Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο 300 ευρώ η λεία των ληστών στο Super Market DIA στα Φιλιατρά.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ DIA ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Μόνο 300 ευρώ κατάφεραν να κλέψουν οι 3 ένοπλοι δράστες που εισέβαλαν λίγα λεπτά πριν τις 9 στο Super market DIA στην οδό Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ληστές εισέβαλαν μέσα στο κατάστημα, και κόλλησαν τα όπλα τους στα κεφάλια των δυο υπαλλήλων (ενός άντρα και μιας γυναίκας) που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

Υπο την απειλή όπλου ο ένας εκ των .........

δραστών οδήγησε τον έναν υπάλληλο στο πίσω δωμάτιο του καταστήματος όπου εκεί φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους ανοίξει το μικρό χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το ποσό που είχε μέσα. Το άλλο χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε αρκετά χρήματα ο υπάλληλος δεν είχε κλειδί να το ανοίξει και έτσι παρά τις επίμονες απειλές του, ο δράστης βλέποντας ότι δεν γίνεται τίποτα, πήρε το ποσό των 300 ευρω που υπήρχε και μαζί με τους άλλους δυο τράπηκαν σε φυγή.

Μόλις έφυγαν οι δράστες ο υπάλληλος με τρεμάμενη φωνή ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ένοπλη ληστεία στο Dia Φιλιατρών

Ένοπλη ληστεία με δράστες τρία άτομα έγινε λίγα λεπτά πριν τις 9 στο Super Market DIA στα Φιλιατρά.
Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 3, μπήκαν στο Super Market και αφού κόλλησαν τα όπλα στα κεφάλια των εργαζομένων απαίτησαν να τους δώσουν όλα τα χρήματα που είχαν μέσα τα ταμεία.

Αυτή την στιγμή είναι στο Super Market .........

Αστυνομική δύναμη ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

UPDATE 22:29
Νεότερες πληροφορίες για την ληστεία στο DIA Φιλιατρών ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μαθητής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Στη 1.00 περίπου το μεσημέρι και στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Κορώνη - Βασιλίτσι Μεσσηνίας, μηχανή που οδηγούσε ένας 18χρονος μαθητής εξετράπη δεξιά της πορείας της και προσέκρουσε σε σταθερή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο οδηγός της.

Σοβαρά τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο ........

νοσοκομείο, ένας 17χρονος μαθητής που ήταν συνεπιβάτης.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα Κορώνης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μέτρα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ

Σε μέτρα για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών, κατέληξαν πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού .........

Υγείας με τους γιατρούς, που από χθες έχουν προβεί σε κατάληψη του Υπουργείου, έληξε άδοξα. Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας».

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο ισόγειο του Υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Αύριο, στις 10 το πρωί, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Express.gr

Παράνομες και στα βενζινάδικα οι διαφημίσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος και απέστειλε προς όλους τους δήμους της χώρας, οι πινακίδες που χρησιμοποιούνται στα πρατήρια υγρών καυσίμων ή στους σταθμούς αυτοκινήτων με αντλίες υγρών καυσίμων, για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλων στοιχείων, δεν είναι νόμιμες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «οποιαδήποτε πρόσκαιρη ή διαρκής ενέργεια με σκοπό την προώθηση των πωλήσεων θα γνωστοποιείται με ανεξάρτητη πινακίδα, με περιγραφή της παροχής χωρίς αποτίμηση».

Κατά συνέπεια, τυχόν πινακίδες, πέραν των .......

πινακίδων σήματος-τιμών (που πρέπει να τοποθετούνται σε περίοπτη θέση του πρατηρίου για την ενημέρωση των καταναλωτών), για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλων στοιχείων, που τοποθετούνται είτε εντός του πρατηρίου/σταθμού είτε επί του πεζοδρομίου, υπόκεινται στο τέλος διαφήμισης και απαιτείται η έκδοση της προβλεπόμενης αδείας.

Σημειώνεται ότι «για την τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας επί του πεζοδρομίου, απαιτείται άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τον οικείο δήμο και η καταβολή από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου του σχετικού τέλους.

Zougla.gr

Στο σκαμνί οι εταιρίες διοδίων

Πριν λίγους μήνες, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, αρνήθηκε να πληρώσει το καταχρηστικό αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

Ο υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και εμπόδισε τη διέλευση του πολίτη. Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την Αστυνομία και στη συνέχεια μήνυσε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» μέσω του συγκεκριμένου υπαλλήλου για «συστηματική παρακώλυση της κυκλοφορίας».

Ο υπάλληλος κατέληξε στο αυτόφωρο και η ..........

υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Παπαδόπουλος θα καταθέσει συμπληρωματικά στον Εισαγγελέα Κατερίνης, ενώ τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και ζητούν από την Δικαιοσύνη, την πιστή εφαρμογή των νόμων και για την κατασκευάστρια εταιρεία, όπως αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες.

Όπως εξηγεί η Επιτροπή Αγώνα: «Το δρόμο τον πληρώσαμε ήδη! Τα Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομος! Δεν έχουμε εναλλακτική λύση μετακίνησης εντός της χώρας και του δήμου μας! Είμαστε... σε πολιορκία! Απαιτούμε: Να εφαρμόζεται ο νόμος και για την Αιγαίον Α.Ε. όπως για όλους τους Έλληνες. Στηρίζουμε και συντασσόμαστε με την καταγγελία του Ευγένιου, την προσυπογράφουμε, ζητούμε προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και απόδοση δικαιοσύνης. Ο Ευγένιος μαζί με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής Αγώνα, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 θα είναι στα δικαστήρια για να αξιώσουν τη λευτεριά τόπο μας».

Zougla.gr

Οι ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν εάν δεν έχετε δελτίο ΚΤΕΟ

Το μαχαίρι στο κόκαλο βάζει πλέον η Κυβέρνηση σε όλους αυτούς που αρνούνται πεισματικά να μην εκδίδουν το δελτίο ΚΤΕΟ για το αυτοκίνητό τους. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το Νόμο 3897 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Δεκεμβρίου 2010, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να έχουν το ειδικό χαρτί από το ΚΤΕΟ εφόσον θέλουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.

Ο νόμος ορίζει πως, από εδώ και στο εξής, .........

ο συνδυασμός αυτός είναι απαραίτητος και θεωρείται υποχρέωση των ιδιοκτητών αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών να το γνωρίζουν. Στην περίπτωση μάλιστα που συμβεί κάποιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είναι σφαλισμένο αλλά δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε οι ασφαλιστικές έχουν το δικαίωμα να μην αποζημιώσουν τον πελάτη τους ακόμα και στην περίπτωση που αυτός έχει καταβάλει τα ασφάλιστρα.

Zougla.gr

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ραγδαία αύξηση σοβαρών εγκληματικών περιστατικών στη Μεσσηνία

Στα ύψη βρίσκεται η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία με τα κρούσματα να είναι καθημερινά. Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται σε πόλεις και χωριά με τους πολίτες να αισθάνονται διαρκώς μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Ακάθεκτες εξακολουθούν να δρουν οι εγκληματικές συμμορίες, κυριολεκτικά, σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων διαρρήξεων, ληστειών και κλοπών που συχνά συνοδεύονται από άσκηση σωματικής βίας. Η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, ενώ νέα περιστατικά προστίθενται συνεχώς στον μακρύ κατάλογο των παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Μεσσηνία ήταν .........

δεύτερη σε ληστείες και οι διαρρήξεις μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου, έχοντας για παράδειγμα υπερδιπλάσια περιστατικά από τον νομό Ηλείας, παρότι έχει λιγότερο πληθυσμό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Σπίτια ηλικιωμένων, εξοχικά αλλά και μόνιμες κατοικίες λεηλατούνται, ενώ την κατάσταση έχουν στιγματίσει με παρεμβάσεις τους σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του νομού.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, οι παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς αυξάνονται, καθώς ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Το μέγεθος του προβλήματος είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σημειώνει ότι με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στην υπηρεσία της δεν μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση. Επιπλέον, η αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά θεωρείται περιττή, καθώς πλήθος παραβατικών ενεργειών σημειώνεται, στην κυριολεξία, καθημερινά στη Μεσσηνία. Έκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί το περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2011, όπου κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων λήστεψαν τα ΕΛΤΑ Καλαμάτας, ενώ παράλληλα ανάλογου διαμετρήματος παρόμοια περιστατικά συνέβησαν σε κοντινές αποστάσεις την ίδια ημέρα.

Ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να καλύψει τις 111 κενές θέσεις αστυνομικού προσωπικού στη Μεσσηνία, καθώς από τις 486 προβλεπόμενες θέσεις καλύπτονται με αστυνομικό προσωπικό μόνο οι 375;

2. Εξετάζει η κυβέρνηση την αναδιοργάνωση των οργανικών θέσεων στη Μεσσηνία σύμφωνα με τα νέα οικιστικά δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω της ανάπτυξης της ΠΟΤΑ και του νέου οδικού άξονα;

3. Εξετάζεται η στελέχωση και ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων της Μεσσηνίας και ο σχηματισμός ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης για την περιφρούρησή τους;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2011 στο ΥΠΠΟΤ ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ προκειμένου να υλοποιηθεί η περιφερειοποίηση/ αποκέντρωση των υπηρεσιών του υπουργείου στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλλικράτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι κοινοτικοί πόροι.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αποφασίσθηκε .........

από κοινού η σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του κ. Γερουλάνου, προκειμένου να συζητηθεί η νέα πολιτική στον τουρισμό, αλλά και ο πολιτιστικός Καλλικράτης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα Φεβρουαρίου.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Εξώδικο γιατρών στο διοικητή, για εφημερίες

Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει διενέξεις μεταξύ διοίκησης και γιατρών.
Τρεις χειρουργοί και ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου έστειλαν πρόσφατα εξώδικη διαμαρτυρία στο διοικητή Πάνο Μπόζο, κατηγορώντας το Δ.Σ. ότι μετέτρεψε εφημερίες τους, από ενεργές και ετοιμότητας σε μεικτές και ετοιμότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μεταξύ .........

άλλων, στο εξώδικο των γιατρών, «με το παρόν πρόγραμμα, πέραν του γεγονότος ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι σχετικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στον τρόπο εφημερίας ιατρών, δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής κάλυψη των αναγκών, τόσο των επειγόντων περιστατικών, αφού η πλειοψηφία των ιατρών ευρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, όσο και των κλινικών.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν είναι επιτρεπτή και νόμιμη η νοσηλεία ασθενών χωρίς την παρουσία ετέρου ιατρού ειδικότητας σε ενεργό εφημερία. Συνεπώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο δε συναινεί με την εκτέλεση του τροποποιημένου προγράμματος εφημεριών και για ό,τι ήθελε προκύψει κατά την εφαρμογή του εις βάρος των ασθενών, καθιστά υπεύθυνους τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΖΟΣ: «Προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπόζος απαντά: «Όσον αφορά στις εφημερίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο εισηγείται και το Διοικητικό αποφασίζει και καταρτίζει το πρόγραμμα. Καταρτίσαμε, λοιπόν, το πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι πλήρως καλυμμένο το νοσοκομείο, με την παρουσία γιατρών όλο το μήνα. Αν ακολουθούσαμε την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, θα έμεναν πολλές μέρες ακάλυπτες. Για παράδειγμα, ο καρδιολόγος διαμαρτύρεται, γιατί είναι ο μοναδικός στο νοσοκομείο, όμως πρέπει να υπάρχει κάλυψη του ιδρύματος και τις 30 ημέρες. Αφού είναι ο μοναδικός, τι να κάνουμε; Έτσι, αντί για 7 εφημερίες (σ.σ. ενεργές και ετοιμότητας), του βάλαμε 14 ετοιμότητας. Διαφορετικά, θα έκανε τις 7 εφημερίες, θα έπαιρνε και τα ρεπό του την επόμενη μέρα, οπότε το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς γιατρό. Αντιστοιχίσαμε, λοιπόν, το ποσό που πρέπει να παίρνει, ως διευθυντής, σε εφημερίες ετοιμότητας. Το Δ.Σ. έχει νόμιμο δικαίωμα να το κάνει αυτό, γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών» λέει ο κ. Μπόζος.
Στο ερώτημα, εάν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες τους χωρίς να δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα, ο κ. Μπόζος μάς απάντησε: «Στο χειρουργικό τομέα υπάρχει ΦΕΚ για δύο χειρουργούς και από μέρα σε μέρα έρχονται, ενώ προκηρύσσουμε θέσεις για δεύτερο και τρίτο καρδιολόγο, οπότε θα καλυφθεί το νοσοκομείο πλήρως».

Θάρρος

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας ανοίγουν τα διόδια την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου: ..........


Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια στο Μάναρη, (δείτε σχετικό πρόγραμμα)
οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια στη Νεστάνη,
οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου και
οι Κορίνθιοι τα διόδια Κορίνθου

Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ζητεί «να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης
των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο».

Η “Κοινή Δράση - Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου“ καλεί «την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση - ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών» και παρατηρεί, μεταξύ άλλων, πως «όσο κοστίζουν 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα (με επιστροφή)».

Δεν επιτρέπεται αναστολή της αδειοδοτικής διαδικασίας για φωτοβολταϊκά, λέει η ΡΑΕ

Κορεσμένες περιοχές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θεωρούνται μόνον τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβανομένης της Εύβοιας) και μόνον για ισχύ σταθμού άνω των 150 κιλοβάτ, αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Η ΡΑΕ απαντά με αυτή την ανακοίνωση σε .........

πρόσφατη επιστολή της ΔΕΗ που ζήτησε να χαρακτηριστούν κορεσμένα τα δίκτυα 16 νομών της χώρας (Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας) και να σταματήσει η υποβολή αιτήσεων για σύνδεση νέων μονάδων στους νομούς αυτούς.

Στην ανακοίνωση της η ΡΑΕ σημειώνει ότι σύμφωνα με το νόμο «οι περιοχές με κορεσμένα δίκτυα και η δυνατότητα απορρόφησης ισχύος σε αυτές διαπιστώνονται με απόφαση της ΡΑΕ που εκδίδεται μετά από εισήγηση του αρμόδιου Διαχειριστή» και ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει προθεσμία ως το τέλος Ιανουαρίου για να υποβάλει την εισήγησή της ως προς το ζήτημα αυτό.

Η Ρυθμιστική Αρχή σημειώνει ακόμη ότι:

* Η ΡΑΕ θα διαμορφώσει συνολική άποψη σε σχέση με τα θέματα σύνδεσης και κορεσμού στο διασυνδεδεμένο δίκτυο, μετά την υποβολή της εισήγησης της ΔΕΗ.

* Μέχρι την έκδοση απόφασης κορεσμού από τη ΡΑΕ ή απόφασης αναστολής αδειοδότησης από την υπουργό Π.Ε.Κ.Α., δεν μπορεί να αναστέλλεται ή να κωλύεται η αδειοδοτική διαδικασία φωτοβολταϊκών σταθμών, τόσο αυτών αρμοδιότητας ΡΑΕ (για μονάδες ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW), όσο και αυτών αρμοδιότητας ΔΕΗ (μέχρι 1 MW).

Η ΡΑΕ αναγγέλλει επίσης ότι στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011, θα διοργανώσει δημόσια διαβούλευση για τα θέματα συνδέσεων στο Δίκτυο Διανομής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης αναλυτικών απόψεων από όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη με καταιγίδες και παγετό

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα "χτυπήσει" από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 (-5) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις πρωινές ώρες.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη .........

δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργότερα στις νοτιότερες περιοχές οι οποίες τη νύχτα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, το βραδύ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Καταιγίδες από το βραδύ στα νότια και χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βραδύ ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα ενταθούν με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά.

Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη δυτική Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην αρχή της ημέρας, αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν.

ΔΕΗ: Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Νέα παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έως τις 28 Φεβρουαρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες με τα τελευταία δεδομένα ξεπερνούν τις 250.000.

Το ΚΟΤ απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες ............

καταναλωτών (άτομα με χαμηλό εισόδημα, άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι), και είναι φθηνότερο κατά 20-30% σε σχέση με τα οικιακά τιμολόγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλλουν αίτηση πρέπει να γνωστοποιούν Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού) και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος, δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη και αν αυτή έχει λήξει και δεν χρειάζεται προκαταβολή κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.

Ναυτεμπορική

Αναλυτικός φορολογικός οδηγός

Αναλυτικές απαντήσεις σε ερωτήματα των φορολογούμενων για τη φορολογία ακινήτων, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων, το ΦΠΑ για προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν κατηγορίες επαγγελματιών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων διευκρινίσεων σε οδηγό που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στον οδηγό περιλαμβάνονται οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας για γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές, μεταβιβάσεις ακινήτων, ΕΤΑΚ καθώς και για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Επίσης υπάρχουν διευκρινίσεις για το ..........

πότε επιβάλλεται ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ποια επαγγέλματα υπάγονται με βάση το νέο καθεστώς στο φόρο (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι) καθώς και για τις περιοχές που εξακολουθεί να ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές του.

Για τον οδηγό του υπουργείου Οικονομικών κάντε Κλικ εδώ

Λειτουργία αυτοσχέδιου κομποστοποιητή στο ΚΠΕ Καλαμάτας

Κατασκευάστηκε και λειτουργεί στο κηπάριο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ Καλαμάτας ένας αυτοσχέδιος κομποστοποιητής κήπου. Ο ξύλινος κομποστοποιητής κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Εικαστική δημιουργία- Δράση- Εθελοντισμός, με αφορμή τα απορρίμματα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο ΚΠΕ Καλαμάτας από μέλη της τοπικής καλλιτεχνικής ομάδας kalamatafreespace art cooperative.

Είναι μια πρακτική αυτοσχέδια κατασκευή .......

και θα αξιοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας στο πρόγραμμα : « Ο κύκλος των χαμένων υλικών» που έχει ως θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα στόχος είναι να αξιοποιηθεί και από τα νοικοκυριά της γύρω περιοχής, αφού πρώτα ενημερωθούν από τα μέλη του ΚΠΕ με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό για τον τρόπο λειτουργίας του.

Η λιπασματοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, (αυτά δηλαδή που περισσεύουν από το τραπέζι μας), αποτελεί σημαντική διαδικασία για τη μείωση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων της πόλης.

Είναι μια πρωτοβουλία που ελπίζουμε να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλη μας, σε πλατείες και πάρκα, ώστε να αποτελεί μέρος της λύσης στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Γιώργος Καραμπάτος: Προτάσεις για το σχέδιο νόμου για την φορολογία

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στη Δημόσια Διαβούλευση για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, Αναδιάρθρωση των Φορολογικών Υπηρεσιών και άλλες Διατάξεις Αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Είναι γεγονός ότι το ισχύον φορολογικό σύστημα –κατά γενική ομολογία– χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα, πολυπλοκότητα και έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης.
Παρόλες τις προσπάθειες και μετά από ..........

αλλεπάλληλες τροποποιήσεις με σειρά νομοθετημάτων (που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή (ν. 3828/2010, ν. 3833/2010, ν. 3842/2010, ν. 3845/2010, ν. 3888/2010 και ν. 3899/2010) βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε προωθούμενες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία που συνιστούν μια άδικη επίθεση ενάντια στους νόμιμους εμπόρους και λοιπούς επιχειρηματίες και ιδίως στους μικρομεσαίους, αφού η μη έγκαιρη απόδοση του ΦΠΑ απειλείται πλέον με βαριές ποινές.

Την ίδια στιγμή, που το Κράτος ποινικοποιεί την ίδια την ύπαρξη των νόμιμων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, που καταφέρνουν μόλις και μετά βίας να επιβιώσουν από μήνα σε μήνα, το ίδιο παρακρατεί κατά βούληση τον οφειλόμενο προς τους επιχειρηματίες ΦΠΑ κ.λπ. τυχόν οφειλές του. Έτσι, ένας νόμιμος επιχειρηματίας ζει και επιχειρεί κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες της έλλειψης ζήτησης, την παντελή έλλειψη ρευστότητας και το κυνηγητό των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.
Ταυτόχρονα ο νόμιμος έμπορος υφίσταται καθημερινά την αθέμιτο ανταγωνισμό των παραεμπόρων, αφού η Πολιτεία αφήνει ανεξέλεγκτο το παραεμπόριο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ σε φόρους! Το Κράτος δεν δικαιούται να καταδιώκει τους νόμιμους εμπόρους, όταν αφήνει ελεύθερο το παραεμπόριο. Η πλήρης εξάλειψη του παραεμπορίου αποτελεί προϋπόθεση εξυγίανσης της Αγοράς, που θα ωφελήσει και το ίδιο το Κράτος.

Εξάλλου, από την αρχή της τρέχουσας κρίσης, και εμείς, αλλά και όλοι οι αντιπροσωπευτικοί φορείς των επιχειρηματιών, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης και που πλέον έχει καταστεί μηδενική … Οι συνθήκες ρευστότητας ακόμη και των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων επιδεινώνονται, καθώς οι τράπεζες γίνονται όλο και πιο φειδωλές στη χορήγηση δανείων.

Το θέμα της απόδοσης του ΦΠΑ συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα της ρευστότητας και γι αυτό όλες οι προτάσεις:
• όχι μόνο για την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, αλλά και για
• την καταβολή του κατά το χρόνο της πληρωμής και όχι της φυσικής συναλλαγής (όταν συναλλαγή και πληρωμή δεν συμπίπτουν χρονικά) και
• το συμψηφισμό με τον οφειλόμενο ΦΠΑ των τυχόν οφειλών του Δημοσίου προς την επιχείρηση και
• την αναγνώριση από την Πολιτεία της τυχόν μη είσπραξης του ΦΠΑ, όταν αποδεικνύεται με νόμιμο τρόπο (π.χ. σφραγισμένες επιταγές κ.λπ.),
είναι απόλυτα θεμιτές. Εξάλλου, ό,τι δεν έγινε τους τελευταίους μήνες, δηλαδή η άσκηση πιέσεων προς τον Τραπεζικό Τομέα και η πρόβλεψη εκτεταμένων προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, πρέπει να γίνει άμεσα, διότι δεν υπάρχει πραγματικά καιρός για αναμονή…..
Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε προβλήματα που δημιουργούν το αίσθημα της αδικίας στους φορολογούμενους με πρώτο την εξασφάλιση Ισονομίας και ίσες ευκαιρίες των ημεδαπών με τις αλλοδαπές ευκαιρίες.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η φυλάκιση επιχειρηματιών που δεν τηρούν τη φορολογική νομοθεσία θα είχε λογική μόνο εάν το φορολογικό σύστημα ήταν απλό, κατανοητό και καθολικά εφαρμοζόμενο. Σε ένα σύνθετο, δαιδαλώδες σύστημα όπως το ελληνικό, μάλλον οι συνεπείς απειλούνται περισσότερο από την πιθανότητα λάθους που μπορεί να επισύρει μια μεγάλη κύρωση, παρά οι επιτήδειοι που αξιοποιούν την ασάφεια και τη πολυπλοκότητα των φορολογικών ρυθμίσεων για να εντοπίζουν διεξόδους («παραθυράκια») και να μην ανταποκρίνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Ο ίδιος προβληματισμός ισχύει και για την αλλαγή του δικονομικού όρου του παραδεκτού της προσφυγής ενώπιον δικαστηρίου για φορολογική διαφορά, με την αύξηση της υποχρεωτικής προκαταβολής από το 25% στο 50% του αμφισβητουμένου φόρου, στερώντας έτσι τη δυνατότητα δικαστικής προστασίας έναντι ενός μηχανισμού, όπως ο φορολογικός, που και η ίδια η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει αδυναμίες και εμφανίζει φαινόμενα αυθαιρεσίας και διαφθοράς.

Ακόμη προτείνουμε:
Την αύξηση αφορολόγητου ποσού σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις όπου εργάζονται η σύζυγος ή τα παιδιά και αποδεδειγμένα δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
Να μειωθεί η προκαταβολή φόρου για όσο διαρκεί η κρίση για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό ρευστότητας στην αγορά και να εξασφαλίσουν οι επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας και να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι η απλοποίηση της νομοθεσίας είναι η λύση, εάν πραγματικά επιθυμούμε σύμμαχο τον πολίτη, τον επιχειρηματία στη προσπάθεια της χώρας μας να βγει από την κρίση και την υπανάπτυξη και γι’ αυτό προτείνουμε να καινοτομήσετε στο νέο φορολογικό σύστημα με τον εξορθολογισμό του, την κατάργηση όλων των παραπομπών στη βιβλιοθήκη των διατάξεων, άρθρων και νόμων και την αντικατάσταση του ΚΒΣ με ένα δισέλιδο υποχρεώσεων του έλληνα φορολογούμενου προς το κράτος.

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ.... ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.