Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα η ανοικτή συζήτηση για το θέμα των Διοδίων στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Ανοικτή συζήτηση σχετικά με θέμα «Όχι στο χαράτσι των διοδίων – Ελεύθεροι δρόμοι για όλους» θα είναι το αντικείμενο της ανοικτής συζήτησης που θα γίνει σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Παρόντες στην συζήτηση θα είναι μέλη των επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια από το Πανελλάδικο συντονιστικό όπου θα διεξαχθεί ενημέρωση αλλά και συζήτηση για το θέμα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και ..........

δικηγόροι που ανήκουν στο κίνημα αυτό ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν σε κάθε νομικής φύσεως απορία που θέσουν οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με το θέμα.

Καλεσμένοι στην ανοικτή αυτή συζήτηση είστε όλοι. Οι Εθνικοί δρόμοι αποτελούν Δημόσια περιουσία, περιουσία όλων των Ελλήνων μιας και έχουν κατασκευαστεί από την βαρύτατη φορολογία μας και όχι των ιδιωτών.
Η Ελεύθερη μετακίνηση μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας. Πρέπει τώρα να ενημερωθούμε για τα δικαιώματα μας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Blog Φιλιατρά News και το Radio Κυπαρισσία 936.

Πάτρα: Απαγόρευσαν παιδικό καροτσάκι σε καφετέρια [ VIDEO ]

Ζήτησαν από μία μητέρα που πήγε για καφέ να βγάλει έξω το καροτσάκι του παιδιού γιατί ενοχλούσε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

george laios

Δημοσκόπηση: Όχι στις πρόωρες εκλογές- Κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο

Δεν χρειάζεται πρόωρες εθνικές εκλογές λέει το 81% των πολιτών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα δύο κόμματα εξουσίας (63%) σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ.

Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση αλλά η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ είναι 8 μονάδες και ο Α. Σαμαράς έπεται σε δημοφιλία και του ... Γ. Καρατζαφέρη και βρίσκεται στην 3η θέση με 7 μονάδες διαφορά από τον πρώτο, κ. Παπανδρέου. Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη...

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ..........

δημοσκόπησης που διεξήχθη το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1.005 ατόμων, έχουν ως εξής:

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γινόταν σήμερα εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, καταγράφει σημαντικές απώλειες αλλά προηγείται 38,5%. Η ΝΔ με 30,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, οι Οικολόγοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Η αποχή φτάνει το 34%.

Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης, έναντι του 79% που δηλώνει δυσαρεστημένο. Ακόμη χειρότερα για τη ΝΔ, όπου το 89% δηλώνει δυσαρεστημένος από τη λειτουργία της. Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα αποτελούσε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα. Το 26% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόνο το 6% έχει την ίδια γνώμη για τη Νέα Δημοκρατία.

Ως προς την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Παπανδρέου προηγείται σταθερά με ποσοστό 44% και ακολουθούν ο Γ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αντώνης Σαμαράς με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 31% και η Αλέκα Παπαρήγα με 30%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να θεωρείται ο Γ. Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 41%, έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρό είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ακατάλληλους και τους δύο, το οποίο φτάνει το 37%.

Στο ερώτημα εάν θα γινόταν εκλογές τι μορφή θα προτιμούσατε να έχει η κυβέρνηση το 21% απαντά «οικουμενική», το 16% απαντά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το 12% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ, το 7% συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, το 5% αυτοδύναμη ΝΔ, το 3% συνεργασίας ΝΔ - ΛΑΟΣ και το 2% «τεχνοκρατών - ειδικών».

Η συντριπτική πλειοψηφία (81%) θεωρεί ότι η χώρα δεν τις χρειάζεται πρόωρες εθνικές εκλογές, ενώ το 14% των ερωτηθέντων τις θεωρεί αναγκαίες και το 5% δεν εκφέρει άποψη.

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κέρδιζε σε περίπτωση εκλογών, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: το 52% ΠΑΣΟΚ, το 13% Νέα Δημοκρατία και το 35% κανένα από τα δύο.

Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη, ενώ 84% προβλέπει ότι θα γίνουν αρκετές απεργίες και κινητοποιήσεις.

e-net.gr

3 προγράμματα με 80 εκατ. για θέσεις εργασίας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Την προκήρυξη τριών νέων προγραμμάτων για τη «διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου. Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή ξεκινά από αυτή τη Δευτέρα. Τι προβλέπεται.

Αναλυτικότερα: ............

Η "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.", φορέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκηρύσσει τρία νέα προγράμματα για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν 1-49 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 €. Τα έργα αφορούν δράσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής "Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού", με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση".

Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και εντάσσονται στον Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 2 "Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων", Κατηγορία Παρεμβάσεων 2, Δράση 1.

Στην Πρόσκληση Α' καλούνται από το Δικαιούχο ΕΚΑΕ οι Κλαδικοί Συλλογικοί Φορείς να συντάξουν και να υποβάλλουν Κλαδικά Σχέδια Διαρθρωτικής Προσαρμογής σε επίπεδο Νομού, τα οποία θα εξειδικεύονται σε προτάσεις για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις (1-49 ατόμων), που θα εκδηλώσουν ταυτόχρονα ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην πρόσκληση Β'.

Στην Πρόσκληση Β' (ΦΕΚ 1658/18-10-2010) καλούνται από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις μέλη των Κλαδικών Φορέων, που θα συμμετέχουν στην Πρόκληση Α', να υποβάλλουν φάκελο υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Κλαδικό Φορέα και στο πλαίσιο του Κλαδικού Σχεδίου Διαρθρωτικής Προσαρμογής που έχει ετοιμάσει ο Κλαδικός Φορέας.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 1-19 άτομα συμμετέχουν υποχρεωτικά μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, ενώ οι επιχειρήσεις με προσωπικό 20-49 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω του Κλαδικού τους Φορέα, είτε αυτοτελώς με την Πρόσκληση Γ'.

Στην Πρόσκληση Γ' (ΦΕΚ 1659/18-10-2010) θα κληθούν από τον ΕΦΔ-ΕΚΑΕ οι Επιχειρήσεις 20-49 ατόμων, που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής του Κλαδικού τους Φορέα (Πρόσκληση Β') και επιθυμούν να υποβάλλουν αυτοτελώς Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα παρέχονται στην ιστοσελίδα της "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε." www.ep-katartisi.gr.

Υπουργείο Υγείας Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Συμπληρωματικές διευκρινήσεις σχετικά με την καταβολή του ποσού των πέντε ευρώ στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα: .............

- Η καταβολή του εξέταστρου αφορά όλους όσους προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία, είναι εφάπαξ και δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό τους φορέα. Σε περίπτωση που ο ασθενής παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας εντός της ημέρας δεν θα καταβάλλει εκ νέου την αμοιβή εξέταστρου.

- Για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως στρατιώτες και κρατούμενοι φυλακών είναι σε εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις που ισχύουν μέχρι και σήμερα.

- Οι χρόνιοι πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με αναπηρία, μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, Ειτζ, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.) που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα οποία παρακολουθούνται, δεν επιβαρύνονται της καταβολής του εξέταστρου.

- Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου (εμβολιασμοί, οδοντιατρικές εξετάσεις) δεν καταβάλλουν το εξέταστρο.

Το βήμα

Κλήρωση Τζόκερ 13/1 Στην Αμαλιάδα έπεσαν 80.000 ευρώ

Τζακ πότ είχε η προχθεσινή κλήρωση του Τζόκερ και το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Κυριακής.

Και μπορεί τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ να ........

αναζητούν τυχερό ή τυχερούς, κάποιος τυχερός από την Αμαλιάδα Ηλείας κέρδισε το ποσό των 80.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο δελτίο είναι ένα από τα 5 τυχερά που είχαν 5 επιτυχίες και παίχτηκε στο πρακτορείο του Ευστάθιου Σταθόπουλου.

Όσο για τα πολλά λεφτά.... Ποιος ξέρει....

Θυμίζουμε τα τυχερά νούμερα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου.Ακέφαλη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, από τότε δηλαδή που αποστρατεύθηκε ο τελευταίος Αντιπύραρχος Διοικητής της Π.Υ.ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, η Υπηρεσία είναι ακέφαλη.

Ενώ αριθμεί 25 άτομα προσωπικό και Προΐσταται άλλων δύο υφισταμένων Υπηρεσιών της (Π.Κ. ΠΥΛΟΥ και Π.Κ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ), εντούτοις δεν ασχολείται κανείς αναφορικά με την τοποθέτηση Διοικητή.
Πως άραγε αντιμετωπίζει το Αρχηγείο της .........

Μουρούζη ένα τέτοιο θέμα; Αφήνοντας μάλιστα τον Α' Πυροσβεστικό Σταθμό Καλαμάτας να σφίγγει από Αξιωματικούς; Ειλικρινά, θα περιμέναμε μία απάντησή τους, αν όχι ενέργειά τους.
(παρακαλώ για την δημοσίεσή του).
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τρομακτικό

Στους «καλλικρατικούς» δήμους οι δημόσιες συμβάσεις έργων

Στους» καλλικρατικούς» δήμους, τις αιρετές Περιφέρειες και σε όλους τους νεοσύστατους φορείς διαβιβάζονται οι δημόσιες συμβάσεις έργων, οι προμήθειες και οι υπηρεσίες των δήμων που συνενώθηκαν, των νομαρχιών που καταργήθηκαν, των κρατικών περιφερειών και των νομικών προσώπων τους.

Όλα τα παραπάνω διευκρινίζονται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γεώργιου Ντόλιου, στην οποία υπενθυμίζεται ότι με νόμο θεσπίστηκε υποχρεωτικός προληπτικός έλεγχος νομιμότητας σε συμβάσεις του ΟΤΑ.

Πρόκειται για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, .........

προμηθειών και υπηρεσιών, προϋπολογισμού (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) άνω των 100.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος διενεργείται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης, συμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ ο έλεγχος διενεργείται από το καθ' ύλην αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Zougla.gr

Γεννήθηκε 1-1-11 και ώρα 1:11 ΠΜ [ Video ]

Η Flora είναι η νεογέννητη κόρη των Amy Zeller και Codjo Mensah, από τη Minnesota των Η.Π.Α.

Το εντυπωσιακό σχετικά με το μωρό αυτό είναι η ημερομηνία και ώρα γέννησής του, καθώς γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του νέου έτους, στη 1:11 π.μ., δηλαδή στις 11/1/11 & ώρα 1:11!

Η Zeller δήλωσε ότι δεν έδωσε καθόλου σημασία στην ημερομηνία και την ώρα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει.
Αλλά, όπως συνέχισε να λέει, όταν ..........

πέρασαν τα μεσάνυχτα και πλησίασε η ώρα 01:00, ο γιατρός και οι νοσοκόμες του δωματίου άρχισαν να επικεντρώνονται και να συζητούν γύρω από τη σημαδιακή αυτή ώρα!

Τελικά, τα γεννητούρια θα μείνουν στην ιστορία ως τα πιο σημαδιακά!

Δείτε το VideoZougla.gr

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού φιάσκου

Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, όσοι θεωρούσαν αυτονόητη εξέλιξη την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας για τους τρεις παραπεμφθέντες πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, βάσει του οποίου η Βουλή έκρινε τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου ότι θα έπρεπε να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής .........

και εισαγγελέας στο βούλευμα που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εισηγούνται την παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό.

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί εισηγούνται τη συνέχιση της κύριας ανάκρισης για τους συμμετέχοντες που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.

Να σημειωθεί ότι στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο.
Υπενθυμίζεται ότι ο άκρως επιβαρυντικός όρος της «απάτης σε βάρος του Δημοσίου» είχε προστεθεί τελευταία στιγμή στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ώστε έτσι να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής.

Η παραπομπή των τριών πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας είχε αποφασιστεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Μαζί με τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα είχε προταθεί η παραπομπή των επίσης πρώην υπουργών Θοδωρή Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη. Από την ψηφοφορία της 17ης Νοεμβρίου είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Στις 18 Οκτωβρίου οπότε και είχαν ανακοινωθεί τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής, οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την προκαταρκτική επιτροπή, έκαναν, τότε, λόγο για «πολιτική σκευωρία και πασοκικό Βατοgate».
ΝΔ: «Κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ» η εξέλιξη αυτή

Για «κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ παρατηρώντας πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ’ τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι κύκλοι της ΝΔ.

Zougla.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Πέτρος Τατούλης: Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των Κοινοπραξιών που εκτελούν τα οδικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή των οδικών έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες που οδήγησαν στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, επέστησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη στις 14 Ιανουαρίου 2010 με εκπροσώπους των κοινοπραξιών που εκτελούν τα έργα και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Πρωταρχικός στόχος μας είναι η περιφέρεια .........

Πελοποννήσου να αποκτήσει υποδομές μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας" επεσήμανε ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη επί τόπου στην περιοχή των έργων που ακολούθησε την σύσκεψη. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα 10 χιλιόμετρα Παραδείσια Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι "επειδή στο συγκεκριμένο έργο υπήρξαν μεγάλες αστοχίες και κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα"

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθυντής του τμήματος παραχωρήσεων του Υπουργείου κ. Γιάννης Καρνέσης, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ. Διονύσης Μακρής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Νάκος Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι των κοινοπραξιών ΜΟΡΕΑ και ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κκ Γεωργόπουλο και Τσίμπα, καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των παραχωρισιούχων εταιριών ενημέρωσαν τον κ. Τατούλη για την εξέλιξη των εργασιών στους οδικούς άξονες Λεύκτρο - Σπάρτη και Τσακώνα - Καλαμάτα, δίνοντας και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Λεύκτρο - Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαλλοτριώσεων αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν την αρχαιολογική υπηρεσία ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρχαίας Σπάρτης. Η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο Σεπτέμβριος του 2012, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του, το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέσα στο 2012.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Τσακώνα - Καλαματα, αναμένεται η ολοκλήρωση του μέσα στο 2011, εκτός από τον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα για την ανακατασκευή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων κ Μαρκής επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση του, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα δόθηκε και από τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κ Τσίρμπα ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυσκολίες στα γεωτεχνικά έργα αλλά κυρίως την δύσκολη κατασκευή της κοιλαδογέφυρας που περιλαμβάνεται στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου της ανακατασκευής του συγκεκριμένου κομματιού των 10 χιλιομέτρων θα αγγίξει τα 124 εκ ευρώ.

Βούγιας σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του αεροσταθμού Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 26/11/10, με την οποία ζητούσε τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τις προθέσεις αξιοποίησής του από την κυβέρνηση.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι αν και στο καταρτισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης της εκμετάλλευσης των κρατικών αεροδρομίων σε Ανώνυμες Εταιρίες, επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης συγκεκριμένων κρατικών αεροδρομίων. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός .........

της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την υλοποίηση έργων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ως εξής:

- Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του υπάρχοντος κτιρίου του αεροσταθμού.

- Έχει δρομολογηθεί από την ΥΠΑ η απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Master Plan. Η διαδικασία αυτή έχει συνήθως χρονική διάρκεια 3 – 5 έτη, εξαρτώμενη και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, διαδικασίες ενστάσεων κλπ.

Ο κ. Μαγκριώτης κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου σημειώνει ότι στη συνέχεια και ανάλογα με τις τότε οικονομικές δυνατότητες της Υπηρεσίας θα προωθηθεί η υλοποίηση των έργων επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που προβλέπονται από το Master Plan.

Απάντηση Δημήτρη Κουσελά Υφυπουργού Οικονομικών σε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απαντώντας σήμερα στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Αμανατίδου-Πασχαλίδου δήλωσε τα εξής:

«Οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια δεν έγιναν για να επιβαρύνουν το καλλιεργητικό κόστος ούτε να δυσχεράνουν τη θέση του Έλληνα αγρότη. Έγιναν με την οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Είναι γνωστό ότι απαγορεύονται οι ..........

εισοδηματικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως εμείς βρήκαμε τρόπο να ενισχύσουμε τους αγρότες αυξάνοντας την επιστροφή του ΦΠΑ από 7% στο 11%, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα εισροή 150 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα, το όφελος από την αύξηση αυτή κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιβαρύνσεις που εσείς επικαλείσθε, καθώς οι συνολικές εισροές που υπόκεινται στον ΦΠΑ, οι οποίες επιβαρύνθηκαν από τις αυξήσεις που αναφέρατε είναι 30% περίπου στο σύνολο των εισροών.

Την ίδια στιγμή, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές να τους επιστρέφεται ΦΠΑ με συντελεστή 5%. Ρυθμίσαμε μέσα στο 2010 ότι η καταβολή του κόστους ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης δεν θα βαρύνει πλέον τους γεωργούς αλλά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διατηρήσαμε τη απαλλαγή από τον φόρο στην αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Απαλλάξαμε από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τα αγροτεμάχια και θεσπίστηκε αφορολόγητο 400.000 ευρώ ανά άτομο για τα γεωργικά κτίσματα».

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης «επωνύμων, πιστοποιημένων, τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία θα μπορέσουν να βγουν στις αγορές του εξωτερικού και να σταματήσουμε να πουλάμε χύμα και δη το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις δράσεις που ακολουθούνται και τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για κάθε προϊόν και ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας για την παρακολούθηση της ποιότητας και της προέλευσης των προϊόντων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα παρακολουθείται εξολοκλήρου η πορεία τους από το χωράφι στο ράφι».

Τέλος, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας των αγροτών με ένα θεσμικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις συμπράξεις παραγωγών και συνεταιρισμών, -που έρχεται με νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες στη Βουλή- και τη δημιουργία εμπορικού μητρώου, ώστε η διακίνηση των προϊόντων να πραγματοποιείται μόνο από τους εμπόρους εκείνους που είναι γραμμένοι σε αυτό».

Ο ίδιος υπογράμμισε την «ενεργοποίηση και συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή, τονίζοντας πως δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του. Δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα στο σύνολό της αλλά και ο αγροτικός κόσμος να βγει από την κρίση».

Μέχρι τον Μάρτιο η συμφωνία για την τιμή των διοδίων

Μέχρι τον Μάρτιο εκτιμούν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για το ύψος των διοδίων στα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης, οι διαρπαγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. «Μέχρι το τέλος του Μάρτη πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε, προσθέτοντας:
«Συζητούμε τεχνικά θέματα και αποφάσεις ..........

του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστικές, όπως στην περιοχή Καϊάφα και Ζαχάρως, αποκλείουν δε την κατασκευή σημαντικών τμημάτων των έργων, αλλάζουν το φυσικό αντικείμενο...και φυσικά θέματα χρηματοοικονομικά».

Εξήγησε επίσης ότι το Δημόσιο μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον έμμεσο φόρο υπέρ του Δημοσίου που έχει ενσωματωθεί στα διόδια μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που υπογράφηκαν πριν από μερικά χρόνια. «Με αυτήν λοιπόν την έννοια», διευκρίνισε, «έχει τη δυνατότητα το Δημόσιο να επαναδιαπραγματευτεί και αυτό θα κάνουμε, γιατί πρέπει να μειωθούν τα διόδια, ιδιαίτερα στην κατασκευαστική περίοδο».

Ναυτεμπορική

Ξαναχτυπά η νέα γρίπη στην Ελλάδα. Tέσσερα άτομα στην εντατική

Τέσσερα περιστατικά με νέα γρίπη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Μεταξύ τους και μία 30χρονη που εμφανίζει βαριά αναπνευστική επιπλοκή, παρά το γεγονός ότι έχει καθαρό ιατρικό ιστορικό.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη, ενώ από την επιδημιολογική επιτήρηση φαίνεται πως ο ιός Η1Ν1 είναι και φέτος ο επικρατέστερος.
Αυτό για τους ειδικούς χτυπάει καμπανάκι, ........

αφού δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι πως και αυτή τη χρονιά θα νοσήσουν βαριά ακόμη και νέοι και υγιείς πολίτες.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουν πως οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οφείλουν να εμβολιαστούν με το κοινό εποχικό εμβόλιο, το οποίο φέτος προκαλεί και ανοσία έναντι της νέας γρίπης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που οι επιδημιολόγοι παραδέχονται τις τελευταίες εβδομάδες πως διανύουμε «την εποχή της γρίπης» και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν καθημερινά επιδημιολογικά στοιχεία και λαμβάνουν μέτρα, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας δεν ενημερώνουν για το πρόβλημα και την έκτασή του.

Το γεγονός της μη ενημέρωσης αποδίδεται στους περσινούς «υπερβολικούς» χειρισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί… ανοσία στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά το θέμα της νέας γρίπης και τον εμβολιασμό.

ΤΑ ΝΕΑ

ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Από 17 έως 28 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 12 ειδικότητες

Την εισαγωγή 545 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 16 ΙΕΚ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 12 σύγχρονες ειδικότητες κατά το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2010-2011, ενέκρινε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση .........

στο ΙΕΚ προτίμησής τους από τις 17 έως τις 28 Ιανουαρίου 2011 και να είναι κάτοχοι απολυτηρίoυ Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ή να απευθύνονται στις Γραμματείες των παρακάτω ΙΕΚ:

1 ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΣΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23310-24640

2 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 15 - ΑΘΗΝΑ 210-2110871

3 ΔΡΑΜΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 25210-81162

4 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 210-5548911,5560669

5 ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑ 117-119 2310-721852

6 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 3ο χλμ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ 26510-68160

7 ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6 - ΑΛΙΜΟΣ 210-9925288,9963721

8 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 27210-99624

9 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24410-28900

10 ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΥΡΑ και ΤΑΤΟΪΟΥ 140 210-8002798

11 ΚΟΖΑΝΗΣ, 11ο χλμ.ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ 24610-20258,20282

12 ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10 2410-530082

13 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 25520-23307

14 ΠΥΡΓΟΥ, 4ο ΧΙΛ.ΛΕΩΦ.ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ 26210-22247

15 ΡΕΝΤΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ & ΚΗΦΙΣΟΥ 210-3478594

16 ΡΟΔΟΥ, Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ 93 22410-22039, 22410-31077

ΟΑΕΔ

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, που προβλέπεται από τον νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άρθρο 9, ν. 3869/2010).

Η ισχύς της απαγόρευσης έληγε στις 3 Φεβρουαρίου 2011 και με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) παρατείνεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης στην οποία βρίσκεται ο νόμος.
Στόχος, η επιτραπεί η απρόσκοπτη αξιοποίηση της .......

προβλεπόμενης φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και τους οφειλέτες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η παράταση καθίσταται αναγκαία, λόγω του ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί και απαντήσει στο πλήθος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.

Σε ρήξη κυβέρνηση - φαρμακοποιοί

Με πλήρη διάσταση απόψεων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς, μετά και από την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των θέσεων, που είχαν εκφραστεί σε πρώτο στάδιο.

«Τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν τελικά στο σχετικό νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Αυτές είναι: .........

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000

- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.

- Η έκπτωση μεσοσταθμική ανέρχεται στο 4,5%. Εδώ να προστεθεί στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%). Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.

- Οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί/ εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.

«Αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια που τίθενται για να ανοίξει ένα φαρμακείο, καθώς και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. Στα δύο αυτά ζητήματα οι είχαν εκφράσει εξαρχής σοβαρές αντιρρήσεις, ωστόσο οι θέσεις τους δεν εισακούστηκαν τελικά.

Λόγω της πλήρους ρήξης με την κυβέρνηση μάλιστα προανήγγειλαν κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται σε κλιμακούμενες 48ωρες απεργίες.

«Οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το ρόλο μας, τις αποφάσεις μας, την οικονομική συμβολή σας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.

Θέλει και 4η θητεία στο επιμελητήριο ο Καραμπάτος. Ετοίμασε «Συμαχία» για την εκλογή του.

Με σύνθημα και με σλόγκαν αρκετά έξυπνο και χρησιμοποιώντας ειδική εταιρεία μάρκετινγκ από την Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος γυρνά με μια πανστρατιά συμβούλων και στελεχών όλη τη Μεσσηνία. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, προετοιμάζοντας έτσι την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της 4ης !! για αυτόν τετραετίας, στην Προεδρία του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Καραμπάτος επέλεξε όχι τυχαία την καμπάνια αυτή στη Μεσσηνία που έχει τίτλο «Συμμαχία για την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς», καταβάλλοντας στην εταιρεία αυτή άγνωστο μέχρι τώρα ποσό και χρησιμοποιώντας έτσι τις αρκετές ημερίδες και διασκέψεις σε ολόκληρο το νομό και για την προσωπική του προβολή.
Πολλοί πλέον αναρωτιούνται μετά και τις .........

τελευταίες αναφορές επαγγελματιών και πολιτών πως ο κ. Καραμπάτος επέλεξε τώρα να δώσει το παρών στη Μεσσηνία – ενώ τον υπόλοιπο καιρό έκανε το... γύρο του κόσμου – η απάντηση απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι ευνόητη.

Έρχονται σε 70 ημέρες οι επιμελητηριακές εκλογές... Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι ο τίτλος «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» είναι της Ντόρας… κ. Καραμπάτο μήπως έχετε καμία σχέση?

Best

Κόβουν την πίτα τους στην Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ την Τετάρτη 26-1-2011 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL Μ.Αλεξάνδρου 2 - 4 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζοντας να τιμά Τριφύλιους που έχουν βοηθήσει τη περιοχή μας και έχουν προσφέρει στις τέχνες και τα γράμματα φέτος θα τιμήσει τον επιχειρηματία ΑΡΝΟΚΟΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ και τον ηθοποιό ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ.

Τους πιο πάνω συμπατριώτες μας θα ..........

προσφωνήσουν ο εκπαιδευτικός & Αντιδήμαρχος Τριφυλίας ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. προϊστάμενος επιστημονικής παιδαγωγικής καθοδήγησης περιφέρειας Πελοπονήσσου και ο συγγραφέας Γιωργής Χριστοφιλάκης γραμματέας της εταιρείας ελλήνων θεατρικών συγγραφέων αντίστοιχα.

Ξεκινά το Σάββατο το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί. Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαΐου, ημερομηνίες που, όπως επισημαίνουν με νόημα στελέχη του κόμματος, δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτουν με την επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στην Ε.Ο.Κ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 42 χρόνια, στις 28 Μαΐου του 1979, στο Ζάππειο.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου, η κα ........

Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου είχε εκτενείς συζητήσεις και συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Πρόθεσή της είναι να περιοδεύσει σε όλη την επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό επόμενος σταθμός θα είναι η Ήπειρος. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ ομάδων πρωτοβουλίας που συστάθηκαν σε ισάριθμους δήμους και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.

Οι ομάδες πρωτοβουλίας λειτουργούν ως τοπικές οργανώσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και κάποιες εντός Αττικής, όπου προγραμματίζεται να ανοίξουν και τοπικά γραφεία του κόμματος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αριθμεί 113 μέλη, έχει οριστεί ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «κύρια επιδίωξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ένα ανοικτό συνέδριο προς την κοινωνία που "να δημιουργήσει μια νέα συλλογικότητα, διότι αυτή είναι η ουσία ενός κόμματος που καλείται να καλύψει έναν καινούργιο πολιτικό χώρο''».

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς, με αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν είναι μέλη του κόμματος.

Στόχος είναι η σύνθεση απόψεων και η διεξαγωγή ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτού σε διαφορετικές ιδέες, νέα ρεύματα σκέψης και σύγχρονες τάσεις, ώστε, όπως δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη, «να διοργανωθεί ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών».

Zougla.gr

Τέλος η Ριγήλλης. Τέλη Ιανουαρίου «μετακομίζει» στη Λ. Συγγρού η Νέα Δημοκρατία

Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Ν.Δ. με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού.

Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης, καθώς το 7.000 τ.μ. κτήριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ’ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.

Η πρόσβαση στα νέα γραφεία μπορεί να .........

γίνεται από δύο εισόδους. Από το ισόγειο της οδού Δοϊράνης θα υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες συντήρησης του κτηρίου, στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος αλλά και σε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων.

Η αίθουσα αυτή έχει χωρητικότητα άνω των 520 ατόμων και εκεί θα γίνονται όλες οι ομιλίες και οι συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα γίνονται σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας, με υψηλό πολλές φορές αντίτιμο.

Από το ισόγειο της Λεωφόρου Συγγρού υπάρχει πρόσβαση στον μεγάλο χώρο υποδοχής, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία που σχετίζονται με τον χώρο και το κόμμα και τα οποία τα στελέχη θα μπορούν να διαβάζουν ή και να δανείζονται. Δεξιά υπάρχει το εστιατόριο με πλήρες μενού, ένα μεγάλο σαλόνι, αλλά και όλες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του κόμματος.

Στο ισόγειο βρίσκονται και το press room, όπου θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις του προέδρου και του εκπροσώπου, αλλά και ο χώρος των δημοσιογράφων με τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο που υπάρχει σε όλους τους χώρους των νέων γραφείων του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και χωρητικότητας 120 ατόμων με σύγχρονο multimedia εξοπλισμό, όπου θα πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων, όπως της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Στον 2ο όροφο βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, όλες οι γραμματείες καθώς και αίθουσα μηχανογράφησης. Κάθε όροφος, μάλιστα, έχει ένα δικό του εκτυπωτικό κέντρο, μια κουζίνα, ένα αρχείο αλλά και τρεις αίθουσες συνεδριάσεων.

Στον 3ο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του προέδρου, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του υπόλοιπου ηγετικού δυναμικού της Ν.Δ., δηλαδή τα γραφεία των αντιπροέδρων, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, ορισμένα γραφεία τομεαρχών, το γραφείο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, το γραφείο Τύπου, καθώς και τα γραφεία του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, και των αναπληρωτών του.

Στο κτήριο υπάρχει κλειστό υπόγειο πάρκιγκ 150 θέσεων και υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες. Η πρόσβαση σε κάθε όροφο θα είναι διαβαθμισμένη με ειδικές κάρτες που θα έχουν τα στελέχη και οι επισκέπτες της Ν.Δ..

Παράλληλα, ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό δίκτυο δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με όλες τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος με μηδενικό κόστος.

Μέχρι τώρα όλες οι υπηρεσίες της Ν.Δ. ήταν διασκορπισμένες σε 24 κτήρια και διαμερίσματα σε όλη την Αθήνα.

Το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα ξενοικιαστεί. Θα μετακομίσει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ σε μια αίθουσα θα υπάρχει οπτικό υλικό από την ιστορία του κόμματος. Θα διατηρήσει επίσης εκεί γραφείο και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, για «έκτακτες περιπτώσεις».

Ζοugla.gr

Αυξάνονται σε έναν χρόνο -και πάλι- τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι θα έχουν παρατηρήσει μία αύξηση των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητά τους. Αυτή κυμαίνεται στο 5-10% και έχει να κάνει με την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Η κίνηση αυτή γίνεται για λόγους που σχετίζονται με την αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου, αλλά, όπως αποκάλυψε στο Radio Zougla και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, θα υπάρξει και συνέχεια.

Συγκεκριμένα, στα μέσα του 2012 οι .......

ασφαλιστικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση που θα ξεπερνά το 5%, γεγονός που σημαίνει πως θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο οικογενειακός προϋπολογισμός αλλά και το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων.

Zougla

"Ούζο Καλαμάτας" Υπεγράφη η απόφαση απο τον Δημήτρη Κουσελά.

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά η Υπουργική απόφαση ασχετικά με τους όρους χρήσης της γεωγραφικής ένδειξης «Ούζο Καλαμάτας». Με την απόφαση καθορίστηκαν οι όροι παραγωγής και οι διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου το ούζο να διατίθεται στην κατανάλωση με την ένδειξη «Ούζο Καλαμάτας» ή «Ούζο Καλαματιανό».

Η ένδειξη θα πρέπει να αναγράφεται .........

πλησίον της επωνυμίας πώλησης, ενώ η διαδικασία παραγωγής -από το στάδιο αρωμάτισης με απόσταξη της αιθυλικής αλκοολης έως την τελική παρασκευή του ποτού- και η εμφιάλωση πρέπει να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας. Οι ποτοποιοί που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και διάθεση στην κατανάλωση ούζου με τη γεωγραφική ένδιεξη «Καλαμάτας» ή «Καλαμάτιανό» να υποβάλλουν στη Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν το δικαίωμα χρήσης, εκ μέρους τους, της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς για το συγκεριμένο θέμα «η στήριξη και η προώθηση επωνύμων και ποιοτικών προιόντων της Μεσσηνίας αποτελούν προυπόθεση για την ανάπτυξή της και θα μας βρίσκει πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες».

Συνάντηση Τατούλη για το θέμα του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Περιφερειακό Σύμβουλο, Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου , Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ........

τον λόγο έλαβαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπουρμάς, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ και ο κ. Πετράκος, παρουσιάζοντας την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.

"Το θέμα του σιδηροδρόμου αποτελούσε πάντα για μένα προτεραιότητα, ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που είχα καταθέσει τόσο πολλά ερωτήματα για αυτό το θέμα στην βουλή διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με το σχεδιασμό που υπήρχε και τις πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και αφορούσαν τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας στις τοποθετήσεις των συνομιλητών του εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του για την αγωνία των εργαζομένων "πρέπει να υπάρχει σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο" σημείωσε "αλλά πρέπει να είναι και βιώσιμος".

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε άλλωστε ότι "η αιρετή περιφέρεια έχει ήδη προβεί σε σχετική παρέμβαση για το σιδηρόδρομο στον Υπουργό, με σαφή πρόταση που καταγράφεται άλλωστε και στο Σχέδιο Δράσης του Συνδυασμού για το οποίο μας επέλεξαν οι συμπολίτες μας να υλοποιήσουμε". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ωστόσο ότι "όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες τις δικές μας, γιατί ενώ βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σιδηρόδρομο το αντιμετωπίζαμε κοντόφθαλμα και δεν είχαμε δει το θέμα με προοπτική ώστε να μπορούσε σήμερα ο σιδηρόδρομος να είναι βιώσιμος".

Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκε να μεσολαβήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης η οποία εάν τελικά δεν επιτευχτεί θα είναι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται ο νέος Firefox το Φεβρουάριο!

Στέλεχος της Mozilla διέρρευσε φήμες οτι ο νέος Firefox θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με μία ανάρτηση του Damin Sicore, Director of Platform Engineering στην Mozilla η τελική έκδοση του Firefox 4 θα είναι έτοιμη μέσα στο Φεβρουάριο.

Το μόνο που μένει για να κυκλοφορήσει ο νέος Browser της Mozilla είναι να διορθωθούν 160 κρίσιμα λάθη τα 100 από τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον Sicore, οι προγραμματιστές θα χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να τα έχουν διορθώσει.
Όπως είναι λογικό με τόσα προβλήματα το πιο πιθανό ........

είναι να κυκλοφορήσει ακόμα μία δοκιμαστική έκδοση πριν την τελική ενώ όλα τα λάθη θα έχουν διορθωθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.
Αν γίνουν αυτά τότε ίσως στα τέλη Φεβρουαρίου να δούμε την τελική έκδοση του Firefox 4 διαθέσιμη για download.

Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες

Ερώτηση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων παραγωγής ενέργειας από επαγγελματίες αγρότες, λόγω του κορεσμού των δικτύων της ΔΕΗ, κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, οι κυβερνητικοί βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

α) Ποια είναι η μελέτη που είχε ..........

πραγματοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ, τη ΔΕΗ ή άλλο κρατικό φορέα για την αποτύπωση του βαθμού κορεσμού των δικτύων - ή των γραμμών τάσης - της ΔΕΗ στους νομούς της χώρας, ενόψει της νομοθέτησης της δυνατότητας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών γενικότερα αλλά και ειδικότερα από αγρότες;

β) Ποια είναι η προοπτική επέκτασης των δικτύων στους νομούς στους οποίους τα δίκτυα είναι κορεσμένα, με ποιο χρονοδιάγραμμα και με δαπάνη ποιού μέρους;

γ) Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικά και χωριστά σε κάθε ένα από τους 16 παραπάνω νομούς;

δ) Ποια τα περιθώρια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από αγρότες σε καθένα από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας και πόσες αιτήσεις αγροτών μπορεί να ικανοποιήσουν;

ε) Ποιο το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ για την εξέταση των αιτήσεων των αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταικών στους νομούς που δεν έχουν πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα τους;

στ) Πόσες από τις αιτήσεις των αγροτών (ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών) προετοιμάστηκαν, ως προς την αναγκαία τεχνική μελέτη, μέσω των μελετητικών γραφείων με τα οποία συνεργάσθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ;

ζ) Σε περίπτωση που δεν προκύψει δυνατότητα έγκρισης αιτήσεων τόσο στους 16 νομούς που αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα της ΔΕΗ όσο και στους υπόλοιπους νομούς, αν εξετάζεται η επιστροφή του παραβόλου που έχει κατατεθεί από τους αγρότες κατά την υποβολή των αιτήσεων τους στη ΔΕΗ;

η) Σε ποιες διορθωτικές ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Καρτάλης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σούλα Μερεντίτη, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Αμοιρίδης, Σοφία Γιαννακά, Γιώργος Φλωρίδης, Μαρία Θεοχάρη, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Έκτορας Νασιώκας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου.

Το ΠΑΜΕ ανοίγει τα διόδια στην Πελοπόννησο

Σε κατάληψη των διοδίων σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητοδρόμου Ανατολικής Πελοποννήσου θα προχωρήσουν αύριο μέλη του ΠΑΜΕ, σηκώνοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα οχήματα.

Εν τω μεταξύ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Δημοκρατικής .........

Αριστεράς ερωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να επανεξετάσει και να τροποποιήσει τους όρους των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με στόχο την άμεση ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια, καθώς και αν προτίθεται να αλλάξει το καθεστώς είσπραξης των διοδίων ώστε αυτό να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο πραγματικό οδικό δίκτυο και όχι σε αυτό που είναι υπό διαμόρφωση.

Ρωτούν επίσης αν αληθεύουν οι πληροφορίες για εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στις εξόδους-εισόδους της εθνικής οδού στο ύψος της ΒΑ Αττικής και εάν ναι, αν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, προκειμένου οι κάτοικοι να μετακινούνται εναλλακτικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Πρό των πυλών η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν, εκτός από τις πρωινές ώρες, κι από τις 3 το μεσημέρι ώς τις 10 τη νύχτα τις καθημερινές, ενώ θα γίνονται εξετάσεις και το Σάββατο από τις 8 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Ηδη, στη γραμματεία του νοσοκομείου γίνονται δεκτές αιτήσεις από γιατρούς που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις απογευματινές ώρες. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν επίσης το .........

νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό.
Οπως έγινε γνωστό, η αρχική καταληκτική προθεσμία για τις αιτήσεις έληγε σήμερα, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι πιθανό να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου θα γίνεται με την απασχόληση μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού κατά προτεραιότητα.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το προσωπικό που θα δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής δεν απαλλάσσεται από τα καθήκοντα που του αναλογούν κατά την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Στην ανακοίνωση του προγράμματος των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η ΕΠΟ η οποία έβαλε την ίδια ημέρα τα παιχνίδια των ζευγαριών Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Οι πρώτοι αγώνες ..........


18/1/2011 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 17:00 ΕΑΚ Κέρκυρας

19/1/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 18:00 "Γ. Καραϊσκάκης"

19/1/2011 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 21:00 ΟΑΚΑ

20/1/2011 Ατρόμητος Αθηνών-Διαγόρας 19:00 Περιστερίου

Οι επαναληπτικοί

2/2/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 18:00 Τούμπας

2/2/2011 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:00 ΟΑΚΑ

3/2/2011 Διαγόρας-Ατρόμητος Αθηνών 16:00 "Διαγόρας"

3/2/2011 Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 17:00 Πανθεσσαλικό

Οι δηλώσεις του Γκλέτσου με τα μάτια του Ραδιο Αρβύλα: This is Stylida

Οι δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη για το άνοιγμα των μπαρών στα διόδια της Πελασγίας, έκαναν τους Ράδιο Αρβυλα να γράψουν για μια ακόμα φορά ΙΣΤΟΡΙΑ.

Πήραν το video από τον Παπαδάκη και προσάρμοσαν σκηνές από ταινίες και έφτιαξαν το παρακάτω:

Γκλέτσος κατά νταβατζήδων και δημοσιογράφων

Μετά την επίθεση στο ΣΚΑΪ και τους Λυριτζή - Οικονόμου, ο δήμαρχος Στυλίδας «στολίζει» και τον Βασίλη Χιώτη στο «Βήμα FM».

«Είστε γελοίος», είπε στον παραγωγό-δημοσιογράφο και τον απείλησε με μήνυση.

Μην αντέχοντας τις «επιθέσεις» από τα ΜΜΕ, επειδή έκανε το αυτονόητο, να προστατεύσει δηλαδή τους πολίτες της περιοχής του από τα συμφέροντα, βάλλει κατά εκείνων, που, όπως λέει, εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.

Με το φόβο το «φαινόμενο Γκλέτσος» να βρει κι άλλους μιμητές, κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την κίνηση ενός δημάρχου να κόψει τις μπάρες από τα διόδια, ως άκρως παραβατική.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης από τον όμιλο ........

ΔΟΛ, επικοινώνησε με τον Απόστολο Γκλέτσο στο ραδιόφωνο «Βήμα FM».

Ακούστε τον διάλογο που είχαν:Και χθες όμως στην τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του Σκάι, με παρουσιαστές τους Λυριτζή - Οικονόμου, η συνομιλία έφτασε στα άκρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχουν «βαφτίσει» την κίνηση του δημάρχου Στυλίδας, ως «κίνημα Γκλέτσου» και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν παρόμοια περιστατικά αντίστασης των πολιτών.Newsday

Αναταράξεις στην αγορά ενέργειας από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις προτάσεις για το λιγνίτη

Αναταράξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής.

Η διοίκηση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) αμφισβητεί τη μεθοδολογία υπολογισμού των χρεώσεων για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής καθώς και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ενώ αναφορικά με τις προτάσεις για τη λιγνιτική παραγωγή θεωρεί ότι πλήττουν τους εγχώριους ηλεκτροπαραγωγούς.

Με δηλώσεις του σε εκδήλωση, την Τετάρτη, ........

ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αν.Καλλιτσάντσης, ζήτησε άμεση απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανέφερε ακόμη ότι οι εταιρίες - μέλη του Συνδέσμου έχουν επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 2.175 μεγαβάτ οι οποίες υποαπασχολούνται και παράγουν ζημιές.

Ειδικότερα, για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ ο ΕΣΑΗ θεωρεί ότι έχουν υπερεκτιμηθεί οι «μονοπωλιακές χρεώσεις» (δίκτυα, ΥΚΩ) και έχουν συμπιεστεί αντίστοιχα, οι «ανταγωνιστικές» που εκφράζουν το κόστος παραγωγής.

Ο ΕΣΑΗ υποστηρίζει επίσης ότι διατηρούνται τεχνητά σε χαμηλά επίπεδα οι χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σε βάρος των ηλεκτροπαραγωγών ανταγωνιστών της ΔΕΗ. Όλα αυτά, πάντα κατά τον Σύνδεσμο, εμποδίζουν την απελευθέρωση της αγοράς και την ανάπτυξη ανταγωνισμού.

Για τις προτάσεις που κατέθεσε την Τετάρτη η κυβέρνηση στην ΕΕ, που προβλέπουν ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και ευρωπαϊκών εταιριών οι οποίες θα αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στη λιγνιτική παραγωγή ο ΕΣΑΗ υποστηρίζει αφενός ότι δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του Μνημονίου και αφετέρου ότι αποκλείουν τους Έλληνες ηλεκτροπαραγωγούς από την πρόσβαση στο λιγνίτη αφού η ανταλλαγή θα γίνεται με παραγωγή σε άλλη χώρα - μέλος.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ακόμα ότι η αξιοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής από τις υπάρχουσες μονάδες φυσικού αερίου είναι ο φθηνότερος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% ως το 2020, διαφορετικά χρειάζονται επενδύσεις ύψους 21 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές την επόμενη δεκαετία, οι οποίες με τις παρούσες συνθήκες θεωρείται απίθανο να υλοποιηθούν.

Ήδη, αν δεν αλλάξει το «μείγμα» της ηλεκτροπαραγωγής, από το 2013 με την κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα η ηλεκτροπαραγωγή (και σε τελικό στάδιο οι καταναλωτές) θα επιβαρύνονται με 1 δισ. ευρώ ετησίως για την αγορά δικαιωμάτων.

Πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Πυρετός διαβουλεύσεων σήμερα, Πέμπτη, για τα κλειστά επαγγέλματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει αυτή την ώρα στο υπουργείο συνεργασία με τους υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και Υποδομών Δ. Ρέππα για τους όρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος των μηχανικών. Στην σύσκεψη μετέχει και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης.

Το ΤΕΕ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό .......

Δίκαιο αποδέχεται την ύπαρξη ελάχιστων αμοιβών μηχανικών, ενώ σε 9 από τις 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μηχανισμός καθορισμού τους. Οι μηχανικοί θεωρούν πως η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών θα οδηγήσει σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό που θα επηρεάσει την ποιότητα των έργων και θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων, φόρων και εισφορών, αλλά και επιστημονικού προσωπικού.

Εντός της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τους εκπρόσωπους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη. Οι δικηγόροι αντιτάσσονται στην κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιπροτείνουν δε να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, που καθορίζει ενδεικτικές αμοιβές

Σύμφωνα με τους ίδιους εάν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ειδικά για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι και το καλοκαίρι.

ΤΑ ΝΕΑ

Ο Νέος Νόμος για το κάπνισμα. Θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε µεγάλα καταστήµατα όπου σερβίρεται αλκοόλ

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.

Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους.
Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το .........

κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.

Ο φόρος θα επιβάλλεται µεβάση τα τετραγωνικά µέτρα πουκαταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. –και όχι µε βάση τοντζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούςµηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θαεπιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Στις τροποποιήσεις τουνόµου θα περιληφθούν σκληρές κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση για να επιτρέπεταιστα καταστήµατά τουςτο κάπνισµα, αλλάστη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα.

Ανάλογες θα είναι οι κυρώσεις και σε όσα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται το κάπνισµα, αλλά καταστρατηγούν την απόφαση: θα επιβάλλονται σκληρά πρόστιµα ταοποία θα είναι σε συνάρτηση µε τον τζίρο τους και παράλληλα θα σφραγίζονται τα καταστήµατα για χρονικά διάστηµα και σε περιπτώσεις υποτροπής οριστικά.

Σύµφωνα µε τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα απαγορεύεται το κάπνισµα σε:

n Εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού.

n Κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών.

n Αίθουσες εκδηλώσεων κάθε µορφής. Πόρος για το ΕΣΥ
Με διάταξη του ίδιου νόµου,όλα τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους. Από µελέτη που έκανε το υπουργείο Οικονοµικών, που θα εφοδιάζει τα κέντραδιασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα µε ειδικό «σήµα καπνίσµατος», υπολογίζεται ότιµπορεί να εισπράττονται ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ηκυβέρνηση εξέτασε και το ενδεχόµενο στο ίδιο σύστηµα για το κάπνισµα να ενταχθούν και οι καφετέριες, οι οποίες σερβίρουν αποκλειστικά και µόνο καφέ και γλυκά. Οι απόψεις διίστανται επί του παρόντος και δεν έχει ληφθεί απόφαση. Πάντως, αν δοθεί άδεια και στις καφετέριες να επιτρέπουν το κάπνισµα και να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο, εκτιµάται ότι το ∆ηµόσιο θα εισπράττει άλλα 30 - 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΤΑ ΝΕΑ

900 μέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ. Δημοσίευμα σε Μεσσηνιακή Εφημερίδα

Σάλος έχει ξεσπάσει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» που... άναψε φωτιές και σε πολιτικό σκηνικό και στο οποίο σημειωνόταν χαρακτηριστικά: «900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ».

Σε αυτό υπογραμμιζόταν: « οι αρμόδιοι ...........

ελεγκτικοί μηχανισμοί της διοίκησης του ΙΚΑ ερευνούν την περίπτωση υπαλλήλου του ιδρύματος στην Καλαμάτα που έχει πάρει 900 ημέρες αναρρωτική άδεια από το 2001, εκ των οποίων οι 600 περίπου είναι οφθαλμοφανώς παράνομες...».Στις αναφορές στην συνέχεια για την συμπλήρωση φακέλων τμηματαρχών που ζήτησαν οι κεντρικές υπηρεσίες τονιζόταν:
«...Βέβαια, δεν θα πρέπει να εξεπλάγησαν ιδιαιτέρως καθώς μέσες – άκρες το θέμα ήταν γνωστό, όπως κοινό μυστικό αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο αυτό γινόταν, αλλά και το πρόσωπο που στήριζε τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο του ΙΚΑ».

Η κατάληξη όμως του δημοσιεύματος ήταν και εκείνη που πυροδότησε τα... υπόλοιπα: «...στην προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε περισσότερες στοιχεία για την περίπτωση – λόγω απουσίας του διευθυντή Περ. Γεωργακόπουλου σε κανονική άδεια – το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε, από ακριτομυθίες στο χώρο εργασίας του, είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να έκανε χρήση αναρρωτικής άδειας παίζοντας ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου περιφερειάρχη, με τον οποίο πολιτευόταν η σύζυγός του».

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου – της οποίας το σύζυγο και την ίδια φωτογράφιζε το ρεπορτάζ – να δηλώσει ξεκάθαρα πως το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, όντας αποφασισμένη σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αυτές τόνιζε μεταξύ άλλων: «...για όσα ψευδή, συκοφαντικά, μα πάνω από όλα μικρόψυχα αναφέρει στο φύλλο της η εφημερίδα Ελευθερία, θέλω να πω, πως και πάλι θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα, η δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα με δικαίωσε πανηγυρικά, σε μια άλλη αντιδικία εις βάρος μου από την συγκεκριμένη εφημερίδα.

Θέλω να πω πως οι Μεσσήνιοι πολίτες που με ξέρουν καλά και με επιβραβεύουν τόσα χρόνια και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό, ξέρουν ότι δεν χειραγωγούμαι. Ξέρουν ότι δεν υποκύπτω σε κανέναν και σε οποιοδήποτε μήνυμα υπονοεί πολιτικούς εκβιασμούς, από όπου και εάν προέρχεται αυτό το μήνυμα».Το θέμα τώρα είναι διττό και σε πολιτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Ως προς την πολιτική του διάσταση αξίζει να διερωτηθεί κανείς εάν οι πληροφορίες της εφημερίδας και η έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιογράφοι της ήταν γνωστές (;) πριν από τις εκλογές, καθότι πριν από μερικές ημέρες η κα Νικολάκου ορίστηκε από τον Π. Τατούλη ως αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και ποιά θα είναι η στάση του κ. Τατούλη σε περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.

Επίσης εύλογο είναι το ερώτημα γιατί όταν μια αντίστοιχη καταγγελία όπως αυτή της κας Πιπιλή για τον Π. Τατούλη (που προεκλογικά έκανε το γύρο της Ελλάδας ως θέμα) δεν έτυχε της ανάλογης «έντασης» και «πρωτοσέλιδης δημοσιοποίησης» από την εν λόγω εφημερίδα και ειδικά από την στιγμή που αφορούσε όχι σε έναν απλό υπάλληλο ασφαλιστικού φορέα που τυγχάνει (πλέον) σύζυγος αντιπεριφερειάρχη, αλλά σε έναν (υποψήφιο) περιφερειάρχη μιας μεγάλης περιφέρειας.

Ως προς το κοινωνικό επίπεδο, τώρα, προβληματισμό προκαλεί πως είναι δυνατόν να δοθεί – εφόσον ευσταθή το ρεπορτάζ – τόσο μεγάλη σε διάρκεια αναρρωτική άδεια (η οποία δεν είναι άνευ αποδοχών) σε έναν υπάλληλο διαχρονικά, από το 2001!!!

Έριχνε πασιέντζα την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου..!!!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος της Ενημέρωσης» δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα κατά την διάρκεια του πρώτου δημοτικού συμβουλίου την ώρα που ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς τόνιζε πως «σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά» έπαιζε στον υπολογιστή του πασιέντζα...!!!

Την σκηνή κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή ..........

φωτορεπόρτερ αλλά εκείνος... Αγρόν αγόραζε...
Και μετά λένε ότι λένε προεκλογικά στον κόσμο ότι θέλουν να βοηθήσουν και να αλλάξουν τον τόπο προς το καλύτερο....

Report24

Υποχρεωτική η έκδοση προσωρινών συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία

ΣTHN καθιέρωση έκδοσης προσωρινών συντάξεων - εξπρές προχωρά ολοταχώς η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά τη συμφωνία και του Yπουργικού συμβουλίου χθες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τρεις μήνες μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (αναμένεται να κατατεθεί τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή) αναμένεται να ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση προσωρινών συντάξεων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για την κύρια σύνταξη και σε έξι μήνες για την επικουρική.

Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος .......

Κουτρουμάνης, ο περιορισμός του απαιτούμενου χρόνου για την έκδοση των συντάξεων αποτελεί στόχο, ο οποίος αναμένεται να επιτευχθεί σε περίπου ενάμιση χρόνο με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης του μητρώου ασφαλισμένων στα ταμεία.

Eως τότε ο σχεδιασμός του Yπουργείου Εργασίας, προβλέπει:

· Την απονομή της σύνταξης σε 1 με 1,5 μήνα για τις περιπτώσεις που η ασφάλιση έχει γίνει σε ένα ταμείο (σήμερα κυμαίνεται από 6 έως 14 μήνες) και εντός 1,5 έως 2,5 μηνών στην περίπτωση ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα ταμεία (σήμερα κυμαίνεται από 8 μήνες έως 2,5 χρόνια).

· Η προσωρινή σύνταξη εκτιμάται ότι θα φθάνει ακόμη και το 95% του οριστικού ποσού που δικαιούται κάθε συνταξιούχος, ο οποίος θα λάβει αναδρομικά το ποσό που υπολείπεται με την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στη διαδικασία έκδοσης της προσωρινής σύνταξης:

· Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης, που συστήνονται στα ταμεία και συνδέονται στη συνέχεια με τα ΚΕΠ.

· Η αίτηση του ενδιαφερόμενου θα εξετάζεται άμεσα από τις υπηρεσίες σε συνεργασία με τον ίδιο, κυρίως όμως

· Θα συσταθεί σώμα από πιστοποιημένους εισηγητές για την έκδοση των αποφάσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία λίστα σε όλα τα ταμεία που αποτελείται από έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα μέσα σε λίγα λεπτά να διαπιστώσουν εάν υπάρχει δικαίωμα για σύνταξη καθώς και κατά προσέγγιση το ποσό.

Express

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
11.01.2011
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Οικονομικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Όχι άλλη αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά προϊόντα
Ένας βασικός οικονομικός τομέας, ο αγροτικός, πλήττεται και πάλι και οι συνέπειες στην ανάπτυξή του θα είναι μεγάλες. Από την 1η Ιανουαρίου άρχισε να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του ΦΠΑ, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε διάστημα 8 μηνών, εκτινάσσοντας προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Τρίτη αύξηση του ΦΠΑ είχαμε όμως και στα αγροτικά εφόδια, που μαζί με τις αυξήσεις στις τιμές τους, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους αγρότες.
Αντί να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας, μέσα σε 8 μήνες έχουν επιβαρυνθεί τα αγροτικά εφόδια με τρεις αυξήσεις ΦΠΑ. Τον Μάρτιο του 2010 ο ΦΠΑ από 9% πήγε στο 10%, το Ιούλιο του 2010 αυξήθηκε σε 11% και τώρα σε 13%. Με αυτό...

τον τρόπο αυξάνεται συνεχώς το κόστος καλλιέργειας στερώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον έλληνα παραγωγό σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές τους. Η αύξηση του ΦΠΑ προκαλεί περεταίρω αύξηση των λιανικών τιμών που πληρώνει ο καταναλωτής σε βασικά προϊόντα διατροφής επιβαρύνοντας τόσο τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή όσο και το ήδη προβληματικό ελληνικό νοικοκυριό.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί η απώλεια των εσόδων του κράτους θα είναι μικρή, αφού ο συνολικός κύκλος εργασιών των αγροτικών εφοδίων στη χώρα δεν υπερβαίνει τα 700 εκ. ευρώ (γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, λοιπές εισροές) και άρα το ελληνικό δημόσιο χάνει δυνητικά έσοδα μόνο 32 εκ. ευρώ αν μειώσει το ΦΠΑ στο 6,5%. Η απώλεια αυτή αντισταθμίζεται από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που φέρνουν έσοδα. Τις τελευταίες 30 μέρες υπήρξε αύξηση και στις τιμές πώλησης των λιπασμάτων που κυμαίνεται από 15% ως 20%.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να μην προχωρήσουν στην νέα αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής στα αγροτικά προϊόντα και να μην πληγούν οι καταναλωτές πληρώνοντας υψηλότερες τιμές;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Ο Κώστας Κόλλιας για το πρόβλημα των μεταναστών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια αναφορά κατοίκων των Φιλιατρών σε μικρά παιδιά αλλοδαπών που διαμένουν στην πόλη και δεν πηγαίνουν στο σχολείο αν και βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία.
Οπως σημειώνουν οι κάτοικοι, είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλούν τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν.
Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μας είπε ότι ενημερώθηκε από την σχετική επιστολή των κατοίκων και ήδη είχε κάποιες πρώτες συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Μας επισήμανε δε ότι το θέμα είναι πολύ.........

σημαντικό, όπως και γενικότερα το όλο ζήτημα των μεταναστών.
Στο νέο δήμο, τόνισε, προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία συμβουλίου ένταξης μεταναστών, το οποίο θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα και αυτό με τα παιδιά θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οπως πληροφορηθήκαμε, σε περιπτώσεις που παιδιά αλλοδαπών θέλουν να γραφτούν στο σχολείο και να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτό γίνεται άμεσα.
Το ζήτημα πάντως είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική ενημέρωση προς τους γονείς των παιδιών αυτών μέσα από κάποια υπηρεσία, καθώς μπορεί να υπάρχει άγνοια της διαδικασίας αλλά και φόβος που πηγάζει από αυτή την άγνοια.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με του Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τα απορρίμματα

Με τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων.

Στους προβληματισμούς και τις απορίες των Δημάρχων της Μεσσηνίας, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, ο κ. Τατούλης απάντησε παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα βασιστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ........

υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους: "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων".

Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.

Στις ερωτήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα πρόστιμα ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι έχουν κατακυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει δυνατότητα Εθνικής παρέμβασης παρόλα αυτά σημείωσε ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση.