Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα η ανοικτή συζήτηση για το θέμα των Διοδίων στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Ανοικτή συζήτηση σχετικά με θέμα «Όχι στο χαράτσι των διοδίων – Ελεύθεροι δρόμοι για όλους» θα είναι το αντικείμενο της ανοικτής συζήτησης που θα γίνει σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Παρόντες στην συζήτηση θα είναι μέλη των επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια από το Πανελλάδικο συντονιστικό όπου θα διεξαχθεί ενημέρωση αλλά και συζήτηση για το θέμα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και ..........

δικηγόροι που ανήκουν στο κίνημα αυτό ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν σε κάθε νομικής φύσεως απορία που θέσουν οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με το θέμα.

Καλεσμένοι στην ανοικτή αυτή συζήτηση είστε όλοι. Οι Εθνικοί δρόμοι αποτελούν Δημόσια περιουσία, περιουσία όλων των Ελλήνων μιας και έχουν κατασκευαστεί από την βαρύτατη φορολογία μας και όχι των ιδιωτών.
Η Ελεύθερη μετακίνηση μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας. Πρέπει τώρα να ενημερωθούμε για τα δικαιώματα μας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Blog Φιλιατρά News και το Radio Κυπαρισσία 936.

Πάτρα: Απαγόρευσαν παιδικό καροτσάκι σε καφετέρια [ VIDEO ]

Ζήτησαν από μία μητέρα που πήγε για καφέ να βγάλει έξω το καροτσάκι του παιδιού γιατί ενοχλούσε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





george laios

Δημοσκόπηση: Όχι στις πρόωρες εκλογές- Κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο

Δεν χρειάζεται πρόωρες εθνικές εκλογές λέει το 81% των πολιτών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα δύο κόμματα εξουσίας (63%) σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ.

Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση αλλά η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ είναι 8 μονάδες και ο Α. Σαμαράς έπεται σε δημοφιλία και του ... Γ. Καρατζαφέρη και βρίσκεται στην 3η θέση με 7 μονάδες διαφορά από τον πρώτο, κ. Παπανδρέου. Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη...

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ..........

δημοσκόπησης που διεξήχθη το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1.005 ατόμων, έχουν ως εξής:

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γινόταν σήμερα εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, καταγράφει σημαντικές απώλειες αλλά προηγείται 38,5%. Η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Η αποχή φτάνει το 34%.

Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Ακόμη χειρότερα για τη ΝΔ, όπου το 89% δηλώνει δυσαρεστημένος από τη λειτουργία της. Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα αποτελούσε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα. Το 26% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 6% έχει την ίδια γνώμη για τη Νέα Δημοκρατία.

Ως προς την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Παπανδρέου προηγείται σταθερά με ποσοστό 44% και ακολουθούν ο Γ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31% και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 41%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο, το οποίο φτάνει το 37%.

Στο ερώτημα εάν θα γινόταν εκλογές τι μορφή θα προτιμούσατε να έχει η κυβέρνηση το 21% απαντά «οικουμενική», το 16% απαντά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το 12% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ, το 7% συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, το 5% αυτοδύναμη ΝΔ, το 3% συνεργασίας ΝΔ - ΛΑΟΣ και το 2% «τεχνοκρατών - ειδικών».

Η συντριπτική πλειοψηφία (81%) θεωρεί ότι η χώρα δεν τις χρειάζεται πρόωρες εθνικές εκλογές, ενώ το 14% των ερωτηθέντων τις θεωρεί αναγκαίες και το 5% δεν εκφέρει άποψη.

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κέρδιζε σε περίπτωση εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: το 52% ΠΑΣΟΚ, το 13% Νέα Δημοκρατία και το 35% κανένα από τα δύο.

Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη, ενώ 84% προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.

e-net.gr

3 προγράμματα με 80 εκατ. για θέσεις εργασίας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Την προκήρυξη τριών νέων προγραμμάτων για τη «διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου. Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή ξεκινά από αυτή τη Δευτέρα. Τι προβλέπεται.

Αναλυτικότερα: ............

Η "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.", φορέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκηρύσσει τρία νέα προγράμματα για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν 1-49 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 €. Τα έργα αφορούν δράσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής "Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού", με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση".

Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και εντάσσονται στον Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 2 "Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων", Κατηγορία Παρεμβάσεων 2, Δράση 1.

Στην Πρόσκληση Α' καλούνται από το Δικαιούχο ΕΚΑΕ οι Κλαδικοί Συλλογικοί Φορείς να συντάξουν και να υποβάλλουν Κλαδικά Σχέδια Διαρθρωτικής Προσαρμογής σε επίπεδο Νομού, τα οποία θα εξειδικεύονται σε προτάσεις για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις (1-49 ατόμων), που θα εκδηλώσουν ταυτόχρονα ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην πρόσκληση Β'.

Στην Πρόσκληση Β' (ΦΕΚ 1658/18-10-2010) καλούνται από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις μέλη των Κλαδικών Φορέων, που θα συμμετέχουν στην Πρόκληση Α', να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Κλαδικό Φορέα και στο πλαίσιο του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής που έχει ετοιμάσει ο Κλαδικός Φορέας.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1-19 άτομα συμμετέχουν υποχρεωτικά μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, ενώ οι επιχειρήσεις με προσωπικό 20-49 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, είτε αυτοτελώς με την Πρόσκληση Γ'.

Στην Πρόσκληση Γ' (ΦΕΚ 1659/18-10-2010) θα κληθούν από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Επιχειρήσεις 20-49 ατόμων, που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής του Κλαδικού τους Φορέα (Πρόσκληση Β') και επιθυμούν να υποβάλλουν αυτοτελώς Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα παρέχονται στην ιστοσελίδα της "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε." www.ep-katartisi.gr.

Υπουργείο Υγείας Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις σχετικά με την καταβολή του ποσού των πέντε ευρώ στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα: .............

- Η καταβολή του εξέταστρου αφορά όλους όσους προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι εφάπαξ και δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό τους φορέα. Σε περίπτωση που ο ασθενής παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας εντός της ημέρας δεν θα καταβάλλει εκ νέου την αμοιβή εξέταστρου.

- Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως στρατιώτες και κρατούμενοι φυλακών είναι σε εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

- Οι χρόνιοι πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με αναπηρία, μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, Ειτζ, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.) που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα οποία παρακολουθούνται, δεν επιβαρύνονται της καταβολής του εξέταστρου.

- Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου (εμβολιασμοί, οδοντιατρικές εξετάσεις) δεν καταβάλλουν το εξέταστρο.

Το βήμα

Κλήρωση Τζόκερ 13/1 Στην Αμαλιάδα έπεσαν 80.000 ευρώ

Τζακ πότ είχε η προχθεσινή κλήρωση του Τζόκερ και το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Κυριακής.

Και μπορεί τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ να ........

αναζητούν τυχερό ή τυχερούς, κάποιος τυχερός από την Αμαλιάδα Ηλείας κέρδισε το ποσό των 80.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο δελτίο είναι ένα από τα 5 τυχερά που είχαν 5 επιτυχίες και παίχτηκε στο πρακτορείο του Ευστάθιου Σταθόπουλου.

Όσο για τα πολλά λεφτά.... Ποιος ξέρει....

Θυμίζουμε τα τυχερά νούμερα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου.



Ακέφαλη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, από τότε δηλαδή που αποστρατεύθηκε ο τελευταίος Αντιπύραρχος Διοικητής της Π.Υ.ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, η Υπηρεσία είναι ακέφαλη.

Ενώ αριθμεί 25 άτομα προσωπικό και Προΐσταται άλλων δύο υφισταμένων Υπηρεσιών της (Π.Κ. ΠΥΛΟΥ και Π.Κ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ), εντούτοις δεν ασχολείται κανείς αναφορικά με την τοποθέτηση Διοικητή.
Πως άραγε αντιμετωπίζει το Αρχηγείο της .........

Μουρούζη ένα τέτοιο θέμα; Αφήνοντας μάλιστα τον Α' Πυροσβεστικό Σταθμό Καλαμάτας να σφίγγει από Αξιωματικούς; Ειλικρινά, θα περιμέναμε μία απάντησή τους, αν όχι ενέργειά τους.
(παρακαλώ για την δημοσίεσή του).
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τρομακτικό

Στους «καλλικρατικούς» δήμους οι δημόσιες συμβάσεις έργων

Στους» καλλικρατικούς» δήμους, τις αιρετές Περιφέρειες και σε όλους τους νεοσύστατους φορείς διαβιβάζονται οι δημόσιες συμβάσεις έργων, οι προμήθειες και οι υπηρεσίες των δήμων που συνενώθηκαν, των νομαρχιών που καταργήθηκαν, των κρατικών περιφερειών και των νομικών προσώπων τους.

Όλα τα παραπάνω διευκρινίζονται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γεώργιου Ντόλιου, στην οποία υπενθυμίζεται ότι με νόμο θεσπίστηκε υποχρεωτικός προληπτικός έλεγχος νομιμότητας σε συμβάσεις του ΟΤΑ.

Πρόκειται για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, .........

προμηθειών και υπηρεσιών, προϋπολογισμού (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) άνω των 100.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος διενεργείται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης, συμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ ο έλεγχος διενεργείται από το καθ' ύλην αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Zougla.gr

Γεννήθηκε 1-1-11 και ώρα 1:11 ΠΜ [ Video ]

Η Flora είναι η νεογέννητη κόρη των Amy Zeller και Codjo Mensah, από τη Minnesota των Η.Π.Α.

Το εντυπωσιακό σχετικά με το μωρό αυτό είναι η ημερομηνία και ώρα γέννησής του, καθώς γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του νέου έτους, στη 1:11 π.μ., δηλαδή στις 11/1/11 & ώρα 1:11!

Η Zeller δήλωσε ότι δεν έδωσε καθόλου σημασία στην ημερομηνία και την ώρα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει.
Αλλά, όπως συνέχισε να λέει, όταν ..........

πέρασαν τα μεσάνυχτα και πλησίασε η ώρα 01:00, ο γιατρός και οι νοσοκόμες του δωματίου άρχισαν να επικεντρώνονται και να συζητούν γύρω από τη σημαδιακή αυτή ώρα!

Τελικά, τα γεννητούρια θα μείνουν στην ιστορία ως τα πιο σημαδιακά!

Δείτε το Video



Zougla.gr

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού φιάσκου

Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, όσοι θεωρούσαν αυτονόητη εξέλιξη την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας για τους τρεις παραπεμφθέντες πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, βάσει του οποίου η Βουλή έκρινε τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου ότι θα έπρεπε να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής .........

και εισαγγελέας στο βούλευμα που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εισηγούνται την παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό.

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί εισηγούνται τη συνέχιση της κύριας ανάκρισης για τους συμμετέχοντες που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.

Να σημειωθεί ότι στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο.
Υπενθυμίζεται ότι ο άκρως επιβαρυντικός όρος της «απάτης σε βάρος του Δημοσίου» είχε προστεθεί τελευταία στιγμή στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ώστε έτσι να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής.

Η παραπομπή των τριών πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας είχε αποφασιστεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Μαζί με τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα είχε προταθεί η παραπομπή των επίσης πρώην υπουργών Θοδωρή Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη. Από την ψηφοφορία της 17ης Νοεμβρίου είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Στις 18 Οκτωβρίου οπότε και είχαν ανακοινωθεί τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής, οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την προκαταρκτική επιτροπή, έκαναν, τότε, λόγο για «πολιτική σκευωρία και πασοκικό Βατοgate».
ΝΔ: «Κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ» η εξέλιξη αυτή

Για «κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ παρατηρώντας πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ’ τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι κύκλοι της ΝΔ.

Zougla.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.