Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πωλητήρια με βούλα και υπογραφή

* Έγγραφο - απόφαση του Ecofin της 20ής Δεκεμβρίου 2010, που αναφέρεται σε "πώληση περιουσιακών στοιχείων", κατέθεσε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, καθιστώντας κενές περιεχομένου τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη εκποίησης δημόσιας περιουσίας

* Η μακροχρόνια εκμίσθωση, μέθοδος χειρότερη και από την πώληση, περιλαμβάνεται από την κυβέρνηση στις μορφές αξιοποίησης της δημόσιας περιουσία

Πλήρως εκτεθειμένη μένει η κυβέρνηση, καθώς, μετά τους παράγοντες της τρόικας και της Ε.Ε. (Γιούνκερ κ.ά.), και τα επίσημα κείμενα διαψεύδουν...

τους ισχυρισμούς της ότι δεν προτίθεται να πουλήσει δημόσια περιουσία και, μάλιστα, θα προωθήσει σχετικά νομική ρύθμιση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός. Η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της 20ής Δεκεμβρίου, με την οποία προφανώς έχει συμφωνήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, μιλάει ρητώς για "πώληση περιουσιακών στοιχείων". Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να βγει από την αίθουσα αφήνοντας τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη να αναλάβει την ευθύνη...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αναγνώρισε χθες ότι η μακροχρόνια εκμίσθωση περιλαμβάνεται στις μορφές "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας, μέθοδος που μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη και από την εκποίηση, καθώς η περιουσία παραχωρείται χωρίς τα ανταλλάγματα της πώλησης.

Ανοίγουν Πανελλαδικά τα διόδια στις 20 Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό των διοδίων πανελλαδικά, στις 20 Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο στέλνουν «ένα μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματός μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης.
Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και .........

τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας», συνεχίζουν τα μέλη των επιτροπών.

Κατά τις κινητοποιήσεις, οι διαδηλωτές αναμένεται να σηκώσουν τις μπάρες και στη Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και στην Αττική Οδό, από τις 14:00 ως τις 18:00.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ - ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Eurovision 2011: Οι ελληνικές συμμετοχές

Τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Eurovision παρουσιάζονται χθες από τη ΝΕΤ.

Δείτε και τα 6 τραγούδια



1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος)




2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική - Στίχοι: Ramstrοm, Magnusson, Vuorinen)




3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης)




4. Ιt’s all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg)




5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)




6. I Don’t Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sj?berg)



Προσεχώς ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει ο ηλεκτρονικός υπολογισμός της σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ καθώς για αυτή τη μερίδα πολιτών τα στοιχεία είναι πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ , Γεράσιμος Βουδούρης.

Στο περιθώριο εκδήλωσης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διευκρίνισε πως με τον ηλεκτρονικό υπολογισμό σύνταξης ο καθένας θα μπορεί να υπολογίσει πότε βγαίνει στη σύνταξη και το ακριβές ύψος του ποσού που θα λάβει.
Βέβαια για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τη .........

συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΟΑΕΕ προανήγγειλε τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας, τονίζοντας ότι θα αφορά σε 9 εκατ. ασφαλισμένους. Όπως επισήμανε, θα είναι ένας συγκροτημένος φορέας με ένα δίκτυο περί των 25.000 γιατρών, από τους οποίους και ο ασφαλισμένος θα επιλέγει τον γιατρό του.

Ο κ. Βουδούρης εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι το «αύριο» του οργανισμού διαγράφεται θετικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ενώ όλοι λέγανε ότι το 2010 ο φορέας θα χρεοκοπούσε, τελικά «έκλεισε» το 2010 με λογιστικό πλεόνασμα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.