Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κλήρωση Τζόκερ 16/1/2011

ΈΝΑΣ τυχερός βρέθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ και κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο πρακτορείο του κ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

1 τυχερός με 5+1 επιτυχίες κερδίζει 4.500.000 ευρώ

2 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 158.439,18 Ευρώ

97 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

1.760 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

3.064 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

54.789 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

35.000 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

136.908 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Νίκη Πλάτης - ΠΑΟ Καλού Νερού 2 - 0 [ Video ]

Τεράστια νίκη και απόλυτα καθαρή ηταν η χθεσινή της νίκης Πλάτης Κόντρα στον ΠΑΟ Καλού Νερου για το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β' Τοπικής Κατηγορίας της Μεσσηνίας.

Τα δυο γκολ στον αγώνα σημειώθηκαν στο β' Ημίχρονο με τους Γκρέτσα (πέναλτι) και Κωνσταντόπουλο.

Δείτε στιγμιότυπα και τα δυο γκολ από το χθεσινό παιχνίδι.




Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 13ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 13ης Αγωνιστικής




Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ' έχει -2 βαθμούς.
Το σωματείο 'ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ' έχει -6 βαθμούς.


Από την Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα 17ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 17ης Αγωνιστικής




Από την Εράνη Φιλιατρών

Η πρώτη επαφή έγινε και πέτυχε. Ανοίγουμε σήμερα τα διόδια της Ασέας στις 3:30 το μεσημέρι.

Μια μια πολύ πετυχημένη ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα διόδια πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.
Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν τα μέλη του Πανελλήνιου συντονιστικού κατά των διοδίων κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπουγάτσος, Βασίλης Σαραντόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν κόσμος από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση 5 ατόμων ..........

που ήρθαν από την Καλαμάτα για να παρακολουθήσουν την συζήτηση ενώ παρόν έδωσαν κάτοικοι των Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Πύργου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, την Μεσσήνη(!!) αλλά και γύρω χωρία από τα Φιλιατρά.

Τέθηκαν προς συζήτηση πολλά σοβαρά θέματα με κεντρικό αυτό των διοδίων το οποίο μπορεί σε εμάς στην περιοχή μας να μην υπάρχουν σταθμοί όμως -όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές μέσα σε αυτό το blog- σε λίγο καιρό η κοινοπραξία Μορέας θα φυτέψει διόδια και θα ζητάει χαράτσι από τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα.
Έτσι και με την προοπτική αυτή, έπρεπε να γίνει τώρα η ενημέρωση - συζήτηση αυτή, ώστε όταν θα έρθει η ώρα των διοδίων να ξέρουμε τι πρέπει αν κάνουμε και πως να το κάνουμε.
Εκφράστηκαν πολλές απορίες σχετικά με την νομιμότητα της κίνησης του δεν πληρώνω ανοίγω την μπάρα και προχωράω το οποίο ήταν και το πιο σοβαρό θέμα.

Εκτός από το θέμα των διοδίων τέθηκαν και άλλα σοβαρά θέματα όπως το θέμα των εισιτηρίων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όπου για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων ο πολίτης καλείται να καταβάλει 5 ευρώ, η αύξηση στα εισιτήρια λεωφορείων (ΚΤΕΛ).

Διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού με όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου που ανήκει ο καθένας πάνω στη βάση του Δεν πληρώνουμε την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Για σήμερα Κυριακή έχει οριστεί άνοιγμα των διοδίων της Ασεας στις 3:30.
Οσοι ενδιαφέρονται από την γύρω περιοχή των Φιλιατρών μπορούν να έρθουν στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά στις 13:45 και να μεταβούν στα διόδια της ΑΣΕΑΣ και να ανοίξουν τις μπάρες περνώντας από το "θεωρητικό μέρος" που έγινε χθές στο πρακτικό.

Πάγκαλος κατά Θέμου – Μάκη

Για άλλη μια φορά ο Θ. Πάγκαλος βάλλει κατά του Θέμου Αναστασιάδη για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αφορούσαν στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ακριβό ξενοδοχείο, αλλά και κατά των blogs, τα οποία χαρακτηρίζει χυδαία και ουσιαστικά ζητά να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι.
Πάγκαλος κατά Θέμου – Μάκη

Πιο συγκεκριμένα με συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη Καθημερινή ζητά επειγόντως νομοθετικό πλαίσιο για τα blog. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ποια είναι η γνώμη του για τα ελληνικά blogs απαντά:

«Τα blogs είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση .......

για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά όταν ένα blog μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες blogs έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Η «zougla.gr» πχ είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο το «tromaktiko», επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου. Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά το νόμο».

Όσο για το δημοσίευμα του «Θέματος» για το κεντρικό ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Θόδωρος Πάγκαλος, απάντησε:

«Το «Θέμα» συνηθίζει αυτή τη δημοσιογραφία, αλλά εν προκειμένω πρέπει να αποδείξει και όσα αναληθή δημοσίευσε. Διότι η συγκεκριμένη επίθεση στράφηκε κατά της προσωπικής και οικογενειακής μου αξιοπρέπειας και τιμής και θα κριθεί νομικά», είπε και τόνισε ότι θα καταθέσει αγωγή:

«Βεβαίως. Διότι είναι ψευδή όλα αυτά που εγράφησαν και γιατί, όταν γράφεις ψέματα, πρέπει να έχει τη φιλοτιμία να τα διορθώνεις».

Κλείνοντας απάντησε στην ερώτηση αν θα έπρεπε να αποφύγει ένα τέτοιο ρεβεγιόν, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες έκαναν πιο «μαζεμένες» γιορτές:

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπως και με τον γαμπρό του, τον Νίκο τον Σηφουνάκη, είμαστε χρόνια γνωστοί. Συνέβη να είναι φίλοι και τα παιδιά μας. Και επειδή έχουμε πένθος και δε θέλαμε να μείνουμε σπίτι, πήγαμε να δούμε τα πυροτεχνήματα του Συντάγματος και να φάμε. Πέρασε η ώρα και οι φίλοι μας, μας πρότειναν να διανυκτερεύσουμε. Παρά τις εκκλήσεις του μάλιστα πλήρωσα και το δωμάτιο. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της κακοήθειας στην επίθεση που δέχθηκα. Δημοσιεύθηκαν πλαστές φόρμες κρατήσεων, κατασκευασμένο μενού που ουδέποτε φάγαμε, και άλλα τόσα άθλια, που εκθέτουν την βορβορώδη ψυχή εκείνων που τα γράφουν στην κοινή χλεύη. Πήρα εκατοντάδες μέιλ από πολίτες, που μου εξέφρασαν τη συμπάθειά τους, όπως είχα λάβει και χιλιάδες υποστηρικτικά μετά τη φράση μου «όλοι μαζί τα φάγαμε» με επικρίσεις, μάλιστα, επειδή δεν είπα κι άλλα…».

Newsday

Ερχονται ριζικές αλλαγές στην λειτουργία των ΔΟΥ

Ριζικές αλλαγές στην λειτουργία των ΔΟΥ θα επιφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται στην Βουλή το αργότερο μέσα στον προσεχή μήνα. Όπως αναφέρει η «Eλευθεροτυπία», θα πρέπει να ξεχάσουμε τις Εφορίες, όπως τουλάχιστον τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Καταρχήν θα καταργηθούν σε πρώτη φάση 80 με 100 ΔΟΥ, ωστόσο ο στόχος είναι να περιοριστούν και άλλο οι περίπου 180 εφορίες που θα διατηρηθούν.

Κυρίως όμως, υιοθετείται ένα τριπλό σύστημα ......

εξυπηρέτησης πολιτών, που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων, την χορήγηση πιστοποιητικών μέσω των εφοριών τύπου ΚΕΠ και την πληρωμή των φόρων μόνο στις τράπεζες.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα ταμεία στις εφορίες. Από εδώ και στο εξής όλες οι οικονομικές συναλλαγές των φορολογουμένων θα γίνονται με τις τράπεζες.

Hellenic Business

Φοβάται η Κυβέρνηση το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ"

Το «κίνηµα των διοδίων» προκαλεί ιλίγγους στο κυβερνητικό επιτελείο. Oχι γιατί το ∆ηµόσιο στερείται τα ποσά που του αναλογούν από την είσπραξη των τελών, αλλά κυρίως διότι η άρνηση ολοένα και περισσότερων οδηγών να καταβάλουν το τίµηµα των διοδίων στις εθνικές οδούς δηµιουργεί προηγούµενο γιαενδεχόµενη γενίκευση του φαινοµένου και σε άλλες καθηµερινές δραστηριότητες δυσαρεστηµένων πολιτών.

Στις κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ηµέρες µε αφορµή την «ανταρσία» στα διόδια διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν πρόκειται για µία παροδική αντίδραση που θα ξεφουσκώσει. Αντιθέτως,η κυβέρνηση πιστεύει ότι τόσο οι οργανωµένες όσο και οι µεµονωµένες εκδηλώσεις διαµαρτυρίας στους σταθµούς διοδίων εκφράζουν ένα «βουβό» µέχρι σήµερα κίνηµα πολιτών, που µε την άρνηση πληρωµής του τιµήµατος εκδηλώνει µία συσσωρευµένη δυσαρέσκεια µηνών απέναντι στη συνολική οικονοµική πολιτική.
«Για φανταστείτε αύριο µεθαύριο να αρχίσουν οι .........

πολίτες να µην πληρώνουν εισιτήρια στα µέσα µεταφοράς, να αρνούνται να πληρώσουν φόρους και να καταβάλουν τις εισφορές τους στα δηµόσια ταµεία», εξηγούσε σε µία από τις συσκέψεις κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προτείνοντας τη λήψη µέτρων που θα ανέκοπταν το κύµα διαµαρτυρίας για τα διόδια.

Το κλίµα στην κυβέρνηση για τις κινητοποιήσεις στους σταθµούς διοδίων βάρυνε ακόµη περισσότερο µετά την «ηρωική» παρέµβαση του δηµάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου µε µπουλντόζα. Το γεγονός έδωσε αφορµή σε πολλούς βουλευτές της συµπολίτευσης να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση στην κατεύθυνση του να δώσει άµεσα λύση στο θέµα. Προκάλεσε όµως και ενδοκυβερνητική γκρίνια, καθώς τους τελευταίους µήνες ενώ πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεταν το ζήτηµα των διοδίων στα αρµόδια υπουργεία, εισέπρατταν την απάντηση ότι «πρόκειται για συµβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί από τη Ν.∆.».

Πιέσεις.

Ειδικά µετά τις βεβιασµένες παραχωρήσεις που έγιναν από κυβερνητικής πλευράς στην περιοχή της Λαµίας µε τη χορήγηση ειδικών καρτών διέλευσης για τους κατοίκους, οι πιέσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αισθάνθηκαν έκθετοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους έγιναν αφόρητες. «∆εν τολµάµε να πάµε στην περιφέρειά µας, µας περιµένουν στη γωνία» έλεγαν έξαλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος, διαπιστώνοντας ότι την ώρα που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες µε επιχειρήµατα, η κυβέρνηση θορυβηµένη από το ξήλωµα της µπάρας έσπευσε να κάνει υποχωρήσεις. Το «κίνηµα των διοδίων» έδειξε όµως παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιµασµένη να το αντιµετωπίσει. Μόλις προχθές εµφανίστηκε µε δύο γραµµές σε σχέση µε τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, αφού ο µεν αρµόδιος υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγµατεύεται τη µείωση των τιµών των διοδίων, κάτι που θα γίνει ώς τον Μάρτιο, ο δε υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων ∆ηµήτρης Ρέππας είπε σε βουλευτές του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν µπορεί να πέσει στην παγίδα να αναπροσαρµόσει τις τιµές, διότι οι παραχωρησιούχοι εταιρείες ενδεχοµένως να αξιώσουν µεγαλύτερα ποσά.

Οι συµβάσεις.

Ο υπουργός δεν έκρυψε µάλιστα ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση είναι αρκετά στριµωγµένη µε το θέµα των διοδίων, καθώς απαντώντας σε ερωτήµατα βουλευτών φέρεται να παραδέχτηκε πως «αν τεθεί θέµα αναθεώρησης των συµβάσεων και οι εταιρείες αξιώσουν τα λεφτά τους, ενδεχοµένως να µην έχουµε να τους πληρώσουµε».

Επειτα από το «µπλέξιµο των γραµµών», ο κ. Μαγκριώτης ενηµερώνοντας τα µέλη της αρµόδιας επιτροπής της Βουλής ζήτησε παράταση δυόµισι µηνών απ’ όσους ταξιδεύουν στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειµένου να διευθετήσουν το τίµηµα που θα καταβάλλεται. Ο ίδιος ανέφερε ότι ώς το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις µε τις 19 κατασκευαστικές εταιρείες και τις 26 τράπεζες που µετέχουν στο κονσόρτσιουµ των 5 µεγάλων αυτοκινητόδροµων της χώρας ώστε να διερευνηθούν αλλαγές στις σχετικές συµβάσεις παραχώρησης...

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.