία σε δράσεις ΜΚΟ που δεν έχουν κανένα όφελος για την Ελλάδα: καλλιέργεια της ντομάτας στην Αφρική, Ορθοδοξία στην Βόρεια Κορέα, κλιματικές αλλαγές στην Βαλτική κλπ.

Και δικαιολογημένα αναστατώνεται η κοινή γνώμη. Οδηγείται όμως σε λάθος συμπέρασμα, αν θεωρεί ότι υπαίτιες είναι οι ΜΚΟ. Πράγματι, αν κάποιοι πολίτες θέλουν να συστήσουν π.χ. τον "Σύλλογο των ονειροπόλων", αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Το πρόβλημα θα δημιουργούταν αν αποφάσιζε κάποιο υπουργείο να τους χρηματοδοτήσει!

Όπως π.χ. το Υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδότησε την Εκκλησιαστική ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" με πάνω από 1 εκ. € για να στείλει στα θύματα του Τσουνάμι… εσώρουχα και στολές καρναβαλιού!
Και ο μεν Αρχιεπίσκοπος διέλυσε την "Αλληλεγγύη", αλλά ..........

ποιος διερεύνησε τις ευθύνες των πολιτικών που ενέκριναν αυτή την χρηματοδότηση, διαθέτοντας το 65% των συνολικών επιχορηγήσεων του Υπουργείου σε μια μόνο οργάνωση, η οποία μάλιστα μόλις είχε ιδρυθεί;

Η κριτική επομένως δεν πρέπει να κατευθύνεται στις ΜΚΟ, που αποτελούν έναν χώρο κοινωνικής ελευθερίας και δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι η πολιτική ηγεσία, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν ΜΚΟ, που ορισμένες δημιουργήθηκαν επί τούτου την παραμονή, για να κατευθύνουν κονδύλια, υπό αδιαφανείς όρους και για ανομολόγητους σκοπούς.

Και το πιο παραπλανητικό είναι ότι κάποιοι πολιτικοί (μερικές φορές οι ίδιοι!), βρίσκουν πάτημα σε αυτές τις ατασθαλίες για να προτείνουν την νομική χειραγώγηση των ΜΚΟ. Έτσι προκύπτει η πρόταση να "χαρτογραφηθούν" οι ΜΚΟ, να "κατηγοριοποιηθούν" και τελικά να ελεγχθούν από τον κρατικό μηχανισμό! Αυτό θα ήταν καταστροφική παρέμβαση στην κοινωνία των πολιτών. Θα ήταν ο θρίαμβος του πελατειακού κράτους, το οποίο χρησιμοποιώντας τις ίδιες τις αμαρτίες του, θα "έβαζε χέρι" σε έναν αναδυόμενο χώρο ελευθερίας των πολιτών.

Ένα πράγμα πρέπει να ελεγχθεί: οι χρηματοδοτήσεις των κρατικών φορέων προς τις ΜΚΟ που τις επιθυμούν και τις αποδέχονται. Διότι μη ξεχνάμε ότι πολλές ΜΚΟ δεν παίρνουν κρατικά χρήματα και ούτε τα ζητάνε. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα π.χ. χρηματοδοτούν κατά 90% τα προγράμματά τους με ιδίους πόρους.

Επίσης πρέπει να μπει ένα πλαίσιο διαφάνειας για το που και πως αξιοποιούνται τα χρήματα από τηλεμαραθώνιους και αντίστοιχες εκδηλώσεις. Και, για τον σκοπό αυτό, απαιτείται η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα. Ανεξάρτητου, τόσο από τις ΜΚΟ, αλλά πρωτίστως ανεξάρτητου από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς. Παράλληλα, πρέπει να προωθήσουμε μέτρα για την ενίσχυση του εθελοντισμού.

Έρχεται μπαράζ κινητοποιήσεων από τις επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

Μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" ανακοίνωσαν νέες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων... Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Οι Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω", μετά την μαζικότατη, βροντερή απάντηση της 1ης Μάρτη, με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση σε ενότητα με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού, έξω από το κτίριο των τζαμπατζήδων, προχωρούν σε μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα διόδια της χώρας.

Συγκεκριμένα...........

Παρασκευή 4-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Ελευσίνας στην εθνική οδό.

Tο Σάββατο 5-3-11, στις 12 το μεσημέρι ανοίγουμε τα διόδια Μοσχοχωρίου στη Θεσσαλία.

Την Καθαρά Δευτέρα, 7-3-11, στις 4μμ ανοίγουμε τα διόδια Αφιδνών.

Οι κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα ανοίγματα διοδίων.
Διατρανώνουμε στην κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών, ότι το κίνημά μας δεν καταστέλλεται και δεν τρομοκρατείται.
Θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους μέχρι να τους ανατρέψουμε! "

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"

Πανελλήνιες: Οδηγίες για την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Οδηγίες για τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009), δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω υποψήφιοι καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (σ.σ. αναφέρονται παρακάτω), προκειμένου να αποκτήσουν έγκαιρα το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους, ώστε να γνωρίζουν εάν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις με την πιστοποίηση της πάθησής τους και να μην καθυστερήσει η εγγραφή τους σε περίπτωση που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις ...........

Επιτροπές θα γίνεται από αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2011.

Υποψήφιοι είναι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (υπόδειγμα αίτησης υπάρχει στο τέλος του παρόντος δελτίου και στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜ http://www.minedu.gov.gr, στην επιλογή ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις/Έγγραφα Εξετάσεων Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις)

β)Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο, οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και

γ) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις των παθήσεων που απαιτούν διαπίστωση συγκεκριμένου ποσοστού αναπηρίας (υποψήφιοι με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85% ή με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%), οι υποψήφιοι συνυποβάλλουν τη σχετική γνωμάτευση από Α/θμια ή Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας του υποψηφίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:

1. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (Π.Γ.Ν.) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

3. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

4. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

5. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

6. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΡΙΣΑΣ

7. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΤΡΩΝ

8. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

9. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

10. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

11. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»

12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

13. Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Ο ’ΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

14. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι για τη διευκόλυνση και την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας τόσο του ιδίου του υποψηφίου όσο και των Επιτροπών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ένα και μόνο Νοσοκομείο από τα αναφερόμενα για την έκδοση τόσο των ιατρικών γνωματεύσεων όσο και την τελική διαπίστωση και έκδοση των πιστοποιητικών.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης στην περίπτωση αυτή, κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές των προαναφερομένων Νοσοκομείων, το οποίο αναγράφει επακριβώς και ολογράφως την πάθηση του υποψηφίου, όπως αυτή αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο 35 του ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄) με τον αντίστοιχο κωδικό (όπως αναγράφεται στον επισυναπτόμενο πίνακα), δε χρειάζεται να προσέλθουν εκ νέου στις ειδικές επταμελείς επιτροπές για την απόκτηση του εν λόγω πιστοποιητικού, αλλά θα χρησιμοποιήσουν το πιστοποιητικό που ήδη κατέχουν.

Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5%, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων, σε Λύκειο της επιλογής τους. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθεί με νεότερη εγκύκλιο η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί προς ενημέρωση στο διαδίκτυο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ που είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 210-3442100, 3442101, 3442099, 3442703.

Ναυτεμπορική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει Καθαράς Δευτέρας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ανακοίνωσε σήμερα η Τροχαία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις : ........

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 η κυκλοφορία των φορτηγών θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.), όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Δ. Κουσελάς: «Η φοροδιαφυγή είναι κλοπή σε βάρος της κοινωνίας και η καταπολέμησή της, υπόθεση όλων!»

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, αφού σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης».

Εξήγγειλε ότι «στο επόμενο διάστημα θα .........

προχωρήσουμε σε πλήρη αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και όχι μόνο στο ελεγκτικό του κομμάτι.

Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στην απλοποίηση της φορολογικής διαδικασίας, με την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ήδη βγαίνει στις επόμενες ημέρες η Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της σχετικής Επιτροπής, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί με τον νόμο 3888, ώστε, στο τέλος του φθινοπώρου, να είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε. Στόχος μας είναι να σταματήσουν να πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Άλλωστε, θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο αίτημα του λαού μας, ότι επιτέλους πρέπει να πληρώσουν και εκείνοι που συστηματικά μέχρι σήμερα κλέβουν το Δημόσιο, είτε φοροδιαφεύγοντας, είτε με οποιουσδήποτε άλλους τρόπους. Εννοώ όλους εκείνους, εξαιτίας των οποίων όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε περισσότερους φόρους, εισοδήματος, καυσίμων, Φ.Π.Α, κ.ά.».

Αναφερόμενος στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Κουσελάς υπογράμμισε ότι με αυτό «.....ανασυγκροτούμε εκ βάθρων τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ανανεώνουμε το δυναμικό τους με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια. Τους εξοπλίζουμε για πρώτη φορά με τριετές επιχειρησιακό σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, στο οποίο δεν συμμετέχει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Υπουργείο Οικονομίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα ηλεκτρονικά και ελεγκτικά μέσα, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις διαφάνειας, αξιοπιστίας και καθαρών σχέσεων, που θέλουμε να έχουν με τους Έλληνες πολίτες, με μηδενική ανοχή σε αυθαιρεσίες, δοσοληψίες, εκβιασμούς ή σκόπιμες παραλείψεις, με συγκεκριμένες ελεγκτικές προδιαγραφές και χρεώσεις, με στενό έλεγχο και των ίδιων των ελεγκτών, με συμβόλαια απόδοσης και με Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.»

Στη συνέχεια της αγόρευσής του, ο κ. Κουσελάς επισήμανε ότι «Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, ότι για κάθε ευρώ που χάνεται από οφειλόμενους πόρους, η χώρα μας στερείται -και στερούμαστε όλοι- πολύτιμους πόρους. Πόρους για δημόσια αγαθά, για την ανάπτυξη, για την απασχόληση, για κοινωνικές παροχές. Η φοροδιαφυγή, είναι κλοπή σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Είναι κλοπή που στερεί από τις επιχειρήσεις και το λαό μας μια χαμηλότερη, μια δικαιότερη φορολογική επιβάρυνση. Του στερεί καλύτερες συντάξεις, περισσότερες και αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις, πολύτιμα αγαθά, όπως είναι η υγεία, η παιδεία κ.ά. Η φοροδιαφυγή και όχι ο φόρος, είναι βαριά στρέβλωση που απωθεί και βγάζει εκτός αγοράς τη σωστή επιχείρηση, τον σωστό επαγγελματία, τον καινοτόμο επενδυτή, γιατί ο συγκεκριμένος δεν αντέχει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των φοροφυγάδων, πολύ περισσότερο σε καιρούς οικονομικής κρίσης.(....)Η φοροκλοπή δεν είναι κάποιο «κεκτημένο δικαίωμα». Δεν νομιμοποιείται, ούτε καθαγιάζεται με πρόσχημα την κρίση, στην ίδια λογική που δεν νοείται να νομιμοποιήσουμε το φόνο, επειδή κάποιος μπορεί να έχει απωθημένα, τη ληστεία, επειδή κάποιος έχει ανάγκη και τη βία στο συνάνθρωπο, επειδή κάποιος μπορεί να αισθάνεται καταπιεσμένος.»

Απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης και για ένα ευρώ πάμε να στείλουμε κάποιον στο αυτόφωρο», ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε ότι «Σχετικά με το εισόδημα, η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης μέχρι και 15 χιλιάδες ευρώ, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ειδικότερα, για το εισόδημα και για τον Φ.Π.Α. μέχρι και 75 χιλιάδες ευρώ, για να πάει κάποιος σε αυτόφωρο, θα πρέπει να προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία. Υπάρχει το αυτόφωρο, κατοχυρώνεται ως διαρκές, όμως δεν θα σε συλλάβουν να σε κλείσουν φυλακή, εαν δεν έχει προηγηθεί κλήση από τον έφορο για να υπάρξει συμβιβασμός και η δυνατότητά σου να προσφύγεις στα φορολογικά δικαστήρια.»

‘Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως για να μειώσουμε το υπέρογκο δημόσιο χρέος, χωρίς να στερήσουμε από τις μελλοντικές γενιές την περιουσία τους, χρειαζόμαστε κάθε χρόνο σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή δημόσια έσοδα πολύ υψηλότερα από τις δαπάνες μας, χωρίς τους τόκους και την εξυπηρετηση του χρέους. Χρειαζόμαστε δημοσιονομική αυτοδυναμία, που σήμερα, δυστυχώς, δεν την έχουμε. Με μνημόνιο ή χωρίς, όσο αυτά δεν τα πετυχαίνουμε, το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνει. Με ανάπτυξη ή χωρίς, όσο τα έσοδα διαρθρωτικά υστερούν πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. σε σχέση με τις δαπάνες, ή θα πρέπει να κόβουμε συνεχώς δαπάνες, φτάνοντας να στερούμαστε ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, ή θα πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας, πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή και διευρύνοντας τη φορολογική βάση-και αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους μας. Άλλος τρόπος, δεν υπάρχει.»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε διεξοδικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες, όπως σημείωσε, «...στηρίζουμε, προστατεύουμε και διευκολύνουμε τους ειλικρινείς φορολογούμενους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συνδέονται σήμερα με την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά (...) Αναφέρω, κατ’ αρχήν, τη διάταξη πως δεν θα διώκεται ο φορολογούμενος στην περίπτωση που έχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση κατά του Δημοσίου, με ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο διώκεται. Επίσης, την ελαχιστοποίηση της επαφής των ελεγκτικών αρχών με τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή με τους επιτηδευματίες, με τη διεύρυνση της διενέργειας ελέγχων από απόσταση, με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς περιθώρια προσωπικών χειρισμών.

Τη δυνατότητα συμψηφισμού βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο με βέβαιες και εκκαθαρισμένες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, ή φόρο με φόρο, ή φόρο με απαίτηση βέβαιη και εκκαθαρισμένη, ή απαίτηση που αποδεικνύεται με επίσημο δημόσιο έγγραφο. (...) Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της παρακράτησης φόρου κερδών στις επιχειρήσεις, στο 20%. Στην υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α., δίνουμε τη δυνατότητα καταβολής του οφειλόμενου φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Επί Ν.Δ, αυτό ίσχυε μόνο για ένα μήνα, εμείς το κάνουμε στο τρίμηνο. Στο θέμα της προσαύξησης, πρέπει να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους συνεπείς φορολογούμενος από τους υπόλοιπους, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ.

Στο εξωτερικό, σε μια σειρά από άλλες χώρες, η προσαύξηση αυτή είναι ίση με το τρέχον επιτόκιο, ενω εμείς βάζουμε εδώ ένα 2%.
Παρέχουμε τη δυνατότητα καταβολής του Φ.Π.Α, ο οποίος βεβαιώνεται μετά από έλεγχο, σε έξι δόσεις. Παλαιότερα ίσχυε προκαταβολή του 20% και καταβολή του υπόλοιπου 80% σε μία δόση. Καθιερώνουμε τη μη απώλεια του δικαιώματος επιστροφής του Φ.Π.Α για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που ασχολούνται με τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι και 100 κιλοβάτ και ακόμα για τους αγρότες που έχουν αγροτουριστικές μονάδες, μέχρι 10 δωμάτια. Εάν το εισόδημά τους από αυτές τις πηγές ξεπερνά το υπόλοιπο αγροτικό τους εισόδημα, αυτοί δεν χάνουν το δικαίωμα επιστροφής του Φ.Π.Α, επιστροφής που η Κυβέρνησή μας την έχει ανεβάσει στο 11%. Τέλος, προχωράμε στη διασφάλιση ελάχιστου κέρδους για τους περιπτεράδες και τους λιανοπωλητές καπνού, στο μέτρο που αυτό το ελάχιστο κέρδος συμπιέζεται από αθέμιτες πρακτικές...»

Απαντώντας σε επικρίσεις για την αύξηση του ποσοστού προβεβαίωσης, ο κ. Κουσελάς διευκρίνισε ότι «Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και στα φορολογικά δικαστήρια δεν εξαρτάται από την καταβολή του 50%, απλώς η φορολογική αρχή βεβαιώνει το 50% και μπορεί να επιδιώξει την είσπραξή του, ανεξάρτητα από την παράλληλη διεξαγωγή της φορολογικής δίκης. Στις περισσότερες χώρες βεβαιώνεται το 100% και δεν ισχύει η εκ του νόμου αναστολή για ποσοστό ή και για το σύνολο του φόρου....Εξ άλλου, ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει δικαστική αναστολή και του 50% και, εάν υπάρχουν βάσιμοι και πραγματικοί λόγοι, να το επιτύχει. Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας στο συγκεκριμένο ζήτημα.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «...σε αυτό το σχέδιο νόμου αποτυπώνεται, όχι στα λόγια αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και θεσμούς, η ισχυρή πολιτική μας βούληση να ανοίξουμε πόλεμο στη φοροδιαφυγή. Σ' αυτόν τον δύσκολο πόλεμο έχουμε σύμμαχο τον έντιμο πολίτη, τον συνεπή φορολογούμενο, που δεν αντέχει πλέον να σηκώνει τα βάρη των άλλων. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων.»

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ [ VIDEO ]

Την Τρίτη, 1 Μάρτη 2011, στο Σύνταγμα χιλιάδες λαού διαδηλώσαμε την πρόθεση να παλέψουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Η αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων.
Η όξυνση της κρίσης και η πτώση των ..........

ποσοστών κέρδους έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου έχει αναλάβει τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας. Ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για το καλό της «πατρίδας», για το μέλλον μας. Όπως από το ΄75 και μετά στην ίδια πολιτική γραμμή εταιρίες και πολιτικό προσωπικό τρώνε με «χρυσά κουτάλια», έτσι και τώρα για να μην χάσουν το «φαί και τα κουτάλια», επιστρατεύονται νέα επιχειρήματα για να πειστούν οι «ιθαγενείς». Κάθε αντίσταση είναι ανεπίτρεπτη «μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς» λέει κυβέρνηση , ΝΔ , ΛΑΟΣ και άλλοι πρόθυμοι.

Απέναντι σε αυτή την λογική που μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση όλοι εμείς, η εργαζόμενη πλειοψηφία, αντιτάσσουμε μια άλλη λογική, αυτή της μάχης για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν πουλιούνται, δεν παζαρεύονται.
Η εποχή της ανάπτυξης του Σημίτη και του Καραμανλή μας οδήγησε στα χρηματιστήρια, τα δομημένα ομόλογα, στη SIEMENS και στο Βατοπέδι, στα δισεκατομμύρια των πολεμικών δαπανών.

Η κρίση τους τώρα δεν μπορεί να περάσει από πάνω μας όπως πέρασε η «ανάπτυξη» τους το προηγούμενο διάστημα. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μειώσεις των μισθών, το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται αν δεν τους ανατρέψουμε τώρα! Ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι τη νίκη του λαού που θα γίνει αφέντης στο τόπο του.

Το Σύνταγμα απόψε αποτελεί την αφετηρία για το άπλωμα και το δυνάμωμα ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος ρήξης και ανατροπής. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Οργανωνόμαστε. Οργανώνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

www.oxidiodia.gr και wwww.denplirono.info

Δείτε το VideoΤα χρέη και οι οφειλές πνίγουν το Δήμο Τριφυλίας.

Χρέη και οφειλές πνίγουν το Δήμο Τριφυλίας.

Χρέη και οφειλές των προηγούμενων Δήμων και Δημάρχων που άλλα είναι δικαιολογημένα επειδή έγιναν έργα, αλλά δεν πληρώθηκαν αφού σταμάτησαν οι χρηματοδοτήσεις και άλλα επειδήγίνονταν σπατάλες, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

Όσο και αν προσπάθησε ο κ. Σαμπαζιώτης να .........

μαζέψει την κατάσταση, με γενικότητες και αοριστολογίες, χωρίς συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία, δεν ενημέρωσε επαρκώς και τεκμηριωμένα και δεν έγινε γνωστή η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Παραδέχτηκε πάντως ότι υπάρχουν πολλά χρέη και είπε πως στο τέλος της απογραφής θα ξέρουν την πραγματική εικόνα.

Αναμένουμε την απογραφή και τα αναλυτικά στοιχεία της γιατι δεν μπαίνουν όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι στο ίδιο τσουβάλι!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ TRIFYLIANEWS:

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ο Δήμος Τριφυλίας, για δάνεια χρωστάει 3.784.564 ευρώ

Σε εργολάβους και προμηθευτές, οι οφειλές ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, τουλάχιστον.

Με το "καλημέρα" ο νέος Δήμος χρωστά περίπου 9 - 10.000.000 ευρώ.

Αυτή είναι η εικόνα που εμείς, μετά από έρευνα, έχουμε και σας παρουσιάζουμε.

Απόσπασμα απο το Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Για μια ακόμα φορά ο Λάκης Λαζόπουλος ΚΕΝΤΗΣΕ στην χθεσινή του εκπομπή.

Δείτε απόσπασμα από την χθεσινή του εκπομπήΤελευταία μέρα για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Τελευταία μέρα σήμερα για την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών, καθώς και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με σχετική απόφαση παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ (με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 28η Φεβρουαρίου 2011) μέχρι και την 2η Μαρτίου 2011.
Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ..........

αυτών καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων ΦΠΑ γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Αντίστοιχα, μέχρι και 2/3/2011 παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών (με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 28η Φεβρουαρίου 2011). Η υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ η εισαγωγή των στοιχείων των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ολοκληρώνεται από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι την 3η Μαρτίου 2011 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1127/25.9.2009.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Μαρτίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Στο δόκανο του ΣΔΟΕ ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Μια υπόθεση φοροδιαφυγής αλλά και εισφοροδιαφυγής αρχίζει να εξυφαίνεται στους κόλπους της κοινοπραξίας «Μορέας Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ........

στη διάθεσή της η zougla.gr, τρία κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αιφνιδιαστικό έλεγχο στα φορτηγά αλλά και στα μηχανήματα Δ.Χ. που εργάζονται στην κοινοπραξία. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., ότι στα εργοτάξια της «Μορέας Α.Ε.» υπήρχαν Ι.Χ. φορτηγά και εκσκαφείς που εργάζονταν παράνομα στα έργα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου.

Τα κλιμάκια του Σώματος ζήτησαν να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στα ντεπόζιτα καυσίμων των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Εκεί ήταν που αποκαλύφθηκε η τεράστια κομπίνα: σε τουλάχιστον οκτώ φορτηγά και μηχανήματα (γκρέιντερ, εκσκαφείς κ.λπ.) διαπιστώθηκε ότι οι δεξαμενές καυσίμων τους ήταν γεμάτες από πετρέλαιο θέρμανσης (κόκκινο πετρέλαιο)!

Ας κάνουμε, όμως, έναν πρόχειρο υπολογισμό, προκειμένου να αντιληφθούμε το μέγεθος της απάτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης για την Τρίτη 1η Μαρτίου του 2011 ανέρχεται σε 1,30 €/λίτρο, όταν την ίδια στιγμή η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει τα 0,84 €/λίτρο.

Επί της ουσίας, τι έκαναν οι επιτήδειοι; Γέμιζαν τις δεξαμενές καυσίμων στα μηχανήματα και τα φορτηγά με πετρέλαιο θέρμανσης αντί για πετρέλαιο κίνησης, κερδίζοντας συνολικά 0,46 € /λίτρο.

Όπως είναι φυσικό, εξαιτίας αυτής της «μηχανής» που στήθηκε, το ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται καθημερινά κατά χιλιάδες ευρώ, καθώς δεν αποδίδεται ο αναλογούμενος Φ.Π.Α. για την αντιστοιχία πετρελαίου θέρμανσης – πετρελαίου κίνησης.

«Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη»

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., Γιάννη Καπελέρη, ο οποίος επιβεβαίωσε το αληθές της υπόθεσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σίγουρα ευσταθεί η καταγγελία που σας έγινε, αλλά μπορεί να έχει μεγαλύτερη έκταση. Έχω ζητήσει ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Σ.Δ.Ο.Ε.. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα να είναι μεγαλύτερης κλίμακας».

Παράλληλα, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε φορτηγά και μηχανήματα, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν σε εταιρείες υπεργολάβων, που συμμετέχουν στην κατασκευαστική κοινοπραξία «Μορέας Α.Ε.».

Η ταυτότητα της κοινοπραξίας

Ας δούμε, όμως, ποια είναι η «Μορέας Α.Ε.». Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε στις 22/12/2006 και η μετοχική της σύνθεση είναι η ακόλουθη:

• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., με ποσοστό 86,67%
• ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, με ποσοστό 13,33%

Στις 31 Ιανουαρίου του 2007, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων υπέγραψε με την παραχωρησιούχο εταιρεία, «Μορέας Α.Ε.», σύμβαση παραχώρησης του έργου: «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη». Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 30 χρόνια.

Δείτε το οργανόγραμμα του έργουΗ σύμβαση παραχώρησης κυρώθηκε με το Ν.3559/2007 (ΦΕΚ 102 Α/ 14.5.2007), ενώ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κρατική Ενίσχυση ελήφθη στις 31.01.2008.

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που ενεργεί για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσημη ανακοίνωση της «Κοινοπραξίας Μορέας»

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, αφού επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της zougla.gr και τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, έστειλε δελτίο τύπου.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με έρευνα του ΣΔΟΕ σε εργοτάξια της «Κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ» σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Το πρωί της Τρίτης κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) πραγματοποίησαν έλεγχο στα φορτηγά αλλά και στα μηχανήματα που εργάζονται στην κατασκευή του έργου.

2. Σε ότι αφορά τα οχήματα και τα μηχανήματα της κοινοπραξίας, δεν διαπιστώθηκε ουδεμία παράβαση ούτε σχετικά με τη νομιμότητά τους, ούτε σε σχέση με το καύσιμο που χρησιμοποιούσαν.

3. Στο χώρο εργάζονται φορτηγά αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης και μηχανήματα υπεργολάβων, με τους οποίους έχουν υπογραφεί οι νόμιμες συμβάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα όργανα του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι διαπίστωσαν παρατυπίες σε τέσσερα φορτηγά, που λειτουργούσαν με υπεργολαβικές συμβάσεις στο Εργο.

4. Επομένως δεν υπάρχει καμία ευθύνη της Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ