ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Διαβάστε αύριο Κυριακή στο ΘάρροςΔιαβάστε αύριο Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" ένα όμορφο θέμα από τα Φιλιατρά και έναν συμπολίτη μας που σχεδιάζει να μπει......

Περισσότερα, αύριο στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος". Μην την χάσετε!
Μυστική σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Μυστική σύσκεψη στην Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 19:30.
Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μεσσηνίας, ο Εισαγγελέας που του έχει ανατεθεί η υπόθεση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και εκπρόσωποι των μικροπωλητών με αντικείμενο την συμβιβαστική λύση για την πραγματοποίηση του πανηγυριού μετά από την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ότι η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την κατάργηση του πανηγυριού της Υπαπαντής χαρακτηρίστηκε ως παράνομη με επίσημο έγγραφο.

Το γεγονός είναι ότι ο Νίκας έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και .......

δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να υποκύψει στον Νομο τον οποίο ο ίδιος και το δημοτικό του συμβούλιο παραβίασαν.

Θα μάθουμε τα αποτελέσματα της σύσκεψης και θα επανέλθουμε.

Αγρια γιούχα στον Δήμαρχο Καλαμάτας. Είναι για λύπηση το ανθρωπάκι.

Δεν έχει μούτρα να κυκλοφορήσει πλέον...

Αγριο γιουχάρισμα έφαγε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν ενώ βάδιζε στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας συνοδευόμενος από μια γυναίκα και ένα συνεργάτη του ο κόσμος που βρισκόταν στα καφέ της πλατείας βγήκε και άρχισε να περιλούζει τον δήμαρχο με πολλά Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους θαμώνες γνωστότατης καφετέριας της Καλαμάτας πλησίασε τον Δήμαρχο και του είπε την φράση γιατί ρε λαμόγιο θες να καταργήσεις το πανηγύρι; Και πήγε να τον φτύσει στην μούρη.
Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και έληξε εκεί το επεισόδιο.

Γεγονός είναι ότι οι μετοχές του Παναγιώτη Νίκα έχουν ......

κάνει τις τελευταίες μέρες συνεχή Limit down και ουδείς τον έχει πλέον σε εκτίμηση.
Είναι για λύπηση πλέον ο Δήμαρχος.

Δεν τον έχει σε εκτίμηση ούτε ο τύπος ούτε ο κόσμος. Ανθρωπάκι κατάντησε. Πήγε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργου Λαγανάκου αλλά και καταστηματαρχών που έχει δημοτικούς συμβούλους και τρώει τώρα την γιούχα...

Δύο όροφοι ελεύθεροι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας

Δύο όροφοι, ο 1ος και ο 6ος, μένουν διαθέσιμοι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας για το Δήμο Καλαμάτας ή οποιονδήποτε άλλο φορέα, για στέγαση υπηρεσιών. Αυτό επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, μετά από σύσκεψη με διευθυντές και τμηματάρχες. Σημείωσε εξάλλου ότι τη Δευτέρα θα γνωρίζει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε πως οι κυρίαρχοι στόχοι του είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και οι έλεγχοι στην αγορά.

Οσον αφορά τους χώρους στο Διοικητήριο, .........

με βάση όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ο κ. Μαλαπάνης διευκρίνισε ότι η Διεύθυνση Υγείας θα παραμείνει στο ισόγειο και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στον 2ο - «είναι δύσκολο να φύγει από κει, γιατί έχει ιδιαίτερο δίκτυο και πληροφοριακό σύστημα συνδεδεμένο με το υπουργείο», ανέφερε. Οι άλλες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα στεγαστούν στον 3ο, 4ο και 5ο όροφο.

Ετσι, «μένουν ο 1ος και ο 6ος όροφος, στον οποίο μπορεί να έρθουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - ενώ ελευθερώνονται χώροι με τις συμπτύξεις των σχολείων», παρατήρησε και ενημέρωσε πως αυτή θα είναι η πρότασή του προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι στη σύσκεψη ξεκαθαρίστηκαν προτεραιότητες και ιεραρχήθηκαν προβλήματα. Ως πρώτη προτεραιότητα ανέφερε την «απογραφή της περιουσίας, των οικονομικών, των έργων, των πάντων... Δόθηκε παράταση για τις οφειλές των έργων, και το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξέρουμε την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε». Ως δεύτερη, κατέγραψε τη στέγαση των υπηρεσιών. Μίλησε για συνεχόμενα γραφεία και ικανά σε αριθμό, και παρατήρησε πως «το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξέρουμε τι χώροι παραμένουν αδιάθετοι».

Ως τρίτη προτεραιότητα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τις αρμοδιότητες που ασκούσε η Νομαρχία και οι οποίες έχουν μεταφερθεί στην έδρα της Περιφέρειας ή βρίσκονται σε εκκρεμότητα: «Ζήτησα καταγραφή αυτών των αρμοδιοτήτων για να απευθυνθούμε αρμοδίως ώστε να καλυφθούν και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης», παρατήρησε σχετικά.
Επίσης, στη σύσκεψη ο κ. Μαλαπάνης έδωσε γενικές κατευθύνσεις οι οποίες επικεντρώνονται σε δύο άξονες: στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στους ελέγχους στην αγορά. Για την πρώτο άξονα σχολίασε πως «είναι κυρίαρχη ασχολία - θα κριθούμε από τον τρόπο και το χρόνο ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών». Οσον αφορά τους ελέγχους, παρατήρησε ότι έτσι «αποκτάται η εμπιστοσύνη και διασφαλίζεται η ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων».

Ελευθερία Online

Τελευταία μέρα με τρένα στις γραμμές

"Ιστορική" είναι η σημερινή μέρα για το σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία. Μετά την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αναστολή της λειτουργίας των γραμμών, κυκλοφορούν για τελευταία μέρα τρένα στο δίκτυο του νομού, έπειτα από 100 και πλέον χρόνια.

Τα τελευταία τρένα θα "σφυρίξουν" μέχρι τη Μεσσήνη και τον Αρι. Οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας, προς Μεσσήνη, ΤΕΙ - Αρι - Διαβολίτσι και ενδεχομένως Κυπαρισσία, θα συνεχιστούν.

Η επιτυχία τους, που είναι πολύ δύσκολη, θα .........

εξαρτηθεί από το κόστος λειτουργίας που θα καθορίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και από τη δυνατότητα και τη βούληση της αυτοδιοίκησης (αιρετής Περιφέρειας και Δήμων) να στηρίξει με επιδότηση τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Ελευθερία online

Ζωντανή μετάδοση της 1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ζωντανά θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr, η 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε απευθείας από το Φιλιατρά News.
Την ευθύνη της μετάδοσης την έχει η "Νέα Πελοπόννησος".ΡΑΕ: Διευκρινίσεις για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ .

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο: ........

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου. Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.

Η ΡΑΕ διευκρινίζει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του.

Για το λόγο αυτό καλεί τη ΔΕΗ:

- Να ενημερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη μεταφορά φορτίου στις ώρες χαμηλότερης χρέωσης ώστε να αποκομίζουν το μέγιστο οικονομικό όφελος από το τιμολόγιο αυτό.

- Να ενημερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιμολόγιο για τη σωστή χρήση του τιμολογίου αυτού και τη συμφερότερη οικονομικά λύση για αυτούς, βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους.

- Να μεριμνά ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές μέσω των καταστημάτων, τηλεφωνικών κέντρων, κλπ., να είναι επαρκώς ενημερωμένο έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε σχετικά ερωτήματα καταναλωτών.

Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι με τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες αυξομειώσεις στα τιμολόγια, «έχουν εξομαλυνθεί οι επιπτώσεις από τις απαραίτητες αυξήσεις στους μικρούς καταναλωτές, στα πλαίσια της μετάβασης προς ορθολογικές τιμές για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, έτσι ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, προσθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι χρεώσεις για τους Οικιακούς Πελάτες δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατανάλωσή τους».

Με άλλο έγγραφο, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο από τη ΔΕΗ, και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κάνει τη σχετική προετοιμασία.

Ναυτεμπορική

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιοι για την κατάργηση - συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων

Ξεκίνησαν και τυπικά από χθες οι διαδικασίες κατάργησης ή συγχώνευσης πάνω από 5.000 δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων που ανήκουν σε ΟΤΑ.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο σχετικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, κάθε δήμος ......

μπορεί να συνιστά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τους τομείς κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση που ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, μπορεί να έχει μόνο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ενώ κάθε δήμος μπορεί να έχει ή να συστήνει ακόμη ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα (δημοτικό λιμενικό ταμείο).

Επίσης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» προβλέπονται συγχωνεύσεις όλων των ΝΠΔΔ σε δύο, όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο (για δήμους άνω των 300.000 κατοίκων), όλων των κοινωφελών επιχειρήσεων σε μία και όλων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης σε μία.

Το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), οι νομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που συγχωνεύονται, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του νομικού προσώπου που προκύπτει από τη συγχώνευση, με την ίδια σχέση εργασίας και έμμισθης εντολής.

Επιπλέον, εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση της συγχώνευσης, καταρτίζεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του νέου νομικού προσώπου. Το τακτικό προσωπικό, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο νομικό πρόσωπο, μέχρι τη λήξη της διάρκειας των συμβάσεών τους.

Ακόμη, στην επιχείρηση που προκύπτει μετά τη συγχώνευση, μεταφέρεται και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κοινωφελών επιχειρήσεων, σε αντίστοιχες θέσεις, ενώ ο χρόνος υπηρεσίας στις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες.

Το πλεονάζον προσωπικό (αορίστου χρόνου) της επιχείρησης, μεταφέρεται σε νομικά πρόσωπα του οικείου δήμου, με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, σε κάθε δήμο θα λειτουργούν δύο σχολικές επιτροπές, μία για την πρωτοβάθμια και μία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στους δήμους με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων μπορεί να συσταθούν αντίστοιχες σχολικές επιτροπές για καθεμία δημοτική κοινότητα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Σε πανικό ο Νίκας. Οτι σχεδίασε και έχτισε για την κατάργηση του πανηγυριού κατέρευσε.

Σκούρα τα έχει βρει με τους Μικροπωλητές ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αναθεματίζει την ώρα και την στιγμή που πήρε την παράνομη (κατα το υπουργείο) απόφαση για κατάργηση του πανηγυριού.
Τον μεγάλο πανικό όμως έπαθε όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα να του δώσει απόψε κατάσταση με τους δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν την απόφαση και ταυτόχρονα έχουν κάποιο κατάστημα.

Δείτε το σχετικό Video .....
To video είναι απο το ΝΕΤ Καλαμάτας

Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας. Εκοψαν την πίτα τους

Τιμήθηκαν οι Κων/νος Αρνόκουρος και Νίκος Καλογερόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας.
Η συμμετοχή των Συλλόγων και των επισήμων προσκεκλημένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως εχει καθιερωθεί βραβεύθηκαν και φέτος οι συμπατριώτες μας, κ. Αρνόκουρος Κων/νος επιχειρηματίας, για την προσφορά του στην περιοχή και ο ηθοποιός Καλογερόπουλος Νίκος για την προσφορά του στην τέχνη.
Τους Προσφώνησαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας........

- εκπαιδευτικός κ.Μερκούρης Γιάννης και ο γεν. γραμματέας θεατρικών συγγραφέων κ. Χριστοφιλάκης Γιώργης αντίστοιχα.

Οι τιμώμενοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Δ.Σ. για την τιμή ,που τους έκαναν και μάλιστα ο Νίκος Καλογερόπουλος αφιέρωσε την πλακέτα στον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Τις πλακέτες απένειμαν : ο υφυπουργός οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς στον κ. Αρνόκουρο ενώ στον κ. Καλογερόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Λούτος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Αδαμόπουλος Κων/νος. Διαβάστηκαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου, των βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου & Χαραλαμπόπουλο Γιώργου, του αντιπερειφερειάρχη περιφ/κης ενότητας Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη Χρήστου & του πρώην πρύτανη του παν/ου Αθηνών κ. Δημόπουλου Κων/νου.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι , Τσίγγανος Παναγιώτης, Σαμπαζιώτης Γεώργιος, Φιλντίσης Γιάννης, και ο αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβ. Κ. Κατσαργύρης Γιάννης, επίσης, ο αντιδ/χος Αθηναίων κ.Αντωνόπουλος Αγγελος ,η πρόεδρος του Ο.Ν.Α του Δ. Αθηναίων κ. Ψαράκη Παναγιώτα, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι των Συλλόγων Τριφυλίας και Μεσσηνίας γενικότερα , που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Δράκος ο διεθνολόγος κ. Θαλής Μυλωνάς, καθώς και η υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού της «Νέας Πελοποννήσου» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Χρυσομπόλη Διονυσία.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κων/νος Κόλλιας, που απήυθηνε χαιρετισμό, ενώ την ευλόγησε ο συμπατριώτης μας ιερέας κ .Αργυρόπουλος Νίκος.

1700 ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας διανύει ήδη τον δέκατο-τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία υλοποιεί και προγράμματα με μαθητές.
Την φετινή σχολική χρονιά θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα του ΚΠΕ σχολικές ομάδες, που προέρχονται από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα είναι μαθητές ..........

περιβαλλοντικών ομάδων μαζί με τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους, που μετά από αίτημα τους συμμετέχουν σε μονοήμερα και διήμερα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι από σχολεία Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης με υπουργική απόφαση και απαρτίζουν την Παιδαγωγική του Ομάδα. Η παρούσα Π.Ο. του ΚΠΕ είναι πενταμελής και αποτελείται από τους:
Πλακονούρη Διονυσία, δασκάλα, Υπεύθυνη του ΚΠΕ
Στραβάκου Ελένη, καθηγήτρια ΠΕ 02 ,Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του ΚΠΕ
Βάγια Δήμητρα, νηπιαγωγός
Μακρή Αθηνά, καθηγήτρια ΠΕ 09
Πανταζόπουλο Γεώργιο, καθηγητής ΠΕ 17

Η θεματολογία των προγραμμάτων αντλείται μέσα από τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα: διαχείριση πηγών ενέργειας, υδάτινων πόρων, και απορριμμάτων, το δασικό οικοσύστημα, τον ελαιώνα, την βιοποικιλότητα, και το αστικό περιβάλλον. Το ΚΠΕ Καλαμάτας με τα προγράμματά του επιδιώκει μέσα από βιωματικό τρόπο να ενημερώσει τους μαθητές για τις διαστάσεις, που έχουν λάβει τα ζητήματα αυτά στην σημερινή εποχή, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους προτρέψει σε ενεργή συμμετοχή και δράση για την άρση των αρνητικών επιπτώσεων της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον και την υιοθέτηση μιας φιλοπεριβαλλοντικής στάσης και καθημερινής πρακτικής.

Τα τακτικά σχολεία, που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του ΚΠΕ, είναι τα εξής:

Γενικό Λύκειο Δωρίου (27/1/2011), 10ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (28/1/2011), 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας (1/2/2011), 1ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Δ’ τάξη 3/2/2011), Γυμνάσιο Κοπανακίου (3/2/2011), Γενικό Λύκειο Αρφαρών (7/2/2011), Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας (8/2/2011), Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (9/2/2011), Γενικό Λύκειο Κεραμιών ν. Κεφαλληνίας (10/2/2011), 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης Αν. Αττικής (11/2/2011), 4ο ΣΕΚ Δυτικής Αττικής (14-15/2/2011), 4ο Γυμνάσιο Άργους ν. Αργολίδας (16/2/2011), Γυμνάσιο Ροδόπολης Αν. Αττικής (17-18/2/2011), 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου Α’ Αθήνας (21-22/2/2011), Ιδιωτικό Γυμνάσιο ΙΔΕΑ ν. Αργολίδας (23/2/2011), Γυμνάσιο Βάρδας ν. Ηλείας (24/2/2011), 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου (25/2/2011), 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης (28/2-1/3/2011), Γενικό Λύκειο Ιθάκης (2/3/2011), 3ο Γενικό Λύκειο Πειραιά (3/3/2011), Γενικό Λύκειο Τυμπακίου Κρήτης (9/3/2011), 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης ν. Αρκαδίας (14/3/2011), Γυμνάσιο Δωρίου ν. Μεσσηνίας (15/3/2011), Γυμνάσιο Ζαχάρως ν. Ηλείας (16/3/2011), Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης Β’ Αθήνας (18/3/2011), 1ο Δημ. Σχ. Πόρτο Ράφτη (18-19/3/2011), Γενικό Λύκειο Διστόμου ν. Βοιωτίας (21-22/3/2011), Γυμνάσιο Μαραθώνα Αν. Αττικής (24/3/2011), 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου Κεφαλληνίας (28-29/3/2011), Γυμνάσιο Ανδραβίδας (29/3/2011), 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης (30/3/2011), Γενικό Λύκειο Αμπελακίων Σαλαμίνας (31/3-1/4/2011), Γυμνάσιο Ανωγείων Ρεθύμνου (4-5/4/2011), 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (6/4/2011), Γυμνάσιο και Λύκειο Γαυρίου Άνδρου Κυκλάδων (7-8/4/2011), Γυμνάσιο Αριστομένη (13/4/2011), Γενικό Λύκειο Κατασταρίου Ζακύνθου (14/4/2011), 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (2/5/2011), Γυμνάσιο Θουρίας (3/5/2011), Γυμνάσιο Μυρτιάς ν. Ηλείας (4/5/2011), Δημ. Σχ. Άριος (10/5/2011), Δημ. Σχ. Εύας (Δ’ τάξη 11/5/2011), Δημ. Σχ. Μονεμβασίας (12-13/5/2011), Δημ. Σχ. Λαιίκων (Γ’, Δ’ τάξη 16/5/2011), 14ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Α’ τάξη 17/5/2011), Ειδικό Δημ. Σχ. Καλαμάτας (18/5/2011), Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Λιλιπούπολη (19/5/2011), 1ο Δημ. Σχ. Γαργαλιάνων (20/5/2011), 1ο Δημ. Σχ. Χώρας (Δ’,Ε’,ΣΤ’ τάξη 24/5/2011), 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (25/5/2011), 19ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (26/5/2011), 21ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (27/5/2011), 1ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Β1-Β2 τάξη 1/6/2011), Νηπιαγωγείο και Δημ. Σχ. Δωρίου (2/6/2011).

Τα αναπληρωματικά σχολεία, που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του ΚΠΕ, είναι τα εξής:

1ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (Δ’ τάξη 10/2/2011), 6ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Δ’ τάξη 11/2/2011), 4ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Ε’ τάξη 14/2/2011), Δημ. Σχ. Κορώνης (15/2/2011), 6ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (16/2/2011), 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών Αν. Αττικής (17-18/2/2011), Γυμνάσιο Κρανιδίου ν. Αργολίδας (21-22/2/2011), ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας (23/2/2011), 4ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (ΣΤ’ τάξη 24/2/2011), Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου (25/2/2011)13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης (28/2-1/3/2011), 17ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Δ’,Ε’, ΣΤ’ τάξη 2/3/2011), Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Παιχνιδούπολη (3/3/2011), 12ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Δ’ τάξη 14/3/2011), Δημ. Σχ. Μεθώνης (16/3/2011), 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (18/3/2011), Γυμνάσιο Βανάτου Ζακύνθου (21-22/3/2011), 10ο Γυμνάσιο Πάτρας (28-29/3/2011), 4ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (Δ’ τάξη 30/3/2011), 4ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (Γ’ τάξη 31/3/2011), 1ο Δημ. Σχ. Χώρας (Α’,Β’,Γ’ τάξη 1/4/2011), 12ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Ε’ τάξη 4/4/2011), 4ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (Α’,Β’ τάξη 5/4/2011), Δημ. Σχ. Μεθώνης (6/4/2011), 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου Λασιθίου (7-8/4/2011), Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά (7-8/4/2011), 2ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (14/4/2011), Δημ. Σχ. Μερόπης ( 2/5/2011), 2ο Δημ. Σχ. Μεσσήνης (Δ’ τάξη 3/5/2011), 16ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (4/5/2011), 4ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας (Γ’ τάξη 4/5/2011), 1ο Δημ. Σχ. Γυθείου (13/5/2011), Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Λιλιπούπολη (2/6/2011).

Οι δράσεις του ΚΠΕ είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης» Πράξη: «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να διατηρηθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας ως αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ.,

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αφορμή το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά τη διατήρηση ως αυτοτελούς του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας». Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την ανάγκη αυτοτέλειας ενός οργανισμού με ευρεία αναγνώριση και δραστηριότητα πανελλαδικά, η οποία χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρεται στη δυνατότητα εξαίρεσης ενός Νομικού Προσώπου από τη διάταξη που προβλέπει τη συγχώνευση όλων των Ν.Π.Δ.Δ. ενός Δήμου, εάν έχει ιστορική παρουσία στην πόλη, μετά από σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Με την παρούσα αναφορά, η βουλευτής Μεσσηνίας ..........

ζητά να επιτραπεί η εφαρμογή της παραπάνω εξαίρεσης για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, καθώς θεωρεί ότι συντρέχουν οι λόγοι δραστηριότητας ευρύτερης αναγνώρισης, εξειδικευμένου αντικειμένου, μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης της προσφοράς του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. Επιπλέον, η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο στην αναφορά της για «πλούσια και μεγάλη ιστορία» της Φιλαρμονικής και για τη δυνατότητα ύπαρξης και περαιτέρω ανάπτυξής της, καθώς στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο, έχει άριστη οικονομική κατάσταση, δεν έχει οφειλές προς τρίτους και απασχολεί 68 εργαζομένους.

Η Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μικροπωλητών

Μετά από επίπονες προσπάθειες του Συνδικάτου μας και έχοντας στα χέρια μας έγγραφο- καταπέλτη από το Υπουργείο Εσωτερικών προβήκαμε στις 13:30 μ.μ σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου έξω από Δημαρχείο Καλαμάτας για να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά ότι οι παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκπίπτουν αυτοδικαίως από όργανα των αρμόδιων υπουργείων.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ως δευτεροβάθμιος .........

συνδικαλιστικός φορέας, πιστοί στους νόμους που διέπουν το υπαίθριο εμπόριο αποδεικνύουμε πως τα "προεκλογικά γραμμάτια" όλων όσων εμπλέκονται σε καταργήσεις πανηγυριών θα μας βρίσκουν αντιμέτωπους έχοντας ως σύμμαχο μας τους νόμους του ελληνικού κράτους και το καταναλωτικό κοινό του κάθε τόπου.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
Προ ολίγων λεπτών δεν έγινε δεκτή η αίτηση του Συνδικάτου μας, να μας δοθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την περιβόητη συνέντευξη τύπου προς όλα τα Μ.Μ.Ε του Μεσσηνιακού κάμπου. Εκκρεμεί αυτή τη στιγμή συνάντηση των εκπροσώπων μας με τον εισαγγελέα Μεσσηνίας σχετικά με την τέλεση ή μη της πανήγυρης της Υπαπαντής του Κυρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας σχετικά με τα μέτρα που θα λάβουν για μη τέλεση του πανηγυριού κατόπιν της παράκλησης που έλαβαν από το δήμαρχο Καλαμάτας κύριο Παναγιώτη Νίκα.

Καλούμε :
~Τον ελληνικό στρατό
~την ΕΛΛΑΣ
~την Εισαγγελεία Μεσσηνίας
~την Μητρόπολη Μεσσηνίας ,
όπως τηρήσουν τα νόμιμα και αφήσουν επιτέλους ήσυχους τόσο εμάς όσο και τα παιδιά μας να προχωρήσουμε στην τέλεση του πανηγυριού της Υπαπαντής του Κυρίου στη 01 και 02 Φεβρουαρίου 2011 γιατί συγχέοντάς μας με τους λαθρομετανάστες καταληψίες της Νομικής Σχολής, αποδεικνύουν πως οι ενεργοί Έλληνες βιοπαλαιστές θεωρούνται στην κυριολεξία "λεπροί" για τους διοικούντες του Δήμου Καλαμάτας.

Σύσκεψη σε εξέλιξη τωρα στην Καλαμάτα

Σύσκεψη βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην Καλαμάτα ανάμεσα στον Εισαγγελέα και μικροπωλητές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News ο Εισαγγελέας ζήτησε εγγράφως από τον δήμο να του γνωστοποιήσουν ποιοι Δημοτικοί σύμβουλοι είναι έμποροι και έχουν υπογράψει την απόφαση για κατάργηση του πανηγυριού της Υπαπαντής καθώς έχουν ηθικό και υλικό συμφέρον να μην γίνει το πανηγύρι.
Ηδη στο Δημοτικό συμβούλιο του Νίκα από αυτούς που τάχθηκαν κατά του πανηγυριού οι 5 είναι καταστηματάρχες. Μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργο Λαγανάκο.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών με το έγγραφο του έβγαλε ..........

ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΑ καθώς έστω και ένας δημοτικό σύμβουλος να υπέγραφε την απόφαση και να είχε και κατάστημα η απόφαση ακυρώνεται.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του εισαγγελέα να βρει συμβιβαστική λύση αναμεσα σε Δήμο και μικροπωλητές ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Μεγάλη η κατραπακιά του Παναγιώτη Νίκα. Το φυσάει και δεν κρυώνει το κάζο που έπαθε.

Θα έχουμε αργότερα και άλλες πληροφορίες.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ ΗΧΗΡΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

Διαβάστε το έγγραφο που ακολουθεί .........


Κλίκ στο έγγραφο για πλήρες μέγεθοςΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Σε πανικό βρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Πριν δυο μέρες σας είχαμε γράψει για ένα αμφιβόλου προέλευσης -ίσως και εγκυρότητας- έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με απόφαση δήθεν του Πέτρου Τατούλη ότι είναι παράνομο το πανηγύρι της Υπαπαντής.
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο η απόφαση που πάρθηκε νύχτα από το Δημοτικό συμβούλιο να μην γίνει το πανηγύρι είναι 100% παράνομη.

Στην Καλαμάτα η κοινωνία είναι ανάστατη. Έχει εμπλακεί εισαγγελέας στην υπόθεση, έχει ζητήσει να υπογράψουν ποιοι Δημοτικοί σύμβουλοι έχουν καταστήματα στην Καλαμάτα και υπέγραψαν κατά του πανηγυριού.

Ο Νίκας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα .........

αδικαιολόγητα. Τα δε παπαγαλάκια του Νίκα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσηνίας βρίσκονται σε πανικό και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους για να δουν πως μπορούν να γλιτώσουν.
Κινούνται σαν τα ποντίκια αριστερά και δεξιά πανικόβλητοι. Ο Δε Νίκας έχει φάει τέτοιο χαστούκι από το υπουργείο Εσωτερικών που έχει ξεχάσει το όνομα του.

Αυτα τα πανέμορφα συνέβησαν στην Καλαμάτα σήμερα το πρωί. Και πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν.......

Θα επανέλθουμε με τα χαστούκια που έφαγε ο Νίκας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Ένας δίμετρος βασιλικός για το βιβλίο γκίνες.

Εναν επιβλητικό χειμερινό βασιλικό αντικρίσαμε στο πίσω μέρος του καταστήματος του Αρτοποιού Γιάννη Τασσόπουλου στα Φιλιατρά και μπήκαμε στην διαδικασία να τον φωτογραφήσουμε.
Ενας βασιλικός ύψους 2 μέτρων και 2 εκατοστών (2,02μ) που σίγουρα αξίζει να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ του γκίνες.
Τα "μυστικά" της επιτυχίας του; Πολύ αγάπη, φροντίδα και νερό.

Για τον θηριώδη δίμετρο βασιλικό μας μίλησε ο ιδιοκτήτης του ο Γιάννης Τασσόπουλος που τον συναντήσαμε στο πρατήριο άρτου που διατηρεί απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Φιλιατρά.

Γιάννη, πως κατάφερες να φτιάξεις ένα τόσο ψηλό βασιλικό;
Σίγουρα χρειάστηκε κάποια απαραίτητη φροντίδα για να γίνει....

Περίμενες να φτάσει τόσο ψηλά;
Να πω την αλήθεια, όχι. Δεν το περίμενα. Αφού προέκυψε όμως... Κάνω τα αδύνατα δυνατά να τον πάω ακόμα πιο ψηλά.

Είναι στα 2 μέτρα και δυο εκατοστά.
Ναι είναι σε αυτό το ύψος που είπατε. Υπολογίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ακουμπήσει τα τρία μέτρα.

Γιάννη, έχεις στοιχεία για το αν υπάρχει άλλος πιο ψηλός από αυτόν;
Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει μέχρι αυτή την στιγμή, πιστεύω πως δεν υπάρχει. Είναι ο μοναδικός. Τώρα δεν ξέρω αν βγει κάτι μετά από αυτό στην πορεία.

Ένας τέτοιος χειμερινός βασιλικός (γιατί είναι πλατύφυλλος) και σε αυτό το ύψος που τον έχεις φτάσει, πως σκέφτεσαι να τον εκμεταλλευτείς;
Αρχικά σκέφτομαι να τον καταγράψω στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Το σκέφτεσαι σοβαρά να το προχωρήσεις; Εγώ προσωπικά τόσο ψηλό βασιλικό δεν έχω ξαναδεί.
Ναι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Γιατί όχι; Ούτε κι εγώ έχω δει τόσο ψηλό βασιλικό.

Τι το ιδιαίτερο κάνεις στην φροντίδα του;
Μόνο νεράκι του βάζω. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Νερό και φροντίδα να μεγαλώσει.

Ο Βασιλικός επηρεάζεται από τον χειμώνα;
Ναι επηρεάζεται. Το πολύ κρύο, παρότι είναι χειμερινός, τον επηρεάζει. Θέλει μια θερμοκρασία από είκοσι μέχρι εικοσιδύο βαθμούς. Από τους 20 και κάτω έχει πρόβλημα. Προσπαθώ όσο μπορώ να μην τον χτυπάει το κρύο, η υγρασία, γιατί τα φύλλα του αρχίζουν και μαραίνονται.

Βλέπω το χρώμα του και είναι ζωηρό πράσινο. Δεν δείχνει σημάδια επηρεασμού από τις κλιματικές συνθήκες.
Ναι πράγματι. Έχει καθαρό βαθύ πράσινο χρώμα, έτσι όπως πρέπει αν είναι ένας χειμερινός βασιλικός και προσπαθούμε να αποφύγουμε το πολύ κρύο.

Τον έχεις δείξει σε κόσμο; Αν ναι ποια είναι η αντίδραση τους;
Όχι δεν τον έχουν δει πολλοί. Πολύ λίγα άτομα. Όσοι τον είδαν έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος του. Δεν το πιστεύει κανείς ότι ένας βασιλικός μπορεί να φτάσει σε αυτό το ύψος.

Εγώ Γιάννη σου εύχομαι να τον καταχωρήσεις στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες και γιατί όχι αφού τον μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο και τον πας στα 3 μέτρα, να σπάσεις ακόμα και το δικό σου ρεκόρ.
Σας ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ και την εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα.


-

Ετοιμάζεται να μπει στην Νομική η Αστυνομία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Το «πράσινο φως» για επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής έδωσαν το απόγευμα οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η πρυτανεία ανακοίνωσε στην .........

προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της κατάληψης. Πριν από λίγο, η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους γύρω από τη Νομική. Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας. Νωρίτερα, οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους, παραμένοντας στο κτίριο της Νομικής.

Οι μετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Ο Περικλής Μαντάς είναι ακόμα υποψήφιος..... Μας καλεί να ψηφίσουμε Δράκο!!!!

Να ψηφίσουμε δράκο για περιφερειάρχη Πελοποννήσου και φυσικά τον ίδιο μας καλεί μέσα από την προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα)

Προφανώς η σελίδα παραμένει ανενημέρωτη μετα και την λήξη των εκλογών με διαφημιστικά banner που μας καλεί ακόμα να τον ψηφίσουμε για περιφερειακό σύμβουλο.

Ας του πει επιτέλους κάποιος ότι οι .........

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έγιναν τον Νοέμβριο του 2010 και ότι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης είναι ο Πέτρος Τατούλης.
Είναι δυνατόν η σελίδα του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας να είναι έτσι ακόμα; Δηλαδή μετά και από τις εκλογές δεν είχε τίποτα να βάλει από δράσεις του, ομιλίες του και γενικά ενέργειες του;

Δείτε την σελίδα του Περικλή Μαντά

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Θεσμός τείνει να γίνει η κινητοποίηση των αγροτών το πρώτο τρίμηνο κάθε χρονιάς (ορόσημο είναι ο γιορτασμός του Κιλελέρ κάθε Μάρτιο) και ήδη η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ, άνοιξε το χορό. Σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Για μια ακόμα χρονιά οι αγρότες κατεβαίνουν ..........

σε αγωνιστική δράση διασπασμένοι. Προγραμματίζουν δράσεις ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα και προβάλλουν πλειάδα αιτημάτων με διαφορετική λογική και προσέγγιση.

Τα κύρια αιτήματα που προβάλλονται στις φετινές κινητοποιήσεις είναι:

-Καθορισμός εγγυημένων κατώτερων τιμών όλων των προϊόντων (τιμές ασφάλειας).

-Επανασύνδεση όλων των επιδοτήσεων με την παραγωγή.

-Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κ.α.).

-Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος.

-Κατάργηση του διαχωρισμού κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη (ετεροεπαγγελματίας).

-Πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και γεωργικού κεφαλαίου.

-Διαγραφή χρεών σε μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αγροτών της ΠΑΣΥ, οι κινητοποιήσεις έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα και η κορύφωσή τους θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, με συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Σε αυτή την αρχική φάση, οι κινητοποιήσεις θα περιοριστούν στις κεντρικές πλατείες των επαρχιακών πόλεων (πχ Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Καβάλα, Αργος, Τρίπολη κλπ.) με συμβολικές καταλήψεις γραφείων του ΕΛΓΑ και υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας.

Ανάλογα με την συμμετοχή των αγροτών και την δυναμική των συγκεντρώσεων θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες των άλλων οργανώσεων ξεκινούν την αγωνιστική τους δράση, δίνοντας στην κυβέρνηση σχεδόν μια δεκαήμερη προθεσμία για διάλογο, πριν αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Επιδιώκουν συνάντηση- συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την οποία θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερώτηση Βουδούρη για τους αδιαφανείς όρους στα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

Διαρκώς πληθαίνουν τα κρούσματα και οι καταγγελίες πολιτών για την ύπαρξη αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, για τις καταχρηστικές πρακτικές εκ μέρους των, για αδικαιολόγητες αυξήσεις ασφαλίστρων, για καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους και για αυθαίρετη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι ασφαλισμένοι δυσκολεύονται να ..........

κατανοήσουν τους όρους και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων. Για παράδειγμα, εκφράσεις όπως καταβάλλονται «τα συνήθη και εύλογα», πολλές φορές δίνουν τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλουν στους ασφαλισμένους πολύ μικρότερες αποζημιώσεις από αυτές, που οι ασφαλισμένοι δαπανούν.

Επίσης, μετά από πληθώρα προφορικών παραπόνων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Συνηγόρου του Καταναλωτή σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η παραπάνω Αρχή εξέδωσε στις 20/12/2010, εκτενές δελτίο τύπου με συγκεκριμένες συστάσεις προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται οι Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
1. Προτίθενται να επιβάλει όρους διαφάνειας που θα εξασφαλίζουν τις παροχές των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους καταναλωτές/ασφαλισμένους και θα απλοποιούν τους όρους των ασφαλιστικών συμβολαίων;
2. Προτίθενται να δημιουργήσει ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο θα υπόκεινται όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες; Στο πλαίσιο αυτό ποιες θα είναι οι κυρώσεις κατά εταιρειών που δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και ποια μέτρα θα εξασφαλίζουν με απλό τρόπο και βατό τρόπο τις δυνατότητες προσφυγής των ασφαλισμένων.

Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας. Θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων.

Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.
Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και ..........

της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για:

α. τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β. την περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελούν τη μόνη στατιστική εργασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων σε μικρή γεωγραφική ενότητα και μέχρι το επίπεδο οικοδομικού- απογραφικού τετραγώνου,

γ. τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η κατανομή κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων κ.λπ.,

δ. την εφαρμογή και υλοποίηση ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων,

ε. τη διάχυση και επέκταση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν ενδιαφέρουν άμεσα κάθε πολίτη,

ζ. τη δημιουργία του βασικού πλαισίου αναφοράς για τη διενέργεια των περισσοτέρων τατιστικών ερευνών και εργασιών.

Κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Ισπανική επιπέδων Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ...........

ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από:

1) το Διαδίκτυο www.kpg.minedu.gov.gr (Είσαι Υποψήφιος, Εξετάσεις Νοεμβρίου 2010, Αποτελέσματα), όπου αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου, καθώς και με τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.

2) τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος Μαρτίου 2011, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Επιμελητήρια: Τιμή στον Καπετάν Βασίλη

Η Ελλάδα έχασε ένα λαμπρό τέκνο της, το ίδιο και η ελληνική εμπορική ναυτιλία. Ο Καπετάν Βασίλης ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, με πίστη και όραμα για τη ναυτιλία, για τον τουρισμό και για τη χώρα του γενικότερα.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε δήλωση ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, αναφερόμενος στον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Ο Καπετάν Βασίλης έφυγε φορτωμένος με ..........

πικρίες από πράξεις και παραλείψεις του ελληνικού κράτους για το οποίο ο ίδιος μόχθησε, έφυγε, όμως, και φορτωμένος από την αγάπη των δικών του ανθρώπων, συγγενών και συνεργατών, από την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση των πολλών για το έργο του προσθέτει στη δήλωσή του, ο κ. Γραμματίδης.

Το Ναυτικό Επιμεληρτήριο Ελλάδος

Ψήφισμα για το θάνατο του μεγάλου Ελληνα εφοπλιστή εξέδωσαν επίσης το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το International Propeller Club, International Port of Piraeus.

Η εξόδιος ακολουθία του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, θα τελεσθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Aγιος Σώστης - Λεωφ. Συγγρού), ενώ ο ενταφιασμός θα γίνει σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα ΘΩΡΑΞ- Κέντρο Ερευνών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος.

Διευκρινίσεις για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με την εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 5% δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1144/20.10.2010, ΦΕΚ 1759/Β/10.11.2010, παρέχονται διευκρινίσεις για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ για την επιστροφή στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος με την εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 5%, ως εξής: .........

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν από 23.4.2010 (ν.3842/10), και κοινοποιήθηκαν με την ΠΟΛ.1100/24.6.2010, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ' αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή λόγω εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος - μέλος.

2. Με την απόφαση ΠΟΛ.1144/20.10.2010, ορίστηκε ότι η επιστροφή της ως άνω περίπτωσης πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο, από τις εν λόγω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Ο συμψηφισμός αυτός πραγματοποιείται άμεσα με την περιοδική δήλωση που υποβάλλεται. Ειδικότερα, το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αξίας των πωλήσεων από την εμπορική δραστηριότητα με τον συντελεστή 5%, αναγράφεται στον κωδικό 402 της περιοδικής δήλωσης, έντυπο Φ2, 050 - ΦΠΑ, έκδοση 2010. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 402 θα πρέπει να ισούται με το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του ποσού που αναγράφεται στον κωδ. 307 επί 5%.

Όσον αφορά την εκκαθαριστική δήλωση, συμπληρώνονται οι κωδικοί 668 και 688, έντυπο Φ1, 009/10 ΦΠΑ, έκδοση 2010, με την αξία των πωλήσεων και με τον φόρο 5% που αναλογεί αντιστοίχως. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 668 θα πρέπει να είναι το ίδιο ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 607.

3. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ οι αγρότες που πωλούν προϊόντα δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων εξόδων από 1.7.2010, και όσοι τα πωλούν στις λαϊκές αγορές από 1.10.2010. Το ειδικό στοιχείο αποτελεί το δικαιολογητικό για την εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο, ως στοιχείο κόστους για την εμπορική δραστηριότητα του αγρότη που έχει δικαίωμα επιστροφής με τον κατ' αποκοπή συντελεστή 5%. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

4. Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη, όπως ορίστηκε με το υπόδειγμα που προσαρτάται στην απόφαση ΠΟΛ.1144/10, είναι ανάλογο με το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της απόφασης Π.6793/647/7.10.86, η οποία και καταργήθηκε με την νέα απόφαση. Σημειώνεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρώμα για το πρωτότυπο του στοιχείου. Ως εκ τούτου στελέχη που έχουν θεωρηθεί με την προϊσχύουσα απόφαση μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι εξαντλήσεώς τους, αρκεί από το περιεχόμενό τους να προκύπτουν τα δεδομένα που ορίζονται στο υπόδειγμα που προσαρτάται στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1144/10.

5. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 4.γ΄, του άρθρου 41, οι ανωτέρω αγρότες παραμένουν στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 και δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με εφαρμογή του κατ' αποκοπή συντελεστή 11%, για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο. Η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται, σύμφωνα με την ΑΥΟ Π.953/432/64/ΠΟΛ.41/ 3.2.88, με την υποβολή αίτησης, στην οποία περιλαμβάνεται η αξία των αγροτικών προϊόντων και παροχών υπηρεσιών, όπως αυτή προκύπτει από τα οικεία νόμιμα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί για τις πωλήσεις προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

6. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα επιστροφής και συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση έχουν μόνο οι αγρότες που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα δικής τους παραγωγής σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών και παραμένουν σε αυτό κατά το διάστημα που εντάσσονται παράλληλα στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις εν λόγω πωλήσεις.

7. Σημειώνεται τέλος ότι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς για το σύνολο της δραστηριότητάς τους μπορούν να μεταταχθούν στο ειδικό καθεστώς για την αγροτική τους παραγωγή, από την αρχή κάθε έτους, παραμένοντας βεβαίως στο κανονικό καθεστώς για πωλήσεις προϊόντων τους σε λαϊκές αγορές, ή από δικό τους κατάστημα καθώς και για εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους, εφόσον υφίστανται τέτοιες δραστηριότητες.

Ο Υφυπουργός

Δημήτριος Κουσελάς

Ακριβές αντίγραφο

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ναυτεμπορική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-1-11, ΩΡΑ 6μμ Ανοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού

ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια-Πανελλαδικό Συντονιστικό, η Επιτροπή Αγώνα Κερατέας ενάντια στα ΧΥΤΑ, η Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ και Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διοργανώνουν κινητοποίηση στην Αττική οδό.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα διοδίων στους κόμβους του ........

Μαρουσιού (Κηφισίας) και του Μαρκοπούλου, την Παρασκευή 28-1-11 στις 6μμ.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ
www.oxidiodia.gr

ΑΥΡΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε. ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ (ΑΠΟ 9 ΕΚ. ΕΥΡΩ/ΚΜ ΣΕ 22 ΕΚ./ΚΜ) ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


1) http://www.youtube.com/watch?v=cDlyggFUOYw

2) http://www.youtube.com/watch?v=-z4iZQhYJrQ

2) http://www.youtube.com/watch?v=oaQqT8v-w-Y

4) http://www.youtube.com/watch?v=7mwuUPPEwTI

5) http://www.youtube.com/watch?v=Bo7_BieCvq0

6) http://www.youtube.com/watch?v=cxdbzkDObKc

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=103151463094683

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου · 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΕΥΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Όλο το νοσμοσχέδιο για τα κλειστά επαγέλματα.

Ολοκληρο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Αναλυτικά τι προβλέπεται για συμβολαιογράφους, μηχανικούς και δικηγόρους.

Το Φιλιατρά Νews σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε το νομοσέχεδιο από το upload center μας.ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του .........

«Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 1 έως 3 του άρθρου169 του Κ.Δ.Κ».

Συμφωνούν οι δήμαρχοι

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρίσκει αντίθετους τους δημάρχους, οι εκπρόσωποι των οποίων κατά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη θα θέσουν επί τάπητος το θέμα των τρέχουσων προμηθειών για τη λειτουργία των δήμων (όπως για παράδειγμα η αγορά καυσίμων) οι οποίες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν λόγω του ότι οι περισσότεροι δήμοι λόγω του «Καλλικράτη» δεν έχουν καταρτίσει προϋπολογισμούς (σ.σ. είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου).

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επείγουσες ανάγκες έχουν προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις, σκοντάφτουν όμως στο ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ.

Έτσι, οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από τον κ. Καραβοκύρη να εκδώσει το Ε.Σ. ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία να ορίζεται ότι οι επείγουσες ανάγκες θα μπορούν να καλυφθούν και πριν την κατάρτιση των προϋπολογισμών.

Aftodioikisi.gr

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τα όρια συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

Η νέα ρύθμιση σαφώς ευνοεί μία σημαντική μερίδα γυναικών που για λίγους μήνες ή λίγες ημέρες έχασαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν ως μητέρες ανηλίκων τέκνων.

Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης και οι δυο γονείς δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει 25ετία, με τρία παιδιά και άνω, ή και με ανάπηρο τέκνο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εξέδωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, και με την οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν 3865/2010) στο Δημόσιο Τομέα.

Θεσπίζεται επίσης για πρώτη φορά η ........

δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου με εξαγορά χρόνου για κάθε παιδί, που χρησιμεύει για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου αυξάνονται εντός 3ετίας όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ενώ εξισώνονται από 1-1-2011 οι άνδρες και οι γυναίκες, που τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες προσωπικής-οικογενειακής κατάστασης, ως προς τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Έτσι οι μητέρες ανηλίκων, χάνουν σταδιακά το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα όμως καθιερώνεται ως ημερομηνία ενηλικίωσης των παιδιών η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 18° έτος της ηλικίας τους,

Η νέα ρύθμιση σαφώς ευνοεί μία σημαντική μερίδα γυναικών που για λίγους μήνες ή λίγες ημέρες έχασαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν ως μητέρες ανηλίκων τέκνων (με μειωμένο ηλικιακό όριο) επειδή η ενηλικίωση του παιδιού τους (με βάση την ημερομηνία γέννησης) είχε προηγηθεί κατά τι του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος τους.

Έτσι, γυναίκα υπάλληλος που διορίστηκε στις 26-4-1985 και θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα την αντίστοιχη ημερομηνία του 2010 και έχει παιδί που γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1992, με βάση τη νέα ρύθμιση δικαιούται σύνταξης ως μητέρα ανήλικου παιδιού αφού η ενηλικίωση του παιδιού λογίζεται ότι συντελέσθηκε στις 31-12-2010 και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στο 50ό έτος της ηλικίας της, αντί του 60ού που ίσχυε με την προϊσχύουσα ρύθμιση.

Ακόμη θεσπίζεται για πρώτη φορά η δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου με εξαγορά χρόνου για κάθε παιδί, που χρησιμεύει για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος καθώς και για την προσαύξηση της σύνταξης. Αναλυτικά προβλέπονται τα ακόλουθα:

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, οι νεοπροσλαμβανόμενοι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ).

Ως ημερομηνία πρόσληψης/διορισμού του/της υπαλλήλου λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ διορισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα λάβει χώρα μέσα σ' ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού του/της, διαφορετικά ως ημερομηνία πρόσληψης/διορισμού λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Επομένως εάν υπάλληλος-λειτουργός έχει ΦΕΚ διορισμού πριν την 01-01-2011 και η ανάληψη υπηρεσίας λάβει χώρα μέσα σ' ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού του/της, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά σε αυτή του Δημοσίου.

Έτσι, υπάλληλος/λειτουργός που προσλαμβάνεται/διορίζεται με σχέση δημοσίου δικαίου (ως τακτικός, μόνιμος, μετακλητός, επί θητεία), από την 01-01-2011 και μετά, στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ (το τακτικό προσωπικό του οποίου συνταξιοδοτείται από το Δημόσιο), έχει όμως προϋπηρεσία στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε άλλο ΝΠΔΔ ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες Κράτους-Μέλους της Ε.Ε., ως :

-τακτικός/μόνιμος υπάλληλος ή λειτουργός (ή εξομοιούμενος) ή, -συμβασιούχος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή ημερομίσθιος (έστω και μία ημέρα εργασίας) με σύμβαση μίσθωσης έργου ή κατ' αποκοπή εργασία, οι οποίες όμως έχουν τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ) αλλά στην ασφάλιση του Δημοσίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον/την υπάλληλο/λειτουργό που μετατάσσεται ή μεταφέρεται από άλλη δημόσια υπηρεσία (Δημόσιο, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ) στην οποία η έναρξη της διανυθείσας υπηρεσίας του/της προηγείται της 01-01-2011, καθώς και για αυτόν/την που θα μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο μετά την 01-01-2011, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας του/της σε αυτό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανατρέχει πριν την ανωτέρω ημερομηνία.

Τα ανωτέρω, έχουν ανάλογη εφαρμογή για τους υπαλλήλους που θα προσληφθούν/ διορισθούν ως τακτικοί ή μετακλητοί σε ΝΠΔΔ (που το προσωπικό τους συνταξιοδοτείται με τις «δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις») από 01-01-2011 και μετά, οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του Φορέα που θα υπάγονταν πριν τη θέσπιση των διατάξεων του Ασφαλιστικού Νόμου.

Τα όσα προαναφέρθηκαν θα τύχουν εφαρμογής ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της τυχόν προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και της νέας πρόσληψης/διορισμού, καθώς επίσης και από την ύπαρξη ή μη ασφάλισης κατά την διάρκεια της προϋπηρεσίας του, αφού από καμία διάταξη δεν προκύπτει τέτοια σύνδεση.

Επίσης έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται από 01-01-2011 και μετά, με τις διακρίσεις που αναφέρονται στις διατάξεις της παρ. 2 του ίδιου ως άνω άρθρου. Οι ρυθμίσεις του νέου νόμου δεν εφαρμόζονται για υπαλλήλους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2010, τόσο ως προς τις προϋποθέσεις και τα ηλικιακά όρια για τη συνταξιοδότησή τους, όσο και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.

Επιδημία Η1Ν1 : 8 οι νεκροί από την γρίπη, 20 στην εντατική

Από τις αρχές Ιανουαρίου οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας της γρίπης των χοίρων που "χτυπά" την Ελλάδα. Δύο νέοι θάνατοι από τον φονικό ιο. Ποιοί πρέπει να προσέχουν αυτό το διάστημα.

Ήδη σε διάστημα ενός μήνα έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι εξαιτίας της γρίπης. Μέχρι σήμερα 53 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από αυτούς οι 20 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο λοιμοξιολόγος Σ. Τσιώδρας εξήγησε στο ........

Newsit πως ουσιαστικά πρόκειται για επιδημία εποχικής γρίπης στην οποία όμως το επικρατές στέλεχος είναι του Η1Ν1.

Ποιοί πρέπει να προσέχουν

-Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και αν αισθανθούν συμπτώματα υψηλός πυρετός, βήχας αιμόπτυση κλπ θα πρέπει να επισκευθούν γιατρό.

- Προσοχή στους ηλικιωμένους και τα παιδιά

- Προσοχή όσοι πάσχουν ήδη από σοβαρές ασθένειες

News it

Τρεις βασικές αλλαγές στο φορολογικό

Με τρεις τροποποιήσεις, σε σχέση το κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που ανακοινώθηκε χθες μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε σήμερα το νέο σχέδιο νόμου στην ιστοσελίδα opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση.

Οι τροποποιήσεις αφορούν τη διάταξη για το γενικό εισαγγελέα, τη διάταξη που χαρακτηρίζει διαρκές το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούντων φόρων.

Επίσης, στη διάταξη για τις ποινές φυλάκισης .........

έως και 10 χρόνια που προβλέπονταν για μη απόδοση στο δημόσιο βεβαιωμένων χρεών πάνω από 5.000 ευρώ καθώς και αυτή στην οποία προσδιορίζονταν έντεκα κατηγορίες φορολογουμένων ελεύθερων επαγγελματιών που θα ελέγχονταν κατά προτεραιότητα εάν δήλωναν εισοδήματα κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαφόν.

Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης από σήμερα έως και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη για τις τελικές αλλαγές που θα γίνουν στο σχέδιο νόμου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι τροποποιήσεις που εμφανίζονται στο κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο σε σχέση με το χθεσινό, αποσκοπούν όχι στην οριστική διαγραφή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων αλλά στη συζήτησή τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης πριν λάβουν την οριστική τους μορφή.

Σε ότι αφορά το νέο κείμενο του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται είναι οι ακόλουθες:

1. Στη διάταξη που αφορούσε τη θέσπιση γενικού εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος απαλείφεται ο όρος «γενικός» και παραμένει η υπόλοιπη διάταξη ως έχει.

2. Στη διάταξη για το αδίκημα περί μη απόδοσης του ΦΠΑ απαλείφεται ο χαρακτηρισμός του ως «διαρκές» και σημειώνεται πλέον ότι "στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων όπου ουσιαστικά πρόκειται για υπεξαίρεση χρήματος, που τρίτος έχει καταβάλει για να δοθούν στο δημόσιο, όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε δίκη".

Επίσης το ίδιο ισχύει και για το αδίκημα μη απόδοσης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, εφόσον η καθυστέρηση καταβολής τους υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανοχής π.χ. έξι ή οχτώ μήνες.

Τέλος, για τα επαγγέλματα που θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα ανάλογα με το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου αναφέρεται μόνο ότι θα υπάρχει πρόβλεψη ελέγχου κατά προτεραιότητα για δηλούμενα χαμηλά εισοδήματα από συγκεκριμένους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς όμως να υπάρχει αναφορά ούτε στο ποια επαγγέλματα θα είναι αυτά, ούτε τα ποσά δηλωθέντος εισοδήματος κάτω από τα οποία θα ξεκινά ο έλεγχος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Αντωνία Μπούζα: Μεγάλη απώλεια ο χαμός του "Δικού μας" καπετάνιου

Ένα επιφανές στέλεχος της Ελληνικής ναυτιλίας, που τίμησε την πατρίδα μας όσο πολύ λίγοι, έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, που αγάπησε τη Μεσσηνία και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, συνέβαλε στη διεθνή αναγνώριση της Μεσσηνίας ως σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Ακολούθησε μία στάση ζωής, που κάνει υπερήφανη την οικογένειά του, αλλά και όσους συνεργάστηκαν λίγο ή πολύ μαζί του.

Ένας μειλίχιος και γλυκός άνθρωπος ήταν τελικά ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος!
Πάντα με έναν καλό αλλά και κατασταλαγμένο ........

λόγο, βρέθηκε δυναμικά δίπλα στον τόπο του και τους συμπατριώτες του, κερδίζοντας το σεβασμό και την αγάπη τους.
Η Μεσσηνία θρηνεί τη μεγάλη απώλειά του!!

Καλό ταξίδι Καπετάνιε!!

Δήλωση Σωτήρη παναγιωτόπουλου για τον θανατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Με την αναγγελία του θανάτου του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Με απέραντη θλίψη ο λαός της Μεσσηνίας, πληροφορήθηκε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Ο Μεσσήνιος Έλληνας με την έντονη διεθνή οικονομική παρουσία του, ο μεγάλος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμπατριώτης μας δεν υπάρχει πλέον κοντά μας.
Είναι μια πραγματικά μεγάλη απώλεια για τους .........

οικείους του, αλλά και για όλους τους Μεσσήνιους συμπατριώτες του που τόσο πολύ βοήθησε και προσπάθησε ακούραστα για να έχουν ένα καλύτερο αύριο.
Το μεγάλο δέντρο που φύτεψε για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας μας και όχι μόνο, η γλυκύτητά του και ο χαρακτήρας του, θα θυμίζουν πάντοτε έναν άνθρωπο με υψηλά ιδανικά και αισθήματα που δεν έκανε μόνο ένα απλό πέρασμα από τη ζωή, αλλά είχε τάξει εαυτόν εις την υπηρεσία του κοινού συμφέροντος .
Εκφράζοντας τους Μεσσήνιους ως εκλεγμένος αντιπρόσωπός τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ως άνθρωπος που είχα την τιμή και την τύχη να τον γνωρίζω και να με θεωρεί φίλο του, εύχομαι αυτό το μεγάλο ταξίδι να τον οδηγήσει εκεί που πρέπει και του αξίζει, κοντά σε αυτούς που ευεργέτησαν και αγάπησαν τον τόπο και τον λαό τους. Κοντά στον θεό.

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Νομού Μεσσηνίας

Παράταση προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. που υποβάλλονται για τις φορολογικές περιόδους του τετάρτου τριμήνου του 2010 και του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ΠΟΛ 1014/26.1.2011.

Η υποβολή των περιοδικών αυτών δηλώσεων καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παρατείνεται επίσης η προθεσμία υποβολής ..........

των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων αγαθών και λήψεων υπηρεσιών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών που υποβάλλονται για την ημερολογιακή περίοδο του Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την 27η Ιανουαρίου 2011. Η υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων αυτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Τέλος, η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο και καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιανουαρίου 2011 δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιείται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι και την ημερομηνία αυτή.

Ναυτεμπορική

Ο Δημήτρης Δράκος για τον Θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Σε δήλωση για τον θάνατο του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου προέβη ο τέως νομάρχης Μεσσηνίας.

Στην δήλωση του αναφέρει: ........

«Η είδηση του θανάτου του καπετάν Βασίλη μας συγκλόνισε όλους. Ο καπετάν Βασίλης υπήρξε ένας ακούραστος και ανύστακτος μαχητής της επιχειρηματικής δράσης. Εμπνευσμένος οραματιστής, που είχε το χάρισμα της πραγματοποίησης των στόχων του, υπερβαίνοντας τις όποιες, πολλές φορές ανυπέρβλητες, δυσκολίες της γραφειοκρατίας και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Είχε αρετή, τόλμη, σωφροσύνη και ευθυκρισία. Με τον αγώνα του και τη στάση ζωής του, χάραξε μια ολόκληρη εποχή στην Ελλάδα, στη νότια Πελοπόννησο, στη Μεσσηνία μας, για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Κυρίως όμως κατέστησε αυτό τον ευλογημένο τόπο, τη Μεσσηνία, το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Ο καπετάν Βασίλης κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη όλων μας με τις αρχές και τις αξίες του, που με τόση συνέπεια και γενναιότητα υπηρέτησε από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του. Με αυτή τη στάση ζωής, την πνευματική και ηθική του οντότητα και την αστείρευτη διάθεση για προσφορά, αγάπησε υπερβολικά τη γη που τον γέννησε. Υπήρξε ο μεγάλος ευεργέτης της Μεσσηνίας και της Ελλάδος. Ήταν ένας διαρκής πλούτος ζωής που θα μας λείψει. Η απώλειά του για τη Μεσσηνία μας αλλά και για όλους εμάς, που συνεργαστήκαμε μαζί του αυτά τα χρόνια και τον αγαπήσαμε, κυρίως όμως για την οικογένεια του, είναι πολύ μεγάλη.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Κάρμεν και τα αγαπημένα του παιδιά, τον Κώστα, τον Αχιλλέα και τον Χρήστο, καθώς επίσης και σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους. Αιωνία του η μνήμη, θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την απεργία των Φαρμακείων [ Video ]

Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Βουλευτής Μεσσηνίας ανελλιπώς από το 1989.

Ομιλία , 25-01-2011, για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργιά των φαρμακείων, τον έλεγχο των τιμών των φάρμακων, την καλύτερη σχέση των φαρμακοποιών με τους πολίτες και το κράτος.

Να γίνει άμεσα η αυτο-κάθαρση των ........

επίορκων φαρμακοποιών, γιατρών και άλλων δημοσίων λειτουργών & να εξυγιανθεί το ΣΑΠΙΟ σύστημα υγείας και να παταχθεί η διαφθορά, απευθυνόμενος προς όλες τις παρελθούσες πολίτικες ηγεσίες του (πρώην) Υπουργείου Υγείας για τις παραλείψεις τους.
Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πολίτικος που επαναλαμβάνει σε κάθε συνέντευξη του οτι: "ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ. Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ"

Δείτε το VideoΣε συμφωνία Κυβέρνηση και Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οριστική επίλυση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων

Συνεδρίασε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της Αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές: .......

α. Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
β. Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
γ. Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
δ. Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή

Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους – οφέλους του έργου, τον συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947, είναι κληροδότημα του μεγάλου αείμνηστου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου που σε κρίσιμες στιγμές ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει την περιουσία του για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου, και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 50 χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Τελευταία, και στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών Υγείας, κεντρικά, έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία σχετικά με το πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η φήμη αυτή, παρότι έχει διαψευστεί κατηγορηματικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου προ πολλού, δημόσια, αλλά και σε εμάς προσωπικά, συνεχίζει να υφέρπει με αποτέλεσμα την ανησυχία των κατοίκων και των εργαζομένων για την απρόσκοπτη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σήμερα, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί ........

εύρυθμα, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, επιτρέποντάς τους να νιώθουν ασφάλεια στον τομέα της Υγείας. Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούνιο το Νοσοκομείο διαθέτει νέα χειρουργεία και είναι πρωτοπόρο στον τομέα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί σε υψηλότατα επίπεδα. Έχει πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες νοσηλείας και αρκετά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, χάριν των δεκάδων Τριφυλίων συμπολιτών μας που αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία, το ενισχύουν συνεχώς με δωρεές. Επιπλέον, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση, είναι απαραίτητο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει τη λειτουργία του, απαλλαγμένο από φημολογίες και αμφισβητήσεις και δεν πρέπει να θιγεί κατ’ ελάχιστον το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Συνεπώς, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο Υγείας για τη Δυτική Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, η ύπαρξη του οποίου δεσμεύεται και από το κληροδότημα που προβλέπει ότι ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργεί μόνο ως νοσοκομείο.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν αποκλείουν, αντιθέτως, την συνεργασία και τη συλλειτουργία των Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, η οποία είναι αποδεκτή από όλους τους Μεσσήνιους.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει οριστικά και επίσημα τη θέση της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, δεσμευόμενη ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας όχι μόνο δε θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμισμένο;

2. Δεσμεύεται η κυβέρνηση για τις παρακάτω χρηματοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δηλαδή:

α) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση υποσταθμού ΔΕΗ μέσης τάσης;

β) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου;

γ) Την άμεση πρόσληψη αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και ιατρών των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών, όπως αυτές ορίζονται στον υγειονομικό σχεδιασμό για τη Μεσσηνία;

δ) Την αναβάθμιση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, ώστε ο φορέας αυτός να ανταποκριθεί στην κοινωνική και θεραπευτική του αποστολή;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προωθήσει την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να βελτιώσει τις υπηρεσίες τους και να συνδράμει στην καλύτερη συνεργασία των δύο νοσοκομείων;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Γ. Βουδούρης

Λήγει η παράταση εγγραφής των συνταξιούχων στον ΟΓΑ

Στις 31-01-2011 λήγει η παράταση της διαδικασίας απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα, η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ πραγματοποιείται με επιτυχία, έχοντας ανταποκριθεί περισσότεροι από 85% των συνταξιούχων και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιανουάριου 2011 θα έχουν απογραφεί (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν .........

απογράφει μέχρι 14-01-2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό, η σύνταξη τους μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα καταβληθεί στον λογαριασμό τους (νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων) ενώ για τους υπόλοιπους μέσω ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.

Καθημερινή

Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά

Την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά στο χώρο του ΚΑΦΚΑ ενέκρινε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Λεωνίδα Παρασκευόπουλο. Πρόταση με την οποία παραχωρούσε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ώστε να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν εκεί ένα σταθμό ΕΚΑΒ.
Ετσι μπαίνει σε φάση υλοποίησης η παλαιότερη απόφαση που είχε παρθεί από το ΕΚΑΒ για την δημιουργία σταθμού στη Δυτική Μεσσηνία.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό .........

Συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφάσισε την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλυφθούν οι ανάγκες του και των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης του, όπως άλλωστε λίγο παλαιότερα - επίσης από το ΕΚΑΒ - είχε παραχωρηθεί ένα ακόμη ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά από σχετικά αιτήματα που είχαν κατατεθεί από τις διοικήσεις του.

Σημαντικές αποφάσεις για την Μεσσηνία από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, στο οποίο να σημειώσουμε ότι αντιπρόεδρος είναι ο Μεσσήνιος ορθοπεδικός γιατρός Παναγιώτης Κορμάς.

Ελευθερία

Γλίτωσε από επίθεση ο Κώστας Σημίτης

Νωρίς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 50 νεαρών που μόλις κατάλαβαν ποιός είναι ξεκίνησαν να βρίζουν και να φτύνουν και μετά κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του.

Ο Κ.Σημίτης περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του στο κέντρο της Αθήνας όταν οι νεαροί που κολλούσαν αφίσες συμπαράστασης για την 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν τον αντιλήφθησαν οι αναρχικοί, κατά την .........

αστυνομία, ξεκίνησαν με βρισιές και φτυσίματα όμως ευτυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, εφτασε γρήγορα ομάδα αστυνομικών που ''έσωσε'' τον πρώην πρωθυπουργό φυγαδεύοντας τον σε μία κοντινή πολυκατοικία, επί της οδού Ακαδημίας.

News it

Η Ευρωπαική Επιτροπή απαγορεύει τη συγχώνευση Olympic Air με Aegean

- Κομισιόν : Η συγχώνευση θα οδηγούσε σε μερικό μονοπώλιο
- Θα πλήρωναν ακριβότερα εισιτήρια οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες
- Aegean και Marfin: "Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε"
- Τι ανακοίνωσαν οι δυο εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει, με βάση τον κανονισμό συγχωνεύσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, καθώς θα οδηγούσε μερικό μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, ........

η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών θα είχε ως συνέπεια ακριβότερα εισιτήρια για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν από κοινού ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της ελληνικής εγχώριας αγοράς αεροπορικών μεταφορών, επισημαίνει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου εμποδίζουν την είσοδο νέων αεροπορικών εταιρειών στα εν λόγω δρομολόγια, συγκρατώντας τις τιμές που θα ίσχυαν αν εγκρινόταν η συγχώνευση.

«Η συγχώνευση μεταξύ της Aegean και την Olympic θα οδηγούσε σε μερικό μονοπώλιο στην Ελλάδα και συνεπώς σε υψηλότερες τιμές και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών για τους Έλληνες και τους τουρίστες που ταξιδεύουν μεταξύ της Αθήνας και των νησιών», δήλωσε ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια.

Aegean & Marfin: Θα μελετήσουμε την απόφαση και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε

Tο κείμενο της τελικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δεν εγκρίνει την προτεινόμενη συγκέντρωση που αφορούσε τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean θα μελετήσουν οι εταιρίες Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ (Aegean) και Marfin Investment Group και κατόπιν προσεκτικής ανάλυσης και συζήτησης με τους συμβούλους τους, θα αποφασίσουν για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα, ύστερα από έρευνα που διήρκεσε 10 μήνες, την τελική απόφασή της σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνει την προτεινόμενη συγκέντρωση που αφορούσε τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean όπως αυτή είχε συμφωνηθεί και γνωστοποιηθεί στις 22/02/2010.

Η συναλλαγή είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ των βασικών μετόχων της Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ και της Marfin Investment Group την 22/02/2010, τελούσε όμως υπό την αίρεση της παροχής της εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεδομένης της ανωτέρω απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμφωνία της 22/02/10 μεταξύ των δύο μερών λύεται.

O Πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: "Κατά το τελευταίο έτος παρουσιάσαμε στην ΕΕ τα οφέλη από τη συγχώνευση για τις εταιρείες μας αλλά και για το επιβατικό κοινό και την οικονομία της χώρας. Παράλληλα προσφέραμε σημαντικές διαβεβαιώσεις για την προστασία των καταναλωτών καθώς και διευκολύνσεις για την είσοδο νέων ανταγωνιστών στην εσωτερική αγορά. Δυστυχώς, η ΕΕ κατέληξε στη μη έγκριση της συγκέντρωσηs. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για ακόμη ισχυρότερη εκπροσώπηση στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών. Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Η πορεία μας άλλωστε έχει δείξει ότι πετυχαίνουμε στα δύσκολα."

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Marfin Investment Group κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας. Προφανώς κι εμείς, όπως και η Aegean, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό".

News it

Εφαρμογή του Προγράμματος «Διαύγεια» και στους ΟΤΑ

Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα νομικά πρόσωπα-επιχειρήσεις που ελέγχουν θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτούν στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαύγεια», τους νόμους και τις πράξεις των κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο ΥΠΕΣ Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι .........

κατά νόμο δημοσιευτέες πράξεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, ενώ οι λοιπές δεν εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στους δικτυακούς τόπους του «Δι@ύγεια».

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.

Επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων και των αποφάσεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειάζεται να προβούν σε καμιά αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού, καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος «Δι@ύγεια» παρέχεται κεντρικά.

Η εφαρμογή της διαδικασίας καταχώρησης και ανάρτησης, καθώς και η προβλεπόμενη από το νόμο συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) σε κάθε φορέα που είναι υπόχρεος για ανάρτηση των πράξεών του στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη σύσταση νέων οργανικών μονάδων στους υπόχρεους φορείς ή όργανα ή την πρόσληψη νέου προσωπικού ειδικά για το σκοπό αυτό. Κατά συνέπεια, η διαδικασία καταχώρησης θα πραγματοποιείται από τους υπόχρεους στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες οργανικές διατάξεις οργανωτικής δομής και λειτουργίας των υπηρεσιών τους και με το υπάρχον προσωπικό.

Τέλος, ο υπουργός κάνει γνωστό ότι σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης οργανώνονται επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με έμφαση στο πρόγραμμα «Δι@ύγεια».

Ναυτεμπορική