Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

“Βόμβα” ΣτΕ - Στον “αέρα” εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό το νομό Ραγκούση που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας.

Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε .........

ότι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης « επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δε μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος»

Σύμφωνα με το ΣτΕ «η άσκηση του εκλογικό δικαιώματος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας ως τοιαύτης νοούμενης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά σε άλλο σημείο της απόφασης των δικαστών κατά την οποία ο Έλληνας νομοθέτης « εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους μεταξύ των άλλων και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο κατ’ αρχής στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Τι λέει στο newsbomb. gr ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ

Δικαιωμένος δήλωσε στο newsbomb.gr ο δικηγόρος Γιάννης Ανδριόπουλος, που προσέφυγε στο ΣτΕ για να κηρυχθεί ο νόμος περί ιθαγένειας αντισυνταγματικός.
Όπως είπε, «αν δεν κρινόταν αντισυνταγματικός θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, καθώς θα χάναμε μια εθνική συνοχή, που σφυρηλατήθηκε τα τελευταία 200 χρόνια».

Στην ερώτηση τι σημαίνει η απόφαση αυτή, απάντησε ότι, «θα πρέπει να καταργηθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και να γίνει μη ανακήρυξη των αλλοδαπών, που εξελέγησαν στα δημοτικά συμβούλια κατά τις πρόσφατες εκλογές».

Σε δεύτερη φάση, πρόσθεσε, «τίθεται και θέμα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών και υπάρχει πιθανότητα επανάληψής τους στην περίπτωση, που αποφανθεί υπέρ της εισήγησης και η Ολομέλεια».

newsbomb

Μπορεί και η οικονομία να καταστρέψει τον πλανήτη;

Κινδυνεύει πραγματικά και πόσο ο πλανήτης Γη από την παγκοσμιοποίηση;
Μπορούμε να μιλάμε για επέκταση των ταραχών, για επικείμενη καταστροφή, που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα;
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να τερματισθεί η ανθρώπινη περιπέτεια;
Ή μήπως είναι η αρχή για την, επιτέλους, απελευθέρωση των λαών;
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν άτομα, σαν κάτοικοι της γης, σαν Έλληνες και σαν Τριφύλιοι; Πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

Πιστεύω, πως η πρώτη αντίδραση που μπορούμε και πρέπει να έχουμε γι αυτό, όπως και για ένα σωρό άλλα πράγματα που θίγουν την ποιότητα, αλλά και αυτήν την ύπαρξη της ζωής μας, είναι να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που μας έχει καταλάβει και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!
Να πάρουμε θέση, για όλα τα δεινά που μας ..........

πλακώνουν και "προσπαθούν" να μας ανακυκλώσουν σε καινούργια προϊόντα!

Πρέπει να φωνάξουμε "φτάνει πια" στον ανεξέλεγκτο, και γι αυτό απάνθρωπο, καπιταλισμό, στην παντοκρατορία των αγορών, αλλά και στην παθητικότητα του κόσμου!
Να βάλουμε ανάχωμα, σε όλες αυτές τις υπνώτουσες δυνάμεις που μας αποκοιμίζουν και να ψάξουμε να βρούμε αιτίες που θα μας θυμώσουν, που θα μας κάνουν να αγανακτήσουμε!
Αγανάκτηση σημαίνει στράτευση και στράτευση σημαίνει αντίσταση σε όλους αυτούς και σε όλα αυτά που μας καταπιέζουν!
Τα νοιώθουμε, τα βλέπουμε, τα ζούμε!

Καταπάτηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, ανεργία, παράνομοι μετανάστες, φτώχεια και μοναδική ελπίδα που μας έχει απομείνει, είναι να μπορούμε να μην έχουμε πια καμιά ελπίδα!
Η φρίκη που κυριεύει τον άνθρωπο, σε διάφορες ιστορικές φάσεις που σχετίζονται κατά κανόνα με πολεμικές συγκρούσεις και κτηνωδίες, έχει αντικατασταθεί στην εποχή μας από μια δοσομετρική φρίκη, συγκαλυμμένη από την ατομικότητα και μοιρολατρία, που προωθούν οι ισχυροί της γης με τους κάθε λογής εκπροσώπους τους!
Ήρθε η ώρα οι άνθρωποι που μπορούν να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας, να μπουν μπροστάρηδες σε μια νέα αντίσταση, προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στην ανθρωπότητα ένα μέλλον αντάξιο του ανθρώπου!

Δεν έχω να σας προσφέρω ίσως τα μέσα, μπορώ όμως να σας προτείνω, σπάζοντας την μαζική απάθεια, μια ειρηνική εξέγερση εναντίον όλων αυτών, που επιβουλεύονται το στοιχειώδες δικαίωμα για αξιοσέβαστη ζωή.
Μπορώ να σας καλέσω να βγούμε όλοι μαζί από την ραστώνη που μας έχει κυριεύσει.
Να βγούμε από την αδιάφορη παρακολούθηση της κατακρήμνισις του κοινωνικού κράτους της κυριαρχίας των αγορών και το βέβαιο αδιέξοδο που ακολουθεί!

Μπορούμε να φωνάξουμε!
Μπορούμε να απαιτήσουμε!
Μπορούμε να αντισταθούμε!
Μπορούμε να διαφεντέψουμε μόνοι μας τις τύχες μας!
Θέλουμε;

Θεόδωρος Σαπέρας

Ληστεία στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας [ VIDEO ]

Ληστές «χτύπησαν» το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα σήμερα το πρωί, λίγη ώρα μετά τις 10.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα, που επέβαιναν σε ένα παλιό μηχανάκι, σταμάτησαν μπροστά στο Ταχυδρομείο, πυροβόλησαν στον αέρα τρεις φορές και μπήκαν στο κτήριο, απαιτώντας από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν χρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους .........

δράστες παραδόθηκαν μία ή δύο σακούλες -με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό χρημάτων- και αυτοί αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την Αστυνομία έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ONLINE



Η απάντηση απο ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ στην επιστολή Καραμπάτου για τις περιβαλλοντικές συνθήκες στο δήμο Οιχαλίας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σε ότι αφορά την από 17/01/2011 επιστολή σας προς την Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Πρόεδρο της Τράπεζα Πειραιώς, συμφωνούμε πως η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για τη λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, με βάση τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές και τους νόμους που διέπουν την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα συμφωνήσουμε ακόμη πως ορισμένες ..........

επιχειρήσεις δημιουργούν προβλήματα αέριας ρύπανσης.

Εκτιμούμε όμως, πως οι παραινέσεις προς την Υπουργό και τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, μετόχου της Εταιρείας, όπως «υποχρεώσουν την Εταιρεία μας να αναλάβει τις υποχρεώσεις της», οφείλονται σε παρανόηση τόσο του ρόλου της (ως έχουσας το «προνόμιο της εκμετάλλευσης των ΒΙ.ΠΕ.»), όσο της σχέσης της με το ΥΠΕΚΑ και την Τράπεζα Πειραιώς.

Επιτρέψτε μου αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε να σας διευκρινίσω στη συνέχεια κάποια ζητήματα επ’ αυτών.

1. Σε ότι αφορά «το προνόμιο εκμετάλλευσης των ΒΙ.ΠΕ.»:
α. Ο τρόπος σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης των ΒΙ.ΠΕ. ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. )εν αποτελεί προνόμιο κανενός και οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει σε δημιουργία ΒΙ.ΠΕ.
β. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. έχει στην αρμοδιότητά της ΒΙ.ΠΕ. και ΒΙΟΠΑ για τα οποία κατέβαλε αντίτιμο προκειμένου να τα αποκτήσει, και επενδύει σημαντικά ποσά για την περεταίρω ανάπτυξή τους. Η δε αρμοδιότητά της ως «διαχειριστή» προκύπτει επίσης από την κείμενη νομοθεσία.

2. Σε ότι αφορά τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. επί περιβαλλοντικών θεμάτων:
α. Οι περιβαλλοντικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας κάθε επιχείρησης δίνονται από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και όχι από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. που είναι απλώς ο διαχειριστής της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά.
β. Ο έλεγχος της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων είναι ευθύνη των περιφερειακών αρχών και των επιθεωρητών περιβάλλοντος και όχι της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. είναι να ζητήσει από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις να λειτουργούν με βάση τους όρους που θέτει η Πολιτεία, αφού δεν έχει καν τη θεσμική δυνατότητα να κάνει περιβαλλοντικούς ελέγχους εντός των ορίων ιδιοκτησίας της κάθε εγκατεστημένης επιχείρησης.
γ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί περιβαλλοντική παράβαση ή βλάβη, το μόνο που επιτρέπεται επίσης εκ του νόμου στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., είναι να καταγγείλει το συμβάν στις αρμόδιες περιφερειακές αρχές. Αυτό το πράττει με συνέπεια η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. και το έχει πράξει και στην περίπτωση της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά και ειδικότερα στην περίπτωση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις οποίες αναφέρεστε.
δ. Είναι σαφές ότι τα θέματα των αερίων ρύπων μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε επίπεδο επιχείρησης και όχι κεντρικά. Σε περίπτωση που οι περιβαλλοντικοί όροι επιβάλλουν την εγκατάσταση συστημάτων αντιρρύπανσης, είναι ευθύνη της κάθε επιχείρησης να πραγματοποιήσει τις δέουσες επενδύσεις. Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να συμβάλλει στη χρηματοδότηση των απαραίτητων επενδύσεων μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, ο επενδυτικός νόμος ή το ΕΣΠΑ.

3. Σε ότι αφορά το ΥΠΕΚΑ, την Τράπεζα Πειραιώς και τις παραινέσεις σας περί «υποχρέωσης για ανάληψη υποχρεώσεων» ή του «κόστους» περιβαλλοντικών ενεργειών από την Τράπεζα Πειραιώς:
α. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. είναι ανεξάρτητη εταιρία που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το χαρτοφυλάκιο των βιομηχανικών περιοχών της πρώην κρατικής ΕΤΒΑ, και έχει δύο μετόχους: την Τράπεζα Πειραιώς ( με ποσοστό 65%) και το Ελληνικό )ημόσιο (με ποσοστό 35%). Η Τράπεζα Πειραιώς έχει το Management.
β. Οι ενέργειες των μετόχων προς την Εταιρεία, γίνονται μέσω των όσων ορίζουν οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και – προφανώς – λαμβάνοντας υπόψιν τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της εταιρείας, όπως σας τις παραθέσαμε στα παραπάνω σημεία.
γ. Στα ίδια πλαίσια, οι μέτοχοι επιβαρύνονται με τα κόστη των όποιων ενεργειών και επενδύσεων απαιτούνται για την άσκηση του ρόλου της.
Έχοντας αποσαφηνίσει πιο πάνω τις αρμοδιότητες και τον ρόλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε καθώς και τις σχέσεις με τους μετόχους της, και λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό αναπτυξιακό έργο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αλλά και τις προσωπικές προσπάθειες για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, προσβλέπουμε σε μία ακόμα μεγαλύτερη σύγκλιση της πορείας μας.

Σας διαβεβαιώνουμε δε, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, πως η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., θα πράξει ότι είναι σύννομο και πρακτικά εφικτό για να αντιμετωπιστούν τα αναδειχθέντα ζητήματα στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Κιτσίδης

6 Φεβρουαρίου. Ανοίγουμε τα διόδια της ΑΣΕΑΣ

Τα διόδια της Ασεάς θα ανοίξει η Επιτροπή των πολιτών και εργαζομένων Μεσσηνίας και Λακωνίας ενάντια στα διόδια – Πανελλαδικό Συντονιστικό την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε είναι το εξής:

Όσοι θέλουν να έρθουν από Γαργαλιάνους, Πύργο Τριφυλίας, Χώρα, ραντεβού στη 1 το μεσημέρι στο Γυμνάσιο (Σφαίρα) στα Φιλιατρά.
Αναχώρηση από Φιλιατρά αυστηρά .........

στη 1 με 1:05 το μεσημέρι για να μεταβούμε στην Αλλαγή περίπου στις 13:45 όπου εκεί θα συναντηθούμε με τους συναγωνιστές από Καλαμάτα.
Από την Αλλαγή αναχωρούμε όλοι μαζί πλέον στις 2 το μεσημέρι για ΑΣΕΑ όπου εκεί έχουμε ραντεβού με τους συναγωνιστές από Σπάρτη για το άνοιγμα των Διοδίων.

Τα διόδια σε λίγο καιρό θα χτυπήσουν και την δική μας πόρτα ζητώντας μας χαράτσι για την διέλευση μας. Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε τωρα. Πρέπει ήδη να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Ποδαρικό με αυξήσεις επιτοκίων έκανε ο Φεβρουάριος

Ποδαρικό με αυξήσεις επιτοκίων σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αλλά και στις καταθέσεις έκανε ο Φεβρουάριος.

Η Eurobank και η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσαν αναπροσαρμογή των επιτοκίων, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους χρήματος και της διατήρησης των συνθηκών περιορισμένης ρευστότητας στην ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή σε αυξήσεις στα επιτόκια πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων προσανατολίζονται και άλλες τράπεζες.

Σχεδόν σίγουρη δε θεωρείται η αύξηση .........

στα επιτόκια στεγαστικών δανείων, όπου τα spread έχουν πάρει την ανιούσα και διαμορφώνονται πλέον στα επίπεδα του 3,5% με 4%.
Τραπεζικά στελέχη τονίζουν πως οι ανωτέρω αυξήσεις είναι αναπόφευκτες αφού σήμερα οι τράπεζες δανείζονται με πολύ υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά που έχουν δανείσει τους πελάτες τους, ενώ πίεση δημιουργούν και τα επιτόκια καταθέσεων προθεσμίας τα οποία διατηρούνται πάνω από το 3,5%.

Σήμερα το χαμηλότερο κυμαινόμενο επιτόκιο στέγης βρίσκεται στο 2,9% και το υψηλότερο στο 5,5%. Ανοδικά επίσης κινούνται και τα σταθερά επιτόκια στέγης και διαμορφώνονται στα επίπεδα του 5% με 6% στην 5ετία και 10ετία.

Ανάλογη η εικόνα στις πιστωτικές κάρτες με το επιτόκιο να έχει ανέλθει και έως το 18%, ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια τιμολογούνται με περιθώρια που φθάνουν έως και το 8%.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει ήδη από τα μέσα του 2010 από τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, για να μη χρειαστεί να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα δάνεια.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός μεταξύ τραπεζών και η ανάγκη νέων καταθέσεων υπερίσχυσαν των παραινέσεων της κεντρικής τράπεζας. Μπορεί δε στις καταθέσεις προθεσμίας τα επιτόκια να κυμαίνονται στο 4%, ωστόσο οι αποδόσεις τους είναι αρνητικές αφού ο πληθωρισμός διατηρείται στο 5%.

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών περιμένουν ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο. Οι ίδιοι εκτιμούν πως δεν πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ κάτι που θα είχε ορατές επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ

Νέο "λουκέτο" στα φαρμακεία

Σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αποφάσεις εξάλλου για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού ........

Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

Good net

Πανελλαδικές 2011. Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις συμμετοχής και οι ημερομηνίες υποβολής

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις.

Μέχρι πέρυσι οι δηλώσεις συμμετοχής ........

στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο.

Φέτος η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής θα είναι ενιαία και η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β).

Σε κοινή προθεσμία θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδες Α και Β).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία δήλωση.

Υπόχρεοι για την υποβολή της δήλωσης είναι :

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2009 ή 2010 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- Ομάδα Β)
Οι απόφοιτοι - κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β)

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο.

Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται τη δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το Διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams, είτε από το Λύκειό του.

Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την δήλωση, σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά.
οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την δήλωση συμμετοχής συνυποβάλλουν:

Επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα, την πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος.

Αν δεν είναι κάτοχοι Βεβαίωσης πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2009 ή 2010 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ υποβάλλουν την Αίτηση - Δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) υποβάλλουν μόνο την δήλωση συμμετοχής, χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Οι απόφοιτοι- κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) υποβάλλουν την δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την δήλωση συνυποβάλλουν:

i) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους

ii) την πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι Βεβαίωσης πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (Ομάδα Α), ισχύουν τα εξής:

- οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) υποβάλλουν την δήλωση στο ΕΠΑΛ που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

- οι απόφοιτοι - κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) υποβάλλουν την δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους.

- οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που από φέτος συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α) υποβάλλουν την δήλωση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Μαζί με την δήλωση συνυποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

ΤΑ ΝΕΑ

Απεργία ετοιμάζουν οι περιπτερούχοι- καπνοπώλες

Στην έναρξη μαζικών κινητοποιήσεων στοχεύουν οι περιπτερούχοι καπνοπώλες «εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά κέρδους των περιπτερούχων καπνοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη τους (τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ)».

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) έχει καλέσει όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία για γενική συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, με κύριο θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεών του κλάδου.

Οι δράσεις στις οποίες θα προσφύγει ο .........

κλάδος πριν προχωρήσει σε μαζικές αγωγές, όπως σημειώνει, θα είναι: η δημοσιοποίηση στοιχείων για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των απαιτήσεων των καπνοβιομηχανιών σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής των τσιγάρων και διατύπωση αιτήματος έρευνας του θέματος των ποσοστών του κλάδου στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, στην ευρωπαϊκή επιτροπή και σε όλα τα διεθνή όργανα.

Σχεδιάζεται ακόμη να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις και «εμπορικά αντίμετρα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιών αιτημάτων μας» όπως σημειώνουν οι περιπτερούχοι- καπνοπώλες.

Από τις τράπεζες θα λαμβάνουν τις εισφορές τους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

Μέσω τραπεζών θα εισπράττουν στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τις παροχές που καταβάλλει το Ίδρυμα στους ασφαλισμένους του.

Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι .......

πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκ/τος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού με πρώτο όνομα του άμεσα ασφ/νου και ο αριθμός ΙΒΑΝ να διακρίνεται στη φωτοτυπία.

Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός, καθώς και για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων του Ιδρύματος η απόφαση αυτή έχει πολλαπλά οφέλη και τα σημαντικότερο είναι ότι τα τμήματα παροχών και τα Ταμεία θα απαλλαχθούν από τις ουρές ενώ το προσωπικό θα αποδεσμευτεί και θα ενισχύσει τις ανάγκες άλλων τμημάτων.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.