Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Wind: Τροποποιήσεις πακέτων καρτοκινητής τηλεφωνίας

Η WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την από 9 Φεβρουαρίου τροποποίηση του υπάρχοντος σχήματος ανταμοιβής των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND Καρτοκινητή, το οποίο εφ’ εξής θα προσφέρει σε κάθε ανανέωση 10€ και πάνω, 600 δωρεάν λεπτά προς όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής WIND και Q, με διάρκεια ισχύος 30 ημέρες. Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται ανά λεπτό. Ισχύει για ανανεώσεις έως 30/6/11.

Οι συνδρομητές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ...........

κανονικά διπλάσιο χρόνο ομιλίας στις δύο πρώτες ανανεώσεις 10€ και άνω κάθε μήνα. Η διάρκεια ισχύος του δωρεάν χρόνου ομιλίας είναι 15 ημέρες.

Όλοι οι συνδρομητές της καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND Καρτοκινητή είναι αυτόματα δικαιούχοι του σχήματος ανταμοιβής χωρίς να απαιτείται εγγραφή.

Η WIND διατηρεί το δικαίωμα του τερματισμού του νέου σχήματος ανταμοιβής και της μετατροπής του χρονικού διαστήματος της προσφοράς ή/και της μετατροπής των σχετικών όρων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Στην αναφερόμενη τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23% και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Αλλαγές και στο Free 2 Go (F2G)

Η WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την από 11 Φεβρουαρίου τροποποίηση του υπάρχοντος σχήματος ανταμοιβής των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας F2G (συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών που έχουν παλιά μη εμπορικά διαθέσιμα πακέτα καρτοκινητής της WIND), το οποίο εφ’ εξής θα προσφέρει σε κάθε ανανέωση:

Ποσό ανανέωσηςΔωρεάν Λεπτά ομιλίας και βιντεοκλήσεωνΔωρεάν SMSΠροορισμόςΔωρεάν MBs για internet από το κινητόΔιάρκεια ισχύος
5-9€ 300’-F2G-30 μέρες
10€-19€600’-WIND και Q (συμβόλαια και καρτοκινητά)-30 μέρες
20€+1.200’1.200 SMSWIND και Q (συμβόλαια και καρτοκινητά)120 MB30 μέρες


Το ποσό της ανανέωσης αποτελεί προϋπόθεση και όχι χρέωση για την απόδοση του σχήματος ανταμοιβής και παραμένει στον λογαριασμό του συνδρομητή για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Για να μπορούν οι συνδρομητές να απολαμβάνουν την νέα προσφορά θα πρέπει να γραφτούν μια φορά με δωρεάν κλήση στο 1242. Όσοι συνδρομητές είχαν ήδη γραφτεί στην προηγούμενη προσφορά στο 1242 θα έχουν αυτόματα τη νέα προσφορά με κάθε ανανέωση χωρίς να χρειαστεί να γραφτούν ξανά.

* Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται ανά λεπτό.
* Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ανανεώσεων για την απόδοση του σχήματος ανταμοιβής.
* Για να μάθουν το υπόλοιπό τους οι συνδρομητές θα πρέπει να κάνουν δωρεάν κλήση στο 1242.

Η προσφορά ισχύει για ανανεώσεις μέχρι 30/6/2011.

Η WIND διατηρεί το δικαίωμα του τερματισμού του νέου σχήματος ανταμοιβής και της μετατροπής του χρονικού διαστήματος της προσφοράς ή/και της μετατροπής των σχετικών όρων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Στην αναφερόμενη τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23% και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Κυριακάτικη κινητοποίηση στα διόδια της Ασέας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που προγραμματίστηκε για αύριο απηύθυναν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μεσσηνίας Ενάντια στα Διόδια. Όσοι διαφωνούν με την κατάσταση που επικρατεί στα διόδια, θα πρέπει να βρίσκονται αύριο στη 1.30 μετά το μεσημέρι στην οδό Ψαρών, στο ύψος του Διοικητηρίου, προκειμένου να μεταβούν στα διόδια της Ασέας και να σηκώσουν τις μπάρες, στο πλαίσιο της σχετικής πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Το θέμα των διοδίων είναι παλιό, αλλά .........

οξύνθηκε, τελευταία, με τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν την εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων από μεγάλες εταιρείες», παρατήρησε από την πλευρά του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Δημ. Κουφόγιαννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι αυτοχρηματοδότηση, αλλά συγχρηματοδότηση, καθώς οι εταιρείες στην πράξη δεν έχουν πληρώσει για την κατασκευή του έργου. Δανειοδοτήθηκαν με πολύ χαμηλό επιτόκιο, που είχε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και θα αποπληρωθεί από τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τα διόδια. Υποστήριξε ακόμη ότι η κατασκευή των εθνικών δρόμων θα μπορούσε να γίνει μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η κατασκευή των δρόμων από ιδιώτη είναι ένα κοινωνικό αγαθό που ιδιωτικοποιείται.

Οι αυξήσεις στα διόδια είναι πιο πάνω από τα υπόλοιπα αγαθά και το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε ακολούθως, σε συνδυασμό με τη σκληρή λιτότητα, να έχει δημιουργηθεί αυτό το εκρηκτικό κλίμα. Ζητάμε, συνέχισε, να μη γίνουν οι δρόμοι μας είδος πολυτελείας, να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό, να καταργηθούν όλα τα διόδια και να αναλάβει το Δημόσιο την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων.

Οι φορτηγατζήδες

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Αριστ. Ηλιακίδης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων. Για Αθήνα με επιστροφή είναι 70 ευρώ και για Θεσσαλονίκη 200 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί το κόστος των καυσίμων, οι διαδρομές είναι ασύμφορες.
Ζήτησε, λοιπόν, να καταργηθούν τα διόδια, για να σημειώσει ότι κάποια τμήματα είναι φτιαγμένα και κάποια άλλα όχι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν κρατήσει στο ίδιο ύψος τα κόμιστρα εδώ και 15 χρόνια.

Μεγάλο το κόστος

Τοποθετηθείς ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος επισήμανε την επιβάρυνση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, λέγοντας ότι το κόστος των διοδίων έως τη Θεσσαλονίκη αντιστοιχεί με 4 τόνους χυμοποιήσιμο πορτοκάλι ή 2 τόνους φαγώσιμο πορτοκάλι. Όπως παρατήρησε, στα έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα το κόστος κατασκευής είναι τρεις φορές μεγαλύτερο, για να προσθέσει ότι είναι μια καλή μηχανή για να κερδίζουν οι μεγάλες εταιρείες. Εξέφρασε δε την άποψη ότι αν αναλάμβανε το Δημόσιο, το κόστος των διοδίων θα ήταν στο 1/3 της σημερινής τιμής τους.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι τζαμπατζήδες δεν είναι οι πολίτες, αλλά το κράτος που χρωστά και δεν πληρώνει, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος των διοδίων στην Ευρώπη πληρώνεται μια φορά και είναι 30-47 ευρώ. Επιθέσεις Τέλος, από τη Συντονιστική Επιτροπή ο Ευάγ. Μάινας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται το κίνημα και σε δημοσιεύματα που ξεπερνούν τη δεοντολογία, προσθέτοντας ότι σε αυτούς θα απαντήσει το κίνημα ενάντια στα διόδια. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κίνημα, ο Ρέππας και η παρέα του δε θα έταζαν μειώσεις. Το κάνουν για να αποφύγουν την πλήρη ανυπακοή. Οι δρόμοι είναι αγαθό, όχι παραγόμενο προϊόν από τον κάθε Μπόμπολα».

Θάρρος

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Αισιοδοξία αλλά και «αιχμές» στην πίτα!

Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

Την αισιοδοξία ότι η Εράνη Φιλιατρών θα πετύχει τους στόχους της στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής εξέφρασαν διοίκηση και παίκτες στην κοπή της πίτας της ομάδας χθες το μεσημέρι, στα αποδυτήρια του παλιού γηπέδου.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ........

Δ.Σ. Βαγγέλης Σταθόπουλος, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία, αλλά ήθελε να δείξει ότι η ομάδα, μια οικογένεια, αγαπημένη και ενωμένη, στο φυσικό της χώρο, κάνει μια λιτή εκδήλωση για την πίτα και για ανταλλαγή ευχών και απόψεων, αφού τις προηγούμενες χρονιές, που γινόταν εκδήλωση σε άλλο χώρο - αίθουσα, πολλοί πήγαιναν και έβγαζαν λόγους για στήριξη της ομάδας, αλλά έμεναν μόνο λόγια και τις υποσχέσεις.

Ο Πρόεδρος είπε πως και ο ίδιος και οι διοίκηση έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους προπονητές και είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν! Ευχήθηκε σε όλους και προσωπικά στον καθένα υγεία, ευτυχία και ηρεμία στη ζωή του σημειώνοντας πως ο καθένας θα πάρει και ποδοσφαιρικά και στη ζωή του ό,τι του αξίζει! Ευχήθηκε στην ομάδα να έχει μια καλή, καλύτερη, συνέχεια, να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα έρθουν έχοντας όλοι στο μυαλό ότι θα περάσουν οι δυσκολίες και στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι. «Ήταν προσωπική επιλογή την οποία το Δ.Σ. την ασπάστηκε να γίνει η κοπή της πίτας εδώ. Και αυτό είχε να κάνει με ένα πράγμα.

Δύο χρόνια είχαν έρθει καλεσμένοι ΕΠΣΜ, Δήμος, Υπουργοί, ήρθαν, είδαν, είπαν, έταξαν, φωνές πολλές, απαντήσεις καμία! Το λέω γιατί, πλέον, τα πράγματα είναι δύσκολα και ο καθένας και από τους φορείς και από εμάς και από εσάς θα αναλάβει κάποτε τις ευθύνες. Δεν νοείται να μη μπορεί να δοθεί λύση και να μην υπάρχει πετρέλαιο στο καινούργιο γήπεδο. Δεν νοείται να μη μπορεί να πηγαίνει το αυτοκίνητο στο γήπεδο…», τόνισε προσθέτοντας ότι «μας αξίζει αυτή η κοπή της πίτας να γίνει εδώ, ανάμεσά μας! Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και πιο πολύ δε μου αρέσει να με κοροϊδεύουν».

Ευχήθηκε στους δύο προπονητές να έχουν τη σοφία και τη δύναμη να πάνε το καράβι, στη διοίκηση να βρουν τη δύναμη, μονιασμένοι όπως είναι, να συνεχίσουν και να κάνουν ακόμα καλύτερα ο καθένας με τον τρόπο του για την ομάδα που τόσο αγαπάνε και στους παίκτες, μετά από κάθε παιχνίδι να είναι γεροί όπως πριν ξεκινήσουν, τα παιδιά που έρχονται από μακριά να είναι γερά…» και επανέλαβε την πίστη τους πως ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει «και ’μεις, είμαι σίγουρος ότι θα το πάρουμε γιατί μας αξίζει!»

Ευτυχισμένος… Παπαθεοδοσίου

Ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε πως είναι ευτυχισμένος και πως «αυτό που είπε ο Πρόεδρος, ότι το Συμβούλιο είναι μονιασμένο, το θεωρώ τη βάση για κάθε προσπάθεια και για κάθε επίτευγμα, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού και πιο ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ενότητα είναι εκείνη που θα μας πάει εκεί που θα μας πάει. Και μέσα σε οποιαδήποτε ατυχία ή ευτυχία ποδοσφαιρική, εμείς είμαστε μονιασμένοι, εμείς είμαστε εδώ. Και όσοι έχουν περάσει από αυτούς τους πάγκους που τους έχουν τιμήσει αλλά και έχουν τιμηθεί από αυτούς τους πάγκους, θυμόνται πάντα αυτή την οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, είμαι ευτυχισμένος! Χρόνια τώρα, που δίνω τον εαυτό μου, τις ώρες μου και το κέφι μου σ’ αυτή την ομάδα και σ’ αυτά τα παιδιά τα καλά, που όλοι όσοι περάσανε και τώρα, πράγματι είστε καλά!»

Τυχερός… Ανδρεόπουλος

Ο αρχηγός Γιώργος Ανδρεόπουλος αφού ευχήθηκε σε όλους και στις οικογένειές τους σημείωσε πως, «είναι πολύ πιο όμορφο το συναίσθημα που κόβουμε την πίτα εδώ και το ζούμε πολύ πιο όμορφα και πιο έντονα. Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι πως είμαστε τυχεροί γιατί αυτό που αγαπήσαμε και παίζαμε μικροί το έχουμε κάνει άθλημα και εύχομαι στους μικρότερους από εδώ να έχουν την τύχη να το κάνουν και επάγγελμα. Όσο για την ομάδα μας, εύχομαι τα καλύτερα, και θα έρθουν!

Το φλουρί στον Κορμπή

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Γιάννης Κορμπής ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί και κέρδισε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που πρόσφερε ο διοίκηση. Οι απουσίες ήταν ελάχιστες και αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλου και του συνεργάτη του, Ανδρέα Ζόμπολου.

Θάρρος

Ανοίγουμε την μπάρα και φεύγουμε. Η αστυνομία δεν μπορεί να μας κανει τίποτα

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται να ανοίξουν την μπάρα στα διόδια της χώρας όταν βλέπουν ότι στον σταθμό τυχαίνει να βρίσκεται και αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αλήθεια. Πόσο πρέπει να φοβόμαστε να ανοίξουμε την μπάρα και να πάμε στην ευχή του θεού παρόλο που στον σταθμό διοδίων μπορεί να υπάρχει και αυτοκίνητο ή και αυτοκίνητα τη αστυνομίας;

Η απάντηση είναι απλή...........

ΥΠΑΡΧΕΙ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπολικό στα διόδια εμείς ανοίγουμε την μπάρα και περνάμε. Όπως το κάνουμε και όταν δεν υπάρχει περιπολικό.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά.
Οι αστυνομικοί που είναι εκείνη την ώρα εκεί, (δεν είναι απαραίτητο να είναι) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να επέμβουν ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ. Δεν αποτελεί ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και δεν είναι ποινικό αδίκημα.
Γενικά το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή καθότι αυτό αφορά διαφορά ανάμεσα σε ιδιώτες.

Δια του λόγου του αληθούς βρήκαμε στο Youtube Video με άρνηση πληρωμής διοδίων την ώρα που στον σταθμό ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ της αστυνομίας.
Οπως θα δείτε και μόνοι σας ΟΥΔΕΙΣ αστυνομικός (παρά την ήχηση των σειρήνων) δεν ασχολήθηκε με το αυτοκίνητο και τον οδηγό του που δεν πλήρωσε διόδια.

Αυτές τις αηδίες που σας λένε οι εντεταλμένοι υπάλληλοι του Μπόμπολα και του Κάθε Μπόμπολα -που δεν φταίνε στην ουσία τίποτα αλλα τους αναγκάζουν τα αφεντικά τους να το κάνουν- ότι θα φωνάξουν την αστυνομία είναι τρίχες κατσαρές βγαλμένες από το κεφάλι του μεγαλοεργολάβου - μεγαλοκαρχαρία ιδιώτη που έστησε τους σταθμούς για να εισπράττει χαράτσι και αν το καρπώνεται ο ίδιος ο ιδιώτης.

Δείτε το Video



Νάντια Γιαννακοπούλου: Απόδοση αποζημιώσεων στους αγρότες

Όπως είναι γνωστό το Σεπτέμβριο του 2010 ψηφίστηκε ο νέος Νόμος περί γεωργικών ασφαλίσεων (Ν. 3877/2010) που καλύπτει το σύνολο της φυτικής και ζωικής παραγωγής στη χώρα και η ισχύς του άρχισε από 1-1-2011.

Με τον παραπάνω Νόμο καταργήθηκε η παρακράτηση της εισφοράς του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ ΕΛΓΑ και καθορίζεται νέος τρόπος καταβολής της εισφοράς.

Αυτή η διαδικασία αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2011 και εντεύθεν και οι νέες εισφορές που θα εισπραχθούν θα αρχίσουν να αποδίδονται στον ΕΛΓΑ από τον Ιούνιο και μετά.

Εκκρεμούν όμως οι πληρωμές των ζημιών του 2010 οι .........

οποίες εκτιμώνται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, περίπου. Οι ζημιές αυτές προβλέπεται να πληρωθούν από τις εισφορές που παρακρατήθηκαν από τους αγρότες με το προηγούμενο σύστημα του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων που πούλησαν οι αγρότες εντός του 2010.

Αυτές οι εισφορές που εισπράχθηκαν από εμπόρους, συνεταιρισμούς ενώσεις κ.τ.λ. έχουν αποδοθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και υπολογίζονται σε 77 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο έχει εγγραφεί εξάλλου και στον προϋπολογισμό του 2011.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι για προφανείς λόγους υπάρχει άμεση ανάγκη απόδοσης προς τον ΕΛΓΑ του παραπάνω ποσού, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει ταχύτατα στην πληρωμή του συνόλου των ζημιών που έπληξαν τις παραγωγές όλης της χώρας.

Η μη έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων αποτέλεσε διαχρονικά σημείο τριβής της αγροτιάς με το κράτος.

Η σταδιακή εξάλειψη αυτού του προβλήματος ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους σε μια περίοδο που οι θεσμοί δοκιμάζονται στο σύνολο τους.

Πόσο μάλλον που στην εν λόγω περίπτωση οι καταγραφείσες ζημιές καλύπτονται σχεδόν στο σύνολο τους από εισφορές που έχουν ήδη παρακρατηθεί.

Σήμερα, όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, είναι κοινά αποδεκτό πως η επανασύνδεση μας με τη γη συνιστά θεμελιώδη αναπτυξιακή επιλογή για την πατρίδα μας. Με αυτή την οπτική η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων ξεπερνά κατά πολύ τη λογική της απλής διαχειριστικής πράξης και είναι ένα συγκεκριμένο βήμα που οδηγεί σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τους αγρότες.

Με βάση τα πιο πάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν έχουν αποφασίσει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2010 στους αγρότες.

Γ. Μαγκριώτης: Συζητάμε μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε

«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση.
α.) η δραστική μείωση της τιμής των ............

διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή,
β.) η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου,
γ.) η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και
δ.)η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών, τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν και θα υπονομευθεί το κύρος της χώρας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακές και το ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου", που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, είχε προαναγγείλει αυξήσεις από τον Ιανουάριο, ύψους 33%, αλλά, όπως υπογράμμισε, «εμείς τους ζητήσαμε να μη γίνουν». Βάσει των συμβάσεων, σε αυξήσεις 20% τώρα και 30% το καλοκαίρι, πρέπει να προχωρήσει και η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τμήμα από τις Αφίδνες μέχρι τη Σκάρφια Λοκρίδος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται νέα πανελλάδική κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου.

Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη

Στις 7 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου» και βασικούς εισηγητές τους κκ. Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ..........

«Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και είναι ανοικτή στο κοινό.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr

Εως Ιούνιο τα μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Μέχρι τον Ιούνιο -και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ- θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται από τους περίπου 16.000 συμβεβλημένους με ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς, από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου γίνεται η επεξεργασία του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτή την φορά δεν θα σταματήσει την Πολιτεία ο «συντεχνιασμός», αλλά θα προχωρήσει στη θέσπιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχίζοντας -όπως είπε- μέχρι τέλους τον αγώνα της υπέρ του πολίτη.

Αναφερόμενος στην απεργιακή κινητοποίηση, ο ..........

υπουργός υποστήριξε ότι όλα γίνονται από ορισμένους συνδικαλιστές των γιατρών και όχι από την πλειοψηφία τους γιατί -όπως είπε- δεν θέλουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Δεν την θέλουν», εξήγησε, «γιατί από 7.000 - 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000».

Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει το επιχείρημά τους ότι το νομοσχέδιο μεταβάλλει τους γιατρούς σε συμβεβλημένους γιατρούς με 600 ευρώ το μήνα -καθώς, όπως σημείωσε, ο νόμος ορίζει, από τις 15 Δεκεμβρίου που αναρτήθηκε, το αντίθετο ακριβώς- «γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για λόγους, τους ίδιους που από τη δεκαετία του '80 δεν άφησαν κανένα υπουργό ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ να θεσπίσει επιτέλους την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. «Δεν την θέλουν. Το πολεμούν αυτό. Αυτή τη φορά όμως αυτός ο αγώνας που γίνεται γι' αυτό το σκοπό - τον αδιαφανή και μη λεγόμενο - δεν θα είναι κερδοφόρος για τους γιατρούς του ΙΚΑ που μπαίνουν σε αυτή τη μάχη με αυτό τον τρόπο», υποστήριξε. «Τώρα που καταλαβαίνουν ότι το "πρόσημο" της απεργίας είναι ανύπαρκτο», συμπλήρωσε, «μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν "γιατί όλη αυτή η φασαρία"».

Αναλυτικά τα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ έχουν ως εξής:

1. Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

2. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

3. Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

4. Οι συνταγές αυτές εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται με τη διαδικασία που με απόλυτη σαφήνεια καθορίζεται στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στη Βουλή. Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής των ιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, σύμφωνα με το Π.Δ. 57/2005.

5. Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

6. Γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr).

7. Οι παραπάνω όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΑΠΔ, στη βάση των όρων των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

«Τώρα είναι η ώρα να μπει τέλος στις ουρές της ταλαιπωρίας των πολιτών για υπηρεσίες υγείας. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την προσπάθεια. Τώρα είναι η ώρα για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για κάθε Έλληνα, παντού στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η δέσμευσή μας, αυτό απαιτούν οι πολίτες, αυτό στηρίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις εφημερίες

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, αυξάνεται το ποσοστό των πρόσθετων εφημεριών ανά Υ.Πε., από 9% στο 12 %. Με την αύξηση αυτή αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται, κυρίως, στα περιφερειακά νοσοκομεία για την κάλυψη των εφημεριών τους.

ΚΚΕ: Αντιλαϊκός ο χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία αναδείχνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του, αφού με αυτό εμπορευματοποιείται παραπέρα ο τομέας Υγείας και στερούνται στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι», υποστηρίζει το ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «παρουσιάζει την απεργία ως στρεφόμενη κατά των ασθενών, ακολουθώντας τη πάγια τακτική της του ''διαίρει και βασίλευε''».

Επιτίθεται ωστόσο και κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί οτι «δημαγωγεί και εμπαίζει το λαό, αφού συμφωνεί με τη πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των μεγαλογιατρών, επιδιώκοντας να χρησιμοποιεί το κίνημα για να ενισχύει τον δήθεν αντιπολιτευτικό ρόλο της».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτική, αν στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων είχαν τεθεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας, μαζί με το αίτημα για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα για όλους, με Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας και με υγειονομικούς μόνιμους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «αυτά τα αιτήματα σήμερα δεν προβάλλονται από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών. Αντίθετα, διεκδικούν να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου μια μικρή μερίδα γιατρών και στις επιχειρήσεις υγείας οι γιατροί να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τέτοια αιτήματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τα αξιοποιεί, για να κατασυκοφαντεί τις κινητοποιήσεις. Διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που έπρεπε να είναι ενιαίος, γεγονός που αποδυναμώνει την πάλη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας να συσπειρωθούν αποφασιστικά στο ΠΑΜΕ υγειονομικών, σημειώνοντας πως οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες πρέπει να ενταθούν και να στηριχθούν με τον αγώνα μέσα στα νοσοκομεία.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση αγροτών τη Δευτέρα

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων.

«Στην αντιλαϊκή πολιτική του περιφερειάρχη ..........

Τατούλη και της κυβέρνησης που τον στήριξε απαντάμε με συλλαλητήριο», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΣΥ, διεκδικόντας μεταξύ άλλων:

-Μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγέων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας.

-Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και στην κτηνοτροφική παραγωγή. Επιδότηση των ζωοτροφών με μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής και, τέλος,

- Διαγραφή των χρεών στους μικρούς και μεσαίους αγρότες'.

Κατά της γενικευμένης αύξησης των ωρών εργασίας η ΑΔΕΔΥ

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διάλογο σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως και αναφορικά με το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών θέτει η ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το νεο ......

μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι το μνημόνιο και η μέχρι τώρα διοχέτευση σεναρίων έχουν καταστήσει κλίμα νέων οριζόντιων περικοπών, δεν μπορεί να τύχει κανενός τύπου διαλόγου εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποκατάσταση των περικοπών όπως του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.

Σε ό,τι αφορά το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες "αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών", η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:

Α) Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Β) Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας.

Γ) Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Όπως επισημαίνει, μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. «Αντιθέτως δημιουργούν έδαφος νέου λαϊκισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού. Βασίζονται δε στη στρεβλή αντίληψη -που συστηματικά καλλιεργείται από ένα μέρος της Κυβέρνησης- ότι "κύριος υπαίτιος για τη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους είναι η ίδια η ύπαρξη του Δημοσίου Τομέα"» προσθέτει.

Υπογραμμίζει ακόμη «την αυτονόητη, σταθερή και διαχρονική θέση της για ίση πρόσβαση των Πολιτών στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσω της απλοποίησης των γραφειοκρατικών δομών και διαδικασιών που έχουν "επιβληθεί" με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και των Κυβερνήσεων και διεκδικεί τις δημοκρατικές τομές και αλλαγές που θα αναδείξουν το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης».

«Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πρόκειται να δεχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση και σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει με τις άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 και στις 23 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη ενός ευρύτερου αγωνιστικού και απεργιακού κινήματος για την ανατροπή του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντιλαϊκού πλαισίου» καταλήγει.

Ναυτεμπορική

Κόντρα εσείς; Κόντρα κι εμείς. Η 6η Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή! Εξακολουθούμε να μην πληρώνουμε διόδια

Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων, Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!
Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι που με τόση στοργή τους προστατεύει και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος.

Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα .........

μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις.
Την Κυριακή 6/2 ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα.

Τα ραντεβού μας για την κινητοποίηση της Κυριακής 6/2/11 είναι :
Στις Εθνικές Οδούς:

Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, ώρα 3μμ, τηλ. 6974479243 (ραντεβού για λεωφορείο από Θεσσαλονίκη 2:15μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου)
Πολύμυλος (Εγνατία Οδός), ώρα 4μμ, τηλ. 6945842572, 6977727541
Λεπτοκαρυά Πιερίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973380700
Μακρυχώρι Λάρισας, ώρα 3μμ, τηλ. 6976864058
Μοσχοχώρι Μαγνησίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973477772
Πελασγία Φθιώτιδας, ώρα 3μμ, τηλ. 6979115156
Θήβα, ώρα 3μμ
Αφίδνες, ώρα 3μμ, τηλ. 6944298970
Ζευγολατιό Κορινθίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6977137090
Σπαθοβούνι, ώρα 3μμ, τηλ. 6936730668
Νεστάνη, ώρα 3μμ, τηλ. 6937052880
Ασέα, ώρα 3μμ, τηλ. 6974073849
Γέφυρα Ρίου, ώρα 12:00, τηλ. 6973426334


Στην Αττική Οδό:

Ελευσίνα, ώρα 3μμ, τηλ. 6981878718 (ραντεβού για λεωφορείο από πλ. Κουμπάκη – πρώην Σπάθα – Νίκαια, στις 2μμ)
Μεταμόρφωση, ώρα 3μμ, τηλ. 6973828286 (ραντεβού για λεωφορείο 2:15μμ από πλ. Καραϊσκάκη, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)
Φυλής, ώρα 3μμ, τηλ. 6939007615
Δημοκρατίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6972738059
Κηφισίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6977437493
Κατεχάκη , ώρα 3μμ, τηλ. 6948524173
Κύμης, ώρα 3μμ, τηλ. 6977226683
Μαρκόπουλο, ώρα 3μμ

Αρχίζει η διανομή ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους ΙΚΑ

Από τις 7 Φεβρουαρίου αρχίζει η διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Όπως σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι ασφαλισμένοι κατά την επίσκεψή τους στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών, θα επιδεικνύουν απλά το βιβλιάριο ασφάλισής τους για να τους παρέχονται οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη ........

Τύπου, για λίγες εβδομάδες και μέχρις να παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια οι ασφαλισμένοι, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν στα προσωπικά συνταγολόγια που διαθέτουν, όπου και θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Οι συνταγές αυτές, τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ, εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται με τη διαδικασία που ορίζεται, με απόλυτη σαφήνεια, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Στο σχ/ν προβλέπεται και ο τρόπος πληρωμής των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, και όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος η πρώτη επίσκεψη είναι 20 ευρώ και η δεύτερη τον ίδιο μήνα 10 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, θα συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα.

Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα, στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Οι προαναφερόμενοι όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στη βάση των όρων, των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

Όσοι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr ) χωρίς κανένα πρόβλημα για την περαιτέρω συνεργασία τους.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο διοικητής του ΙΚΑ, από το Μάιο που θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα συνταγολόγια καταργούνται, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη αύξηση των δαπανών από τη διανομή των συνταγολογίων στους ασφαλισμένους και την ελεύθερη επιλογή γιατρών, ο κ. Σπυρόπουλος παρατήρησε: «Όσο πιο κλειστό είναι το σύστημα τόσο πιο μεγάλη είναι η συνταγογράφηση και οι δαπανες».

Απαντούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί του ΙΚΑ

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναθεώρησαν την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.

Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται μέχρι σήμερα γύρω στο 50%.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.