Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Διαβάστε αύριο Κυριακή στο Θάρρος



Διαβάστε αύριο Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" ένα όμορφο θέμα από τα Φιλιατρά και έναν συμπολίτη μας που σχεδιάζει να μπει......

Περισσότερα, αύριο στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος". Μην την χάσετε!




Μυστική σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Μυστική σύσκεψη στην Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 19:30.
Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μεσσηνίας, ο Εισαγγελέας που του έχει ανατεθεί η υπόθεση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και εκπρόσωποι των μικροπωλητών με αντικείμενο την συμβιβαστική λύση για την πραγματοποίηση του πανηγυριού μετά από την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ότι η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση του πανηγυριού της Υπαπαντής χαρακτηρίστηκε ως παράνομη με επίσημο έγγραφο.

Το γεγονός είναι ότι ο Νίκας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και .......

δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να υποκύψει στον Νομο τον οποίο ο ίδιος και το δημοτικό του συμβούλιο παραβίασαν.

Θα μάθουμε τα αποτελέσματα της σύσκεψης και θα επανέλθουμε.

Αγρια γιούχα στον Δήμαρχο Καλαμάτας. Είναι για λύπηση το ανθρωπάκι.

Δεν έχει μούτρα να κυκλοφορήσει πλέον...

Αγριο γιουχάρισμα έφαγε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν ενώ βάδιζε στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας συνοδευόμενος από μια γυναίκα και ένα συνεργάτη του ο κόσμος που βρισκόταν στα καφέ της πλατείας βγήκε και άρχισε να περιλούζει τον δήμαρχο με πολλά Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους θαμώνες γνωστότατης καφετέριας της Καλαμάτας πλησίασε τον Δήμαρχο και του είπε την φράση γιατί ρε λαμόγιο θες να καταργήσεις το πανηγύρι; Και πήγε να τον φτύσει στην μούρη.
Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και έληξε εκεί το επεισόδιο.

Γεγονός είναι ότι οι μετοχές του Παναγιώτη Νίκα έχουν ......

κάνει τις τελευταίες μέρες συνεχή Limit down και ουδείς τον έχει πλέον σε εκτίμηση.
Είναι για λύπηση πλέον ο Δήμαρχος.

Δεν τον έχει σε εκτίμηση ούτε ο τύπος ούτε ο κόσμος. Ανθρωπάκι κατάντησε. Πήγε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργου Λαγανάκου αλλά και καταστηματαρχών που έχει δημοτικούς συμβούλους και τρώει τώρα την γιούχα...

Δύο όροφοι ελεύθεροι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Δύο όροφοι, ο 1ος και ο 6ος, μένουν διαθέσιμοι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας για το Δήμο Καλαμάτας ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, για στέγαση υπηρεσιών. Αυτό επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, μετά από σύσκεψη με διευθυντές και τμηματάρχες. Σημείωσε εξάλλου ότι τη Δευτέρα θα γνωρίζει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε πως οι κυρίαρχοι στόχοι του είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και οι έλεγχοι στην αγορά.

Οσον αφορά τους χώρους στο Διοικητήριο, .........

με βάση όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ο κ. Μαλαπάνης διευκρίνισε ότι η Διεύθυνση Υγείας θα παραμείνει στο ισόγειο και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στον 2ο - «είναι δύσκολο να φύγει από κει, γιατί έχει ιδιαίτερο δίκτυο και πληροφοριακό σύστημα συνδεδεμένο με το υπουργείο», ανέφερε. Οι άλλες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα στεγαστούν στον 3ο, 4ο και 5ο όροφο.

Ετσι, «μένουν ο 1ος και ο 6ος όροφος, στον οποίο μπορεί να έρθουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - ενώ ελευθερώνονται χώροι με τις συμπτύξεις των σχολείων», παρατήρησε και ενημέρωσε πως αυτή θα είναι η πρότασή του προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκαν προτεραιότητες και ιεραρχήθηκαν προβλήματα. Ως πρώτη προτεραιότητα ανέφερε την «απογραφή της περιουσίας, των οικονομικών, των έργων, των πάντων... Δόθηκε παράταση για τις οφειλές των έργων, και το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξέρουμε την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε». Ως δεύτερη, κατέγραψε τη στέγαση των υπηρεσιών. Μίλησε για συνεχόμενα γραφεία και ικανά σε αριθμό, και παρατήρησε πως «το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξέρουμε τι χώροι παραμένουν αδιάθετοι».

Ως τρίτη προτεραιότητα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τις αρμοδιότητες που ασκούσε η Νομαρχία και οι οποίες έχουν μεταφερθεί στην έδρα της Περιφέρειας ή βρίσκονται σε εκκρεμότητα: «Ζήτησα καταγραφή αυτών των αρμοδιοτήτων για να απευθυνθούμε αρμοδίως ώστε να καλυφθούν και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης», παρατήρησε σχετικά.
Επίσης, στη σύσκεψη ο κ. Μαλαπάνης έδωσε γενικές κατευθύνσεις οι οποίες επικεντρώνονται σε δύο άξονες: στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στους ελέγχους στην αγορά. Για την πρώτο άξονα σχολίασε πως «είναι κυρίαρχη ασχολία - θα κριθούμε από τον τρόπο και το χρόνο ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών». Οσον αφορά τους ελέγχους, παρατήρησε ότι έτσι «αποκτάται η εμπιστοσύνη και διασφαλίζεται η ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων».

Ελευθερία Online

Τελευταία μέρα με τρένα στις γραμμές

"Ιστορική" είναι η σημερινή μέρα για το σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία. Μετά την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αναστολή της λειτουργίας των γραμμών, κυκλοφορούν για τελευταία μέρα τρένα στο δίκτυο του νομού, έπειτα από 100 και πλέον χρόνια.

Τα τελευταία τρένα θα "σφυρίξουν" μέχρι τη Μεσσήνη και τον Αρι. Οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας, προς Μεσσήνη, ΤΕΙ - Αρι - Διαβολίτσι και ενδεχομένως Κυπαρισσία, θα συνεχιστούν.

Η επιτυχία τους, που είναι πολύ δύσκολη, θα .........

εξαρτηθεί από το κόστος λειτουργίας που θα καθορίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και από τη δυνατότητα και τη βούληση της αυτοδιοίκησης (αιρετής Περιφέρειας και Δήμων) να στηρίξει με επιδότηση τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Ελευθερία online

Ζωντανή μετάδοση της 1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ζωντανά θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr, η 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε απευθείας από το Φιλιατρά News.
Την ευθύνη της μετάδοσης την έχει η "Νέα Πελοπόννησος".



ΡΑΕ: Διευκρινίσεις για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο: ........

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου. Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.

Η ΡΑΕ διευκρινίζει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του.

Για το λόγο αυτό καλεί τη ΔΕΗ:

- Να ενημερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη μεταφορά φορτίου στις ώρες χαμηλότερης χρέωσης ώστε να αποκομίζουν το μέγιστο οικονομικό όφελος από το τιμολόγιο αυτό.

- Να ενημερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιμολόγιο για τη σωστή χρήση του τιμολογίου αυτού και τη συμφερότερη οικονομικά λύση για αυτούς, βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους.

- Να μεριμνά ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές μέσω των καταστημάτων, τηλεφωνικών κέντρων, κλπ., να είναι επαρκώς ενημερωμένο έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε σχετικά ερωτήματα καταναλωτών.

Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι με τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες αυξομειώσεις στα τιμολόγια, «έχουν εξομαλυνθεί οι επιπτώσεις από τις απαραίτητες αυξήσεις στους μικρούς καταναλωτές, στα πλαίσια της μετάβασης προς ορθολογικές τιμές για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, έτσι ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, προσθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι χρεώσεις για τους Οικιακούς Πελάτες δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατανάλωσή τους».

Με άλλο έγγραφο, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο από τη ΔΕΗ, και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κάνει τη σχετική προετοιμασία.

Ναυτεμπορική

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιοι για την κατάργηση - συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων

Ξεκίνησαν και τυπικά από χθες οι διαδικασίες κατάργησης ή συγχώνευσης πάνω από 5.000 δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων που ανήκουν σε ΟΤΑ.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο σχετικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, κάθε δήμος ......

μπορεί να συνιστά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τους τομείς κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση που ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, μπορεί να έχει μόνο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ενώ κάθε δήμος μπορεί να έχει ή να συστήνει ακόμη ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα (δημοτικό λιμενικό ταμείο).

Επίσης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» προβλέπονται συγχωνεύσεις όλων των ΝΠΔΔ σε δύο, όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο (για δήμους άνω των 300.000 κατοίκων), όλων των κοινωφελών επιχειρήσεων σε μία και όλων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης σε μία.

Το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), οι νομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που συγχωνεύονται, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του νομικού προσώπου που προκύπτει από τη συγχώνευση, με την ίδια σχέση εργασίας και έμμισθης εντολής.

Επιπλέον, εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση της συγχώνευσης, καταρτίζεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του νέου νομικού προσώπου. Το τακτικό προσωπικό, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο νομικό πρόσωπο, μέχρι τη λήξη της διάρκειας των συμβάσεών τους.

Ακόμη, στην επιχείρηση που προκύπτει μετά τη συγχώνευση, μεταφέρεται και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κοινωφελών επιχειρήσεων, σε αντίστοιχες θέσεις, ενώ ο χρόνος υπηρεσίας στις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες.

Το πλεονάζον προσωπικό (αορίστου χρόνου) της επιχείρησης, μεταφέρεται σε νομικά πρόσωπα του οικείου δήμου, με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, σε κάθε δήμο θα λειτουργούν δύο σχολικές επιτροπές, μία για την πρωτοβάθμια και μία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στους δήμους με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων μπορεί να συσταθούν αντίστοιχες σχολικές επιτροπές για καθεμία δημοτική κοινότητα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.