Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Wind: Τροποποιήσεις πακέτων καρτοκινητής τηλεφωνίας

Η WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την από 9 Φεβρουαρίου τροποποίηση του υπάρχοντος σχήματος ανταμοιβής των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND Καρτοκινητή, το οποίο εφ’ εξής θα προσφέρει σε κάθε ανανέωση 10€ και πάνω, 600 δωρεάν λεπτά προς όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής WIND και Q, με διάρκεια ισχύος 30 ημέρες. Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται ανά λεπτό. Ισχύει για ανανεώσεις έως 30/6/11.

Οι συνδρομητές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ...........

κανονικά διπλάσιο χρόνο ομιλίας στις δύο πρώτες ανανεώσεις 10€ και άνω κάθε μήνα. Η διάρκεια ισχύος του δωρεάν χρόνου ομιλίας είναι 15 ημέρες.

Όλοι οι συνδρομητές της καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND Καρτοκινητή είναι αυτόματα δικαιούχοι του σχήματος ανταμοιβής χωρίς να απαιτείται εγγραφή.

Η WIND διατηρεί το δικαίωμα του τερματισμού του νέου σχήματος ανταμοιβής και της μετατροπής του χρονικού διαστήματος της προσφοράς ή/και της μετατροπής των σχετικών όρων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Στην αναφερόμενη τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23% και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Αλλαγές και στο Free 2 Go (F2G)

Η WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την από 11 Φεβρουαρίου τροποποίηση του υπάρχοντος σχήματος ανταμοιβής των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας F2G (συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών που έχουν παλιά μη εμπορικά διαθέσιμα πακέτα καρτοκινητής της WIND), το οποίο εφ’ εξής θα προσφέρει σε κάθε ανανέωση:

Ποσό ανανέωσηςΔωρεάν Λεπτά ομιλίας και βιντεοκλήσεωνΔωρεάν SMSΠροορισμόςΔωρεάν MBs για internet από το κινητόΔιάρκεια ισχύος
5-9€ 300’-F2G-30 μέρες
10€-19€600’-WIND και Q (συμβόλαια και καρτοκινητά)-30 μέρες
20€+1.200’1.200 SMSWIND και Q (συμβόλαια και καρτοκινητά)120 MB30 μέρες


Το ποσό της ανανέωσης αποτελεί προϋπόθεση και όχι χρέωση για την απόδοση του σχήματος ανταμοιβής και παραμένει στον λογαριασμό του συνδρομητή για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Για να μπορούν οι συνδρομητές να απολαμβάνουν την νέα προσφορά θα πρέπει να γραφτούν μια φορά με δωρεάν κλήση στο 1242. Όσοι συνδρομητές είχαν ήδη γραφτεί στην προηγούμενη προσφορά στο 1242 θα έχουν αυτόματα τη νέα προσφορά με κάθε ανανέωση χωρίς να χρειαστεί να γραφτούν ξανά.

* Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται ανά λεπτό.
* Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ανανεώσεων για την απόδοση του σχήματος ανταμοιβής.
* Για να μάθουν το υπόλοιπό τους οι συνδρομητές θα πρέπει να κάνουν δωρεάν κλήση στο 1242.

Η προσφορά ισχύει για ανανεώσεις μέχρι 30/6/2011.

Η WIND διατηρεί το δικαίωμα του τερματισμού του νέου σχήματος ανταμοιβής και της μετατροπής του χρονικού διαστήματος της προσφοράς ή/και της μετατροπής των σχετικών όρων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Στην αναφερόμενη τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23% και τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Κυριακάτικη κινητοποίηση στα διόδια της Ασέας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που προγραμματίστηκε για αύριο απηύθυναν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μεσσηνίας Ενάντια στα Διόδια. Όσοι διαφωνούν με την κατάσταση που επικρατεί στα διόδια, θα πρέπει να βρίσκονται αύριο στη 1.30 μετά το μεσημέρι στην οδό Ψαρών, στο ύψος του Διοικητηρίου, προκειμένου να μεταβούν στα διόδια της Ασέας και να σηκώσουν τις μπάρες, στο πλαίσιο της σχετικής πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Το θέμα των διοδίων είναι παλιό, αλλά .........

οξύνθηκε, τελευταία, με τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν την εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων από μεγάλες εταιρείες», παρατήρησε από την πλευρά του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Δημ. Κουφόγιαννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι αυτοχρηματοδότηση, αλλά συγχρηματοδότηση, καθώς οι εταιρείες στην πράξη δεν έχουν πληρώσει για την κατασκευή του έργου. Δανειοδοτήθηκαν με πολύ χαμηλό επιτόκιο, που είχε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και θα αποπληρωθεί από τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τα διόδια. Υποστήριξε ακόμη ότι η κατασκευή των εθνικών δρόμων θα μπορούσε να γίνει μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η κατασκευή των δρόμων από ιδιώτη είναι ένα κοινωνικό αγαθό που ιδιωτικοποιείται.

Οι αυξήσεις στα διόδια είναι πιο πάνω από τα υπόλοιπα αγαθά και το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε ακολούθως, σε συνδυασμό με τη σκληρή λιτότητα, να έχει δημιουργηθεί αυτό το εκρηκτικό κλίμα. Ζητάμε, συνέχισε, να μη γίνουν οι δρόμοι μας είδος πολυτελείας, να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό, να καταργηθούν όλα τα διόδια και να αναλάβει το Δημόσιο την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων.

Οι φορτηγατζήδες

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Αριστ. Ηλιακίδης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων. Για Αθήνα με επιστροφή είναι 70 ευρώ και για Θεσσαλονίκη 200 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί το κόστος των καυσίμων, οι διαδρομές είναι ασύμφορες.
Ζήτησε, λοιπόν, να καταργηθούν τα διόδια, για να σημειώσει ότι κάποια τμήματα είναι φτιαγμένα και κάποια άλλα όχι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν κρατήσει στο ίδιο ύψος τα κόμιστρα εδώ και 15 χρόνια.

Μεγάλο το κόστος

Τοποθετηθείς ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος επισήμανε την επιβάρυνση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, λέγοντας ότι το κόστος των διοδίων έως τη Θεσσαλονίκη αντιστοιχεί με 4 τόνους χυμοποιήσιμο πορτοκάλι ή 2 τόνους φαγώσιμο πορτοκάλι. Όπως παρατήρησε, στα έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα το κόστος κατασκευής είναι τρεις φορές μεγαλύτερο, για να προσθέσει ότι είναι μια καλή μηχανή για να κερδίζουν οι μεγάλες εταιρείες. Εξέφρασε δε την άποψη ότι αν αναλάμβανε το Δημόσιο, το κόστος των διοδίων θα ήταν στο 1/3 της σημερινής τιμής τους.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι τζαμπατζήδες δεν είναι οι πολίτες, αλλά το κράτος που χρωστά και δεν πληρώνει, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος των διοδίων στην Ευρώπη πληρώνεται μια φορά και είναι 30-47 ευρώ. Επιθέσεις Τέλος, από τη Συντονιστική Επιτροπή ο Ευάγ. Μάινας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται το κίνημα και σε δημοσιεύματα που ξεπερνούν τη δεοντολογία, προσθέτοντας ότι σε αυτούς θα απαντήσει το κίνημα ενάντια στα διόδια. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κίνημα, ο Ρέππας και η παρέα του δε θα έταζαν μειώσεις. Το κάνουν για να αποφύγουν την πλήρη ανυπακοή. Οι δρόμοι είναι αγαθό, όχι παραγόμενο προϊόν από τον κάθε Μπόμπολα».

Θάρρος

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Αισιοδοξία αλλά και «αιχμές» στην πίτα!

Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

Την αισιοδοξία ότι η Εράνη Φιλιατρών θα πετύχει τους στόχους της στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής εξέφρασαν διοίκηση και παίκτες στην κοπή της πίτας της ομάδας χθες το μεσημέρι, στα αποδυτήρια του παλιού γηπέδου.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ........

Δ.Σ. Βαγγέλης Σταθόπουλος, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία, αλλά ήθελε να δείξει ότι η ομάδα, μια οικογένεια, αγαπημένη και ενωμένη, στο φυσικό της χώρο, κάνει μια λιτή εκδήλωση για την πίτα και για ανταλλαγή ευχών και απόψεων, αφού τις προηγούμενες χρονιές, που γινόταν εκδήλωση σε άλλο χώρο - αίθουσα, πολλοί πήγαιναν και έβγαζαν λόγους για στήριξη της ομάδας, αλλά έμεναν μόνο λόγια και τις υποσχέσεις.

Ο Πρόεδρος είπε πως και ο ίδιος και οι διοίκηση έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους προπονητές και είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν! Ευχήθηκε σε όλους και προσωπικά στον καθένα υγεία, ευτυχία και ηρεμία στη ζωή του σημειώνοντας πως ο καθένας θα πάρει και ποδοσφαιρικά και στη ζωή του ό,τι του αξίζει! Ευχήθηκε στην ομάδα να έχει μια καλή, καλύτερη, συνέχεια, να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα έρθουν έχοντας όλοι στο μυαλό ότι θα περάσουν οι δυσκολίες και στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι. «Ήταν προσωπική επιλογή την οποία το Δ.Σ. την ασπάστηκε να γίνει η κοπή της πίτας εδώ. Και αυτό είχε να κάνει με ένα πράγμα.

Δύο χρόνια είχαν έρθει καλεσμένοι ΕΠΣΜ, Δήμος, Υπουργοί, ήρθαν, είδαν, είπαν, έταξαν, φωνές πολλές, απαντήσεις καμία! Το λέω γιατί, πλέον, τα πράγματα είναι δύσκολα και ο καθένας και από τους φορείς και από εμάς και από εσάς θα αναλάβει κάποτε τις ευθύνες. Δεν νοείται να μη μπορεί να δοθεί λύση και να μην υπάρχει πετρέλαιο στο καινούργιο γήπεδο. Δεν νοείται να μη μπορεί να πηγαίνει το αυτοκίνητο στο γήπεδο…», τόνισε προσθέτοντας ότι «μας αξίζει αυτή η κοπή της πίτας να γίνει εδώ, ανάμεσά μας! Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και πιο πολύ δε μου αρέσει να με κοροϊδεύουν».

Ευχήθηκε στους δύο προπονητές να έχουν τη σοφία και τη δύναμη να πάνε το καράβι, στη διοίκηση να βρουν τη δύναμη, μονιασμένοι όπως είναι, να συνεχίσουν και να κάνουν ακόμα καλύτερα ο καθένας με τον τρόπο του για την ομάδα που τόσο αγαπάνε και στους παίκτες, μετά από κάθε παιχνίδι να είναι γεροί όπως πριν ξεκινήσουν, τα παιδιά που έρχονται από μακριά να είναι γερά…» και επανέλαβε την πίστη τους πως ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει «και ’μεις, είμαι σίγουρος ότι θα το πάρουμε γιατί μας αξίζει!»

Ευτυχισμένος… Παπαθεοδοσίου

Ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε πως είναι ευτυχισμένος και πως «αυτό που είπε ο Πρόεδρος, ότι το Συμβούλιο είναι μονιασμένο, το θεωρώ τη βάση για κάθε προσπάθεια και για κάθε επίτευγμα, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού και πιο ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ενότητα είναι εκείνη που θα μας πάει εκεί που θα μας πάει. Και μέσα σε οποιαδήποτε ατυχία ή ευτυχία ποδοσφαιρική, εμείς είμαστε μονιασμένοι, εμείς είμαστε εδώ. Και όσοι έχουν περάσει από αυτούς τους πάγκους που τους έχουν τιμήσει αλλά και έχουν τιμηθεί από αυτούς τους πάγκους, θυμόνται πάντα αυτή την οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, είμαι ευτυχισμένος! Χρόνια τώρα, που δίνω τον εαυτό μου, τις ώρες μου και το κέφι μου σ’ αυτή την ομάδα και σ’ αυτά τα παιδιά τα καλά, που όλοι όσοι περάσανε και τώρα, πράγματι είστε καλά!»

Τυχερός… Ανδρεόπουλος

Ο αρχηγός Γιώργος Ανδρεόπουλος αφού ευχήθηκε σε όλους και στις οικογένειές τους σημείωσε πως, «είναι πολύ πιο όμορφο το συναίσθημα που κόβουμε την πίτα εδώ και το ζούμε πολύ πιο όμορφα και πιο έντονα. Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι πως είμαστε τυχεροί γιατί αυτό που αγαπήσαμε και παίζαμε μικροί το έχουμε κάνει άθλημα και εύχομαι στους μικρότερους από εδώ να έχουν την τύχη να το κάνουν και επάγγελμα. Όσο για την ομάδα μας, εύχομαι τα καλύτερα, και θα έρθουν!

Το φλουρί στον Κορμπή

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Γιάννης Κορμπής ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί και κέρδισε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που πρόσφερε ο διοίκηση. Οι απουσίες ήταν ελάχιστες και αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλου και του συνεργάτη του, Ανδρέα Ζόμπολου.

Θάρρος

Ανοίγουμε την μπάρα και φεύγουμε. Η αστυνομία δεν μπορεί να μας κανει τίποτα

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται να ανοίξουν την μπάρα στα διόδια της χώρας όταν βλέπουν ότι στον σταθμό τυχαίνει να βρίσκεται και αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αλήθεια. Πόσο πρέπει να φοβόμαστε να ανοίξουμε την μπάρα και να πάμε στην ευχή του θεού παρόλο που στον σταθμό διοδίων μπορεί να υπάρχει και αυτοκίνητο ή και αυτοκίνητα τη αστυνομίας;

Η απάντηση είναι απλή...........

ΥΠΑΡΧΕΙ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπολικό στα διόδια εμείς ανοίγουμε την μπάρα και περνάμε. Όπως το κάνουμε και όταν δεν υπάρχει περιπολικό.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά.
Οι αστυνομικοί που είναι εκείνη την ώρα εκεί, (δεν είναι απαραίτητο να είναι) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ να επέμβουν ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ. Δεν αποτελεί ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και δεν είναι ποινικό αδίκημα.
Γενικά το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή καθότι αυτό αφορά διαφορά ανάμεσα σε ιδιώτες.

Δια του λόγου του αληθούς βρήκαμε στο Youtube Video με άρνηση πληρωμής διοδίων την ώρα που στον σταθμό ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ της αστυνομίας.
Οπως θα δείτε και μόνοι σας ΟΥΔΕΙΣ αστυνομικός (παρά την ήχηση των σειρήνων) δεν ασχολήθηκε με το αυτοκίνητο και τον οδηγό του που δεν πλήρωσε διόδια.

Αυτές τις αηδίες που σας λένε οι εντεταλμένοι υπάλληλοι του Μπόμπολα και του Κάθε Μπόμπολα -που δεν φταίνε στην ουσία τίποτα αλλα τους αναγκάζουν τα αφεντικά τους να το κάνουν- ότι θα φωνάξουν την αστυνομία είναι τρίχες κατσαρές βγαλμένες από το κεφάλι του μεγαλοεργολάβου - μεγαλοκαρχαρία ιδιώτη που έστησε τους σταθμούς για να εισπράττει χαράτσι και αν το καρπώνεται ο ίδιος ο ιδιώτης.

Δείτε το VideoΝάντια Γιαννακοπούλου: Απόδοση αποζημιώσεων στους αγρότες

Όπως είναι γνωστό το Σεπτέμβριο του 2010 ψηφίστηκε ο νέος Νόμος περί γεωργικών ασφαλίσεων (Ν. 3877/2010) που καλύπτει το σύνολο της φυτικής και ζωικής παραγωγής στη χώρα και η ισχύς του άρχισε από 1-1-2011.

Με τον παραπάνω Νόμο καταργήθηκε η παρακράτηση της εισφοράς του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ ΕΛΓΑ και καθορίζεται νέος τρόπος καταβολής της εισφοράς.

Αυτή η διαδικασία αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2011 και εντεύθεν και οι νέες εισφορές που θα εισπραχθούν θα αρχίσουν να αποδίδονται στον ΕΛΓΑ από τον Ιούνιο και μετά.

Εκκρεμούν όμως οι πληρωμές των ζημιών του 2010 οι .........

οποίες εκτιμώνται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, περίπου. Οι ζημιές αυτές προβλέπεται να πληρωθούν από τις εισφορές που παρακρατήθηκαν από τους αγρότες με το προηγούμενο σύστημα του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων που πούλησαν οι αγρότες εντός του 2010.

Αυτές οι εισφορές που εισπράχθηκαν από εμπόρους, συνεταιρισμούς ενώσεις κ.τ.λ. έχουν αποδοθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και υπολογίζονται σε 77 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο έχει εγγραφεί εξάλλου και στον προϋπολογισμό του 2011.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι για προφανείς λόγους υπάρχει άμεση ανάγκη απόδοσης προς τον ΕΛΓΑ του παραπάνω ποσού, προκειμένου ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει ταχύτατα στην πληρωμή του συνόλου των ζημιών που έπληξαν τις παραγωγές όλης της χώρας.

Η μη έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων αποτέλεσε διαχρονικά σημείο τριβής της αγροτιάς με το κράτος.

Η σταδιακή εξάλειψη αυτού του προβλήματος ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους σε μια περίοδο που οι θεσμοί δοκιμάζονται στο σύνολο τους.

Πόσο μάλλον που στην εν λόγω περίπτωση οι καταγραφείσες ζημιές καλύπτονται σχεδόν στο σύνολο τους από εισφορές που έχουν ήδη παρακρατηθεί.

Σήμερα, όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, είναι κοινά αποδεκτό πως η επανασύνδεση μας με τη γη συνιστά θεμελιώδη αναπτυξιακή επιλογή για την πατρίδα μας. Με αυτή την οπτική η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων ξεπερνά κατά πολύ τη λογική της απλής διαχειριστικής πράξης και είναι ένα συγκεκριμένο βήμα που οδηγεί σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τους αγρότες.

Με βάση τα πιο πάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν έχουν αποφασίσει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2010 στους αγρότες.

Γ. Μαγκριώτης: Συζητάμε μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε

«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση.
α.) η δραστική μείωση της τιμής των ............

διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή,
β.) η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου,
γ.) η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και
δ.)η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών, τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν και θα υπονομευθεί το κύρος της χώρας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακές και το ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου", που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, είχε προαναγγείλει αυξήσεις από τον Ιανουάριο, ύψους 33%, αλλά, όπως υπογράμμισε, «εμείς τους ζητήσαμε να μη γίνουν». Βάσει των συμβάσεων, σε αυξήσεις 20% τώρα και 30% το καλοκαίρι, πρέπει να προχωρήσει και η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τμήμα από τις Αφίδνες μέχρι τη Σκάρφια Λοκρίδος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται νέα πανελλάδική κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου.

Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη

Στις 7 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου» και βασικούς εισηγητές τους κκ. Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ..........

«Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και είναι ανοικτή στο κοινό.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr

Εως Ιούνιο τα μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Μέχρι τον Ιούνιο -και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ- θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται από τους περίπου 16.000 συμβεβλημένους με ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς, από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου γίνεται η επεξεργασία του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτή την φορά δεν θα σταματήσει την Πολιτεία ο «συντεχνιασμός», αλλά θα προχωρήσει στη θέσπιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συνεχίζοντας -όπως είπε- μέχρι τέλους τον αγώνα της υπέρ του πολίτη.

Αναφερόμενος στην απεργιακή κινητοποίηση, ο ..........

υπουργός υποστήριξε ότι όλα γίνονται από ορισμένους συνδικαλιστές των γιατρών και όχι από την πλειοψηφία τους γιατί -όπως είπε- δεν θέλουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Δεν την θέλουν», εξήγησε, «γιατί από 7.000 - 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000».

Από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει το επιχείρημά τους ότι το νομοσχέδιο μεταβάλλει τους γιατρούς σε συμβεβλημένους γιατρούς με 600 ευρώ το μήνα -καθώς, όπως σημείωσε, ο νόμος ορίζει, από τις 15 Δεκεμβρίου που αναρτήθηκε, το αντίθετο ακριβώς- «γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για λόγους, τους ίδιους που από τη δεκαετία του '80 δεν άφησαν κανένα υπουργό ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ να θεσπίσει επιτέλους την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. «Δεν την θέλουν. Το πολεμούν αυτό. Αυτή τη φορά όμως αυτός ο αγώνας που γίνεται γι' αυτό το σκοπό - τον αδιαφανή και μη λεγόμενο - δεν θα είναι κερδοφόρος για τους γιατρούς του ΙΚΑ που μπαίνουν σε αυτή τη μάχη με αυτό τον τρόπο», υποστήριξε. «Τώρα που καταλαβαίνουν ότι το "πρόσημο" της απεργίας είναι ανύπαρκτο», συμπλήρωσε, «μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν "γιατί όλη αυτή η φασαρία"».

Αναλυτικά τα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ έχουν ως εξής:

1. Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

2. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

3. Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

4. Οι συνταγές αυτές εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται με τη διαδικασία που με απόλυτη σαφήνεια καθορίζεται στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στη Βουλή. Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής των ιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, σύμφωνα με το Π.Δ. 57/2005.

5. Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

6. Γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr).

7. Οι παραπάνω όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΑΠΔ, στη βάση των όρων των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

«Τώρα είναι η ώρα να μπει τέλος στις ουρές της ταλαιπωρίας των πολιτών για υπηρεσίες υγείας. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την προσπάθεια. Τώρα είναι η ώρα για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για κάθε Έλληνα, παντού στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η δέσμευσή μας, αυτό απαιτούν οι πολίτες, αυτό στηρίζει και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις εφημερίες

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, αυξάνεται το ποσοστό των πρόσθετων εφημεριών ανά Υ.Πε., από 9% στο 12 %. Με την αύξηση αυτή αναμένεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται, κυρίως, στα περιφερειακά νοσοκομεία για την κάλυψη των εφημεριών τους.

ΚΚΕ: Αντιλαϊκός ο χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία αναδείχνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του, αφού με αυτό εμπορευματοποιείται παραπέρα ο τομέας Υγείας και στερούνται στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι», υποστηρίζει το ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «παρουσιάζει την απεργία ως στρεφόμενη κατά των ασθενών, ακολουθώντας τη πάγια τακτική της του ''διαίρει και βασίλευε''».

Επιτίθεται ωστόσο και κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί οτι «δημαγωγεί και εμπαίζει το λαό, αφού συμφωνεί με τη πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των μεγαλογιατρών, επιδιώκοντας να χρησιμοποιεί το κίνημα για να ενισχύει τον δήθεν αντιπολιτευτικό ρόλο της».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτική, αν στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων είχαν τεθεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας, μαζί με το αίτημα για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα για όλους, με Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας και με υγειονομικούς μόνιμους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «αυτά τα αιτήματα σήμερα δεν προβάλλονται από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών. Αντίθετα, διεκδικούν να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου μια μικρή μερίδα γιατρών και στις επιχειρήσεις υγείας οι γιατροί να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τέτοια αιτήματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τα αξιοποιεί, για να κατασυκοφαντεί τις κινητοποιήσεις. Διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που έπρεπε να είναι ενιαίος, γεγονός που αποδυναμώνει την πάλη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας να συσπειρωθούν αποφασιστικά στο ΠΑΜΕ υγειονομικών, σημειώνοντας πως οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες πρέπει να ενταθούν και να στηριχθούν με τον αγώνα μέσα στα νοσοκομεία.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση αγροτών τη Δευτέρα

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων.

«Στην αντιλαϊκή πολιτική του περιφερειάρχη ..........

Τατούλη και της κυβέρνησης που τον στήριξε απαντάμε με συλλαλητήριο», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΣΥ, διεκδικόντας μεταξύ άλλων:

-Μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγέων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας.

-Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και στην κτηνοτροφική παραγωγή. Επιδότηση των ζωοτροφών με μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής και, τέλος,

- Διαγραφή των χρεών στους μικρούς και μεσαίους αγρότες'.

Κατά της γενικευμένης αύξησης των ωρών εργασίας η ΑΔΕΔΥ

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διάλογο σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως και αναφορικά με το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών θέτει η ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το νεο ......

μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι το μνημόνιο και η μέχρι τώρα διοχέτευση σεναρίων έχουν καταστήσει κλίμα νέων οριζόντιων περικοπών, δεν μπορεί να τύχει κανενός τύπου διαλόγου εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποκατάσταση των περικοπών όπως του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.

Σε ό,τι αφορά το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες "αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών", η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:

Α) Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Β) Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας.

Γ) Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Όπως επισημαίνει, μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. «Αντιθέτως δημιουργούν έδαφος νέου λαϊκισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού. Βασίζονται δε στη στρεβλή αντίληψη -που συστηματικά καλλιεργείται από ένα μέρος της Κυβέρνησης- ότι "κύριος υπαίτιος για τη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους είναι η ίδια η ύπαρξη του Δημοσίου Τομέα"» προσθέτει.

Υπογραμμίζει ακόμη «την αυτονόητη, σταθερή και διαχρονική θέση της για ίση πρόσβαση των Πολιτών στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσω της απλοποίησης των γραφειοκρατικών δομών και διαδικασιών που έχουν "επιβληθεί" με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και των Κυβερνήσεων και διεκδικεί τις δημοκρατικές τομές και αλλαγές που θα αναδείξουν το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης».

«Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πρόκειται να δεχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση και σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει με τις άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 και στις 23 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη ενός ευρύτερου αγωνιστικού και απεργιακού κινήματος για την ανατροπή του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντιλαϊκού πλαισίου» καταλήγει.

Ναυτεμπορική

Κόντρα εσείς; Κόντρα κι εμείς. Η 6η Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή! Εξακολουθούμε να μην πληρώνουμε διόδια

Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων, Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» τους υποστηρικτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!
Εμείς του απαντάμε ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι που με τόση στοργή τους προστατεύει και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος.

Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα .........

μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις.
Την Κυριακή 6/2 ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα.

Τα ραντεβού μας για την κινητοποίηση της Κυριακής 6/2/11 είναι :
Στις Εθνικές Οδούς:

Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, ώρα 3μμ, τηλ. 6974479243 (ραντεβού για λεωφορείο από Θεσσαλονίκη 2:15μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου)
Πολύμυλος (Εγνατία Οδός), ώρα 4μμ, τηλ. 6945842572, 6977727541
Λεπτοκαρυά Πιερίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973380700
Μακρυχώρι Λάρισας, ώρα 3μμ, τηλ. 6976864058
Μοσχοχώρι Μαγνησίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6973477772
Πελασγία Φθιώτιδας, ώρα 3μμ, τηλ. 6979115156
Θήβα, ώρα 3μμ
Αφίδνες, ώρα 3μμ, τηλ. 6944298970
Ζευγολατιό Κορινθίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6977137090
Σπαθοβούνι, ώρα 3μμ, τηλ. 6936730668
Νεστάνη, ώρα 3μμ, τηλ. 6937052880
Ασέα, ώρα 3μμ, τηλ. 6974073849
Γέφυρα Ρίου, ώρα 12:00, τηλ. 6973426334


Στην Αττική Οδό:

Ελευσίνα, ώρα 3μμ, τηλ. 6981878718 (ραντεβού για λεωφορείο από πλ. Κουμπάκη – πρώην Σπάθα – Νίκαια, στις 2μμ)
Μεταμόρφωση, ώρα 3μμ, τηλ. 6973828286 (ραντεβού για λεωφορείο 2:15μμ από πλ. Καραϊσκάκη, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)
Φυλής, ώρα 3μμ, τηλ. 6939007615
Δημοκρατίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6972738059
Κηφισίας, ώρα 3μμ, τηλ. 6977437493
Κατεχάκη , ώρα 3μμ, τηλ. 6948524173
Κύμης, ώρα 3μμ, τηλ. 6977226683
Μαρκόπουλο, ώρα 3μμ

Αρχίζει η διανομή ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους ΙΚΑ

Από τις 7 Φεβρουαρίου αρχίζει η διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Όπως σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, οι ασφαλισμένοι κατά την επίσκεψή τους στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών, θα επιδεικνύουν απλά το βιβλιάριο ασφάλισής τους για να τους παρέχονται οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη ........

Τύπου, για λίγες εβδομάδες και μέχρις να παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια οι ασφαλισμένοι, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν στα προσωπικά συνταγολόγια που διαθέτουν, όπου και θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Οι συνταγές αυτές, τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ, εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ φαρμακείων και εξοφλούνται με τη διαδικασία που ορίζεται, με απόλυτη σαφήνεια, στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Στο σχ/ν προβλέπεται και ο τρόπος πληρωμής των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, και όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος η πρώτη επίσκεψη είναι 20 ευρώ και η δεύτερη τον ίδιο μήνα 10 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, θα συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα.

Το σύνολο αυτών των δελτίων υποβάλλεται στο τέλος του μήνα, στο ΙΚΑ και καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Οι προαναφερόμενοι όροι θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Μετά το μεταβατικό αυτό χρόνο, θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στη βάση των όρων, των προϋποθέσεων και των διαδικασιών, που θα καθοριστούν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου.

Όσοι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr ) χωρίς κανένα πρόβλημα για την περαιτέρω συνεργασία τους.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο διοικητής του ΙΚΑ, από το Μάιο που θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα συνταγολόγια καταργούνται, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη αύξηση των δαπανών από τη διανομή των συνταγολογίων στους ασφαλισμένους και την ελεύθερη επιλογή γιατρών, ο κ. Σπυρόπουλος παρατήρησε: «Όσο πιο κλειστό είναι το σύστημα τόσο πιο μεγάλη είναι η συνταγογράφηση και οι δαπανες».

Απαντούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί του ΙΚΑ

Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΙΚΑ αναθεώρησαν την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή.

Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται μέχρι σήμερα γύρω στο 50%.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Τζούλια DVD 2. Αιχμάλωτη αναμεσα σε δυο πάνθηρες.

Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νεο DVD-τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου «Τζούλια 2 Μαύροι». Τι δείχνει το 2ο DVD-πορνό της Τζούλιας; Φωτογραφία, βίντεο-τρέιλερ του DVD Τζούλια 2.

Το 2ο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι γεγονός και είναι πιο σκληρό από ποτέ. Τι δείχνει το νέο DVD της Τζούλιας με τίτλο Τζούλια 2-Μαύροι;

Όπως λέει και ο τίτλος, στο Τζούλια 2 ..........

DVD, η εθνική μας πορνοστάρ «δαμάζεται» από δυο μαύρους διάσημους συναδέλφους της από το εξωτερικό. Ο Δημήτρης Σειρηνάκης και η Sirina έφεραν απ’ έξω τους καλύτερους έχρωμους σταρ του είδους για να «τακτοποιήσουν» την Τζούλια. Ο ένας είναι ο Big Willy, γνωστός έγχρωμος πορνοστάρ με το μεγαλύτερο… στην πιάτσα (α ρε Τζούλια μεγαλεία) και ο άλλος είναι νέος και ξεκινά την καριέρα του με τη Τζούλια (αμέσως στα βαθιά ο άτιμος). Ο ένας είναι Γάλλος και ο άλλος Άγγλος.

O Δημήτρης Σειρηνάκης είχε αρχικά διαδώσει οτι η κυκλοφορία του Τζούλια DVD 2 θα καθυστερούσε για να αποφύγει την πειρατεία με τις πωλήσεις στους δρόμους και το internet. Έτσι χτύπησε ξαφνικά, ενώ οι μαύροι (όχι αυτοί του βίντεο, αυτοί στους δρόμους) ήταν απροετοίμαστοι για μαζική αντιγραφή. Γάτα ο παραγωγός.

Στο 2ο ροζ DVD-τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, η πρωταγωνίστρια κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους της Βούλας (αλήθεια πότε έγινε το γύρισμα αυτό;). Κάποια στιγμή η Τζούλια μπαίνει στην Porche της με σκοπό να βγάλει τα μάτια της και το κάνει με τη βοήθεια των δύο μαύρων. Τα όργια της Τζούλιας είναι ομαδικά και πολύ σκληρά.

Η δεύτερη τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι hardcore και η πρώτη σκηνή είναι η μόνη με σενάριο. Κατα τ’ άλλα, δεν υπάρχουν υψηλά νοήματα -τύπου τσόντα-dvd Ντούβλη- αλλά μόνο σκληρό και βίαιο σεξ Τζούλιας-μαύρων. Στην ταινία, η Τζούλια λέει ατάκες τύπου «τι μου κάνεις μαύρε μου, αράπακλα μου» και άλλα σχόλια χρωματικού χαρακτήρα.

Δείτε βίντεο με τρέιλερ και φωτογραφία από το DVD 2 της Τζούλιας Αλεξανδράτου:

Από το πρωί μεγάλη είναι η κίνηση για το νέο DVD της Τζούλιας στα κεντρικά σημεία πώλησης, τόσο στην Ομόνοια όσο και αλλού. Η τιμή είναι 15 ευρώ, καθώς η κρίση χτύπησε και τις ροζ ταινίες.

Στο internet η μάχη για download Τζούλια DVD 2 έχει ξεκινήσει σε πολλά τσοντο-sites και η Sirina προσπαθεί να βρει τα αρχεία και να τα κατεβάσει. Παρ’ όλα αυτά δεν λείπουν τα torrents και download links τύπου rapidshare που έχουν την ταινία, αν και χρειάζεται προσοχή.

Την επόμενη Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, κυκλοφορεί και η νέα εφημερίδα του παραγωγού, Δημήτρη Σειρηνάκη, Sirina news με συνέντευξη και γυμνή φωτογράφιση της εθνικής μας πορνοστάρ.

Άντε και καλές προβολές!

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Μεσσηνίας στα Φιλιατρά, οι οποίες και μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του! Μία από τις ομόφωνες αποφάσεις αφορά στην παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακού συγκροτήματος του ΚΑΦΚΑ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Φιλιατρών.
Το παλιό κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Κ.Υ. αποφασίστηκε να προταθεί για ανακατασκευή και δημιουργία προνοιακής μονάδας για φροντίδα ηλικιωμένων, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Με τον ίδιο τρόπο, αποφασίστηκε να .........

προταθεί ανακατασκευή του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, που λειτουργούσε μέχρι το έτος 1999 το Άσυλο Ανιάτων, για δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε η παραχώρηση, με χρησιδάνειο, κτηριακών χώρων του Κέντρου στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για τη στέγαση του σταθμού ΕΚΑΒ, στη Δυτική Μεσσηνία, που έχει ήδη δρομολογηθεί. Με την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Κ.Υ., οι κτηριακές υποδομές για το προσωπικό και τους πολίτες που θα το επισκέπτονται θα είναι πολύ βελτιωμένες σε σχέση με σήμερα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες για ιατρική υποστήριξη του τομέα φυσικής αποκατάστασης του ΚΑΦΚΑ.

Επίσης, με την ολοκλήρωση των δύο νέων προνοιακών δομών, για υπηρεσίες υψηλής κοινωνικής αξίας, θα έχει διαμορφωθεί στα δυτικά όρια της πόλης των Φιλιατρών και σε ενιαία έκταση 30 στρεμμάτων, ένα «πάρκο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως το είχε προαναγγείλει παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διανομή δώρων στο ΚΑΦΚΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών λειτουργεί ήδη, αν και προσωρινά, το Δημοτικό Ειδικό Εργαστήριο για Άτομα με Αναπηρίες.

«Ο γίγαντας που κοιμόταν, επιτέλους, ξύπνησε», τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Σταματόπουλος, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση πρώην δημάρχου των Φιλιατρών, «και όπως φαίνεται η λύση ήταν απλή!».

ΘΑΡΡΟΣ

Με τα φωτοβολταϊκά στο χέρι οι αγρότες

Οι 4.000 από τις 6.200 αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που έχουν καταθέσει οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης με το δίκτυο παραδέχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα αφήνει θολό το τοπίο όσον αφορά την τύχη κυρίως των 2.000 αιτημάτων που αφορούν σε περιοχές με κορεσμένα ή σχεδόν κορεσμένα δίκτυα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μόνον το 1/3 από ......

τις 6.200 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά, συνολικής ισχύος περίπου 612 MW που είχαν καταθέσει οι αγρότες στη ΔΕΗ μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 βρίσκονται σε περιοχές με δίκτυα με μεγάλη ευχέρεια απορρόφησης ισχύος.

Διάφορες λύσεις

Από τα υπόλοιπα, τα 2.000 βρίσκονται σε περιοχές μεσαίας δυσκολίας όσον αφορά τη σύνδεση με το δίκτυο και τα άλλα 2.000 σε προβληματικές και κορεσμένες περιοχές για τις οποίες εξετάζονται διάφορες λύσεις, οι λεπτομέρειες όμως θα ανακοινωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε φωτοβολταϊκό πάρκο ως 100KW. Από τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή αυτά σε περιοχές με ευχέρεια απορρόφησης ισχύος, η ΔΕΗ ως τα τέλη Ιανουαρίου είχε διατυπώσει όρους σύνδεσης για περίπου 1.500 και αναμένεται όλα τα αιτήματα να έχουν ικανοποιηθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών αυτών θα φθάσει σε περίπου 200 MW.

Αναμονή

Για τα δίκτυα μεσαίας δυσκολίας η αναμονή για τους αγρότες συνεχίζεται, αφού για να δώσει η ΔΕΗ προσφορά σύνδεσης πρέπει να προηγηθεί τεχνική μελέτη του τοπικού δικτύου, με έμφαση τόσο στα υφιστάμενα φορτία όσο και στα προϋπάρχοντα αιτήματα για σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Η μεσαία δυσκολία δεν σημαίνει αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, αλλά ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έκδοση των προσφορών σύνδεσης» αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι η ΔΕΗ θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ως το τέλος Απριλίου 2011.

Τέλος, για την προβληματική κατηγορία των 2.000 αιτήσεων σε περιοχές με μεγάλη δυσκολία απορρόφησης της ισχύος, η κατάσταση περιπλέκεται.

Παράπονα της ΝΔ για την ΕΡΤ. Καταγγέλουν μεθοδεύσεις των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η δήθεν δημόσια τηλεόραση, .........

επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.

Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα, μιας σειράς άθλιων μεθοδεύσεων των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως η διαστρέβλωση των θέσεων της, η άκριτη υιοθέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η περιορισμένη πρόσκληση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των κυβερνητικών εκπροσώπων.
Ακόμη και το ΕΣΡ πρόσφατα, διαπιστώνοντας αυτές τις μεθοδεύσεις κάλεσε σε απολογία το κρατικό κανάλι εγκαλώντας το για καθεστωτική προβολή των κυβερνητικών θέσεων εις βάρος της Ν.Δ.

Για όλα αυτά τα θέματα, η Ν.Δ. προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς την ΕΡΤ και τους πολιτικούς της προϊσταμένους.

Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».

ΣΧΟΛΙΟ
Να θυμίσουμε τα χάλια της κρατικής τηλεόρασης την πενταετία (2004 - 2009) διακυβέρνησης της ΝΔ;
Κύριοι της ΝΔ αφήστε τις κορώνες. Η κρατική τηλεόραση ανέκαθεν υπήρξε το κυβερνητικό φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας.
Την πενταετία σας είχε παράπονα το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει παράπονα η Νέα Δημοκρατία.
Το θεωρείτε τυχαίο ότι από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν πέσει και δεν σηκώνονται με τίποτα; Όχι ότι και τα ιδιωτικά κανάλια είναι αμερόληπτα, αλλα τουλάχιστον αυτά δεν τα πληρώνουμε όπως την ΕΡΤ.
Επιτέλους σεβαστείτε και οι δυο (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) την κρατική τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, θέλοντας και μη και αφήστε τα κομματικά σας παιχνίδια.
Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στα παραμάγαζα των κομμάτων σας. Και πολύ δεν περισσότερο του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά.

Τον Ιούλιο μπαίνουν οι βάσεις για την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας

Την 1η Ιουλίου ξεκινά η εγκατάσταση στους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων του ηλεκτρονικού συστήματος (κάρτα εργασίας), που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση και ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Το σύστημα θα χρησιμοποιείται για την .......

καταγραφή και τον έλεγχο της προσέλευσης, του χρόνου εργασίας και της αποχώρησης των εργαζομένων και η κάρτα εργασίας θα συνδέεται μέσω της κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ.

Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιείται και για την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, την καταγραφή και διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων.

Στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα εγκαταστήσουν το σύστημα αυτό στους χώρους εργασίας τους και θα καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως και στους εργαζομένους τους, θα παρέχεται έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Αντιθέτως, σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στο σύστημα χωρίς να το χρησιμοποιούν, θα καταργείται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών και θα επιβάλλεται πρόστιμο 800 ευρώ για κάθε παρανόμως απασχολούμενο μισθωτό (400 στον εργοδότη και 400 στον εργαζόμενο, το οποίο θα καταβάλλεται εξολοκλήρου από τον εργοδότη).

Με την εγκατάσταση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας, αποσκοπεί στον αποτελεσματικό έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ όφελος θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο εκτιμάται ότι διευκολύνει και το έργο των επιθεωρητών εργασίας που θα πρέπει απλώς να βεβαιώνουν πως τα στοιχεία επαληθεύονται.

Ενίσχυση του ΣΕΠΕ

Οι υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου στοχεύουν στην ενίσχυση του έργου του ΣΕΠΕ, δίνοντας στο Σώμα διοικητική ανεξαρτησία και οικονομική αυτοτέλεια και καθιστώντας το πιο ευέλικτο.

Μέχρι σήμερα, όταν οι επιθεωρητές εργασίας, εντόπιζαν την αδήλωτη εργασία και ενημέρωναν τον ασφαλιστικό φορέα. Με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, η επιθεώρηση εργασίας θα επιβάλλει η ίδια τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Λαμβάνεται πρόνοια για την αντικειμενικοποίηση του έργου των επιθεωρητών. Εισάγεται η τυποποίηση των εντύπων ελέγχου, η διασταύρωση με τις καταγγελίες, και ο επανέλεγχος ενώ προβλέπεται η πειθαρχική δίωξη του επιθεωρητή που ασκεί πλημμελώς το ελεγκτικό του έργο.

Παράλληλα, τα πρόστιμα προσανατολίζονται περισσότερο στην αποκατάσταση της βλάβης που προκαλεί η παραβατική συμπεριφορά του εργοδότη παρά σε «τιμωρητικού» και εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Για παράδειγμα, εάν ο παραβάτης εργοδότης αποδώσει, έστω και μετά τη βεβαίωση του προστίμου, τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του, προβλέπεται σημαντική έκπτωση από το πρόστιμο.

Δημιουργείται ομάδα άμεσης επέμβασης, με στόχο να περιοριστεί ο χρόνος ανάμεσα στην υποβολή της καταγγελίας και την εξέτασή της, ενώ προβλέπεται η εξαίρεση των υπηρεσιακών οχημάτων του ΣΕΠΕ από την υποχρέωση να φέρουν τα ειδικά διακριτικά των κρατικών οχημάτων, ώστε να μην στοχοποιούνται οι επιθεωρητές. Ακόμη, γίνεται περισσότερο ευέλικτος και πιο οικονομικός ο τρόπος βεβαίωσης και επίδοσης των προστίμων.

Συγκροτείται Γραφείο Ενημέρωσης, Υποδοχής, Αξιολόγησης και Διαχείρισης Καταγγελιών, υπαγόμενο απευθείας στον Ειδικό Γραμματέα, στο οποίο προΐσταται Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας. Έργο του είναι η ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων, η υποδοχή και αξιολόγηση των καταγγελιών και η εσωτερική διαβίβασή τους στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες ή στην Ειδική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης

Θεσμοθετείται η συμφιλιωτική διαδικασία, η οποία μέχρι σήμερα είχε άτυπο χαρακτήρα. Στο εξής το ΣΕΠΕ, μπορεί να παρεμβαίνει συμφιλιωτικά, εφόσον ζητηθεί, ή συμβουλευτικά για τη διεξαγωγή συλλογικών διαπραγματεύσεων να κυρώνει, να εγκρίνει ή να απορρίπτει τους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας των επιχειρήσεων και να εκδικάζει εφέσεις ποινών που επιβάλλονται από τους εργοδότες.

Αναβαθμίζεται η θέση και ο ρόλος του Επιθεωρητή Εργασίας με την παροχή πλήρους εκπαίδευσης και κατάρτισης ελεγκτικού, συμφιλιωτικού και ενημερωτικού φορέα, ενώ προβλέπεται η αύξηση του προσωπικού του ΣΕΠΕ.

Αλλαγές υπάρχουν και στη διοικητική πυραμίδα του ΣΕΠΕ, στην οποία συστήνονται δύο θέσεις γενικών επιθεωρητών, δημιουργείται διοικητικό σχήμα συντονισμού των κοινωνικών και τεχνικών διευθύνσεων, συνδέονται οι Διευθύνσεις Κοινωνικής Επιθεώρησης με τον ΚΕΠΕΚ, και συμπτύσσονται περίπου στο μισό οι τελικές περιφερειακές διευθύνσεις με στόχο μεγαλύτερη ευελιξία και εξοικονόμηση δαπανών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προσδοκά ότι με τις αλλαγές θα μειωθεί στο 1/3 του προβλεπόμενου χρόνου για να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα από επιθεωρητές εργασιακών σχέσεων και στο 1/4 από επιθεωρητές ασφάλειας και υγείας.

Με τα σημερινά δεδομένα, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις για θέματα εργασίας στη χώρα, υπολογίζεται ότι χρειάζονται περί τα 31 έτη και σε θέματα ασφάλειας και υγείας περί τα 42 έτη. Στόχος είναι, με τις προωθούμενες αλλαγές, ο χρόνος να συρρικνωθεί στα 10 έτη.

Οδηγός για πρόσθετες επιδοτήσεις στους αγρότες

Τις αιτήσεις τους μέχρι της 15 Μαρτίου πρέπει να υποβάλλουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, προκειμένου να λάβουν τις πρόσθετες ενισχύσεις ύψους 107 εκατ. ευρώ με τις οποίες χρηματοδοτούνται από εφέτος οι παραγωγοί αιγοπρόβειου και βόειου κρέατος, πιστοποιημένου σκληρού σιταριού και ελαιολάδου και όσοι γεωργοκτηνοτρόφοι κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Στα πλαίσια των Μέτρων Ειδικής Στήριξης .........

που ελήφθησαν από τη χώρα μας σύμφωνα με το άρθρο 68 του Καν (ΕΚ) 73/2009, κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια αναλυτικού διοικητικού έλεγχου των φυσικών φακέλων των ΑΕΕ 2010 του συνόλου των παραγωγών που έχουν αιτηθεί τη συμμετοχή τους σε αυτά τα μέτρα ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις κατά περίπτωση.

Ο διοικητικός έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί και η προσκόμιση των επιπρόσθετων δικαιολογητικών (υποβάλλονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή /και τα Νομαρχιακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 15/3/2011).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Φεβρουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Πώς δεν θα χάσουν φέτος την επιστροφή ΦΠΑ οι αγρότες φέτος

Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 δικαιούνται επιστροφής του ΦΠΑ που επιβάρυνε τις εισροές τους. Κατ’ επέκταση, η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται με κατ' αποκοπή συντελεστή (11%) στις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

Ο αγρότης του ειδικού καθεστώτος πρέπει να υποβάλλει σε ετήσια βάση (από 1.3 μέχρι 31.7 κάθε έτους) τα κατωτέρω δικαιολογητικά: .......

α) αίτηση - αναλυτική κατάσταση δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ και

β) τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η αξία της παράδοσης των αγροτικών προϊόντων και της παροχής των αγροτικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων θα γίνει η επιστροφή του φόρου. Πρόκειται κυρίως για τα νόμιμα φορολογικά στοιχεία τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στον Πίνακα Γ΄ (σελ. 2) της αίτησης - αναλυτικής κατάστασης δικαιολογητικών με την οποία και συνυποβάλλονται.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι από 1.10.2010 οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος που πωλούν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα, ή εξάγουν ή παραδίδουν τα προϊόντα τους σε άλλο κράτος μέλος, υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων για την εν λόγω δραστηριότητα.

Για τις πωλήσεις αυτές, τέλος, έχουν δικαίωμα επιστροφής με κατ' αποκοπή συντελεστή (5%) επί των εν λόγω πωλήσεων, όπως αυτές προκύπτουν από το βιβλίο εσόδων εξόδων που τηρούν και πραγματοποιείται μέσω συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση που υποβάλλουν για κάθε φορολογική περίοδο.

Zougla.gr

Olivia Wilde. Αποκαλυπτική και πολύ Sexy

Για τα μάτια σας και μόνο, η ηθοποιός Olivia Wilde φωτογραφίζεται για το γαλλικό περιοδικό FHM. Aποκαλυπτική και σέξι σε κάνει να κολλάς πάνω στις σελίδες του περιοδικού. Αυτή είναι μόνο μια μικρή πρόγευση από τις φωτογραφίες που θα δούμε στο περιοδικό Playboy, που εννοείται ότι θα είναι πολύ πιο αποκαλυπτικές......

Δείτε τις φωτογραφίες


«Κλειστά» στις 4 και στις 7 Φεβρουαρίου όλα τα φαρμακεία

Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ενώ την Τετάρτη 9 του μηνός θα συγκληθεί γενική συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα ........

πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 του μηνός. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις….

Oπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΦΣΑ, η μετάθεση της ημερομηνίας από την 1η Φεβρουαρίου στην 1η Μαρτίου έγινε ώστε να μη θεωρηθεί ότι η κίνηση αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να πιεστεί το Yπουργείο Υγείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το προς κατάθεση νομοσχέδιο.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να συμμετάσχουν και αυτοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Την αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ανοίγοντας την «ατζέντα» για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ακόμη την προώθηση πρωτοβουλίας για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα, κάτι που όπως είπε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν μιλάμε για .........

διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές».

Με αυτές τις δύο προτάσεις, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών , οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως σημείωσε εξάλλου όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, με τον κ. Ραγκούση να διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ακόμη η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

Επίσης, κράτησε ως θετικό, όπως τόνισε, τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση αγροτών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση-συζήτηση, μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Η συνάντηση φιλοξενείται σε αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Από πλευράς υπουργείου, στη συζήτηση παρίστανται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, και οι δύο υφυπουργοί, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος.

Το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛ.Γ.Α. .........

(Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) κυριαρχεί στα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες στην ηγεσία του υπουργείου, ζητώντας αυτές να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέλος, ζητούν να προχωρήσει το θέμα του Μητρώου Αγροτών, αλλά και να ληφθεί απόφαση για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Ζougla

Καλαμάτα: Video με όργια από φοιτήτριες με αγρότες

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΒΓΗΚΕ ΜΟΥΦΑ
ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥ΅ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ.Σε ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων και του ΟΑΕΕ θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Αυτή ήταν η «απάντηση» των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Εργασίας στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν βάλει τετραήμερο λουκέτο στα πολυϊατρεία, αφήνοντας τους ασφαλισμένους χωρίς ιατρική κάλυψη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας .........

Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ότι ετοιμάζεται υπουργική απόφαση αλλά και σχετική προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο  αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον ιατρικό κλάδο.

Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν πλέον πρόσβαση και στα Κέντρα Υγείας της χώρας και τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύουν έως ότου να τεθεί σε λειτουργία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους ασφαλισμένους.

Στο μεταξύ, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί αύριο, Παρασκευή, η Πανελ. Ομοσπονδία Υγειονομικών υπαλληλων ΙΚΑ( ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ) με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας των συλλογών-μελών της. Για τις 9.30 πμ έχει προγραμματιστεί διαδήλωση έξω απο το υπουργειο Υγείας.

Η ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ επισημαίνει οτι με τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμιας υγεία η αναμονή στα ιατρεία και εργαστήρια του ΙΚΑ θα αυξάνεται (αφού συνεχώς μειώνεται το προσωπικό) ενώ οι παροχές υγείας θα ελαττώνονται.

ΤΑ ΝΕΑ

Δικαστήριο δικαιώνει εργαζόμενο με stage

Tο μονομελές πρωτοδικείο με σημερινή απόφασή του δικαιώνει συμβασιούχο οποίος απασχολήθηκε με πρόγραμμα stage στο Δήμο Άνω Λιοσίων. Με την απόφασή του (862/2011) το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο να απασχολεί την εργαζόμενη μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής της, θεωρώντας πως ο Δήμος ήταν ο πραγματικός της εργοδότης, αντί του ΟΑΕΔ.

Η απόφαση αναφέρει: «δεν μπορεί να ..........

θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια, επί δυόμισι έτη, απασχόληση της αιτούσας είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική της κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή της επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού».
Το δικαστήριο δέχεται ότι: «Η πραγματική φύση της απασχόλησης της αιτούσας ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας, με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (π.χ. μισθολογικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές κλπ) του στοιχείου της εξάρτησης».

Κ. Σκανδαλίδης: Σύντομα η απόφαση για τις αποζημιώσεις αγροτών

Ανακοινώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις ζημιές του 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, υπογραμμίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, θα εφαρμοστεί μικτό σύστημα αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, ενώ οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι (πράσινο σκουλήκι κλπ.) θα δοθούν μόλις γίνει εξατομίκευση τους. Για τις αποζημιώσεις (ζημιές) του 2011 τέλος θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Οσον αφορά στο πετρέλαιο των αγροτών, .............

σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει διάφορες λύσεις και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης στους αγρότες είτε θα δοθούν φορολογικά κίνητρα, είτε θα καθιερωθεί αγροτικό πετρέλαιο.

Συμφωνίες με Ισραήλ

Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι προωθούνται μια σειρά από συμφωνίες στον αγροτικό τομέα.

Ηδη, όπως εξήγησε, προωθείται η δημιουργία διαμετακομιστικών σταθμών αγροτικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα. Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στην διακυβερνητική διάσκεψη που θα γίνει στο Ισραήλ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της εφηρμοσμένης έρευνας ανάμεσα στο ΕΘΙΑΓΕ και το ισραηλινό Κέντρο αγροτικών ερευνών. Ένα σύμφωνο συνεργασίας (οδικός χάρτης) ανάμεσα στις δύο χώρες για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς της γεωργικής παραγωγής.

Τέλος, σύντομα θα υλοποιηθεί ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου με φορείς της Ημαθίας και εμπορικών φορέων του Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ισχύ η απόφαση για την απαγόρευση καταχρηστικών όρων από τις τράπεζες

Σε ισχύ τίθεται η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία απαγορεύεται η χρήση οκτώ καταχρηστικών όρων από τις τράπεζες.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, έχει εφαρμογή και παράγει αποτελέσματα και έναντι των τραπεζών που δεν ήταν διάδικοι και αφορά όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούνται από τις διατάξεις της, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε καμία διαδικασία ή κόστος.
Με την έκδοσή της, όλα τα πιστωτικά ...........

ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται η διατύπωση και χρήση των παρακάτω οκτώ όρων:

1. Ο όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος, καταβάλλονται από τον καταναλωτή προμήθεια ή λειτουργικά έξοδα στο πιστωτικό ίδρυμα.

2. Ο όρος που προβλέπει ότι στην περίπτωση στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου, από την ημέρα που κατατίθεται το ποσόν στον δεσμευμένο λογαριασμό. Ο όρος αυτός απαγορεύεται, ανεξάρτητα αν το ποσόν που κατατίθεται στον λογαριασμό του δανειολήπτη εκτοκίζεται με τόκο κατάθεσης.

3. Ο όρος που προβλέπει ότι επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.

4. Ο όρος με τον οποίο επιβάλλονται προμήθεια ή έξοδα σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.

5. Ο όρος που προβλέπει την επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς, που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.

6. Ο όρος που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα βαρύνονται με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων.

7. Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιήσει αμέσως την τράπεζα, σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την προαναφερόμενη ειδοποίηση.

8. Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της, σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

ΝΙΝΟ - 14 Φλεβάρη [ Επίσημο Video Clip ]

Το video clip του Νίνο «14 Φλεβάρη», είναι έτοιμο. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μανώλης Τζιράκης.
Ο τραγουδιστής φοράει ασπρόμαυρο κουστούμι και μακρύ μαύρο παλτό σε ένα περιβάλλον άκρως ρομαντικό, με χιόνι και κατακόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς! Τα υπόλοιπα στο video clip που ακολουθεί!

Οι στίχοι:

14 Φλεβάρη
πάντοτε μαζί μακάρι
είσαι τ’ άλλο μου μισό μου
χρόνια μας πολλά μωρό μου

Έχω περάσει τα 25
κι η καρδιά μου μοιάζει 5
έχω μέσα μου ζωή
έχω μέσα μου ζωή

Στην κατηφόρα πατάω γκάζι
τίποτα δε με τρομάζει
έχω δρόμο να τραβήξω
έχω όνειρα πολλά

Σου τραγουδάω μόνο το ένα
την αγάπη μου για σένα
να κρατάς σαν φυλαχτό
ακόμη κι όταν θα χαθώ

Είχε πίσω τις αναμνήσεις
ποτέ σου μην τις σβήσεις
γιατί αυτά είναι που θα μείνουν
από μέσα σου δεν σβήνουν

14 Φλεβάρη
κι ο έρωτας φωτιά έχει πάρει
δυο φιλιά σου απόψε δωσ’ μου
γι’ όλα τα λεφτά του κόσμου

14 Φλεβάρη
πάντοτε μαζί μακάρι
είσαι τ’ άλλο μου μισό μου
χρόνια μας πολλά μωρό μου

Ότι έχω ζήσει έως τώρα
μου ‘χουν δώσει μία φόρα
για ν’ αντέχω στη βροχή
στους κεραυνούς σ’ όλα μαζί

Όσοι έρωτες κι αν ήρθαν
ήταν σαν να μην υπήρχαν
σ’ έχω τόσο ερωτευτεί
σ’ έχω τόσο ερωτευτεί

14 Φλεβάρη
κι ο έρωτας φωτιά έχει πάρει
δυο φιλιά σου απόψε δωσ’ μου
γι’ όλα τα λεφτά του κόσμου

14 Φλεβάρη
πάντοτε μαζί μακάρι
είσαι τ’ άλλο μου μισό μου
χρόνια μας πολλά μωρό μου

Χρόνια μας πολλά μωρό μου

14 Φλεβάρη
κι ο έρωτας φωτιά έχει πάρει
δυο φιλιά σου απόψε δωσ’ μου
γι’ όλα τα λεφτά του κόσμου

14 Φλεβάρη
πάντοτε μαζί μακάρι
είσαι τ’ άλλο μου μισό μου
χρόνια μας πολλά μωρό μου

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα δεν κυκλοφορούν Μεσσηνιακές εφημερίδες λόγω της χθεσινής αργίας για την Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού.
Πρωτοσέλιδα θα έχουμε πάλι αύριο
Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο 300 ευρώ η λεία των ληστών στο Super Market DIA στα Φιλιατρά.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ DIA ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Μόνο 300 ευρώ κατάφεραν να κλέψουν οι 3 ένοπλοι δράστες που εισέβαλαν λίγα λεπτά πριν τις 9 στο Super market DIA στην οδό Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι ληστές εισέβαλαν μέσα στο κατάστημα, και κόλλησαν τα όπλα τους στα κεφάλια των δυο υπαλλήλων (ενός άντρα και μιας γυναίκας) που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

Υπο την απειλή όπλου ο ένας εκ των .........

δραστών οδήγησε τον έναν υπάλληλο στο πίσω δωμάτιο του καταστήματος όπου εκεί φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους ανοίξει το μικρό χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το ποσό που είχε μέσα. Το άλλο χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε αρκετά χρήματα ο υπάλληλος δεν είχε κλειδί να το ανοίξει και έτσι παρά τις επίμονες απειλές του, ο δράστης βλέποντας ότι δεν γίνεται τίποτα, πήρε το ποσό των 300 ευρω που υπήρχε και μαζί με τους άλλους δυο τράπηκαν σε φυγή.

Μόλις έφυγαν οι δράστες ο υπάλληλος με τρεμάμενη φωνή ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ένοπλη ληστεία στο Dia Φιλιατρών

Ένοπλη ληστεία με δράστες τρία άτομα έγινε λίγα λεπτά πριν τις 9 στο Super Market DIA στα Φιλιατρά.
Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 3, μπήκαν στο Super Market και αφού κόλλησαν τα όπλα στα κεφάλια των εργαζομένων απαίτησαν να τους δώσουν όλα τα χρήματα που είχαν μέσα τα ταμεία.

Αυτή την στιγμή είναι στο Super Market .........

Αστυνομική δύναμη ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

UPDATE 22:29
Νεότερες πληροφορίες για την ληστεία στο DIA Φιλιατρών ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μαθητής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Στη 1.00 περίπου το μεσημέρι και στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Κορώνη - Βασιλίτσι Μεσσηνίας, μηχανή που οδηγούσε ένας 18χρονος μαθητής εξετράπη δεξιά της πορείας της και προσέκρουσε σε σταθερή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο οδηγός της.

Σοβαρά τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο ........

νοσοκομείο, ένας 17χρονος μαθητής που ήταν συνεπιβάτης.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα Κορώνης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μέτρα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ

Σε μέτρα για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών, κατέληξαν πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού .........

Υγείας με τους γιατρούς, που από χθες έχουν προβεί σε κατάληψη του Υπουργείου, έληξε άδοξα. Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας».

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο ισόγειο του Υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Αύριο, στις 10 το πρωί, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Express.gr

Παράνομες και στα βενζινάδικα οι διαφημίσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος και απέστειλε προς όλους τους δήμους της χώρας, οι πινακίδες που χρησιμοποιούνται στα πρατήρια υγρών καυσίμων ή στους σταθμούς αυτοκινήτων με αντλίες υγρών καυσίμων, για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλων στοιχείων, δεν είναι νόμιμες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «οποιαδήποτε πρόσκαιρη ή διαρκής ενέργεια με σκοπό την προώθηση των πωλήσεων θα γνωστοποιείται με ανεξάρτητη πινακίδα, με περιγραφή της παροχής χωρίς αποτίμηση».

Κατά συνέπεια, τυχόν πινακίδες, πέραν των .......

πινακίδων σήματος-τιμών (που πρέπει να τοποθετούνται σε περίοπτη θέση του πρατηρίου για την ενημέρωση των καταναλωτών), για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή άλλων στοιχείων, που τοποθετούνται είτε εντός του πρατηρίου/σταθμού είτε επί του πεζοδρομίου, υπόκεινται στο τέλος διαφήμισης και απαιτείται η έκδοση της προβλεπόμενης αδείας.

Σημειώνεται ότι «για την τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας επί του πεζοδρομίου, απαιτείται άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τον οικείο δήμο και η καταβολή από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου του σχετικού τέλους.

Zougla.gr

Στο σκαμνί οι εταιρίες διοδίων

Πριν λίγους μήνες, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, αρνήθηκε να πληρώσει το καταχρηστικό αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

Ο υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και εμπόδισε τη διέλευση του πολίτη. Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την Αστυνομία και στη συνέχεια μήνυσε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» μέσω του συγκεκριμένου υπαλλήλου για «συστηματική παρακώλυση της κυκλοφορίας».

Ο υπάλληλος κατέληξε στο αυτόφωρο και η ..........

υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Παπαδόπουλος θα καταθέσει συμπληρωματικά στον Εισαγγελέα Κατερίνης, ενώ τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και ζητούν από την Δικαιοσύνη, την πιστή εφαρμογή των νόμων και για την κατασκευάστρια εταιρεία, όπως αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες.

Όπως εξηγεί η Επιτροπή Αγώνα: «Το δρόμο τον πληρώσαμε ήδη! Τα Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομος! Δεν έχουμε εναλλακτική λύση μετακίνησης εντός της χώρας και του δήμου μας! Είμαστε... σε πολιορκία! Απαιτούμε: Να εφαρμόζεται ο νόμος και για την Αιγαίον Α.Ε. όπως για όλους τους Έλληνες. Στηρίζουμε και συντασσόμαστε με την καταγγελία του Ευγένιου, την προσυπογράφουμε, ζητούμε προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και απόδοση δικαιοσύνης. Ο Ευγένιος μαζί με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής Αγώνα, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 θα είναι στα δικαστήρια για να αξιώσουν τη λευτεριά τόπο μας».

Zougla.gr

Οι ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν εάν δεν έχετε δελτίο ΚΤΕΟ

Το μαχαίρι στο κόκαλο βάζει πλέον η Κυβέρνηση σε όλους αυτούς που αρνούνται πεισματικά να μην εκδίδουν το δελτίο ΚΤΕΟ για το αυτοκίνητό τους. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το Νόμο 3897 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Δεκεμβρίου 2010, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να έχουν το ειδικό χαρτί από το ΚΤΕΟ εφόσον θέλουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.

Ο νόμος ορίζει πως, από εδώ και στο εξής, .........

ο συνδυασμός αυτός είναι απαραίτητος και θεωρείται υποχρέωση των ιδιοκτητών αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών να το γνωρίζουν. Στην περίπτωση μάλιστα που συμβεί κάποιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είναι σφαλισμένο αλλά δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε οι ασφαλιστικές έχουν το δικαίωμα να μην αποζημιώσουν τον πελάτη τους ακόμα και στην περίπτωση που αυτός έχει καταβάλει τα ασφάλιστρα.

Zougla.gr

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ραγδαία αύξηση σοβαρών εγκληματικών περιστατικών στη Μεσσηνία

Στα ύψη βρίσκεται η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία με τα κρούσματα να είναι καθημερινά. Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται σε πόλεις και χωριά με τους πολίτες να αισθάνονται διαρκώς μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Ακάθεκτες εξακολουθούν να δρουν οι εγκληματικές συμμορίες, κυριολεκτικά, σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων διαρρήξεων, ληστειών και κλοπών που συχνά συνοδεύονται από άσκηση σωματικής βίας. Η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, ενώ νέα περιστατικά προστίθενται συνεχώς στον μακρύ κατάλογο των παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Μεσσηνία ήταν .........

δεύτερη σε ληστείες και οι διαρρήξεις μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου, έχοντας για παράδειγμα υπερδιπλάσια περιστατικά από τον νομό Ηλείας, παρότι έχει λιγότερο πληθυσμό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Σπίτια ηλικιωμένων, εξοχικά αλλά και μόνιμες κατοικίες λεηλατούνται, ενώ την κατάσταση έχουν στιγματίσει με παρεμβάσεις τους σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του νομού.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, οι παραβατικές συμπεριφορές διαρκώς αυξάνονται, καθώς ληστείες και κλοπές σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση και να νοιώθουν ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Το μέγεθος του προβλήματος είναι πραγματικά μεγάλο, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σημειώνει ότι με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στην υπηρεσία της δεν μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση. Επιπλέον, η αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά θεωρείται περιττή, καθώς πλήθος παραβατικών ενεργειών σημειώνεται, στην κυριολεξία, καθημερινά στη Μεσσηνία. Έκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί το περιστατικό της 1ης Φεβρουαρίου 2011, όπου κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλων λήστεψαν τα ΕΛΤΑ Καλαμάτας, ενώ παράλληλα ανάλογου διαμετρήματος παρόμοια περιστατικά συνέβησαν σε κοντινές αποστάσεις την ίδια ημέρα.

Ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να καλύψει τις 111 κενές θέσεις αστυνομικού προσωπικού στη Μεσσηνία, καθώς από τις 486 προβλεπόμενες θέσεις καλύπτονται με αστυνομικό προσωπικό μόνο οι 375;

2. Εξετάζει η κυβέρνηση την αναδιοργάνωση των οργανικών θέσεων στη Μεσσηνία σύμφωνα με τα νέα οικιστικά δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω της ανάπτυξης της ΠΟΤΑ και του νέου οδικού άξονα;

3. Εξετάζεται η στελέχωση και ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων της Μεσσηνίας και ο σχηματισμός ομάδων δίκυκλης αστυνόμευσης για την περιφρούρησή τους;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2011 στο ΥΠΠΟΤ ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ προκειμένου να υλοποιηθεί η περιφερειοποίηση/ αποκέντρωση των υπηρεσιών του υπουργείου στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλλικράτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι κοινοτικοί πόροι.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αποφασίσθηκε .........

από κοινού η σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του κ. Γερουλάνου, προκειμένου να συζητηθεί η νέα πολιτική στον τουρισμό, αλλά και ο πολιτιστικός Καλλικράτης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα Φεβρουαρίου.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Εξώδικο γιατρών στο διοικητή, για εφημερίες

Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει διενέξεις μεταξύ διοίκησης και γιατρών.
Τρεις χειρουργοί και ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου έστειλαν πρόσφατα εξώδικη διαμαρτυρία στο διοικητή Πάνο Μπόζο, κατηγορώντας το Δ.Σ. ότι μετέτρεψε εφημερίες τους, από ενεργές και ετοιμότητας σε μεικτές και ετοιμότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μεταξύ .........

άλλων, στο εξώδικο των γιατρών, «με το παρόν πρόγραμμα, πέραν του γεγονότος ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι σχετικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στον τρόπο εφημερίας ιατρών, δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής κάλυψη των αναγκών, τόσο των επειγόντων περιστατικών, αφού η πλειοψηφία των ιατρών ευρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, όσο και των κλινικών.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν είναι επιτρεπτή και νόμιμη η νοσηλεία ασθενών χωρίς την παρουσία ετέρου ιατρού ειδικότητας σε ενεργό εφημερία. Συνεπώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο δε συναινεί με την εκτέλεση του τροποποιημένου προγράμματος εφημεριών και για ό,τι ήθελε προκύψει κατά την εφαρμογή του εις βάρος των ασθενών, καθιστά υπεύθυνους τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΖΟΣ: «Προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπόζος απαντά: «Όσον αφορά στις εφημερίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο εισηγείται και το Διοικητικό αποφασίζει και καταρτίζει το πρόγραμμα. Καταρτίσαμε, λοιπόν, το πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι πλήρως καλυμμένο το νοσοκομείο, με την παρουσία γιατρών όλο το μήνα. Αν ακολουθούσαμε την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, θα έμεναν πολλές μέρες ακάλυπτες. Για παράδειγμα, ο καρδιολόγος διαμαρτύρεται, γιατί είναι ο μοναδικός στο νοσοκομείο, όμως πρέπει να υπάρχει κάλυψη του ιδρύματος και τις 30 ημέρες. Αφού είναι ο μοναδικός, τι να κάνουμε; Έτσι, αντί για 7 εφημερίες (σ.σ. ενεργές και ετοιμότητας), του βάλαμε 14 ετοιμότητας. Διαφορετικά, θα έκανε τις 7 εφημερίες, θα έπαιρνε και τα ρεπό του την επόμενη μέρα, οπότε το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς γιατρό. Αντιστοιχίσαμε, λοιπόν, το ποσό που πρέπει να παίρνει, ως διευθυντής, σε εφημερίες ετοιμότητας. Το Δ.Σ. έχει νόμιμο δικαίωμα να το κάνει αυτό, γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών» λέει ο κ. Μπόζος.
Στο ερώτημα, εάν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες τους χωρίς να δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα, ο κ. Μπόζος μάς απάντησε: «Στο χειρουργικό τομέα υπάρχει ΦΕΚ για δύο χειρουργούς και από μέρα σε μέρα έρχονται, ενώ προκηρύσσουμε θέσεις για δεύτερο και τρίτο καρδιολόγο, οπότε θα καλυφθεί το νοσοκομείο πλήρως».

Θάρρος

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας ανοίγουν τα διόδια την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου: ..........


Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια στο Μάναρη, (δείτε σχετικό πρόγραμμα)
οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια στη Νεστάνη,
οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου και
οι Κορίνθιοι τα διόδια Κορίνθου

Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ζητεί «να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης
των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες. Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο».

Η “Κοινή Δράση - Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου“ καλεί «την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση - ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών» και παρατηρεί, μεταξύ άλλων, πως «όσο κοστίζουν 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα (με επιστροφή)».