Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με Κόλλια και Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων του δήμου Τριφυλίας ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Νεο Δήμου Τριφυλίας ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με σκοπό να ενημερώσουν τους ιθύνοντες για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά την επιστολή του ο Αγροτικός σύλλογος αναφέρει: .......

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια
Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Σαράντο Κουκούμη

Κύριοι,
Ως σύλλογος που εκφράζει και αντιπροσωπεύει μεγάλη μερίδα των αγροτών του νέου Δήμου, ζητάμε την συνδρομή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του χώρου μας.
Για τον λόγο αυτό, ζητάμε να δεχτείτε προς ακρόαση την επιτροπή του Συλλόγου μας ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα ζητήματα μας.

1. Αντιδήμαρχος για Αγροτικά θέματα
2. Δημοπρατήριο στα Φιλιατρά
3. Ανακύκλωση Πλαστικών
4. Χωματερή (πέταμα παλαιών φυτών)
5. Λειτουργία Αγροτικού ινστιτούτου
6. καθαρισμός Αγροτικών Δρόμων και γεφυριών
7. Κρατικές γεωτρήσεις
8. Καθαρισμός της περιφερειακής τάφρου και αυτής απο το Ελαιουργείο μέχρι το λιμενάρι.
9. Μετανάστες
10. Δακοκτονία
11. Ενημέρωση περί διαχείρισης Φράγματος
12. Ενωση (Παρέμβαση Δήμου σε συνεργασία με τον Αγροτικό σύλλογο)
13. Κέντρο Υγείας Φιλιατρών
14. Διεύθυνση Γεωργίας στα Φιλιατρά.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Αντιδρά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην οποία εκφράζει τις εντονες διαμαρτυρίες του για την καταβολή των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι οι ..........

συνταξιούχοι αγρότες που παίρνουν σαν σύνταξη 300 και 350 ευρώ καλούνται να πληρώνουν και παραπάνω χρήματα για συνταγογράφηση ή και διαγνωστικές εξετάσεις σε εξωτερικά εργαστήρια μιας και στο Κέντρο υγείας Φιλιατρών εδώ και 5 χρόνια δεν υπάρχει μικροβιολόγος.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:


ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας - Κοινοβουλευτικές Ομάδες

Κύριε υπουργέ και κύριοι ιθύνοντες και υπογράφοντες την απόφαση για την υποχρεωτική καταβολή του ποσού των 5 ευρώ, προκειμένου κάποιος πολίτης να εξυπηρετηθεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της χώρας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι αγρότες δεν είναι υπεύθυνοι για το βούλιαγμα των ταμείων.
Είναι εύκολο να βρείτε ποιοι είναι αυτοί που έφαγαν τα λεφτά. Να τους τα ζητήσετε πίσω ή να τους κατάσχετε τις περιουσίες.

Ζητάτε από τον συνταξιούχο αγρότη των 300 - 350 ευρώ το μήνα να πληρώνει για να γράψει επιπλέον τα φάρμακα στο βιβλιάριο.
Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι στην περιοχή μας ο κάθε συνταξιούχος αγρότης αναγκάζεται να πληρώσει για να κάνει οποιαδήποτε μικροβιολογική εξέταση σε ιδιωτικά εργαστήρια γιατί στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών δεν υπάρχει Μικροβιολόγος εδώ και 5 χρόνια.
Για ποια δωρεάν ΥΓΕΙΑ μιλάτε;
Ο συνταξιούχος αγρότης αντιμετωπίζεται από την πολιτεία απαξιωτικά, αφού αναγκάζεται να ζει "αξιοπρεπώς" με 300-350 ευρώ το μήνα.
Του ζητάτε λοιπόν να πληρώσει και άλλα.
Αναγνωρίστε τους το ν κόπο και τον μόχθο μιας ζωής και δώστε τους την ευκαιρία να καταφέρουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια με αυτά τα λίγα που παίρνουν ως σύνταξη και όχι ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Κατόπιν αυτών ζητάμε να αλλάξετε την απόφαση σας και να μην πληρώνει ο συνταξιούχος αγρότης ΤΙΠΟΤΑ για τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας από την πολιτεία.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Καλαματιανοί για διόδια. Υπέρ εκείνων που δεν πληρώνουν

Μορφή κινήματος έχει πάρει η στάση αρκετών πολιτών οι οποίοι διαφωνούν με το αντίτιμο των διοδίων, το κρίνουν ως παράνομο και περνούν χωρίς να πληρώσουν, σηκώνοντας χειροκίνητα την μπάρα. Το κίνημα έχει, μάλιστα, αποκτήσει Συντονιστική Επιτροπή αλλά και ιστολόγιο (diodiastop.blogspot.com), όπου δίνονται στους ενδιαφερόμενους όλες οι απαραίτητες οδηγίες και επιχειρήματα κατά των συμβάσεων παραχώρησης των δρόμων σε κοινοπραξίες εταιρειών.

Ενήμεροι για τις συγκεκριμένες κινήσεις πολιτών .........

είναι οι Μεσσήνιοι με τους οποίους μιλήσαμε. Είχαν πολλά και ενδιαφέροντα να παρατηρήσουν, για τις τιμές, για τις συμβάσεις με τις κοινοπραξίες, για την κατάσταση των δρόμων, αλλά και για το ρόλο του δικτύου μαζικών συγκοινωνιών στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα διόδια.

Νίκος Κονταξής «Ας τα πάνε και 100 ευρώ, αλλά να αποκαταστήσουν τους παλιούς δρόμους»

«Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πληρώνουμε, αλλά πρέπει από την άλλη και αυτοί να αποκαταστήσουν τους δρόμους που έχουν καταστρέψει για να φτιάξουν αυτές τις αρτηρίες. Έχουν καταστρέψει όλους τους άλλους δρόμους, εκτός αυτών που έχουν διόδια, με αποτέλεσμα όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί σε αυτούς να παθαίνει βλάβες. Τα χρήματα τα δικά μας που πληρώνουμε για να συντηρούνται οι δρόμοι, πού πηγαίνουν; Τα διόδια, ας τα πάνε και 10 ευρώ την κάθε δίοδο. Δικό τους θέμα και δικαίωμά τους είναι. Αφού το επιτρέπει το κράτος, καλά κάνουν. Ας τα πάνε και 100 ευρώ. Με την ίδια λογική που τα αυξάνουν κάθε φορά, τη στιγμή που υπάρχει κρίση και όλα έχουν μειώσεις, ας τα πάνε όπου θέλουν. Από εκεί και πέρα, ας μην κινείται κανείς σε αυτούς τους δρόμους. Υποχρεωτικά, πρέπει να φτιάξουν τις άλλες αρτηρίες που υπήρχαν. Να τις αποκαταστήσουν, ώστε να μπορεί ο πολίτης να επιλέξει από πού θα πάει. Να έχει επιλογή. Χρήματα για να συντηρούν και να εκσυγχρονίζουν τους δρόμους, παίρνουν. Τώρα, τι τα κάνουν και ποιοι τα τρώνε, είναι ένα άλλο θέμα».

Παναγιώτης Μπιμπής «Σε λίγο θα συμφέρει να πηγαίνουμε με το αεροπλάνο!»

«Πήγα προχθές στην Αθήνα κα πλήρωσα 30 ευρώ. Συν οι βενζίνες, 100 ευρώ. Είναι απαράδεκτες οι τιμές. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι γύρω στα 15 ευρώ συνολικά τα διόδια. Η τιμή είναι πάρα πολύ υψηλή και πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί, να γίνει κάτι. Οι δρόμοι που έχουν γίνει είναι, βέβαια, ασφαλείς. Αυτό δεν το αμφισβητώ. Από την άλλη, όμως, κατανοώ και αυτούς που δεν πληρώνουν. Είναι πολλά τα λεφτά. Σε λίγο θα συμφέρει να πηγαίνουμε με το αεροπλάνο!».

Κώστας Καραντουνής «Για διαδρομή μιάμισης ώρας πληρώνουμε πέντε διόδια»

«Το θέμα έχει παραγίνει. Για τη διαδρομή μιάμισης ώρας, πληρώνουμε πέντε διόδια. Αυτό πρέπει να κοπεί, να αλλάξει οπωσδήποτε. Πόσο, δηλαδή, θα το πάνε τελικά; Αυτό που ωθεί τους ανθρώπους να μην πληρώνουν είναι η υψηλή τιμή, αλλά και ότι τα διόδια είναι πάρα πολλά για τη συγκεκριμένη απόσταση. Γίνονται συνέχεια αυξήσεις. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω σηκώσει την μπάρα, να περάσω χωρίς να πληρώσω. Δεν ξέρω τι θα έκανα σε ένα επόμενο ταξίδι. Πάντως, κατανοώ τους ανθρώπους που δεν πληρώνουν».

Γιάννης Σ. «Το σιδηροδρομικό δίκτυο θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική λύση»

«Είναι σημαντικό, αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον να τα παγώσουν, να μην αυξηθούν άλλο οι τιμές στα διόδια. Αν και στο δίκτυο της Πελοποννήσου είναι κάπως νορμάλ οι τιμές, σε σχέση με τους δρόμους προς Θεσσαλονίκη για παράδειγμα. Η οικονομική κρίση, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η μείωση των μισθών έχουν φέρει τον κόσμο σε άσχημη κατάσταση και πρέπει να γίνει κάτι και στην περίπτωση των διοδίων. Εκείνη που είναι εντελώς απαράδεκτη, είναι η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών. Πληρώνουμε διόδια και ο δρόμος είναι σαν επαρχιακός. Εκεί είναι κοροϊδία να πληρώνεις. Επιπλέον, έχει σταματήσει το τρένο στην Πελοπόννησο. Το δίκτυο συγκοινωνιών είναι ανεπαρκές. Αναγκαστικά, επομένως, οι πολίτες θα περάσουν από διόδια. Το σιδηροδρομικό δίκτυο το έχουν παρατήσει. Θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση».

Γιάννης Αλτουβάς «Κανονικά δεν έπρεπε να δίνουμε ούτε φράγκο»

«Είναι απαράδεκτα και τα χρήματα που πληρώνουμε στα διόδια και ο αριθμός των διοδίων μέχρι την Αθήνα. Κανονικά δεν έπρεπε να δίνουμε ούτε φράγκο. Προσωπικά, δεν έχει τύχει να ταξιδέψω και να μην πληρώσω διόδια. Είναι πάρα πολύ υψηλή η τιμή, αλλά είναι και η γενικότερη αγανάκτηση που κάνει τον κόσμο να μην πληρώνει. Μας τα παίρνουν από παντού. Σε λίγο θα κυκλοφοράμε χωρίς μία. Αυτούς που περνάνε χωρίς να πληρώσουν τους δικαιολογώ. Καλά κάνουν, αλλά θα γίνει μπέρδεμα. Θα μπλέξουν, αυτό είναι το πρόβλημα, δε θα το αφήσουν οι άλλοι έτσι».

Γιώργος Π. «Τα διόδια είναι παράνομα»

«Εκείνο που με ενοχλεί εμένα πιο πολύ στο κίνημα είναι η στάση των δημοσιογράφων, που θεωρούν τους ανθρώπους αυτούς σαν να είναι μια ομάδα τσαρλατάνων, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν με τσαμπουκά. Κατ’ αρχάς, δεν αφήνουν, σε όλες τις ομιλίες, τον κόσμο να πει ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν πληρώνουν. Οι πραγματικοί λόγοι είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη σύμβαση του κράτους με ιδιώτες. Στην ουσία, είναι κάποιος ιδιώτης ο οποίος έχει κλείσει με μια μπάρα τους δρόμους. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Να κλείσει τους δρόμους και να σταματά την κυκλοφορία αν κάποιος δεν πληρώσει αντίτιμο. Νομίζω ότι εκεί εντοπίζεται η στάση. Απλώς, έχουν δοθεί λάθος εντυπώσεις, ότι το κίνημα γίνεται για τα ακριβά διόδια και όχι για το ότι είναι παράνομα τα διόδια. Εκεί είναι, πιστεύω, το μεγάλο λάθος».

Ευάγγελος Σκουρλέτης «Τα χρήματα που δίνουμε για τέλη κυκλοφορίας πού πηγαίνουν;»

«Δεν είναι, νομίζω, η καλύτερη λύση και λογική, να πολεμάς ένα σύστημα με το να μην πληρώνεις διόδια. Θεωρώ ότι έχουν γίνει καλοί δρόμοι. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι κοινοπραξίες έχουν βάλει λεφτά, αλλά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ακριβό το αντίτιμο των διοδίων. Εκεί στέκομαι. Δε στέκομαι στις ακραίες λογικές. Ούτε να σπας τις μπάρες, ούτε να παίζεις ξύλο. Θεωρώ ότι με ένα συντονισμένο αγώνα θα περαστεί ένα μήνυμα, να κατέβει η τιμή των διοδίων. Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις Αθήνα – Καλαμάτα 20 ευρώ.
Σαφώς και η αύξηση των διοδίων έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις μου. Δεν το βλέπετε κι εσείς; Είναι γεμάτα τα λεωφορεία. Εγώ που κινούμαι συνεχώς πάνω - κάτω, Αθήνα – Καλαμάτα, το σκέφτομαι πολλές φορές να αποφύγω κάποιο ταξίδι που πριν το έκανα πιο ελεύθερα. Θεωρώ ότι ναι μεν οι δρόμοι είναι καλοί και υπάρχει οικονομία στη βενζίνη – γιατί ο καλός ο δρόμος εξοικονομεί βενζίνη -, αλλά δεν είναι δυνατό να μας ζητούν τόσα χρήματα για διόδια, τη στιγμή που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και μάλιστα, αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, από 200 ευρώ μέχρι 1.000. Τα χρήματα που δίνουμε για τέλη κυκλοφορίας πού πηγαίνουν; Δεν πηγαίνουν για τους δρόμους; Ας συμβάλλει και λίγο το κράτος. Να το δώσει στην κοινοπραξία – ώστε να είναι καθαρός ο δρόμος, με τις τουαλέτες του -, αλλά όχι με τέτοιο αντίτιμο. Είναι υπερβολικό. Κάπου έχει ξεφύγει ο έλεγχος με τις κοινοπραξίες. Δε βάζω την κρίση μπροστά. Θεωρώ ότι είναι εφικτό να χαμηλώσουν οι τιμές. Οι κοινοπραξίες παίρνουν ήδη αρκετά λεφτά. Μπορούν να κατέβουν, ναι».

Αλτίν Τόσκα «Καλύτερα να πηγαίνεις με λεωφορείο»

«Είναι πολύ υψηλή η τιμή των διοδίων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Αναγκαστικά πρέπει να πληρώνουμε. Δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρξουν αργότερα προβλήματα για τους πολίτες που δεν πληρώνουν. Προσωπικά, δεν πηγαίνω συχνά στην Αθήνα, οπότε οι μετακινήσεις μου δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα. Είναι, όμως, πολλά τα χρήματα που απαιτούνται. Το σκέφτεσαι. Καλύτερα να πας με λεωφορείο στην Αθήνα, παρά με αυτοκίνητο».

Θάρρος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Επίσης ένα άλλο ιστολόγιο για το Πανελλαδικό συντονιστικό είναι και το epitropesdiodiastop.blogspot.com

Η ανάθεση αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε τις αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Νέα Πελοπόννησο οι αρμοδιότητες κατανέμονται ως εξής: .........

1. Στην κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου τους τομείς Ανάπτυξης- Έργων – Περιφερειακής Ενημέρωσης.

2. Στον κ. Απόστολο Παπαφωτίου τους τομείς Ενέργειας – Βιομηχανίας – Πολιτισμού.

3. Στον κ. Ανδρέα Πουλά τους τομείς Απασχόλησης – Παιδείας – Υγείας.

Β. Ορίζουμε Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Γ. Ορίζουμε Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, όταν ο Περιφερειάρχης απουσιάζει ή κωλύεται τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΚΤΕΛ Μεσσηνίας: Αλλαγή δρομολογίων από Αθήνα προς Καλαμάτα και το αντίστροφο απο 1/2/2011

Τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμάτα και Καλαμάτα - Αθήνα από 1/2/2011 τροποποιούνται ως εξής:.........









Καλαμάτα - Αθήνα
Ώρα Δεύτερα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββατο Κυριακή
04:45 Ταχύ X X X X X Χ Χ
06:30 X X X X X Χ Χ
08:00 Ex X X X X X X X
09:30 * X X X X X
X
10:30 ** X X X X X X X
12:00 Ex X X X X X X X
13:30 Ταχύ X X X X X X X
15:00 X X X X X X X
16:30 Ex X X X X X X X
17:30 X X X X X X X
19:30 Ταχύ X X X X X X X
22:00 X X X X X X X


* Το 09:30 ερχόμενο από Κορώνη
** Το 10:30 ερχόμενο από Πύλο

Αθήνα- Καλαμάτα
Ώρα Δεύτερα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββατο Κυριακή
06:00 X X X X X X X
07:30** X X X X X X X
08:30 Ταχύ X X X X X X X
10:30 Ex X X X X X X X
11:45 X X X X X X X
13:00 Ex X X X X X X X
14:15*** X X X X X X X
15:30* X X X X X X X
16:30 Ex X X X X X X X
17:30 X X X X X X X
19:30 Ταχύ X X X X X X X
21:30 X X X X X Χ X

* Το 15:30 πάει έως Πύλο - Μεθώνη
** Το 07:30 πάει έως Κορώνη
*** Το 14:00 πάει έως Αγ. Νίκων Μάνης
Το "ταχύ" δρομολόγιο αποβιβάζει επιβάτες μετά την Τσάκωνα.

Τα δρομολόγια των 7:30, 14:15, 15:30 κάνουν στάση για καφέ.


- Το Δρομολόγιο των 9:00 για Μεσσήνη θα καταλήγει Πύλο μέσω Μελιγαλά

- Το Δρομολόγιο Αθήνα - Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι - Χώρα των 7:15 θα γίνετε από 1/2/2011 στις 7:45



ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Τι να προσέξετε για να μην την «πατήσετε» στο Ίντερνετ

Χρεώσεις της πιστωτικής μας κάρτας για αγορές τις οποίες ουδέποτε κάναμε, αποστολή email με στόχο την εξαπάτηση πολιτών, αλλά και οι λεγόμενες «νιγηριανές απάτες», είναι οι πιο διαδεδομένες μορφές εξαπάτησης στο Ίντερνετ, για τις οποίες η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι κυριότερες διαδικτυακές απάτες είναι: .........

α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του Διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.

- Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιος κακόβουλος χρήστης του Διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.

- Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.

- Επιπροσθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις οι χρήστες του Διαδικτύου δίνουν οι ίδιοι άθελά τους τα στοιχεία σε κακόβουλους χρήστες του Διαδικτύου (phishing). Ειδικότερα, ο ανυποψίαστος πολίτης λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρεί λογαριασμό, με το οποίο του ζητείται να συμπληρώσει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, αριθμό λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ.), για λόγους π.χ. ενημέρωσης των αρχείων της τράπεζας. Το μήνυμα, μέσω υπερσυνδέσμου, τους οδηγεί σε μια πλασματική ιστοσελίδα της τράπεζας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πείθεται και να χορηγεί τα επίμαχα στοιχεία.

β) Διακίνηση μηνυμάτων με απατηλό περιεχόμενο, που επιδιώκουν την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.

- Ειδικότερα, ο τρόπος δράσης των κακόβουλων δραστών στην εν λόγω μορφή απάτης, που περιγράφεται υπό τον όρο «Ισπανικό Λόττο», είναι η μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε τυχαίους χρήστες του Διαδικτύου, με τα οποία τους ενημερώνουν ότι έχουν κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρονική κλήρωση του Διαδικτύου.

- Οι δημιουργοί των μηνυμάτων αυτών, για να γίνουν πιστευτοί, χρησιμοποιούν παραπλήσια ονόματα μεγάλων εταιρειών (π.χ. Microsoft, Yahoo κλπ) και συνοδεύουν τα μηνύματα που αποστέλλουν με πλαστά πιστοποιητικά όσον αφορά στην υποτιθέμενη ηλεκτρονική κλήρωση.

- Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι ζητούν από τους υποτιθέμενους νικητές την προπληρωμή κάποιων φόρων ή/και εξόδων εκταμίευσης των χρημάτων, ποσό που συνήθως είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων δολαρίων.

γ) «Απάτες 419» ή «Νιγηριανές Απάτες»

- Στις περιπτώσεις αυτές αποστέλλονται, μηνύματα σε τυχαίους χρήστες του Διαδικτύου, με τα οποία τους πληροφορούν ότι κάποιος κάτοχος ιδιαίτερα μεγάλης περιουσίας έχει αποβιώσει και είτε δεν υφίσταται κανείς κληρονόμος και ο παραλήπτης του μηνύματος έχει επιλεγεί ούτως ώστε να κληρονομήσει αυτός την περιουσία, είτε για να καταστεί δυνατό να αποδεσμευτεί η περιουσία, χρειάζεται αυτή να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και ο παραλήπτης του μηνύματος ενημερώνεται ότι εάν διαθέσει το λογαριασμό του, θα αποκτήσει κάποιο ποσοστό επί της περιουσίας αυτής.

- Σε άλλες περιπτώσεις, άτομα από τη Νιγηρία αναζητούν τη βοήθεια επιχειρηματιών ή ελεύθερων επαγγελματιών με σκοπό να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές πράξεις (λαθρεμπόριο, απάτες, δωροδοκία κλπ.), υποσχόμενοι για τη συνεργασία αυτή υψηλό ποσοστό αμοιβής. Για το σκοπό αυτό, κάνουν χρήση τίτλων επίσημων φορέων της χώρας τους (Υπουργεία, Κεντρική Τράπεζα, Εθνική Εταιρεία Πετρελαίων Νιγηρίας κλπ.), χρησιμοποιούν τίτλους κυβερνητικών ή στρατιωτικών παραγόντων με υπαρκτά και ψεύτικα ονόματα ή προφασίζονται σχέση τους με «διάσημα» ή «σημαντικά» πρόσωπα.

- Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων ζητούν από τους παραλήπτες να τους αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία των τραπεζικού λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ. προκειμένου επιτευχθεί η συνεργασία τους και η αποκόμιση των χρηματικών ποσών.

TA NEA

Και σε ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

Πρόταση για συµπράξεις ιδιωτών γιατρών µε γιατρούς του ΙΚΑ στους οποίους θα εκχωρηθούν τα πολυϊατρεία µελετά το υπουργείο Εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα ενοικιάζουν τις δοµές του ΙΚΑ, προσφέροντας πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στους ασφαλισµένους.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού στους ασφαλισµένους, αρκεί οι ιδιώτες να είναι «πιστοποιηµένοι» – δηλαδή, να δέχονται να υπόκεινται σε έλεγχο µέσω π.χ. της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Μελετάται η εκδοχή να δηµιουργήσουν ..........

κοινοπραξίες οι γιατροί του ΙΚΑ σε συνεργασία µε ιδιώτες γιατρούς , µετά την ένταξη των µονάδων υγείας των Ταµείων στον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Στην περίπτωση αυτή, τα περίπου 200 πολυϊατρεία ενδέχεται να µετατραπούν σε πολυδύναµα διαγνωστικά κέντρα», λέει στα «ΝΕΑ» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Οι γιατροί θα διαχειρίζονται τα έσοδα των µονάδων υγείας, παράλληλα όµως, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα επωµιστούν και τα έξοδα λειτουργίας και δαπανών – ή έστω µέρος αυτών – για την αγορά εξοπλισµού στο πλαίσιο του ανταγωνισµού.

Σηµειώνεται ωστόσο πως το σχετικό νοµοσχέδιο που θα ορίζει το γενικό πλαίσιο δράσης του Εθνικού Οργανισµού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή σε περίπου δέκα ηµέρες. Συνεπώς, οι λεπτοµέρειες για περαιτέρω ρυθµίσεις θα οριστούν µε Προεδρικά ∆ιατάγµατα.

Το στοίχηµα, σύµφωνα µε τους αρµοδίους, είναι να συρρικνωθεί η λίστα αναµονής στις µονάδες υγείας του Ταµείου, η οποία είναι συχνά τεχνητή όπως καταγγέλλουν. Και αυτό, γιατί η… ουρά οδηγεί τους ασφαλισµένους στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΙΚΑ, που κατ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν πελατεία.

Οι αµοιβές

Πάντως, στην περίπτωση που δοθεί πράσινο φως να εισχωρήσουν και ιδιώτες γιατροί στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, οι ασφαλισµένοι δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Αντίθετα, οι γιατροί θα αµείβονται για τις επισκέψεις και τις ιατρικές πράξεις βάσει του ενιαίου πακέτου παροχών υγείας, που θα αποτελέσει κοινό «τιµοκατάλογο» για όλους τους ασφαλισµένους και θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταµεία.

Επιπλέον, σύµφωνα µε τον κ. Σπυρόπουλο, στην περίπτωση που η πρόταση γίνει πράξη δεν θα θιγούν ούτε οι εργασιακές σχέσεις των περίπου 5.000 µόνιµων γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι θα συνεχίζουν να λαµβάνουν τον µηνιαίο µισθό τους µέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν. Αλλωστε, ο διοικητής του ΙΚΑ προσθέτει πως το σχέδιο – αν εγκριθεί – θα λειτουργήσει πιλοτικά ώστε να συνεκτιµηθούν τα οφέλη και οι ζηµίες. Ελεύθερη πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς εξετάζεται να έχουν οι ασφαλισµένοι µετά την κατάρτιση του ενιαίου πακέτου παροχών υγείας. Ο κοινός «τιµοκατάλογος», σύµφωνα µε τους αρµοδίους, θα εξαλείψει το πρόβληµα των ασφαλισµένων δύο ταχυτήτων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους πολίτες να λαµβάνουν ιατρική κάλυψη χωρίς περιορισµούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καλύπτονται οι εργασίες των ιδιωτών γιατρών από τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είναι να υπόκεινται σε έλεγχο. Αυτό σηµαίνει πως πρέπει και αυτοί να δεχθούν να ενταχθούν στο σύστηµα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Με αυτό τον τρόπο, οι αρµόδιες υπηρεσίες θα ελέγχουν αν η συνταγογράφηση συµπίπτει µε τη φαρµακευτική δαπάνη και κατανάλωση, εντοπίζοντας περιπτώσεις σπατάλης.

TA NEA

Σκάνδαλο με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Όνειρο ήταν και πάει…

Εξαπατήθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Η προχειρότητα, η βιασύνη, αλλά ίσως και η σκοπιμότητα, θριάμβευσαν για άλλη μία φορά στον επενδυτικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Ζερβός με μία δήλωση του, στη Βουλή στις 11/1/11 έβαλε ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για αρκετούς νομούς της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σε .........

16 νομούς της χώρας το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο και δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τις αιτήσεις των αγροτών, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ.

Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι χιλιάδες αγρότες να μένουν στον αέρα έχοντας πληρώσεις χιλιάδες ευρώ σε μελέτες αλλά και στη ΔΕΗ, και τώρα δε γνωρίζουν τι θα συμβεί... (διαβάστε περισσότερα)

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται παλαιότερο άρθρο μας που μεταξύ άλλων ανέφερε: « Ένας σημαντικός γρίφος που υπάρχει, είναι ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος που αφορά τα φωτοβολταϊκά. Το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ πρόσφατα, προτείνει στόχο για τα φωτοβολταϊκά 2.567 MW το 2020.

Ήδη μέχρι σήμερα στη ΡΑΕ έχουν κατατεθεί αιτήσεις για 3700 MWp εκ των οποίων εκτιμάται ότι μπορούν να υλοποιηθούν περί τα 2.000-2.500 MWp. Άρα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ σχεδόν κλειδώνει ο ηλεκτρικός χώρος άμεσα με τις υπάρχουσες αιτήσεις αν δεν υπάρξει διόρθωση του στόχου.

Εν τω μεταξύ η ΡΑΕ ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει πόσος είναι ο ελεύθερος ηλεκτρικός χώρος για φωτοβολταϊκά ανά περιφέρεια.»

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σε πολλούς.

Γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έλαβε υπόψιν του την πραγματικότητα αυτή, που ουσιαστικά απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στους πιο πάνω νομούς; Πώς η Υπουργός Περιβάλλοντος έφερε νόμο στη Βουλή, ο οποίος ψηφίστηκε ενώ δεν υπήρχε διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος και ικανό δίκτυο μεταφοράς;

Με βάση τη δήλωση του επικεφαλής της ΔΕΗ είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ακόμη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξαπατήθηκε καθώς υπερψήφισαν έναν νόμο οι Βουλευτές χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία τα οποία τους απεκρύβησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους εισηγητές του νόμου για τις ΑΠΕ.

Απορίας άξιον, ότι έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα αλλά η Υπουργός Περιβάλλοντος απαξιώνει τους χιλιάδες αγρότες με τη σιωπή της, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Ερωτηματικά ανακύπτουν και από το γεγονός ότι ενώ, ο νόμος για τις ΑΠΕ ψηφίστηκε τέλος Μαΐου, οι διευκρινίσεις σχετικά με την προτεραιότητα αιτημάτων εκδόθηκαν επτά μήνες μετά, στις 27/12/2010 με το έγγραφο: ΑΔΑ 411ΡΟ-Ξ

Για άλλη μια φορά κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους εξαιτίας των εισπράξεων, κάποιοι άλλοι χαμογελούν, έτοιμοι να κερδίσουν μεγαλύτερη πίτα στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ οι αγρότες βλέπουν το υστέρημά τους να εξαϋλώνεται από τις μαγικές δυνατότητες της Υπουργού Περιβάλλοντος και της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ήδη κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους κάνουν λόγο για ωμό εκβιασμό προς τους αγρότες ώστε, όντας εγκλωβισμένοι και εκβιαζόμενοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της ΔΕΗ. Ώστε όταν πουληθεί σε ιδιώτες η ΔΕΗ να είναι ελκυστικότερη και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της θα είναι μια ευγενική χορηγία των εξαπατημένων αγροτών.

Άμεσα, θα πρέπει οι αγρότες και η ΠΑΣΕΓΕΣ να διεκδικήσουν με όλα τα μέσα την συνέχιση των διαδικασιών χωρίς να υποχρεωθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα.

Είτε από άγνοια είτε από κακό χειρισμό, είτε λόγω προσπάθειας εξευμενισμού των αγροτών είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο περισσότερο ή λιγότερο πειστικό το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Άλλωστε η Υπουργός είχε δείξει τις αρνητικές διαθέσεις της για τα φωτοβολταϊκά πάρκα εξ αρχής.

Η απομάκρυνση της Υπουργού Περιβάλλοντος από τη θέση της επιβάλλεται μετά την διαφαινόμενη εξαπάτηση, των αγροτών αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ημέρες χρηματιστηρίου 1999 φαίνεται ότι ζουν για άλλοι μια φορά οι αγρότες. Και το τελευταίο τους υστέρημα χάνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης που ήρθε ευαγγελιζόμενη την πράσινη ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου προς τα ασθενέστερα στρώματα.

Τέλος, πιθανολογείται ότι η καρατόμηση της κ. Μπατζελή από Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με όλο αυτό το αλλαλούμ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πωλ Σεζάν

Ο μεγάλος ζωγράφος που χαρακτηρίστηκε ως πρόδρομος του κυβισμού, Πωλ Σεζάν, γεννήθηκε στο Αίξ της Προβηγκίας στις 19 Ιανουαρίου του 1839 και πέθανε τον Οκτώβριο του 1906, σε ηλικία εξηνταπέντε ετών. Το τραγικό στην περίπτωσή του ήταν πως πέθανε ζωγραφίζοντας, χωρίς να πιστεύουν στην αξία του, ενώ η δόξα και η δικαίωση έφθασαν πολύ αργά γι’ αυτόν.
Ο Πωλ Σεζάν, φοβερά παραγνωρισμένος .........

στην εποχή του υψώνεται σήμερα σε ζωγραφικό μετέωρο και θεωρείται ως η κεντρική φυσιογνωμία του «υστεροεξπρεσσιονισμού». Γι’ αυτό και απ’ όλους του εμπρεσιονιστές
ζωγράφους, ο Σεζάν είναι στις μέρες μας ο πιο «ακριβός». Οι πίνακές του στις μεγάλες δημοπρασίες έργων τέχνης φτάνουν τις υψηλότερες τιμές, ενώ τα τελευταία χρόνια η ζήτησή τους και η τιμή τους αυξάνει.
Το Μάιο του 1952 πουλήθηκε μία «νεκρή φύση» γύρω στα 33.000.000 γαλλικά φράγκα. Από τότε δόθηκε το σύνθημα: τον Οκτώβριο του 1958 για το έργο «Το παιδί με το κόκκινο γιλέκο» προσφέρθηκαν από το Λονδίνο 258 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα.

Τι θα έλεγε ο ίδιος ο Σεζάν, αν μπορούσε να ξαναζήσει για πολύ λίγο ανάμεσά μας; Κάτι ακόμη περισσότερο: τι θα έλεγαν οι επικριτές της εποχής του για όλα αυτά; Στις μέρες μας, μας φαίνεται κυριολεκτικά απίστευτο ότι μπόρεσαν όσο εκείνος ζούσε, να τον φορτώνουν με τόσες βρισιές και υποτιμητικές κρίσεις.
Ακόμη και όταν πέθανε -τον Οκτώβριο του 1906- οι εχθροί του δεν είχαν μαλακώσει. Τον αποκαλούσαν ακόμη «καθαριστή βόθρων», «πτωχόν τω πνεύματι» κ.λ.π. επειδή είχαν αρχίσει να πωλούνται ,κάπως, τα έργα του, άρχισαν να βρίσκουν ότι οι πίνακές του έδιναν την ευκαιρία ν’ ανεβάσουν τις τιμές μερικοί ανενδοίαστοι έμποροι έργων τέχνης. «Δε θα έπαιρνα ποτέ μου, -είπε κάποτε ο Βιγιέτ σε μια έρευνα του «Μερκύρ ντέ Φράνς»-, για να αγοράσω τρία φοβερά μήλα πάνω σ’ ένα πιάτο βρώμικο που θαρρείς ότι γυρίζει στο μπαστούνι ενός ισορροπιστή.

Σίγουρα, λίγοι καλλιτέχνες χτυπήθηκαν όσο ο Σεζάν, με τόση επιμονή μάλιστα.
Φυσικά και οι άλλοι εμπρεσσιονιστές φίλοι του χρειάστηκε να παλέψουν, όχι όμως σε ολόκληρη τη ζωή τους. Ήρθε μια στιγμή που γνώρισαν την απαλότητα της νίκης. Ο ίδιος ο Σεζάν, ωστόσο, είχε μαντέψει ότι μια μέρα η τέχνη του θα νικούσε. Αργότερα ύστερα απ’ το θάνατό του. «Ίσως γεννήθηκα πολύ νωρίς», έλεγε συχνά με μελαγχολία.
Σε όλη του τη ζωή υπέφερε φοβερά από τις κριτικές που τον πλήγωναν βαθύτατα. Πήρε μέρος στις δύο από τις πρώτες εκθέσεις των εμπρεσιονιστών, ύστερα όμως -από το 1877- προτίμησε να αποτραβηχτεί γιατί τον είχαν κυριολεκτικά εξουθενώσει οι άδικες κρίσεις: «Αν επισκεφθείτε την έκθεσή του, με μια γυναίκα που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα, έγραφε το «Σαριβαρί», περάστε γρήγορα απ’ το πορτραίτο «ανδρικό του Σεζάν». Αυτό το παράξενο κεφάλι, θα της προξενούσε τόση ταραχή, ώστε θα πάθαινε κίτρινο πυρετό
ακόμη και το μωρό της, πριν ακόμη βγει στον κόσμο! Τα παιδιά που μουντζουρώνουν χαρτιά όταν παίζουν, ζωγραφίζουν καλύτερα από τον Σεζάν».

Η μοίρα του ήταν βαριά και πικρή. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι πόνεσε σχεδόν όσο και ο Βαν Γκόγκ. Το δράμα του Ολλανδού καλλιτέχνη μας παρουσιάζεται με έναν τρόπο γυμνό, άγριο. Στον Σεζάν ήταν πιο συγκρατημένο, πιο εσωτερικό και με βαθύτερες και διαφορετικές ρίζες. «Είναι φριχτή η ζωή» έλεγε μελαγχολικά ο Σεζάν. Δεν είχε άδικο. Λίγοι άνθρωποι γνώρισαν τη δική του κακοτυχία. Όλα του γύρισαν σε κακό.

Ήταν γιος ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου, όπως θα λέγαμε σήμερα. Ο πατέρας του ο Λευί - Αυγκύστ κατάφερε να αναπτύξει θαυμαστά το εμπόριο των καπέλων στο Αίξ, και αργότερα έγινε τραπεζίτης. Ήταν φοβερά φιλάργυρος. Και κατόρθωσε να συγκεντρώσει σημαντική περιουσία. Πέθανε 80 χρονών, αφήνοντας στα τρία παιδιά του (Σεζάν και δύο αδέρφια) τρία εκατομμύρια φράγκα. Θα έλεγε κανείς, ύστερα από αυτό πως τουλάχιστον δεν θα είχε υποφέρει από φτώχεια. Στην πραγματικότητα, μόνο ύστερα απ’ το θάνατο του πατέρα του, δηλαδή ύστερα από τα 47 του χρόνια, πήρε μέρος της πατρικής περιουσίας.
Ο πατέρας του είδε με αφάνταστη λύπη ότι ο γιος του δε λογάριαζε να τον διαδεχτεί στις επιχειρήσεις του. Ήθελε να γίνει ζωγράφος. Γι’ αυτό του έδινε μόνο όσα ήταν τελείως απαραίτητα, για να μην πεθάνει από την πεινά. Με αυτά έπρεπε να συντηρηθεί αυτός, η γυναίκα του και το παιδί του, ν’ αγοράζει μουσαμά και χρώματα. Συχνά βρισκόταν στην ανάγκη να δανείζεται χρώματα, από γνωστό του έμπορο, τον μπαρμπα - Τανγκύ της Μονμάρτρης. Και ήταν ευτυχέστατος, που ο μπακάλης του δέχτηκε να κλείσουν τον λογαριασμό με ένα του πίνακα.

Ο πατέρας του τον είχε εκμηδενίσει με χίλιους τρόπους: του άνοιγε τα γράμματά του, τον υποχρέωνε να βρίσκεται ορισμένη ώρα στο τραπέζι. Κάποτε που βρέθηκε στη Μασσαλία κι έχασε το τρένο για το Αίξ, χρειάστηκε να κάνει πεζός τα τριάντα χιλιόμετρα!
Φυσικά ο πατέρας του ποτέ δε νοιάστηκε για τη ζωγραφική του γιου του. Ήταν φριχτά απολυταρχικός και εγωιστής. Ούτε κανείς άλλος στο σπίτι του το πατρικό ή η γυναίκα του καταλάβαιναν το έργο του. Ήταν, έτσι, φριχτή η ζωή. Δεν τα κατάφερνε με την καθημερινότητα και τους λογαριασμούς. Έπεφτε σταθερά έξω. Ευτυχώς βρήκε καλούς φίλους: τον Πισσαρό, τον Ρενουάρ, τον Μονέ, τον Μπάρμπα - Τανγκύ, τον συλλέκτη Βίκτωρ Σοκέ, που στάθηκαν, όπως έλεγε, το «ηθικό του στήριγμα».
Ο στενότερος φίλος του, ο Ζολά, φοβερά φιλόδοξος και δραστήριος, τον έσπρωξε να εργαστεί, ν’ αναδειχτεί. Του έδωσε όμως τη μεγαλύτερη πικρία, όταν στα 1886 δημοσίευσε το δέκατο τέταρτο μυθιστόρημα της σειράς των Ρουζόν-Μακάρ, όπου ο αξιοθρήνητος ήρωας, ο Κλώντ Λαντιέ, ήταν ολοφάνερα, ο ίδιος ο Σεζάν. Δεν ξαναμίλησαν από τότε, παρόλο που είχαν φιλία τριάντα χρόνων.

Vodafone: Αύξηση ελάχιστης διάρκειας κλήσης σε 60 δευτερόλεπτα

Η εταιρία VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ (Vodafone) ανακοινώνει:

Ότι από τις 28 Ιανουαρίου 2011, η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης κλήσεων ομιλίας και βίντεο-κλήσεων προς εθνικούς αριθμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και των εξερχομένων κλήσεων περιαγωγής όσων είναι επιπρόσθετα εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία Vodafone Passport, αυξάνεται από 45 σε 60 δευτερόλεπτα στα παρακάτω προγράμματα χρεώσεων των πακέτων καρτοκινητής: ............

* Vodafone CU: Βασικός και παλιός Τιμοκατάλογος
* Καρτοκινητό Vodafone: Βασικός Τιμοκατάλογος (Νέο Καρτοκινητό Vodafone), Παλαιότεροι Τιμοκατάλογοι ( Καρτοκινητό Vodafone Advance, Καρτοκινητό Vodafone Base, Πρόγραμμα προνομιακής χρέωσης με ανανέωση 20€ και άνω).
* Καρτοκινητό Ολυμπιακός
* Vodafone International: Vodafone Unlimited

Η αλλαγή αυτή δεν αφορά στις υπόλοιπες χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων υπηρεσιών και των λοιπών χρεώσεων κατά τη διάρκεια περιαγωγής. Επίσης η αλλαγή αυτή δεν αφορά τις υπηρεσίες Καρτοπρογράμματος

Παράταση προγράμματος ανταμοιβής "Βonus 2 ωρών"

Την παράταση της διαθεσιμότητας του προγράμματος ανταμοιβής «Βonus 2 Ώρες» προς όλους του συνδρομητές καρτοκινητής μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011.

Πρόγραμμα Vodafone Unlimited

Ότι από τις 28 Ιανουαρίου 2011 το πρόγραμμα Vodafone Unlimited δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμο για νέες εγγραφές υφισταμένων ή νέων συνδρομητών καρτοκινητής Vodafone CU, Νέο Καρτοκινητό Vodafone, Vodafone International και Καρτοκινητό Ολυμπιακός . Όσοι συνδρομητές θα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Vodafone Unlimited μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011, θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

Vodafone

Φόροι 2011: Τι αλλάζει στις αποδείξεις, τα τεκμήρια, την κλίμακα και στο εισόδημα

Νέο φορολογικό τοπίο έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του έτους για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι βασικότερες αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εφαρμοστούν πλήρως εντός του 2011, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι οποίες θα υποβληθούν την άνοιξη από 5,6 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με............

αφορολόγητο όριο με συντελεστές από 18% έως και 45% στην οποία υπάγονται πλέον όλα τα εισοδήματα ακόμα και τα μερίσματα, εφαρμογή πολλών και αυστηρότερων τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων αλλά και κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις είναι ορισμένες από τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι.

Οι αλλαγές αυτές, μεταξύ άλλων, είναι οι ακόλουθες:

1. Με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010 οι φορολογούμενοι και θα τα δηλώσουν την άνοιξη στην εφορία. Επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ ενώ φοροελαφρύνσεις θα διαπιστώσουν οι έχοντες μικρότερα εισοδήματα. Περισσότερο ευνοημένοι οι φορολογούμενοι με παιδιά. Η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου κλιμακούμενους από 18% έως 45%.

2. Για τους φορολογούμενους με παιδιά, αυξήθηκε το πρόσθετο αφορολόγητο από 1.000 σε 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί μέχρι τα δύο και από 10.000 σε 11.500 ευρώ για τρία προστατευόμενα τέκνα. Για κάθε παιδί από το τέταρτο και πάνω το πρόσθετο αφορολόγητο αυξήθηκε από 1.000 σε 2.000 ευρώ. Έτσι, με τις νέες διατάξεις, φορολογούμενος με ένα παιδί έχει πλέον αφορολόγητο όριο 13.500 ευρώ, φορολογούμενος με δύο τέκνα έχει αφορολόγητο 15.000 ευρώ και ο τρίτεκνος δικαιούται αφορολόγητο 23.500 ευρώ.

3. Οι φορολογούμενοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις. Συγκεκριμένα:

- Φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ πρέπει να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος. Δηλαδή, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις αξίας 700 ευρώ για να μη φορολογηθεί. Φορολογούμενος με εισόδημα 9.000 ευρώ θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις αξίας 900 ευρώ κ.ο.κ.

- Για φορολογούμενους με εισόδημα από 12.000 και άνω απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων αξίας ίσης με το 10% του τμήματος του εισοδήματος μέχρι τις 12.000 και αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του τμήματος του εισοδήματος πάνω από τις 12.000 ευρώ.

- Όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες για την κάλυψη του αφορολογήτου και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ του ποσού των απαιτούμενων για το αφορολόγητο δαπανών και του ποσού των δηλούμενων δαπανών.

- Όταν η αξία των αποδείξεων που προσκομίζονται είναι μικρότερη από την απαιτούμενη για την κάλυψη του αφορολογήτου, τότε ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με φόρο 10% επί του ακάλυπτου ποσού.

- Αναγνωρίζονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κτλ., και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κτλ.).

4. Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ οι καταστηματάρχες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίστηκαν από την Εφορία να μην έχουν κόψει έστω και μία απόδειξη. Για τους παραβάτες αυτούς τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος θα φορολογούνται με συντελεστή 10%. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο εισοδήματος έως και 1.200 ευρώ.

5. Αφορολόγητοι για 3 χρόνια θα είναι οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ηλικίας έως 35 ετών με καθαρά κέρδη έως 30.000 ευρώ.

6. Καταργήθηκαν, αναδρομικά από τη 1-1-2010 όλες οι διατάξεις που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων.

7. «Ψαλιδίστηκαν» οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν στα ασφάλιστρα ζωής, τις δωρεές στο Δημόσιο, τις δικηγορικές αμοιβές και τους τόκους στεγαστικών δανείων που ελήφθησαν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά. Κάθε μία από τις δαπάνες αυτές εκπίπτει πλέον σε ποσοστό 20% από το φόρο.

8. Οι τόκοι αυτών των δανείων που καταβάλλονται από το 2010 αναγνωρίζονται πλέον μόνο εφόσον τα δάνεια αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και εκπίπτουν κατά το 20% από τον φόρο.

9. Καταργήθηκαν οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος για:

- Ανέργους με συνολικά ετήσια εισοδήματα που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

- Βουλευτές και δικαστές.

- Ερασιτέχνες αθλητές και διαιτητές.

- Δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία. Μουσικούς.

- Διπλωματικούς υπαλλήλους.

10. Καθιερώθηκε ο λογιστικός προσδιορισμός του καθαρού εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (εκμεταλλευτές ταξί, φορτηγά δημόσιας χρήσης, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, περίπτερα, κάμπινγκ, καθώς επίσης και στους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους λιανοπωλητές.

Τεκμήρια

Παγίδες με αυστηρότερα τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς στήνει το υπουργείο Οικονομικών προσδοκώντας από την εφαρμογή τους να εισπράξει έσοδα 700 εκατ. ευρώ το 2011.

Με βάση τις νέες αυτές διατάξεις το εισόδημα προσδιορίζεται αντικειμενικά με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προσώπων που συνοικούν και τον βαρύνουν. Τεκμήριο αποτελούν πλέον:

1. Κατοικίες: Το τεκμήριο για κατοικίες ενεργοποιείται για ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες κλιμακωτά ως εξής:

- για τα πρώτα 80 τ.μ. κύριων χώρων με 30 ευρώ το τετραγωνικό, για τα επόμενα από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα με 50 ευρώ το τ.μ., για τα επόμενα από 121 έως και 200 τ.μ, με 80 ευρώ, για τα 201 έως 300 τ.μ. με 150 ευρώ το τετραγωνικό και για τα πλέον των 300 τ.μ. με 300 ευρώ το τμ.

- Για ακίνητα σε περιοχές με αντικειμενική αξία από 2.800 έως 4.999 ευρώ το μέτρο τα ποσά προσαυξάνονται κατά 40% και για αντικειμενική αξία πάνω από 5.000 το τ.μ. κατά 70%.

- Για εξοχικά το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%, για μονοκατοικίες αυξάνεται κατά 20%, για βοηθητικούς χώρους προβλέπεται τεκμήριο 30 ευρώ το μέτρο.

- Όταν υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία που ιδιοκατοικείται ή μισθώνεται ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν λαμβάνεται το ήμισυ του τεκμηρίου που προκύπτει όταν έχουμε κύρια κατοικία μαζί με το βοηθητικό χώρο της.

- Αν η κατοικία μισθώνεται ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης θα επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση.

- Για δευτερεύουσες εξοχικές κατοικίες δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός του τεκμηρίου, σε τρεις μήνες το έτος.

- Δεν υπολογίζεται τεκμήριο στις περιπτώσεις των κενών κατοικιών. Για κατοικίες που παραμένουν κενές για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, απαιτείται η προσκόμιση φωτοαντίγραφων λογαριασμών της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π.χ. λογαριασμοί ύδρευσης, κοινοχρήστων) από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό για όλο το υπόψη διάστημα.

- Δεν υπολογίζεται τεκμήριο για δευτερεύουσες κατοικίες που μισθώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για τουριστικούς λόγους.

- Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας του ακινήτου, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας και στη συνέχεια θα γίνεται ο επιμερισμός της, μεταξύ των συνιδιοκτητών, με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.

2. Αυτοκίνητα: Στα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά το τεκμήριο είναι 3.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω προστίθενται 300 ευρώ ανά 100 κυβικά μέχρι τα 2.000 κυβικά, 500 ευρώ ανά 100 κυβικά για αυτοκίνητα πάνω από 2.000 και έως 3.000 κυβικά και για μεγαλύτερου κυβισμού Ι.Χ. προστίθενται 700 ευρώ ανά 100 κυβικά. Ανάλογα με την παλαιότητα, το τεκμήριο μειώνεται κατά 30% έως 50%.

- Δεν προβλέπονται μειώσεις της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για αυτοκίνητα που αγοράζονται από τον Ο.Δ.Δ.Υ., για αυτοκίνητα που ανήκουν στην κυριότητα φορολογουμένου για χρονικό διάστημα πάνω από δέκα έτη και αυτός έχει ηλικία πάνω από εξήντα έτη και αποκτά αποκλειστικά εισόδημα από συντάξεις ή από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για αυτοκίνητα που εισάγονται από την αλλοδαπή με μειωμένους δασμούς, φόρους ή τέλη λόγω μετοικεσίας.

- Το τεκμήριο δεν εφαρμόζεται για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

3. Σκάφη αναψυχής: «Αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» 3.000 ευρώ για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου ταχύπλοα και μη, ολικού μήκους μέχρι 5 μέτρα. Για τα άνω των 5 μέτρων η «αντικειμενική δαπάνη» ορίζεται σε 4.000 ευρώ. Για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μεικτά σκάφη με χώρο ενδιαίτησης, η «αντικειμενική δαπάνη» ξεκινά από 8.000 ευρώ για μήκος έως 7 μέτρα και προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε μέτρο από τα 7 έως τα 10, κατά 5.000 για κάθε μέτρο από τα 10 έως τα 12, κατά 10.000 ευρώ για κάθε μέτρο από τα 12 έως τα 15, κατά 15.000 ευρώ για κάθε μέτρο από τα 15 έως τα 18, κατά 20.000 ευρώ για κάθε μέτρο από τα 18 έως τα 22 και κατά 35.000 ευρώ για κάθε μέτρο πάνω από τα 22.

4. Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Τεκμήριο αποτελεί η ετήσια δαπάνη που καταβάλλεται για ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, όπως αυτή προκύπτει από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Εξαιρούνται οι δαπάνες που καταβάλλονται σε εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και στα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

5. Οικιακοί βοηθοί, οδηγοί αυτοκινήτων: Τεκμήριο αποτελεί το κατώτατο όριο αμοιβών όπως αυτό προσδιορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις για την αντίστοιχη κατηγορία εργαζομένων. Εξαιρούνται οι δαπάνες που καταβάλλονται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος απασχολεί έναν μόνο οικιακό βοηθό καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ή πρόσωπο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει έχει αναπηρία 67% και πάνω από διανοητική καθυστέρηση, ή φυσική αναπηρία, ή είναι ηλικίας άνω των 65 ετών και απασχολεί ένα νοσοκόμο.

6. Πισίνες: Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ. μ και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται.

7. Αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα Το τεκμήριο είναι:

- 8.000 ευρώ για ανεμόπτερα

- 65.000 ευρώ για αεροσκάφη με κινητήρα κοινό, εσωτερικής καύσης και στροβιλοελικοφόρα, καθώς και ελικόπτερα για τους 150 πρώτους ίππους ισχύος του κινητήρα τους που προσαυξάνεται με 500 ευρώ για κάθε ίππο πάνω από τους 150 ίππους.

- 200 ευρώ για κάθε λίμπρα ώθησης για αεροσκάφη αεροπροωθούμενα (JET).

8. Ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης: 3.000 ευρώ για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και 5.000 ευρώ για συζύγους.

-------------------------------------------------------------------------------------

Νέες φορολογικές υποχρεώσεις για επιχειρήσεις, επιτηδευματίες αλλά και φορολογούμενους καθιερώνονται από φέτος ενώ αλλαγές επέρχονται στις καθημερινές μας συναλλαγές με τις επιχειρήσεις και την Εφορία. Πιο συγκεκριμένα:

Τον Απρίλιο θα μπει στη ζωή μας η φοροκάρτα η χρήση της οποίας θα είναι προαιρετική. Η κάρτα αποδείξεων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα τους απαλλάξει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.

Χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες θα είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 η απόκτηση πρώτης κατοικίας επιφάνειας μέχρι 120 τετραγωνικών μέτρων και αξίας ως 200.000 ευρώ.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2011 θα ισχύουν τα κίνητρα απόσυρσης αυτοκινήτων άνω των 12 ετών, με μείωση των τελών ταξινόμησης έως και 100% για καινούργια Ι.Χ. έως 2.000 κυβικών εκατοστών. Όσοι αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο και προχωρήσουν στην αγορά καινούργιου Ι.Χ. θα έχουν έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης κατά:

- 100% για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά εκατοστά εφόσον η φορολογητέα αξία τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

- 100% για αυτοκίνητα από 901 μέχρι και 1.400 κυβικά εκατοστά εφόσον η φορολογητέα αξία είναι μέχρι και 8.000 ευρώ.

- 65% για αυτοκίνητα από 1.401 μέχρι και 1.600 κυβικά εκατοστά και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

- 50% για αυτοκίνητα από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Από τη 1-1-2011, οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών τους και όχι με την πληρωμή των αμοιβών τους. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα οφείλει να εκδώσει την απόδειξη, ανεξαρτήτως εάν εισπράξει ή όχι τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

5. Από τη 1-1-2011 καθιερώνεται η υποχρεωτική διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων που αφορούν συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιτηδευματιών, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

6. Από τη 1-1-2011 όλα τα φορολογικά στοιχεία που αφορούν συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων και επιτηδευματιών θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών, που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών.

7. Από τη 1-1-2011 όλα τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 1.500 ευρώ, που θα εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές. Μέχρι σήμερα το μέτρο δεν εφαρμόζεται στην πράξη αφού δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η αύξηση του ποσού των 1.500 ευρώ.

8. Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων από όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και από κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία, του οποίου όμως η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

9. Η οφειλή για φόρο, τέλη και εισφορές που αναλογούν στα εισοδήματά των συζύγων που υποχρεούνται στην υποβολή κοινής δήλωσης, βεβαιώνεται στον κάθε σύζυγο χωριστά και η ευθύνη για την καταβολή τους βαρύνει επίσης τον καθέναν από αυτούς χωριστά.

10. Από το 2011 είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης από όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ από οικοδομές ή σύνταξη κ.λπ.. Δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος το φυσικό πρόσωπο που έχει εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ και το οποίο προκύπτει αποκλειστικά με βάση τις δαπάνες διαβίωσης, όπως της κατοικίας, του αυτοκινήτου ΙΧ, του σκάφους, των ιδιωτικών σχολείων, των οικιακών βοηθών κλπ

11. Μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των ανωνύμων εταιρειών από το 24% στο 20%.

12. Ακριβότερα θα προμηθεύονται τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Ημερησία

ΙΧ: Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η απόσυρση

Πλήρης ακινησία στην αγορά εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόσυρση. Εισαγωγείς, έμποροι και καταναλωτές προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν εκδοθεί η ΚΥΑ η οποία θα ορίζει τις διαδικασίες του μέτρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, συναντήθηκαν στελέχη από τα τρία υπουργεία τα οποία εμπλέκονται στο μέτρο της απόσυρσης ώστε να οριστικοποιήσουν επιτέλους τις διαδικασίες.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις στελεχών ..........

της αγοράς, το μέτρο της απόσυρσης θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το μέτρο θα ισχύσει 10 ημέρες μετά την έκδοση της ΚΥΑ που θα ορίζει τις διαδικασίες.

Πρακτικά, λοιπόν, το μέτρο της απόσυρσης θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο και όχι από τον Ιανουάριο του 2011.

Στην ανακύκλωση
Εν το μεταξύ, περίπου 1.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων έχουν ήδη οδηγήσει στα επίσημα μέλη της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος τα «σαραβαλάκια» τους από τις αρχές του 2011 χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέτρο της απόσυρσης, πράγμα που σημαίνει πως οι εν λόγο ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα απέσυραν και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσουν...

Ημερησία

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Τον οδηγό για τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδημάτων φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2011 έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του.

Προλογίζοντας την έκδοση, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως η έναρξη υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 σηματοδοτεί και την έναρξη της πλήρους εφαρμογής της νέας φορολογικής πολιτικής που θεσπίστηκε τον προηγούμενο χρόνο, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του φορολογικού μας συστήματος.

Όπως διευκρινίζει, στις σημαντικότερες .........

αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης που συνδέονται με την φετινή υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος συμπεριλαμβάνονται:

* η εφαρμογή μιας πιο προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, με την οποία μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση για όλα τα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ
* η κατάργηση των περισσότερων μορφών αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων και μια σειρά απαλλαγών που δεν εξυπηρετούσαν κοινωνικούς και αναπτυξιακούς στόχους
* η εφαρμογή τεκμηρίων προσδιορισμού του ελάχιστου εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους και η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις δαπανών.

Στους άμεσους στόχους του υπουργείου για το νέο οικονομικό έτος περιλαμβάνεται η εφαρμογή πολιτικών και σχεδίων δράσης τόσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής όσο και για τη δραστική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης και του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού.

Για το 2011, στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος κατά πέντε δισ. ευρώ επιπλέον, ή κατά δύο μονάδες του ΑΕΠ στο 7,4%.

Από αυτά, τα τρία δισ. ευρώ είναι η μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα δύο δισ. ευρώ θα προέλθουν από την βελτίωση των αποτελεσμάτων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα -δημόσιες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, τα φορολογικά έσοδα μαζί με τα πιστωτικά έσοδα (δηλαδή τον δανεισμό) είναι η βασικότερη πηγή χρηματοδότησης του κρατικού προϋπολογισμού.
Για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει το κράτος τα 25 ευρώ προέρχονται από άμεσους φόρους στο εισόδημα και στην περιουσία, ενώ άλλα 38 ευρώ προέρχονται από έμμεσους φόρους, κυρίως ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Επιπλέον, εννέα ευρώ προέρχονται από πόρους της ΕΕ -για επενδύσεις και απευθείας χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό- και από άλλες εισφορές και δραστηριότητες του κράτους.

Σε όλα αυτά χρειάζεται να προστεθούν και επιπλέον 28 ευρώ πιστωτικά έσοδα (δανεισμός).

TA NEA

Λοβέρδος: Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

Καθημερινοί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στις επιχειρήσεις και πολίτες δύο ταχυτήτων, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύεται και ο ελεγκτικός μηχανισμός για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ..........

ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου, στις «δυνάμεις» που επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες του νόμου προστίθενται – εκτός από την δημοτική αστυνομία, τις λιμενικές αρχές,τους επιθεωρητές δημόσιας υγείας και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας– 800 περίπου εργαζόμενοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Παρόλα αυτά, ο κ. Λοβέρδος, παραδέχτηκε πως οι δυνάμεις είναι λιγότερες από τις αναγκαίες. Πρόσθεσε όμως, πως κάθε εβδομάδα θα υπάρχει σχετική ενημέρωση σε ό,τι αφορά τους ελέγχους ανά περιοχή και θα δημοσιεύονται στατιστικά στοιχεία, έτσι ώστε να υπάρχει μία βάση που θα καταγράφει – όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - «ποιος κάνει ελέγχους και ποιος όχι».

Με τον τρόπο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να «ξορκίσει» την αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών που παρατηρήθηκε τους πρώτους μήνες εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Εν προκειμένω οι ελεγκτικές αρχές δεν μπόρεσαν, ή και δεν θέλησαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει, ή έχει ελάχιστα μέλη, σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. λόγω δημοτικών εκλογών, οι δήμαρχοι ήταν απρόθυμοι να δώσουν τις κατάλληλες εντολές, σε κάποιες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση άσκησε τα καθήκοντά της, ενώ και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες οι επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν από μόνες τους, σεβόμενες τη ρύθμιση του νόμου», παραδέχτηκε ο κ. Λοβέρδος.

Σημειώνεται, πως χτες, έγινε σχετική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με την παρουσία των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Πολιτισμού και Εσωτερικών, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή που θα αφήνει «παραθυράκια», πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.