ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Απέτυχε και η απόσυρση για την Κυβέρνηση

Αφού δεν σκέφτηκαν ότι το τελευταίο που απασχολεί τον Έλληνα είναι η αγορά νέου ΙΧ, τον... τιμωρούν αν το αποσύρει να πληρώσει και παραπάνω από το κέρδος της απόσυρσης, αφού θα πρέπει να εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας της... ακινησίας του!

Περιορισμένο φαίνεται το ενδιαφέρον των οδηγών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, προκειμένου να απολαύσουν τα οικονομικά οφέλη για την αγορά νέου οχήματος.
Έτσι παρά το σχέδιο του υπουργείου ............

Οικονομικών να δώσει κίνητρα για την αναθέρμανση της αγοράς αυτοκινήτου που «υποφέρει» καθημερινά, αυτή παραμένει μουδιασμένη με το ενδεχόμενο νέας πτώσης να φαίνεται αναπόφευκτο.

Όπως δείχνουν και τα στοιχεία, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει σήμερα είναι η απόκτηση καινούργιου αυτοκινήτου, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες παλεύουν για την κάλυψη των στοιχειωδών και καθημερινών αναγκών.

Αναλυτικά

Στην Αττική, στο κέντρο ανακύκλωσης Τσιβόλας ΕΠΕ, που βρίσκεται στα Καλύβια:
2011: αποσύρονται περίπου 25 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν περίπου 200 αυτοκίνητα ημερησίως

Στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο ανακύκλωσης Αειφόρος ΑΕ, που βρίσκεται στη Σίνδο:
2011: αποσύρονται 3 με 4 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν 40 με 50 αυτοκίνητα ημερησίως

Στην Ηλεία, στο κέντρο ανακύκλωσης Ντέμου Θεοδώρα Ο.Ε, που βρίσκεται στον Πύργο και εξυπηρετεί όλο τον νομό:
2011: αποσύρονται 2 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν 100 με 120 αυτοκίνητα ημερησίως


Στη Ζάκυνθο, στο κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλο τον νομό:
2011: αποσύρονται περίπου 8 αυτοκίνητα ημερησίως
2009: αποσύρονταν περίπου 50 αυτοκίνητα ημερησίως

Στη Ρόδο στο μοναδικό κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλα τα Δωδεκάνησα αποσύρονται περίπου 10 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στο Λασίθι στην Κρήτη, στο μοναδικό κέντρο όλου του νομού έχουν αποσυρθεί 2 μόνο αυτοκίνητα.

Τα οφέλη

Το όφελος που προσφέρεται στους ιδιοκτήτες που προχωρούν στη διαδικασία της απόσυρσης κυμαίνεται από 300 ως 2800 ευρώ, ανάλογα με τα κυβικά του παλαιού οχήματος. Ειδικότερα για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ.

• Από 901 – 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ
• Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ
• Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος να έχει εκδοθεί μέχρι τις 31-12-1998.

Ωστόσο, τα παραπάνω ποσά δεν είναι ικανά να κινητοποιήσουν τους ιδιοκτήτες, εν συγκρίσει πάντα και με τα ποσοστά συμμετοχής στο παρελθόν, δείγμα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, που πλήττει κυρίως το τμήμα των πολιτών στους οποίους στοχεύει το μέτρο της απόσυρσης.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη εταιρείας απόσυρσης οχημάτων σε σχέση με το παρελθόν η προσέλευση είναι περιορισμένη, ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τα οχήματα μικρού κυβισμού, καθώς το ποσό που κερδίζουν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μικρό. Μεγαλύτερο όφελος υπάρχει στα οχήματα μεγάλου κυβισμού.

«Φρενάρει» ξανά την απόσυρση η κυβέρνηση

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, ξεκαθαρίζεται ότι στο πρόγραμμα απόσυρσης μπορούν να συμμετέχουν οχήματα για τα οποία έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τόσο για το 2011 όσο και για προγενέστερα έτη.

Η διευκρινιστική αυτή εγκύκλιος συντείνει στην απαξίωση του μέτρου, καθώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν τέλη για οχήματα τα οποία μπορεί να βρίσκονταν σε ακινησία για ένα, δύο χρόνια ή και περισσότερα. Έτσι κάποιος για να κερδίσει 500 ή 1000 ευρώ από την αγορά νέου οχήματος, πρέπει να καταβάλλει –αν το όχημα είχε μεγάλο κινητήρα- 500 έως 1200 ευρώ για κάθε έτος ακινησίας.

Αν δηλαδή το υπό απόσυρση όχημα είναι ένα παλιό τζιπ με κινητήρα 3000 κυβικών και πάνω και οι πινακίδες του είχαν κατατεθεί για δύο χρόνια, για να αποσυρθεί σήμερα πρέπει να καταβληθούν 2200 ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα επιτείνεται και από τον κακό συντονισμό των δημοσίων υπηρεσιών καθώς τόσο η τελευταία όσο και οι προηγούμενες εγκύκλιοι δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται μετέωροι, περιμένοντας είτε τη βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας είτε τις πινακίδες των οχημάτων που παλαιότερα είχαν κατατεθεί στις εφορίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις οι εφορίες κάνουν έως και δύο μήνες για να αποστείλουν τις πινακίδες.

Προβλήματα διαπιστώνει και ο Συνήγορος του Πολίτη

Χάνει... λάδια η απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, σύμφωνα με πόρισμα που συνέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη, ύστερα από αναφορές που κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι για το μέτρο.

Όπως επισημαίνει η ανεξάρτητη αρχή, «προβλήματα προκαλεί η αιφνίδια κατάργηση της παροχής οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση παλαιών οχημάτων και την αγορά νέων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής του στις περιπτώσεις, που εντάσσονταν στη ρύθμιση».

Ο Συνήγορος εντόπισε προβλήματα:

- στην επιλογή του έκτακτου νομοθετικού εργαλείου της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την εισαγωγή του μέτρου,
- στη διαδικασία κατάργησής του, η οποία περιελάμβανε το άτυπο «πάγωμα» του μέτρου μέχρι την πραγματική κυκλοφορία του σχετικού ΦΕΚ, αλλά και
- στην υλοποίηση του μέτρου, μετά και τη ριζική τροποποίησή της μέχρι τότε προβλεπόμενης διαδικασίας

News Day

LIVE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο Ολυμπιακό στάδιο

Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε Live τον αγώνα....
Υπομονή και συντονιστείτε εδώ

Ο αγώνας από το Nova Sports 2

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1 - 1Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Ραγδαίες προέβλεψε ότι θα είναι οι εξελίξεις στην χώρα μας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο "3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/2/2011 στην Καλαμάτα. Ο κ. Τατούλης τόνισε στην ομιλία του ότι για την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας, για αυτό οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα και να κινηθούμε σε όλους τους τομείς με συγκεκριμένους κανόνες. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει εκλογίκευση της κρίσης, και να λειτουργήσουμε στοχευόμενα και αποτελεσματικά προσέθεσε ο Περιφερειάρχης.

Είναι ανεπίτρεπτο το Αθηνοκεντρικό κράτος να ........

ρυθμίζει του κανόνες στο χώρο της υγείας επεσήμανε ο κ, Τατούλης σημειώνοντας ότι στόχος μας είναι η ευθύνη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να μην μεταφέρεται στην κεντρική κυβέρνηση αλλά στην άμεσα νομιμοποιημένη αρχή που γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Περιφέρειας. Η συμμέτοχη μου στο συνέδριο, προσέθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν είναι συμβολική αλλά υπογραμμίζει την ευθύνη που θα αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στην Πελοπόννησο στα πλαίσια των ευθυνών που ορίζει ο "Καλλικράτης" που είναι και το μεγάλο μας όπλο, και η μεγάλη μεταρρύθμιση. Ο Καλλικράτης, συνέχισε ο κ Τατούλης, δίνει την δυνατότητα με κανόνες ευθύνης αξιοκρατίας και ασφάλειας να αναβαθμίσουμε όλες τις μονάδες υγείας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και όλο τον τομέα υγείας στην Πελοπόννησο.

Στόχος μας κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είναι να έχουμε πάρα πολύ σύντομα ένα χάρτη υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας που υπάρχουν στην περιφέρεια και να λειτουργήσουμε με τον κανόνα κόστους οφέλους στην παροχή υγείας.

Το “3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας” διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κη ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής “ΚΑΤ” και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.

Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Μπαλτόπουλος αντιπρόεδρος ο πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννης Σπυρόπουλος

Τριφυλία. Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!

«Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και μαθητές της Τριφυλίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γυμνάσιο Κοπανακίου. Όπως είπαν, ο αγώνας τώρα ξεκινά, με ήπια μορφή και θα κλιμακωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική που θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει τα σχολεία. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να μη γίνει αυτό. […] Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο και αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολειό.
Η απόφασή μας ξεκινάει με διαδικασίες ήπιου ...........

χαρακτήρα. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του Δήμου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις, η προσπάθειά μας θα κλιμακωθεί, θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά το δικαίωμα στη μάθηση!».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Κοπανακίου, Γρηγόρης Νικολακόπουλος, μίλησε για την ιδιαιτερότητα του σχολείου, που είναι η απόσταση από την Κυπαρισσία, για την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει, για τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που συμμετέχει.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Γιώργος Μίγγας τόνισε πως στο Μάραθο «γίνεται ένα έγκλημα. Είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη και πάνε να μας κλείσουν το σχολείο».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλιού σημείωσε πως το Καλόνερο είναι ανάστατο, γιατί αυτό που επιχειρείται να γίνει είναι εντελώς παράλογο.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε στοπ, ως εδώ».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε κλείσιμο σχολείου στην Τριφυλία. Μίλησε για σαθρά επιχειρήματα, τονίζοντας πως δε νοείται μάθηση σε σχολεία με στοιβαζόμενους μαθητές και κατηγόρησε την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δριμής σημείωσε πως είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο των σχολείων και ζήτησε δύο χρόνια παράτασης για τη λήψη απόφασης όσον αφορά στην τύχη του Γυμνασίου Κοπανακίου, αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται και θα καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Η αντίθεσή μας σε κάθε κατάργηση είναι δεδομένη». Επίσης, επανέλαβε την πρόταση να πάνε και τα παιδιά του Δωρίου στο Γυμνάσιο Κοπανακίου και να λειτουργήσει στο Δώριο το Λύκειο.

Ο αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος σημείωσε πως «τα σχολεία δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να πάρουμε μέτρα να τα εξυγιάνουμε και είμαι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμό τους».

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης έκανε την ερώτηση, αν έχουν πείσει οι λόγοι που λέει το υπουργείο και απάντησε: «Όχι. Οι λόγοι είναι της παγκοσμιοποίησης και της υποδούλωσης της ψυχής. Η ψυχή του Έλληνα, όμως, δεν υποδουλώνεται».

Για την απόφαση του Δ.Σ. μίλησε ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Καλκαβούρας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να κλείσει κανένα σχολείο.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως «τα δικά μας τα χωριά, εδώ, δε βγάζανε πλούτο, αλλά βγάζανε μυαλά!».
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης δήλωσε την αντίθεσή του, τονίζοντας το σύνθημα των παιδιών: «Το Κοπανάκι μας θα ζήσει, αν το σχολείο μας δεν κλείσει»!

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπασδάνης έκανε λόγο για αποστολή μηνύματος σε εκείνους τους νοσηρούς εγκεφάλους «που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τριφυλίας Νίκος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε παιδαγωγικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους που συνηγορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, μετέφερε τη στήριξη των εκπαιδευτικών και ζήτησε τη δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση του Δήμου.

Η μαθήτρια του Γυμνασίου Κοπανακίου Βασιλική Κοράκη χαρακτήρισε στολίδι το σχολείο, ενώ ο μαθητής Γιώργος Γιαννακόπουλος σημείωσε τον αγώνα που οργάνωσαν και θα συνεχίσουν. Όσο για τον Πέτρο από το Καλόνερο, είπε πως στην Κυπαρισσία είναι ήδη πολλά παιδιά και το σχολείο του αξίζει να μείνει.

Θάρρος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Με την 5η κατα σειρά τακτική Συνεδρίαση συνεχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου οδός Δημαρχείου 2.

Από τα 38 θέματα που είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη ξεχωρίζει αυτό .........

της εκλογής του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, η Συζήτηση - ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας και η συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σύσταση νέου νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας.

Τα υπόλοιπα είναι κυρίως διαδικαστικού Χαρακτήρα καθώς αφορούν την εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες και περιοδικά, η σύσταση σχολικών επιτροπών ενώ μεγάλο μέρος της συνεδρίασης θα καταλάβει η δακοκτονία στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τριφυλίας.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι:

1. Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας.
2. Συζήτηση - ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας.
3. Συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σύσταση νέου νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας.
4. Ορισμός μελών Δ.Σ. νέου Νομικού Προσώπου.
5. Σύσταση Σχολικών Επιτροπών.
6. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τριφυλίας.
7. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.
8. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών.
9. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.
10. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Στασιού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
11. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Αρμενιών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
12. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
13. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Φαρακλάδας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
14. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Περδικονερίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
15. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Ξηροκάμπου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
16. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μουριατάδας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
17. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Βρυσών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
18. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Ραχών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
19. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μύρου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
20. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Πλάτης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
21. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Χριστιανούπολη Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
22. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Εξοχικού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
23. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μάλης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
24. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Χαλαζωνίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
25. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Λεύκης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
26. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
27. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Βάλτας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
28. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Πύργου Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
29. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Φλόκας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
30. Δακοκτονία Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
31. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
32. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
33. Δακοκτονία Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας έτους 2011
34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου
"Κατασκευή μαντρότοιχου ξενώνα Δ.Δ. Σιδηροκάστρου".
35. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση προβλημάτων εσωτερικών δρόμων δ.δ. Πλατανίων
36. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Τσιμεντόστρωση εσωτερικών δρόμων δ.δ. Σιδηροκάστρου".
37. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή
Δεξαμενής και δικτύου ύδρευσης οικισμού Πτέρης δ.δ. Αυλώνα.
38.Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών συμπεριλαμβανομένης της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του τ.δ. Πλατανίων.
38. Επιστροφή οικοπέδου Τ.Σ. Σελλά στο Σύλλογο Απανταχού Σελλαίων "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ".

Απόψε η Συνεστίαση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Τον αποκριάτικο του χορό θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ 26 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο Δεξαμενή ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Ο χορός γίνεται για την ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Συλλόγου. Η είσοδος είναι 15 € και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Προσκαλούμε λοιπόν τους συνδημότες και ...........

φίλους μας να περάσουν μαζί μας το βράδυ του Σαββάτου και με την παρουσία τους να στηρίξουν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού της Τριφυλίας όπως είναι η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Σάλος με την απόλυση του μοναδικού ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο.

Αφού δεν έχει Ανταποκριτή η κρατική τηλεόραση στην Πελοπόννησο τότε να κόψουν και την εισφορά της ΕΡΤ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ γυρίζοντάς της την πλάτη. Η είδηση δεν αρέσει καθόλου στους κατοίκους της Πελοποννήσου που αναρωτιούνται ότι αφού δεν έχουμε ανταποκριτή στην Πελοπόννησο για να παράγει τα σπουδαιότερα νέα από τον τόπο μας τότε και εμείς θα απαιτήσουμε να μας αφαιρέσουν το νταβατζόσιμο που πληρώνουμε στα τιμολόγια για την ΕΡΤ.
Και ότι απαιτούν και διεκδικούν εκεί .........

στο νότο πάντα πιάνει.

Τόσα χρόνια τόσοι αδηφάγοι που πάνε και έρχονται μέσα στο ραδιομέγαρο και έκοψαν τον έναν και μοναδικό ανταποκριτή σε ολόκληρη Πελοπόννησο για να κάνουν περικοπές και οικονομία. Τι πράγματα είναι αυτά…!!!
Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι κοινωνικό.

Μυστήριο από την άλλη μεριά παραμένει η αδικαιολόγητη σιωπή των Αρχόντων του τόπου. Ο Περιφερειάρχης , οι βουλευτές οι δήμαρχοι τι κάνουν όλοι αυτοί…;; Δεν το έχουν μάθει ακόμα…;;
Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν το τι γίνεται και ας κόψουν λίγο τις περατζάδες στην Πρωτεύουσα και να κοιτάξουν τον τόπο τους.
Από τον τόπο τους τρώνε ψωμί μην το ξεχνάνε αυτό….!!!

Report 24

Του σπηκάρισε 5 φωνήεντα και ......σούζα το αλογάκι

Πριν μερικές μέρες διαβάσαμε στο blog της Μερόπης Μεσσηνίας ένα θέμα με τίτλο "Και κερατάδες και δαρμένοι" στο οποίο blog φαίνεται να έχουν καταφθάσει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο επιστολές από αναγνώστες εκπαιδευτικούς εξαιτίας άρθρων του Γιώργου Παναγόπουλου που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην εφημερίδα "Ελευθερία", οι οποίες, αν μη τι άλλο, προσβάλουν τους εκπαιδευτικούς, τόσο ως πρόσωπα όσο και ως λειτουργούς.

Το θέμα το "μυρίστηκε" το Δημοτικό Σαφάρι και άρχισε να κράζει τον αρθρογράφο της Ελευθερίας Γιώργο Παναγόπουλο για τις θέσεις που παίρνει μέσω της στήλης του.

Σε νεότερη δημοσίευση του, το Δημοτικό Σαφάρι .......

αναφέρει ότι έχει σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο της Εφημερίδας από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών.

Σε ακόμα νεότερη του δημοσίευση το Δημοτικό Σαφάρι αναφέρει ότι ο Γιώργος Παναγόπουλος έλαβε την εξοργισμένη αντίδραση από την γυναίκα του η οποία (όπως αναφέρει το Δημοτικό Σαφάρι είναι εκπαιδευτικός) λέγοντας του:

ΑΝ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν λίγο πήγε σπίτι του και του την έπεσε η γυναίκα του… τους άκουσε όλη η γειτονιά…. αν ξανά τολμήσεις και γράψεις για τους εκπαιδευτικούς μην ξαναρθείς σπίτι…

Δεν σέβεσαι το ψωμί που τρως του είπε έξαλλη…

Η γυναίκα του είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και σήμερα ενημερώθηκε από τους συναδέλφους της για το τι γράφει ο άντρας της στην αρθογραφία του…. Δεν διαβάζει πότε αυτά που γράφει διότι δεν κάθεται να χάσει τον χρόνο της διαβάζοντας τις φαντασιώσεις του… τους το είπε ξεκάθαρα…

Μπράβο της πάντως αμέσως με το που το έμαθε πήρε το μέρος των συναδέλφων της… της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια….

Εξάλλου τόσα χρόνια τον έχει μάθει καλά τον Παναγόπουλο…


Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, φαίνεται ότι η "μαγκιά" του Παναγόπουλου εξαντλείται στην θέα της γυναίκας του.
Μόλις του βάλει και λίγο την φωνή..... ΣΟΥΖΑ το αλογάκι. Επίσης αν ισχύει στο 100% αυτό που γράφει το Σαφάρι ότι η σύζυγος του Παναγόπουλου ενημερώθηκε απο τους συναδέλφους της για το τι γράφει το "στεφάνι της" στην εφημερίδα τότε Γιώργη Παναγόπουλε... Φασκελο-κουκούλωστα. Μάλλον μόνο εσύ διαβάζεις την στήλη σου.

Επιτρέψτε μας να δώσουμε τα εύσημα στο blog της Μερόπης για την ανάδειξη του θέματος.

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 26ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121

Τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη υιοθέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ενισχύσεων του μέτρου 121 για τα σχέδια βελτίωσης.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από το Υπουργείο την επανεξέταση της ρύθμισης στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου για το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται και φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο εταιρικές μορφές.

Με στόχο την συμμετοχή του μέγιστου αριθμού αγροτών ............

στο πρόγραμμα ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε προτείνει:

Α) το ύψος της προκαταβολής του ποσού με την οριστική ένταξη του έργου από 20% να αυξηθεί σε 50%.
Β) να μην απαιτείται μελέτη για τα σχέδια βελτίωσης μέχρι 50.000€
Γ) οι βάσεις των μορίων από 40 να μειωθεί σε 20 εως 30 βαθμούς

Για πρώτη φορά επίσης συμπεριλαμβάνονται οι ελιές κλασσικής φύτευσης καθώς και εσπεριδοειδών στα σχετικά προγράμματα στα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί για 10.000.000€ που είχε αρχικά συζητηθεί τελικά θα πάρει 20.000.000€

Σε ότι αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες όπου ο κ. Πέτρος Τατούλης είχε ζητήσει την αύξηση του πλαφόν επένδυσης από 50.000€ σε 500.000€ προκειμένου να μην αποκλεισθούν μεγάλες και σημαντικές επενδύσεις.

Άμεση αντίδραση Τατούλη για τη κατολίσθηση λίγο πριν το οικισμό Δερβένι της παλαιάς Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας»

Συνεχή ενημέρωση για την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο έξω από το Δερβένι Κορινθίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στην Τρίπολή.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε την συνεχή ενημέρωσή του επί του θέματος αλλά και την άμεση διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των διερχομένων καθώς και την ενεργοποίηση και εγρήγορση όλου του τεχνικού μηχανισμού ώστε να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών του παράπλευρου δρόμου.
Για την υλοποίηση των έργων ζητήθηκε η βοήθεια όλων ..........

των μηχανημάτων της Αναδόχου Κοινοπραξίας που εκτελεί εργασίες στο νέο τμήμα της Εθνικής Οδού (Παραδείσια – Τσακώνα).

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι στην σύσκεψη ότι, ανεξάρτητα από την πορεία των εργασιών στην νέα Εθνική Οδό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αδιαφορήσουμε για τον συγκεκριμένο δρόμο (παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας) απεναντίας θα πρέπει ο δρόμος αυτός να αναβαθμιστεί και να είναι απόλυτα λειτουργικός.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Από τα μέσα του 2005 είχε ζητηθεί πίστωση 7.000.000€ για βελτίωση της παλαιάς ΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στο Τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα βάση προηγούμενης μελέτης.
Η αρμόδια Δ/νση του ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιούλιο του 2005 την έγκριση ένταξης νέου έργου προϋπολογισμού 7.000.000€ προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να αναβαθμιστεί η παλαιά Εθνική Οδός στο τμήμα που είχε αποκοπεί από τη νέα Εθνική Οδός (Παραδείσια – Τσακώνα).

Τον Σεπτέμβριο του 2007 η ΔΕΚΕ απεύθυνε έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και ζήτησε την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης για την αποτροπή κινδύνου του έργου που είχε ζητηθεί το 2005, θεωρώντας επικίνδυνη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εν λόγω περιοχή, έπειτα από τις πρόσφατες (τότε) πυρκαγιές, για αποκοπή της συγκοινωνίας.
Το Μάρτιο του 2010 παρατηρήθηκαν ενδείξεις ότι επίκειται εξέλιξη του φαινομένου της κατολίσθησης. Δόθηκε εντολή για την σύνταξη μελέτης αντιμετώπισης του προβλήματος που πρόσφατα εγκρίθηκε.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, παρουσιάσθηκαν τα κατολισθηκά φαινόμενα ενώ η εταιρεία κοινοπραξία ALPINE BAU- ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανέλαβε την διάνοιξη παράπλευρου δρόμου για λόγους ασφαλείας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Κίνδυνος αποκοπής της Μεσσηνίας λόγω καταστροφών στο νέο δρόμο Καλαμάτα – Τρίπολη

Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος για τη Μεσσηνία να αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω καταστροφών που υπέστη το εθνικό οδικό δίκτυο στο «Δερβένι». Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το παραπάνω, καθώς πέρσι στο ίδιο σημείο, όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, τα όργανα που είχαν τοποθετηθεί για την εξέταση της πορείας του δρόμου είχαν δείξει μετακίνηση, προβληματική και επικίνδυνη λειτουργία του δρόμου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να δυσκολέψει περισσότερο αν συνεχιστεί ή ενταθεί η βροχή.

Επιπλέον, προκειμένου να μετριαστούν οι άμεσες συνέπειες των παραπάνω προβλημάτων, έχει δοθεί εντολή για άμεση παρέμβαση, για να δημιουργηθεί παράκαμψη, ο δρόμος να επανέλθει στην προηγούμενη θέση του, ενώ στο σημείο έχει τοποθετηθεί σήμανση και έσπευσε μηχάνημα, το οποίο όμως σταμάτησε τις εργασίες του λόγω βροχής.
Ωστόσο, εάν ο καιρός συνεχιστεί βροχερός, στο βουνό ........

στην παραπάνω θέση πιθανόν ο δρόμος να «βυθίσει» και πέρα από την οδική αποκοπή της Μεσσηνίας, να γίνουμε μάρτυρες δυστυχημάτων. Μάλιστα, η βατότητα του συγκεκριμένου κομματιού του οδικού δικτύου είναι ούτως ή άλλως άσχημη, καθώς το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας και, συνεπώς, επικίνδυνο. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να κινήσει διαδικασίες για κατεπείγουσα εργολαβία, ώστε έγκαιρα να προστατευτεί ο δρόμος, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για να σωθεί η εθνική οδός στο συγκεκριμένο σημείο;

2. Σύμφωνα με τις μελέτες, υπάρχει περίπτωση επανάληψης του φαινομένου της «κατολίσθησης» του δρόμου σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη είχε ο Πέτρος Τατούλης

Νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη με την Υπουργό Εργασία κ, Λούκα Κατσέλη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των 13 περιφερειαρχών, των Υφυπουργών Άννας Νταλάρα και Βασίλη Κεκέρογλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Στη σύσκεψη αυτή έγινε παρουσίαση του ..........

σχεδιασμού του Υπουργείου για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή για να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ζητώντας ταυτόχρονα να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες στα προγράμματα αυτά που δεν καταχωρούνται στους καταλόγους των ανέργων, όπως αυτές των αγροτών και των επιστημόνων.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης στη συνέχεια χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της Υπουργού σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά συνδέονται τα θέματα που αφορούν την εργασία με τα θέματα της ανάπτυξης. Παράλληλα ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την πολιτική συνισταμένη της παρουσίας των Αιρετών Περιφερειαρχών στην σύσκεψη αυτή, μια θέση με την οποία συμφώνησε και η Υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντας την ως μια σχέση ισότιμων εταίρων.

Τα μεγάλα προβλήματα ανισοτήτων πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση τους, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ώστε να δημιουργήσουν οι Περιφέρειες δικό τους πεδίο ανάπτυξης. Ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα, συνέχισε ο κ. Τατούλης, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς επιδεινούμενες ενδοπεριφερειακές ανισότητες για αυτό τα προγράμματα απασχόλησης πρέπει να μπαίνουν ως δυναμικά στοιχεία στην τοπική οικονομία και να μην αντιμετωπίζεται αποσπασματικά ο αναπτυξιακός χαρακτήρας τους.

Η αγορά εργασίας και οι κανόνες αποτελούν συστατικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας, συνέχισε ο κ. Πέτρος Τατούλης που ζήτησε να επαναπροσδιοριστεί με καινούργιους όρους και δεδομένα το τι σημαίνει κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Εμείς θα επεξεργαστούμε την δική σας πρόταση για το μνημόνιο που ζητά η κυρία Υπουργός να υπογράψουμε σαν Περιφέρεια για την υλοποίηση των προγραμμάτων και θα υποβάλουμε τις δικές μας απόψεις σημείωσε ο κ Τατούλης, ενώ θα πρέπει να γίνει και συνάντηση και παρουσίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το 2012-2013 και να δημιουργήσουμε βήμα-βήμα τις σταθερές δομές για μια συνολική πολιτική για την απασχόληση στην χώρα μας, που θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική ανάπτυξης κατέληξε.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

Συνέντευξη στο Ράδιο 9 Εδωσε το μελος των επιτροπων αγώνα πολιτών και εργαζομένων -Πανελλήνιο Συντονιστικό - κ. Βασίλης Παπαδόπουλος σχετικά με την μη πληρωμή διοδίων και την παράλληλη Επικείμενη νέα αύξηση στα διόδια.

Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος

Επιτροπές Διόδια STOP"Μορέας" Έδιωξε όλους τους Μεσσήνιους εργαζομένους

Την πόρτα εξόδου φαίνεται πως έχει δείξει στους Μεσσήνιους εργαζομένους η Κοινοπραξία Μορέας από τα εργοτάξιά της για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και του περιμετρικού της Καλαμάτας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το Σωματείο Οδηγών και Χειριστών ............

Μηχανημάτων, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η Κοινοπραξία έχει σταματήσει τη συνεργασία της με Μεσσήνιους και απασχολεί συναδέλφους τους από την περιοχή Αγρινίου, με τους οποίους συνεργαζόταν και για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.

Ο κ. Μαλαπάνης έστειλε χθες επιστολή προς την Κοινοπραξία με την οποία την καλεί να έχουν συνάντηση για το όλο θέμα, ζητώντας της παράλληλα να μη διακόπτει τη συνεργασία με Μεσσήνιους.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Απάντηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ σε αυτή την ενέργεια της παράνομης εταιρίας πρέπει να είναι μία και μόνη.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ.
Εφόσον η εταιρία του Μπόμπολα θέλει πόλεμο, θα πρέπει να τον έχει από τον κάθε Μεσσήνιο ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους.

Αντωνία Μπούζα: Η αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε στον τομεα του τουρισμού

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού , που αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας της παραπαίουσας οικονομίας μας, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Μετά τις παλινωδίες της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και τη στελέχωσή τους επ΄ ωφελεία της Χώρας μας ,έρχονται οι καθυστερημένες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, που κι αυτές δυστυχώς , αποπνέουν κομματικό άρωμα.

Δεν έχει γίνει κατανοητό στους Κυβερνώντες πως με την .........

ανυπαρξία Τουριστικής Πολιτικής οδήγησαν την Ελλάδα σε υποβιβασμό στη Β κατηγορία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Απαιτούνται άλλες σύγχρονες και δυναμικές δράσεις , προκειμένου να κερδίσουμε άμεσα το χαμένο έδαφος και να σταθούμε ισότιμα δίπλα στους ανταγωνιστές μας.

Η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ακόμη στην παρέμβασή της ««Το τρέχον σχήμα όπου Υπουργός, Υφυπουργός αλλά και Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. εμπλέκονται σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του τουρισμού τόσο από άποψη αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη.

Αν και είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες στον κλάδο από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενιαία αντιμετώπιση πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού αυτές διαψεύστηκαν στην πράξη, αφού αντί να επιλύονται τα προβλήματα δημιουργούνται συνεχώς νέα, όταν δεν υπάρχει ένας Μάνατζερ που θα έχει υπό την εποπτεία του όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τουρισμού». Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι θέσεις των επιτελών, συμβούλων και λοιπών, καθώς και ο εξορθολογισμός των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. «Σήμερα, οι υπηρεσίες τους και διάσπαρτες σε όλη την Αθήνα είναι και υπέρ του δέοντος κοστοβόρες και μη λειτουργικές. Με τον περιορισμό ή τη συστέγαση θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, ώστε να διατεθούν αποκλειστικά στην διαφήμιση και στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή την χρηματοδότηση τριών διαφορετικών επιτελείων και των ανάλογων συμβούλων -Υπουργού, Υφυπουργού, Προέδρου Ε.Ο.Τ.- το κλείσιμο δέκα γραφείων του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό προς μείωση του κόστους, την απαξίωση έμπειρου και εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στις χώρες δραστηριοποίησής του και εν τέλει την δραστική μείωση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με την περικοπή κάθε είδους διαφημιστικής δαπάνης -πλην διαδικτύου- με αποτέλεσμα την απουσία της χώρας μας από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις (παρουσία σε 34! λιγότερες εκθέσεις σε σχέση με πέρυσι)».

Απάντηση σε σχόλιο μας από τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο

Με αφορμή το σχόλιο που κάναμε στην κατεπείγουσα ερώτηση του κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά Απόβλητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μας έστειλε την απάντηση του (μαζί με δημοσίευμα Μεσσηνιακής εφημερίδας) την οποία απάντηση του σας παραθέτουμε όπως ακριβώς μας την έστειλε.

Προς: Φιλιατρά News.

Αγαπητοί φίλοι,

Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία ..........

στην ιστοσελίδα σας, FiliatraNews. Επειδή το BLOK σας "filiatranews.blogspot.com" θεωρείται και είναι ένα από τα σοβαρότερα, θα ήθελα σχετικά με το σχόλιο που κάνατε στην ιστοσελίδα σας και με αφορά, να κάνω τις εξής επισημάνσεις για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας.

1. Ο κ. Δημ. Δράκος, ουδέποτε υπέβαλε γραπτώς ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για τα στερεά απόβλητα. Στο προηγούμενο Συμβούλιο και εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ζήτησε το λόγο ως επικεφαλής της Παράταξης της μειοψηφίας και έθεσε στον Περιφερειάρχη το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ζητώντας να ενημερωθούμε για τις ενέργειες και της πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα αυτό. Επί της διαδικασίας προέκυψαν οι ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, τις οποίες δημοσίευσαν οι τοπικές μας εφημερίδες και το διαδίκτυο και πίστευα ότι θα είχατε ενημερωθεί (προς ενημέρωσή σας συνημμένα τις αποστέλλω), δεδομένου ότι καλύπτετε πλήρως όλα τα σοβαρά θέματα του Νομού μας, της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο.

2. Επειδή θεωρώ σοβαρότατο ζήτημα, το θέμα των απορριμμάτων, που είναι άλλωστε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης της Περιφέρειας, θεώρησα καθήκον μου και υποχρέωση να παρέμβω ωφέλιμα, αυτή τη χρονική στιγμή, με την επείγουσα ερώτησή μου θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τατούλη, τα οποία τουλάχιστον έως σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ουδέποτε ετέθησαν.

3. Θα έχω πολύ σύντομα στη διάθεσή σας τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, μιας και είμαι αδιάκοπα παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αποδειχθούν οι εσφαλμένες θέσεις του συντάκτη σας, που ελπίζω να έγιναν χωρίς "κακές προθέσεις" και να αποδείξω ότι δεν είμαι "εκτός τόπου και χρόνου".

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 25/2/2011

Φιλικά, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας


Το δημοσίευμα

Τα ίδια από Τατούλη για τα σκουπίδια
Τις γνωστές θέσεις του για διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου να επιλεγεί τεχνολογία διαχείρισης των σκουπιδιών, επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ. Δράκου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αποκάλυψε ακόμη ότι επί διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο τότε περιφερειάρχης Ν. Αγγελόπουλος είχε πει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχουμε κλείσει σχεδόν όλες τις χωματερές.

Αναλυτικά στην απάντησή του ο κ. Τατούλης ανέφερε τα εξής:

“Είναι γεγονός ότι η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει ένα σημαντικό ζήτημα, ένα ζήτημα που ευθέως την απειλεί με το θέμα της ανυπαρξίας πολιτικής μέχρι τώρα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Εκείνο που θέλω να γνωρίζετε, κυρίες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι και κύριοι αντιπεριφερειάρχες, είναι ότι εφόσον προχωρήσουν τα θέματα αυτά θα υπάρξει μία ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω και να σας ενημερώσω ότι, όπως πρέπει να γνωρίζετε, λόγω του πολύπλοκου και πολύπλευρου και πολυεπίπεδου προβλήματος που παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κι επειδή η περιοχή μας απειλείται ευθέως με πρόστιμα από την Ε.Ε., αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα στην πολιτική της διαχείρισης και στην πολιτική του κλεισίματος των πάσης φύσεως χωματερών -είτε υπό την έννοια των ΧΥΤΑ, είτε υπό την έννοια των ΧΑΔΑ- τότε απειλούμαστε με πρόστιμα από την Ε.Ε.
Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση, η αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση είχε δημιουργήσει μία ασάφεια στις πολιτικές της με εξαιρετικά ζητήματα και προβλήματα.
Φανταστείτε ότι σε κάποια στιγμή ο προηγούμενος περιφερειάρχης ο κ. Αγγελόπουλος είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι σχεδόν είχαμε κλείσει όλους τους ΧΥΤΑ και τους ΧΑΔΑ.

Για να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα πράγματα, για να μην φαινόμαστε ασυνεπείς, για να είμαστε πολύ σοβαροί στο μεγάλο ζήτημα, θέλω να σας πω δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι εμείς έχουμε εξαρχής υποσχεθεί στους συμπολίτες μας από την προεκλογική διαδικασία ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να είναι η Περιφέρεια της αειφορίας. Τουτέστιν, είτε υπήρχε η απειλή της Ε.Ε. είτε δεν υπήρχε, εμείς οφείλουμε να κινηθούμε σε μια πολιτική η οποία ουσιαστικά θα υπερασπίζεται τον αειφόρο χαρακτήρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι εμείς είχαμε εξαρχής μελετήσει και ανακοινώσει μία πολιτική για την διαχείριση. Και αυτή η πολιτική μας στηρίζεται σε ορισμένες βασικές αρχές.


Τέλος στα επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1ης Μαρτίου καλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη ...........

που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μεταξύ του προέδρου του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκου Σουλιώτη, του πρόεδρου του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου και των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κ.κ. Κων. Λουράντου, Κων. Κούβαρη και Κυρ. Θεοδοσιάδη.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, από την σύσκεψη προέκυψε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και του ΟΠΑΔ, για επίλυση του θέματος των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεση λύση. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, εντοπίζεται στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιστάσεις μέρους των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο Σύλλογος καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπληρώσει τις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων και η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.

ΟΓΑ: Πώς θα πληρωθούν τις συντάξεις Μαρτίου όσοι δεν απογράφηκαν

Με εντολές πληρωμής δίμηνης ισχύος σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας θα πληρωθούν τη σύνταξη του Μαρτίου οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω λογαριασμού μέχρι 11 Φεβρουαρίου.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους: ..........

α)την αστυνομική τους ταυτότητα και

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου.

Για την πληρωμή των συντάξεων επιζώντων μελών (χηρείας-ορφανικές), υποχρεωτικά θα προσκομισθεί από τους δικαιούχους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ο ΟΓΑ καλεί ακόμη όωσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να ομαλοποιηθεί από το μήνα Απρίλιο 2011 η καταβολή των συντάξεών τους, με πίστωση του λογαριασμού τους.

Η ημερομηνία παράτασης απογραφής λήγει 11 Μαρτίου 2011. Για την απογραφή απαιτούνται το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.

Κατατέθηκε ο φάκελος του Παναθηναϊκού για UEFA

Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας, για να παραδώσει τον φάκελο των «πρασίνων» για τα έκτροπα στο «Καραϊσκάκη».

Μέσω της ελληνικής ομοσπονδίας ο φάκελος αναμένεται να φτάσει στην UEFA και στη FIFA από τις οποίες ο Παναθηναϊκός ζητάει την παρέμβασή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θεωρεί πλέον το σύστημα απολύτως διαβλημένο.

Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο ..........

κ. Γόντικας εξερχόμενος από την ΕΠΟ, στις οποίες επανέλαβε ότι η ποινή της μόλις μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό προκαλεί.

«Συναντηθήκαμε με τον κύριο Πιλάβιο και του δώσαμε αντίγραφο του φακέλου που έχουμε στείλει σε UEFA, FIFA και Σούπερ Λίγκα. Συζητήσαμε και για άλλα θέματα του ντέρμπι, αλλά και κατά πόσο είναι λογική η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό. Είναι αστεία η ποινή, δεν εκφράζει το περί δικαίου αίσθημα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα».

ΟΑΕΕ: Επιπλέον έκπτωση 15% για εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας

Επιπλέον έκπτωση 15% (πέραν του 30% που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος) για την εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας των ασφαλισμένων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ

Συγκεκριμένα, ο Νόμος 3863/2010 προβλέπει, ότι στις περιπτώσεις που θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 έως και την 31/12/2014, το ποσό για την εξαγορά στρατιωτικής θητείας μειώνεται κατά 30%. Από την 1/12015 και εφεξής μειώνεται κατά 50%.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. 7/22.2.2011 ..........

του Οργανισμού, όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό της εξαγοράς θα τύχουν επιπλέον μείωσης κατά 15%.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι το μηνιαίο ποσό της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας μετά την κατά περίπτωση έκπτωση δεν πρέπει να υπολείπεται του 20% επί του εκάστοτε ισχύοντος 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:

Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 με αναγνώριση 1 (ενός) έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι εισφορές Κλάδου Σύνταξης στην κατηγορία που έχει υπαχθεί κατά την ημερομηνία της αίτησης ανέρχονται σε 315,59 ευρώ, το ποσό της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας, βάσει των διατάξεων του Ν. 1358/83 θα ανέλθει σε 315,59Χ12μήνες = 3.787,08 ευρώ και μετά τη μείωσή του κατά 30% (μείωση που ισχύει για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014) σε 2650,96 ευρώ (το οποίο υπολογίζεται ως εξής: 3.787,08 Χ 30% = 1136,12 και κατά συνέπεια 3.787,08 - 1136,12 = 2650,96). Στο προκύπτον ποσό εξαγοράς (2650,96 ευρώ) θα γίνει στη συνέχεια και η μείωση 15% που προβλέπεται από τον Ν. 1358/83 (άρθρο 2 παρ. 4) οπότε το τελικό ποσό εφάπαξ καταβολής υπολογίζεται ως εξής:

2650,96 Χ 15% = 397,64

2650,96 - 397,64 = 2253,32 ευρώ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 :

Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη: 33,04€ Χ 25πλάσιο = 826€ Χ 20% (τρόπος υπολογισμού της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας για μισθωτούς) = 165,20€

Εάν μετά τις εκπτώσεις έχουμε τελικό ποσό πχ 156 € τότε η αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνει με το ποσό των 165,20€.

1. Η μείωση του 15% που προβλέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 1358/83 για την εφάπαξ καταβολή του ποσού της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνεται επί του ποσού που προκύπτει μετά την έκπτωση που προβλέπεται στην παράγραφο 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (30% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 ή 50% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2015) και όχι στο αρχικό ποσόν.

2. Δυνατότητα ανάκλησης ήδη υποβληθείσας αίτησης για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επανυποβάλλει στον ΟΑΕΕ αίτηση για να τύχει της προβλεπόμενης έκπτωσης 30% ή 50% αντίστοιχα, υπάρχει μόνο όταν ο προαναφερόμενος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και εφεξής και εφόσον είτε δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση αναγνώρισης από την αρμόδια Περ/κή Δ/νση του Οργανισμού, είτε έχει εκδοθεί η απόφαση αλλά ο ασφαλισμένος δεν έχει καταβάλλει ακόμα εισφορές.

3. Ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας θεωρείται και ο χρόνος πειθαρχικής φυλάκισης πέραν έως και είκοσι (20) ημερών, άσχετα αν εκτίθηκε ή όχι, σύμφωνα με την παρ.1β) του άρθρου 42 του Ν. 3421/2005 (ισχύς νόμου από 13/12/05).

β) Σχετικά με την αναγνώριση θητείας βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού και αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8α και β του άρθρου 5 του Ν. 3863/2010, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δύνανται να αναγνωρίσουν οποτεδήποτε τους χρόνους που αντιστοιχούσαν και αντιστοιχούν στη θητεία τους και είχαν ή έχουν διακόψει το επάγγελμά τους λόγω ασυμβίβαστου.

Οι αναλογούσες εισφορές που αφορούν την εν λόγω αναγνώριση βαρύνουν τα πρόσωπα αυτά. Περαιτέρω διευκρινήσεις για τον τρόπο αναγνώρισης αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο. Για την αναγνώριση ως δικαιολογητικό θα προσκομίζεται βεβαίωση χρόνου θητείας από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα (πχ Βουλή, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Χρόνος που είχε αναγνωριστεί στο παρελθόν (στρατιωτικής υπηρεσίας ή χρόνος προ εγγραφής στο τέως ΤΕΒΕ ή ΤΑΕ) αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο για αναγνώριση που προβλέπεται στην παρ. 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (2011-> 4 έτη, 2012-> 5 έτη κλπ).

2. Σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας πέρα από την Υπεύθυνη Δήλωση και τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10, ισχυρό στοιχείο απόδειξης μη δραστηριότητας είναι και τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ανεργίας.

3. Στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι αναγνωρίζουν οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους για τον ΟΑΕΕ χρόνους για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, θα εκδίδεται πιστοποιητικό χρόνου ασφάλισης από το αρμόδιο περ/κό τμήμα και θα αποστέλλεται ο ατομικός φάκελος με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης. Σε κάθε άλλη περίπτωση αναγνώρισης (για προσαύξηση) θα διαβιβάζεται μόνο ο ατομικός φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης για την έκδοση σχετικής απόφασης.

4. Τα περ/κά τμήματα υποχρεούνται να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων σχετικά με τις αναγνωρίσεις μαζί με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10. Στην περίπτωση της αναγνώρισης χρόνου προ εγγραφής θα παραλαμβάνουν το σχετικό αίτημα με Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι θα προσκομίσει τα δικαιολογητικά που θα καθοριστούν με νεώτερες οδηγίες της Υπηρεσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση από γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΓΑ

Σε 2.546 γιατρούς ανέρχεται πανελλαδικά ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) φαρμάκων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ και οι οποίοι από τις 21 Φεβρουαρίου μπορούν και συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Η ένταξη των υπολοίπων 7.500 συμβεβλημένων ...........

ιδιωτών γιατρών θα γίνει, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, μετά την εγγραφή τους στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 31 Μαρτίου 2011.

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 25ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: Κριτήρια συγχωνεύσεων σχολείων

Έχοντας ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τις επικείμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Διευθύνσεων Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης έχει ανακοινώσει σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων σε κάποιες περιοχές της χώρας. Όπως ανακοινώνεται στον Τύπο, μέσα από άτυπες συνεννοήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης προωθείται σχέδιο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.

Κάποια σχέδια, όπου αυτά έχουν ανακοινωθεί, και ...........

μια εντεινόμενη φημολογία σχετικά με τα υπό κατάργηση – συγχώνευση σχολεία, έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δε συμφωνούν σε συνενώσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα επιχειρήματα που προβάλλονται είναι σχετικά, α) με τις προβλέψεις για αύξηση του αριθμού των μαθητών στο άμεσο μέλλον, β) με την αποτροπή εγκατάστασης νέων οικογενειών, γ) με την ανεπάρκεια των διατηρούμενων υποδομών να ενσωματώσουν τον αριθμό των υπό κατάργηση σχολείων, δ) με την εγκατάλειψη αξιόλογων κτιριακών υποδομών αν και φιλοξενούν ικανοποιητικό αριθμό μαθητών, ε) με το γεγονός ότι μαθητές σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, στ) με την κάλυψη του μεταφορικού κόστους των μαθητών κ.α.

Είναι γεγονός ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιβάλει το «συμμάζεμα» των δημοσίων δαπανών και στο χώρο της παιδείας. Η ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πάρει σκληρές, αλλά και γενναίες, αποφάσεις στα πλαίσια της περιστολής δαπανών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δεσμευτεί για την μέριμνα όσον αφορά τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των σχολείων, τις διδακτικές υποδομές, τα σχολεία σε δύσβατες και ορεινές περιοχές. Επιπλέον, τόσο το ζήτημα της περιστολής δαπανών, όσο και η δημιουργία του νέου πολυδύναμου σχολείου, του «ψηφιακού σχολείου», απαιτεί το σχηματισμό εστιών διαπαιδαγώγησης με πολλούς μαθητές και κεντρικό σχεδιασμό, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών, την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με κάποιες αρχικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, οι βασικές παράμετροι που θα συνυπολογίζονταν από το Υπουργείο είναι:

· Αντιστοιχία οργανικότητας και λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων σε συνάρτηση με το μαθητικό δυναμικό και τη δυνατότητα ανάπτυξης και λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας.

· Η εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού την τελευταία 5/ετία, ο ρυθμός αύξησης ή μείωσης και ο προσδοκώμενος αριθμός φοιτώντων μέχρι το 2013.

· Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη κάθε τύπου σχολείου (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου κ.λ.π.) λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τη φοίτηση αδελφών σε αντίστοιχα σχολεία.

· Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις περιπτώσεις ίδρυσης, προαγωγής ή υποβιβασμού Σχολικών Μονάδων.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Ποια είναι τα ακριβή κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία γίνεται ο σχεδιασμός για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων;

2. Πότε θα βγει στη δημοσιότητα το σχέδιο αυτό; Όταν δημοσιευτεί, θα αποτελέσει βάση συζήτησης, θα επανεξεταστεί ή θα είναι οριστικό - τελικό;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Κατεπείγουσα (!!!!) ερώτηση Παναγιωτόπουλου για τα στερεά απόβλητα

Κύριε Περιφερειάρχα,

Όπως γνωρίζετε η υπόθεση της διαχείρισης των αποβλήτων και ιδιαιτέρως των στερεών αποτελεί θέμα Εθνικής σημασίας για τον τόπο μας. Συνδέεται δε άμεσα με τις σημαντικότερες παραμέτρους ανάπτυξης μιας χώρας όπως η τουριστική βιομηχανία, η οικονομική, η βιομηχανική-τεχνολογική, η κοινωνική-πολεοδομική και βεβαίως η ευρύτερη περιβαλλοντική παράμετρος. Δυστυχώς η έλλειψη υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, η Συνολική έλλειψη πολιτικής βούλησης και ουσιαστικών θέσεων και η υιοθέτηση του ανορθολογικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο συνέδεε την ανάπτυξη της χώρας με τον παραγόμενο όγκο κατανάλωσης και απορριμμάτων, έφερε τραγικά αποτελέσματα.

Η Ευρωπαϊκή οδηγία πλαίσιο 98/2008 για τα ..........

απόβλητα, περιγράφει τους κύριους άξονες της πολιτικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία-πλαίσιο το πλέον επιθυμητό είναι η πρόληψη παραγωγής, η ελαχιστοποίηση των παραγόμενων απορριμμάτων αλλά και η μείωση των βλαπτικών συστατικών των αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση παράλληλα με την ανάκτηση ενέργειας.
Οι χώροι υγειονομικής ταφής πρέπει να αποτελούν το τελευταίο στάδιο επιλογής στην πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων αποτελεί ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέμα επιβίωσης της ίδιας της Περιφέρειας. Εάν δεν υπάρξει άμεσα: α) Βραχυπρόθεσμη πολιτική άμεσης εκτόνωσης των εκρηκτικών συνθηκών που δημιουργούν τα απορρίμματα και β ) Μεσοπρόθεσμη πολιτική οριστικής διευθέτησης του καυτού προβλήματος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιστεύω ότι θα οδηγηθούν σε αποτυχία και οι άλλοι αναπτυξιακοί άξονες όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, το Περιβάλλον καθώς και κάθε άλλη αναπτυξιακή πολιτική.
Δυστυχώς στην Ελλάδα το κράτος μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και αλλαγή κυβέρνησης, δεν έχει συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών σε όλους τους τομείς. Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 και οι περιφερειακές εκλογές του 2010 πάγωσαν κυριολεκτικά τις δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων εκ μέρους των Π.Ε.Π και βεβαίως και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη απαιτεί και νέο 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο για Ο.Τ.Α. και Περιφέρειες. Βεβαίως αυτό σημαίνει δυστυχώς και νέα καθυστέρηση κάθε προσπάθειας διαχείρισης απορριμμάτων από Ο.Τ.Α. και Περιφέρειες και μάλιστα υπό τις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι πρόκειται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα οποία ο λαός της Περιφέρειάς μας ζητά να δώσετε άμεσα απαντήσεις. Αναμφίβολα ένας τέτοιος διαγωνισμός αποτελεί σημαντικό τμήμα της πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι όμως και τον αυτοσκοπό μιας σύγχρονης ρεαλιστικής και αειφόρου αναπτυξιακής πολιτικής. Εντάσσεται ένας τέτοιος διαγωνισμός αυτού του μεγέθους και αυτής της σημασίας στο ευρύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτό;

Με αφορμή τα ανωτέρω σας ερωτώ:

1. Υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση απορριμμάτων και ποιος είναι; Εντός του πλαισίου αυτού του όποιου σχεδιασμού, έχει γίνει η επιλογή-χωροθέτηση των χώρων συγκέντρωσης και επεξεργασίας αποβλήτων; Και πού;

2. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν για την επιλογή των περιοχών αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία των αποβλήτων, ή θα υπάρξουν γεγονότα εξέγερσης των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως πρόσφατα της Κερατέας και των Άνω Λιοσίων στην Αττική; Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την επιλογή των χώρων διάθεσης και επεξεργασίας απορριμμάτων; Δηλαδή Μ.Π.Ε. (περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, κ.λ.π.);

3. Γνωρίζετε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος λόγω της εφαρμογής του ¨Καλλικράτη¨ και της ντε φάκτο καθυστέρησης υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΠΕΠ Πελοποννήσου, να γεμίσουμε με δεκάδες νέους Χ.Α.Δ.Α (Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), αφού κάπου πρέπει να πάνε τα απορρίμματα μιας ολόκληρης Περιφέρειας. Τι πρόκειται να κάνετε για αυτό; Τι γίνεται με τους παλαιότερους ήδη χαρτογραφημένους Χ.Α.Δ.Α.;

4. Υπάρχει ο πολιτικός σχεδιασμός από τη νέα αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για υλοποίηση άμεσων ανακουφιστικών δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων από το επίπεδο Ο.Τ.Α με προγράμματα εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αφύπνισης, συλλογής και διαλογής απορριμμάτων με βάση το είδος και την επικινδυνότητά τους, τα οποία οφείλει η Περιφέρεια να υποστηρίξει από άξονες δράσεων όπως η αειφορία και το Περιβάλλον;

5. Είναι γνωστό, ότι τα Π.Ε.Π περιέχουν κύριους άξονες δράσεων για την αειφορία και το Περιβάλλον. Αυτοί οι άξονες καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τύπου Jessica ή άλλων μοντέλων χρηματοδότησης (Σ.Δ.Ι.Τ., κλπ) αποτελούν βασικά στοιχεία της πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της Διοίκησης για την υλοποίησή τους προς όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

6. Υπάρχει σχέδιο από τη νέα αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση και υλοποίηση πολιτικής πρόληψης απορριμμάτων από το στάδιο της παραγωγής σε αστικό τοπίο, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και αγροτουριστικές περιοχές; Όπως για παράδειγμα η συνεργασία με βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες (βιομηχανίες, S/M) για την υλοποίηση ενός προγράμματος μείωσης συσκευασίας προϊόντων από μη ανακυκλώσιμα ή δύσκολα να ανακυκλωθούν υλικά. Και ποιο είναι εν όψει τουριστικής περιόδου;

22/2/2011

Ο Ερωτών,
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΣΧΟΛΙΟ
ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ο Παναγιωτόπουλος. Τις ερωτήσεις που θέτει στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη τις είχε κάνει στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο ο Πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος. Και ο κ. περιφερειάρχης είχε απαντήσει. Σήμερα με την κατεπείγουσα(!!!!!!!) ερώτηση που κατέθεσε τι παριστάνει ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος;
Ας του δώσουν από την περιφέρεια τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης να πάρει τις απαντήσεις του μπας και ενημερωθεί έστω και στο ελάχιστο γιατί..........

Συνεστίαση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Τον αποκριάτικο του χορό θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο Δεξαμενή ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Ο χορός γίνεται για την ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Συλλόγου. Η είσοδος είναι 15 € και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Προσκαλούμε λοιπόν τους συνδημότες και ...........

φίλους μας να περάσουν μαζί μας το βράδυ του Σαββάτου και με την παρουσία τους να στηρίξουν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού της Τριφυλίας όπως είναι η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Πρόταση Οδυσσέα Βουδούρη για το Ινστιτούτο Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας

Ο Νόμος Πλαίσιο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ποιότητας «ΔΗΜΗΤΡΑ», συνένωση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων νομικών προσώπων και άλλες διατάξεις» προβλέπει τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, του Ινστιτούτου Αμπέλου & Οπωροκηπευτικών Πύργου, του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Ναυπλίου με το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πάτρας. Η συνένωση ερευνητικών κέντρων και οργανισμών μπορεί να είναι στην παρούσα συγκυρία πράγματι αναγκαιότητα, εφόσον οδηγεί σε πιο ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Ωστόσο κάθε τέτοια απόφαση απαιτείται να πραγματοποιείται υπό ορισμένους όρους.

Η πρόταση μας όσον αφορά την συνένωση ινστιτούτων με έδρα την Πελοπόννησο αφορά στα εξής: ......

α. Με βάση την καλλικρατική περιφερειακή συγκρότηση η σχεδιαζόμενη συνένωση υπονομεύει τη διοικητική αυτονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταργώντας στην πράξη όλα τα ερευνητικά κέντρα με έδρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μεταφέροντας τα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

β. Το Ινστιτούτο Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας αξίζει να σημειωθεί ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της παραγωγής του ελαιόλαδου, βασικού προϊόντος τόσο του νομού μας όσο και ολόκληρης της Νότιας Πελοποννήσου. Διαθέτει 15 άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, επιστημονικό εξοπλισμό αξίας 2 εκ. € περίπου, εργαστήριο πιστοποίησης ποιότητας ελαιολάδου με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αξίας πάνω από 500 χιλ. €, 500 στρέμματα πειραματικών αγρών στο Νομό Μεσσηνίας. Επίσης, εποπτεύει ακόμη 100 στρέμματα στο Νομό Αρκαδίας, όπου έχει κλείσει ο Σταθμός Γεωργικής έρευνας και περίπου 50 στρέμματα στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου το Ινστιτούτο δεν διαθέτει επιστημονικό προσωπικό. Διαθέτει επίσης υποδομές (πρότυπη μονάδα καλλιέργειας μανιταριών), θερμοκήπια, υδρονέφωση για παραγωγή δενδρυλίων κλπ, όπως επίσης και τράπεζες γενετικού υλικού: 66 ποικιλιών συκιάς – η μεγαλύτερη στην Μεσόγειο, 500 περίπου είδη μυκήτων πολλά εκ των οποίων εδώδιμα και καταγεγραμένα για πρώτη φορά από το Ινστιτούτο στον Ελληνικό χώρο και 200 είδη βακτηρίων και ζυμών, 1 εκ των οποίων καταγράφηκε για πρώτη φορά από το Ινστιτούτο μας καθώς και 1 για ιδιαίτερης γεωργικής αξίας για το οποίο έχει κατατεθεί και αίτηση στον Ο.Β.Ι. για κατοχύρωση της πατέντας χρήσης του.

γ. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τα τελευταία χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα το Ινστιτούτο έχει συμβάλει με την πρωτοποριακή του έρευνα στην διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης για την διαχείριση των αποβλήτων ελαιουργίας. Συνεργάζεται με δημοτικούς φορείς (Δήμος Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ) αλλά και με ιδιωτικούς (ΤΕΜΕΣ Α.Ε.) στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και λυμματολάσπης μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης με θετικά προκαταρτικά αποτελέσματα των μέχρι τώρα πειραμάτων. Τέλος έχει ιδιαίτερη συμβολή και προσφέρει με την τεχνογνωσία του στην στήριξη της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς και των οπωροκηπευτικών στο Νομό Μεσσηνίας.

δ. Το Ινστιτούτο Καλαμάτας απαιτείται να ενισχυθεί με επιστημονικό προσωπικό, ενώ παράλληλα να αξιοποιηθεί ο υπάρχον εξοπλισμός και να αποκτήσει συγκεκριμένο προσανατολισμό, που να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραγωγής τόσο το ελαιόλαδου όσο και άλλων οπωροκηπευτικών προϊόντων.

ε. Στη βάση της περιφερειακής καλλικρατικής ανασυγκρότησης η υπό εξέλιξη συγχωνεύσεις πρέπει να αποσκοπούν στη δημιουργία δύο Ινστιτούτων, με έδρα την Πάτρα για τη Δυτική Πελοπόννησο και την Καλαμάτα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με διαφορετικά ερευνητικά αντικείμενα, αλλά και συμπληρωματικό ρόλο.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε τις προτάσεις μας, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

Με εκτίμηση

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Αποσπασματα απο το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Ευχαριστούμε τον πρώην Διαχειριστή για το Video που τράβηξε.

Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας (της κρεατινής) του Τριωδίου. Ο εορτασμός αυτής της μέρας είναι ένα έθιμο που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το ψήσιμο «τσίκνισμα» κρέατος στα κάρβουνα. Από εκεί έχει πάρει και το όνομα της η ημέρα.

Πέρα από το ψήσιμο του κρέατος, κάθε ...........

τόπος έχει και τις δικές του συνήθειες εορτασμού της Τσικνοπέμπτης.

Μερικές από αυτές είναι:

Πελοπόννησος
Σε όλη την περιφέρεια την Τσικνοπέμπτη σφάζουν χοιρινά από τα οποία φτιάχνονται λογιών λογιών καλούδια. Η πηχτή, οι τσιγαρίδες, τα λουκάνικα, η γουρναλοιφή και το παστό είναι ορισμένα από αυτά.
Ιδιαίτερα στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα δύο πράγματα. Το πρώτο ότι ο Ναύαρχος Ουίλσων είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και το δεύτερο ότι έρχεται να την παντρευτεί. Έτσι λοιπόν, ντύνεται νύφη και με την συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει στο λιμάνι της πόλης για να προϋπαντήσει τον καλό της. Γύρω της ο κόσμος ξεφαντώνει και διασκεδάζει με τα καμώματα της.

Σέρρες:
Στις αλάνες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις οποίες αφού ψήσουν κρέας, πηδούν από πάνω τους. Τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ, αναλαμβάνει να κάνει «προξενιά» ανακατεύοντας ταυτόχρονα την θράκα της φωτιάς με μία βέργα.

Κομοτηνή:
Εδώ την Τσικνοπέμπτη καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (Κυριακή της Απόκρεω). Επίσης τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσουν αυτήν την ημέρα βρώσιμα δώρα. Ο άντρας στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον λεγόμενο κούρκο, ενώ εκείνη του στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Ο έρωτας εξάλλου περνάει από το στομάχι.

Κέρκυρα:
Την ημέρα αυτή, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, τελούνται τα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσια» ή «Κουτσομπολιά» ή «Πέτε Γόλια». Σύμφωνα με το έθιμο, οι γυναίκες βγαίνουν στα παράθυρα των καντουνιών και κουτσομπολεύουν στην ντοπιολαλιά τους. Ακολουθούν καντάδες όπου με αυτές «κλείνει» το έθιμο.

Σκόπελος:
Στο χωριό Κλήμα της Σκοπέλου, οι κάτοικοι, αφού φάνε και τραγουδήσουν στα σπίτια τους, ξεχύνονται στις γειτονιές και χορεύοντας συγκεντρώνονται όλοι στο Πεύκο όπου και συνεχίζουν το γλέντι μέχρι το πρωί.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού ...........

Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 14:30 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:

- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.

- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Μεσσηνιακες εφημερίδες της 24ης Φεβρουαρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣΤετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του για τα προημιτελικά της Euroleague, καθώς ηττήθηκε με 68-67 από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», μετά τη σημερινή ήττα τους, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να νικήσουν τη Μάλαγα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης του TOP «16».

Πάντως, αν η Κάχα Λαμποράλ επικρατήσει .......

αύριο της Μάλαγα, θα έχει το προβάδισμα για τη πρώτη θέση του ομίλου. Eντούτοις, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική του TOP 16, όπου θα κριθεί ακόμη και η πρόκριση.
Το ξεκίνημα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ματς ήταν νωθρό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Λιθουανοί, οι οποίοι έβρισκαν σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι.

Εντούτοις, οι Περπέρογλου και Μάικ Μπατίστ φρόντισαν να κρατούν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, κι έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βρίσκονται στο -3 (20-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την αμυντική της εικόνα και, με τους Τσαρτσαρή και Φώτση να έχουν αναλάβει το επιθετικό κομμάτι, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο, προηγούμενη στο σκορ με 39-34.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι», με τον Ντρου Νίκολας να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με 53-48.

Η Λιέτουβος, ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το «come-back» και, με ηγέτη τον Μπαντ Νιούλεϊ και βοηθούμενη από την καλή της άμυνα, «μπλοκάρε» τον Παναθηναϊκό και έφυγε από το κλειστό του ΟΑΚΑ με το «δίποντο» της νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Ντρου Νίκολας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.

Tα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Σάτο 2, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καλάθης, Καϊμακόγλου 6.

Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόουμπερι 5 (1), Μπιέλιτσα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλαντσιούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Γιομάντας, Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημόσια Διαβούλευση για τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα

Σε δημόσια διαβούλευση, στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν αναρτηθεί οι "Προτάσεις για τον Πρωτόγεννη Τομέα" καθώς και τα αποτελέσματα της "1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό", που περιλαμβάνουν καταγραφή των προτάσεων και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στις δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 29 Ιανουαρίου αντίστοιχα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Η διαβούλευση είναι ανοικτή προς τους πολίτες, τους .........

φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο και υλοποιείται με την αποστολή μηνύματος στις ανάλογες σελίδες στις οποίες είναι αναρτημένα τα σχετικά κείμενα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η ενδυνάμωση του θεσμού της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης με όρους συμμετοχικότητας στο σχεδιασμό, δημοκρατικότητας στην λήψη των αποφάσεων, και διαφάνειας στην εκτέλεση και τον έλεγχο, και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν ενεργά.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ορατές όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν, προκειμένου στη συνέχεια να χαραχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά τους δύο τόσο κρίσιμους αυτούς τομείς της τοπικής πελοποννησιακής οικονομίας.

Τα κείμενα της διαβούλευσης μπορείτε να τα βρείτε στο σύνδεσμο
http://ppel.gov.gr/category/diavoulefsi/

Συνεδριάζει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος"

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στην Τρίπολη, στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο", στις 13.30, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Νωρίτερα στις 10.30 θα συνεδριάσει στον ..........

ίδιο χώρο η Περιφερειακή Γραμματεία του Συνδυασμού για τον ορισμό του Προέδρου της.

ΟΧΙ τα σκουπίδια της Οιχαλίας στα Φιλιατρά

Του Πρώην Διαχειριστή μας

Αναστάτωση έχει φέρει στα Φιλιατρά η σημερινή δημοσίευση στο Θάρρος ενός θέματος που δημοσίευσε χθες το βράδυ το Trifylianews και το Φιλιατρά News σχετικά με το ενδεχόμενο τα σκουπίδια της Οιχαλίας να έρχονται στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση.

Εξ όσων γνωρίζαμε η διαχειριστική ενότητα της Τριφυλίας θα αποτελούνταν από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας.

Μάλιστα η τότε απόφαση που ελήφθη και .........

μάλιστα από πολλών σημείων που είχαν προταθεί, ήταν η μπαλοποίηση να γινόταν στην χωματερή των Φιλιατρών και άμεσα η μεταφορά τους στην Κυπαρισσία στον χώρο της εκεί χωματερής.
Η Οιχαλία άνηκε σε άλλη σκουπιδοενότητα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν περιλάμβανε την Οιχαλία στην σκουπιδοενότητα της Τριφυλίας και μας δημιουργεί απορία πως σήμερα η Οιχαλία θέλει να στέλνει εδώ τα σκουπίδια της για μπαλοποίηση.
Αυτό δεν πρέπει να το δεχτεί ΟΥΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε οι πολίτες των Φιλιατρών.
Και εδώ πρέπει να αντιδράσουμε. Γιατί αν σήμερα επιτραπεί στην Οιχαλία και στον Δήμαρχο Μπάμη να φέρνει εδώ τα σκουπίδια τους στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση θα ανοίξει η όρεξη και στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να τα στέλνει εδώ καθότι ο ίδιος μέχρι σήμερα φέρεται ανίκανος να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη του η οποία έχει μετατραπεί σε απέραντη χωματερή. Και ποιος μου λέει ότι δεν θα ανοίξει και η όρεξη σε άλλον Δήμαρχο για παράδειγμα στον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και άλλους;
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΑ Φιλιατρά δεν θα τα κάνετε Μαραθόλακα, αλλά ούτε Κερατέα. Αν δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε ..... είναι πρόβλημα δικό σας. Όχι να το φορτώσετε σε εμάς.

Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ μια ξεκάθαρη θέση από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κόλλια αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στο πρόβλημα όπως αυτό δημιουργείται τώρα πια.
Η Τριφυλία έχει ήδη πάρα πολλά προβλήματα από τον Δήμο - Έκτρωμα που δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε και τα σκουπίδια των άλλων δήμων.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας

Κλίκ για μεγάλο μέγεθος

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.......

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου και 3ου Δημ. Σχολείων Κυπαρισσίας έτους 2010

3. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κοπανακίου έτους 2010

4. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κυπαρισσίας έτους 2010

5. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1/Θ Νηπιαγωγείου Κοπανακίου έτους 2010

6. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

7. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έτους 2010

8. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 1ου ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας και 2ου ΣΕΚ Μεσσηνίας έτους 2010

9. Γνωμοδότηση επί του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας έτους 2010

10. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

11. Ορισμός μελών Δημ. Επιτροπής για τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.

12. Έγκριση των αριθ. 10/2011 και 13/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κοπανακίου.

13. Έγκριση των αριθ. 14/2011 και 12/2011 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής Δήμου Τριφυλίας αντίστοιχα που αφορούν οικονομικούς όρους διεξαγωγής λαϊκής Αγοράς Τ. Κ. Κυπαρισσίας.

14. Έγκριση της αριθ. 19/2011 απόφασης της Οικ. Επιτροπής με θέμα ″Χρέωση ή μη προστίμων στην καταβολή Τ.Α.Π. κλπ. τελών λόγω λανθασμένων δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων″.

15. Συγκρότηση Επιτροπών Δημ. συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

16. Διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ ετών 2008,2009,2010 της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Μπέλντις Γιούργκεν – Γκουσταβ – Φραντς εκ παραδρομής χρεωθέντος.

17. Έγκριση πληρωμής δαπάνης προστίμου του ΙΚΑ στον πρώην Δήμο Αυλώνος.

18. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο δ.δ. Καρυών".

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Κυπαρισσίας (Αριθ. Μελ. 208/2004).

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή προστατευτικού τοιχίου αντιστήριξης παραλιακού δρόμου δ.δ. Καλού Νερού (Αριθ. Μελ. 186/2008).

21. Έγκριση Β2΄ φάσης μελέτης Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

22. Ορισμός μελών Επιτροπής καταλληλότητας άρθρου 7 Π.Δ/τος 270//81 για το έτος 2011

23. Χορήγηση άδειας στην Κοινοπραξία του Φιλιατρινού Φράγματος για χρήση νερού από την Τ.Κ. Χριστιάνων.

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή νέου αγωγού και κατάργηση υφισταμένου" του Δήμου Φιλιατρών.

25. Αίτηση – Ενημέρωση Προέδρου Τ.Κ. Αρμενιών για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Περιοχή Αφανόραχες Στασιού ανατολικά της Τ.Κ. Αρμενιών.

26. Aίτηση Σοφιανού Φανής κλπ για χορήγηση βεβαίωσης υπαγωγής των ακινήτων τους στον οικισμό Ραχών.

27. Αίτηση Γεωργιόπουλου Παναγιώτη για απαγόρευση χώρου στάθμευσης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων.

28. Μεταφορά ποσοστού ΚΗ΄ ψηφίσματος επί οικοδομικών αδειών στο Δήμο Τριφυλίας.

29. Εγγραφή του Δήμου Τριφυλίας ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ.

30. Ορισμός μελών Επιτροπής συντήρησης και επισκευής οχημάτων Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2010

31. Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ.

32. Ανασυγκρότηση Επιτροπής Κρίσεων Αυθαιρέτων κατασκευών αρμοδιότητας Πολεοδομίας Δήμου Τριφυλίας.

33. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Φωτισμός Σιντριβανιού" Δ.Ε. Φιλιατρών.

34. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Συντήρηση Μηχανημάτων αντλιοστασίων Δημοτικών Διαμερισμάτων" Δ.Ε. Φιλιατρών.

Τα καλύτερα των χθεσινοβραδυνών δελτίων ειδήσεων

Πως Κατασκευάζουμε έναν Χαρταετό. Τον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χαρταετό.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και όλοι μας λίγο πολύ θα πετάξουμε χαρταετό.
Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Αστέρια κυρίως, κλπ κλπ
Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.