Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από την σημερινή σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου

Η Καταληκτική ομιλία Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη

Ολοκληρώθηκε με σημαντικές ομιλίες και τοποθετήσεις, έξι ώρες μετά την έναρξη της η σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αγρότες, μέλη του πρωτογενούς τομέα και φορείς.

Στην καταληκτική του ομιλία ο Περιφερειάρχης ..........

Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές, απαντώντας σε πολλές αναφορές που έγιναν από αυτούς, ανέλαβε και ταυτόχρονα ανέδειξε ευθύνες που οδήγησαν την Περιφέρεια στην κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα, ενώ προχώρησε σε σημαντικές τοποθετήσεις όσον αφορά την θεσμική ισχύ που προσφέρεται με την επερχομένη σύσταση της ΕΠΑΕ (Ένωσης των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος), ανακοινώνοντας και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να ισχύσουν οι Ελληνικοί νόμοι απέναντι στα "παρά νόμου" κατεστημένα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα ότι ως μέλος πλέον του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, η Πελοπόννησος θα προωθήσει την δική της στρατηγική για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το σύνολο των τοποθετήσεων της σύσκεψης θα αποτελέσουν αντικείμενο ομάδας εμπείρων ανθρώπων τόσο στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της κτηνοτροφίας αλλά και στο επίπεδο της αλιείας που θα καθίσουν και θα βγάλουν συμπεράσματα διαμορφώνοντας ένα δια ταύτα το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας για περαιτέρω διαβούλευση

Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται ακόμα και στα χειρότερα σημείωσε ο κ. Πέτρος Τατούλης κλείνοντας την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι "Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Οι έξυπνες κοινωνίες είναι αυτές που μπορούν και έχουν την ευελιξία και την δυνατότητα τις κρίσεις να τις μετατρέπουν σε ανάπτυξη. Αυτό είναι το καθήκον μας αυτό είναι το χρέος μας σε αυτό το δρόμο θα πορευτούμε όλοι μαζί. Αυτό το δρόμο πρέπει να αναδείξουμε ως το μεγάλο πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μιας Ευρωπαϊκής Περιφέρειας."

Σημεία καταληκτικής ομιλίας Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη
Ως γενικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι αν και η αγροτική ανάπτυξη επωφελήθηκε των τεσσάρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων η κατάσταση αντί για να καλυτερέψει έχει χειροτερέψει. Αυτό πρέπει να μας βάλει σε μεγάλες σκέψεις. Τι ήταν αυτό που έφταιξε; Η χρηματοδότηση; Η αδυναμία απορρόφησης της χρηματοδότησης; Η το βασικότερο θέμα όπως όλοι εσείς τα είπατε, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και η έλλειψη συγκεκριμένου μοντέλου που θα δημιουργούσε μετρήσιμα στοιχεία, ώστε σήμερα εμείς ερχόμενοι να ξέρουμε τι έφταιξε και δεν πήγε καλά; Ποιες ήταν οι αστοχίες του συστήματος;

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ήταν ότι το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ένα τέλμα. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν αυτή τη στιγμή να μας μπαίνουν σημαντικές σκέψεις που μας φέρνουν πολύ πίσω για να υποδεχθούμε το αύριο που έχει κάνει βήματα με κανόνες όμως του χτες.

Η περιφέρεια έχει πλέον δύο ρόλους, να διαμορφώσει με όλους εσάς μαζί με όλες τις δομές και τους πολίτες την στρατηγική και το μοντέλο που θα επιλέξουμε για να πάμε μπροστά αυτό που με κανόνες της πολιτικής οικονομίας λέγεται στρατηγικός σχεδιασμός των προτεραιοτήτων που κάνουμε στην αγροτική ανάπτυξη για να προωθήσουμε την τοπική μας οικονομία.

Η δεύτερη ευθύνη είναι η δυνατότητα μας που έχουμε να παρέμβουμε στο θεσμικό επίπεδο και αυτή υπάρχει γιατί θα υπάρχει σε λίγο η Ένωσης των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος που όπως ο κύριος Πρωθυπουργός εξήγγειλε πριν τις εκλογές θα αποτελεί ένα σημαντικό όργανο παρόμοιο με το Υπουργικό Συμβούλιο. Για αυτό θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ πιο προετοιμασμένοι και στα θεσμικά επίπεδα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μέσα από αυτό το όργανο αυτό εκείνο που περισσότερο θα ενδιαφέρει είναι η παρέμβαση μας σε θεσμικό επίπεδο, στο θεσμικό πλαίσιο. Και αυτή είναι μια μεγάλη μας ευθύνη.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολικής, και μια που είμαστε μέλος πλέον του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο στόχος στην μας στην αναθεώρηση της ΚΑΠ είναι να είμαστε ήδη με σοβαρή προετοιμασία έτοιμοι ώστε να προωθήσουμε και εμείς σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου την δική μας στρατηγική για την αναθεώρηση αυτή.

Στο θέμα των συνεταιρισμών κανένας δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους. Τόσα χρόνια όμως σαν πολιτικοί, σαν κόμματα δεν πολιτικοποιήσαμε και δεν κομματικοποιήσαμε τις συνεταιριστικές οργανώσεις; δεν τις διαφθείραμε όλοι μας; Αφήσαμε λοιπόν σε καμία περίπτωση να πραγματώσουν τους στόχους τους και τους σχεδιασμούς τους;

Εδώ υπάρχει συνεταιριστική τριτοβάθμια ένωσης η οποία είναι παρά νόμου, και διαπραγματεύεται μόνο καλλιέργεια, μόνο προϊόν, και δεν μίλησε κανένας όλοι τους κάλυπταν. Επειδή όμως εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι ανεξάρτητα εάν υπάρχει η πιθανότητα ποινών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναξιοπιστία μας, τουτέστιν στην αγροτική πολιτική τιμωρίες, εμείς επειδή έχουμε προτάξει στο συμβόλαιο που κάναμε με τους Πελοποννήσου συμπολίτες μας την αναγκαιότητα η περιφέρεια να γίνει μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια από εδώ και πέρα στο θέμα της δικής μας ευθύνης, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου και κύριοι Σύμβουλοι θα ισχύουν όλοι οι νόμοι του Ελληνικού κράτους και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα.

Είναι αναγκαίο να αναβιώσουν τα τοπικά συμβούλια που υπήρχαν στην χώρα μας. Ο έντονος όμως κομματισμός και η ακραία κομματική αντιπαράθεση τα εξόντωσε στην πορεία, γιατί άφησε τους συνεταιρισμούς να αποτελούν μαγαζιά των κομμάτων και άφησε ανθρώπους που δεν είχαν την δυνατότητα και την ικανότητα να διαχειριστούν τόσο υψηλές απόψεις και ιδέες να κάνουν κουμάντο στην βάση της κομματικής τους ταυτότητας. Και αυτό ήταν ολέθριο για την χώρα.

Μια ομάδα εμπείρων ανθρώπων τόσο στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας, όσο και στο επίπεδο της κτηνοτροφίας αλλά και στο επίπεδο της αλιείας θα καθίσουν και θα βγάλουν τα συμπεράσματα διαμορφώνοντας ένα δια ταύτα το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας για περαιτέρω διαβούλευση. Έτσι ώστε συνεχώς όσο θα βαθαίνει η διαβούλευση να καταλήγουμε μαζί σε αυτά τα απαραίτητα στοιχεία που θα συνιστούν την στρατηγική μας στην βάση όμως της μεγαλύτερης συμφωνίας που αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία.

Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται ακόμα και στα χειρότερα. Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες. Οι έξυπνες κοινωνίες είναι αυτές που μπορούν και έχουν την ευελιξία και την δυνατότητα τις κρίσεις να τις μετατρέπουν σε ανάπτυξη. Αυτό είναι το καθήκον μας αυτό είναι το χρέος μας σε αυτό το δρόμο θα πορευτούμε όλοι μαζί. Αυτό το δρόμο πρέπει να αναδείξουμε ως το μεγάλο πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μιας Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

LIVE Παναθηναϊκός - Αρης

Στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια…

Μπροστά σε αυτά και μόνο -λόγω της τιμωρίας του από το παιχνίδι στην Τρίπολη- ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα τον Άρη.

Με φόρα από το φορτσάτο πέρασμά από ......

την Ξάνθη και αποφασισμένοι να… στρεσάρουν τον Ολυμπιακό (ενόψει της αυριανής εξόδου στην Κέρκυρα), οι «πράσινοι»… αναβιώνουν τη συνάντηση που σφράγισε το περσινό τους νταμπλ.

ΩΡΑ 19:30 Nova sports 1

Με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή ΕΛ.ΤΑ. τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ

Στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και λοιπών παροχών που χορηγεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), θα προχωρήσει ο ΟΓΑ. Πλέον, τα επιδόματα θα καταβάλλονται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., κατ’ επιλογή του δικαιούχου.

Για το σκοπό αυτό ο δικαιούχος πρέπει να .........

δηλώσει στην Τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ. τον αριθμό λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να πιστώνεται το ποσό της παροχής του. Έτσι, απαλλάσσεται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξή του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ αναφέρει:

I. Γενικά

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο ΟΓΑ, στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 40 του ν. 3863/2010, θα προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και λοιπών παροχών που χορηγεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), τα οποία εφεξής θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., κατ’ επιλογή του δικαιούχου.

Οι Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής των ανωτέρω παροχών, με πίστωση λογαριασμού του δικαιούχου, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και συμμετέχουν στη διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων των παροχών αυτών.
Για το σκοπό αυτό ο δικαιούχος πρέπει να δηλώσει στην Τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ. τον αριθμό λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να πιστώνεται το ποσό της παροχής του. Έτσι, απαλλάσσεται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξή του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με την εγκύκλιό μας αυτή παρέχονται, για την άμεση ενημέρωσή σας, συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες αφορούν στη διαδικασία απογραφής (άνοιγμα λογαριασμού) και τις οποίες παρακαλούμε να μεταφέρετε στους δικαιούχους που τυχόν απευθυνθούν σε εσάς για ενημέρωση ή διευκρινίσεις.

II. Διαδικασία απογραφής

Η απογραφή θα διαρκέσει από 27-12-2010 έως και 31-1-2011.
Κάθε δικαιούχος των ανωτέρω παροχών θα λάβει από τον ΟΓΑ άμεσα ένα απογραφικό δελτίο και σχετικό ενημερωτικό έντυπο, με το οποίο θα ενημερώνεται για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ώστε να απογραφεί και να ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμών. Στο απογραφικό δελτίο θα έχουν συμπληρωθεί τα πεδία εκείνα για τα οποία υπάρχουν στοιχεία στα σχετικά αρχεία του Ο.Γ.Α., όπως τα ατομικά στοιχεία του δικαιούχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), όπου υπάρχει. Επίσης, θα έχει προεκτυπωθεί ένας μοναδικός για κάθε δικαιούχο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ, ο οποίος θα αποτελείται από δεκαπέντε ψηφία. Από τα ψηφία αυτά τα τέσσερα πρώτα είναι ο κωδικός αριθμός του ΟΓΑ, για τους δικαιούχους των εν λόγω παροχών, στο σύστημα ΔΙΑΣ (0404), τα δέκα επόμενα ο αριθμός μητρώου του δικαιούχου στον ΟΓΑ, ενώ το τελευταίο είναι ψηφίο ελέγχου επί των προηγούμενων ψηφίων, το οποίο υπολογίζεται με αλγόριθμο. Κάθε δικαιούχος, πριν μεταβεί στην Τράπεζα επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ., θα ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία που θα έχουν προεκτυπωθεί στο απογραφικό δελτίο και, αν κάποιο από αυτά δεν συμφωνεί με το πραγματικό ή έχει αλλάξει, θα το διαγράψει και θα αναγράψει το σωστό. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσει τα πεδία στα οποία δεν θα αναγράφονται τα αντίστοιχα στοιχεία, όπως ο Α.Φ.Μ., ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία γέννησης (ημερομηνία, μήνας, έτος, π.χ. 04/08/1980).

Στο πεδίο 3 πρέπει να αναγραφεί, κατά περίπτωση, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα ή ειδικού δελτίου υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας. Το απογραφικό δελτίο θα κατατεθεί από τον δικαιούχο σε οποιαδήποτε Τράπεζα επιλέξει ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Κατά την κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα πρέπει απαραίτητα να έχει μαζί του:

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας
ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.

δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (αν υπάρχει). Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, η κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του, εκτός των ανωτέρω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής μπορεί να είναι:
· Καταθετικός Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
· Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα. Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα πρέπει απαραιτήτως να είναι του δικαιούχου της παροχής.

III. Καταβολή των παροχών

* Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος (Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.).
* Μετά την έναρξη της καταβολής της παροχής με τον τρόπο αυτό ο δικαιούχος μπορεί, αν θέλει, να αλλάξει το λογαριασμό πίστωσης και να επιλέξει κάποια άλλη Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. υποβάλλοντας σε εσάς σχετική αίτηση με φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του λογαριασμού που θέλει να δηλώσει ή φωτοαντίγραφο κίνησης λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με τον αριθμό λογαριασμού (IBAN). Επισημαίνεται ότι, ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.
* Κάθε ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ θα αποστέλλεται στο δικαιούχο ενημερωτικό σημείωμα από τον ΟΓΑ με ανάλυση των παροχών που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό που τηρείται σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ..

IV. Ενημέρωση δικαιούχων
Οι δικαιούχοι, όπως προαναφέραμε, θα λάβουν άμεσα το απογραφικό δελτίο μαζί με ενημερωτικό έντυπο. Ωστόσο, παρακαλούμε για τη συνδρομή σας στην ενημέρωσή τους, την οποία θεωρούμε πολύτιμη για την απρόσκοπτη και ομαλή καταβολή των παροχών.
Προσοχή!

Σε κάθε νέα αίτηση για χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και μέχρι να σας αποσταλούν νέα έντυπα αιτήσεων θα επισυνάπτονται οπωσδήποτε:

* Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του λογαριασμού Τράπεζας της επιλογής του δικαιούχου ή των ΕΛ.ΤΑ., στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής.
* Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
* Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
* Υπόδειγμα απογραφικού δελτίου.
* Υπόδειγμα ενημερωτικού εντύπου για τη διαδικασία απογραφής.

Στην παρούσα εγκύκλιο επισυνάπτονται :

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανακοίνωση του ΟΓΑ, σε pdf μορφή.

Εισήγηση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου

Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη με τις παραγωγικές δυνάμεις της Πελοποννήσου απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με την έναρξη της διαδικασίας στην οποία συμμετέχουν δεκάδες στελέχη του πρωτογενούς τομέα και φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εισήγηση του ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι "Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το δια ταύτα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η αιρετή περιφέρεια μετά τη διαβούλευση που ξεκινά σήμερα για τον πρωτογενή τομέα" ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το επόμενο Σάββατο θα διοργανωθεί αντίστοιχη διαβούλευση για τον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για ........

την προσέλευση τους σημειώνοντας ότι "όπως είχαμε δεσμευτεί ξεκινά ένα διάλογος μαζί σας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον τόπο μας να βγει από την κρίση που θα είναι βαθιά και μακροχρόνια. Η προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί στην βοήθεια την δική σας αλλά και όλων των φορέων της Περιφέρειας" προσέθεσε στην έναρξη της εισήγησης του.

Προτεραιότητα μας, συνέχισε ο Περιφερειάρχης είναι "να μπορούμε να συνθέτουμε σε αυτό το διάλογο που ανοίγει σήμερα, να μπορούμε να συνθέτουμε και να έχουμε τη δύναμη να ακούμε και τις πιο αντίθετες προσεγγίσεις, γιατί όλες οι απόψεις είναι άδολες απόψεις, όλες οι απόψεις όσο σκληρά και να ηχούν στα αυτιά μας εμπεριέχουν θετικά στοιχεία" στο σημείο αυτό ο κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στα στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων υπογράμμισε "αυτά τα θετικά στοιχεία κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κυρίως εσείς και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα πρέπει ουσιαστικά να τα υπηρετήσουμε σε αυτά τα θετικά στοιχεία θα πρέπει ουσιαστικά να δώσουμε προτεραιότητα, να μπορέσουμε να τα συνθέσουμε".

"Μέσα από αυτή τη διαδικασία" συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "που σήμερα ανοίγουμε μπροστά σας, δίνεται είναι η δυνατότητα της δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα γίνεται σε τακτικό χρονικό επίπεδο, θα γίνεται δια ζώσης, αλλά αυτός ο διάλογος θα συνεχίζεται ανά κλάδο και ανά τομέα ενδιαφέροντος και θα μεταδίδεται αμέσως και στο διαδίκτυο, ώστε αυτή η διαβούλευση να συνεχίζει να αποτελεί σημείο της επικαιρότητας και να έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τέτοια αντανακλαστικά προσαρμογής ώστε μέσα από τις καινούργιες ιδέες και μέσα από τα καινούργια δεδομένα να μπούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα."

"Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια", ανέφερε ο κύριος Τατούλης, "αυτό το θεσμικό νέο πεδίο διαβούλευσης, αρχίζοντας από το πρωτογενή τομέα γιατί πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, γιατί ο πρωτογενής τομέας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το πιο ενδιαφέρον σημείο προκειμένου να δημιουργήσουμε την δική μας τοπική οικονομία"

ΠΡΟΣΟΧΗ Κυκλοφορεί νέος ιός στο Facebook. Έχουν κολλήσει πολλοί.

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί στο facebook και στέλνει από τους λογαριασμούς των "θυμάτων" του το εξής μήνυμα στο Chat.

Foto :D:D http://www.facebook.com/l.php?u=amirgroup.com/images

Το link με την "περίφημη" φωτογραφία έρχεται απο φίλους σας που έχετε στις επαφές σας.

Πατώντας το λίνκ που σας έρχεται έρχεστε ..........

αντιμέτωποι με το εξής μήνυμα.



Λίγη προσοχή σε ότι λαμβάνετε και κυρίως τι πατάτε.

Για 14 και 15 Ιανουαρίου μετακινήθηκε η απεργία στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Για τις 14 και 15 Ιανουαρίου μετακινήθηκε η απεργία της 7ης και 8ης Ιανουαρίου στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ εν όψει πιθανότητας θετικών εξελίξεων.

Αιτία της απεργίας είναι τα νέα φορολογικά μέτρα για τα οποία η Ομοσπονδία Πρακτόρων έχει εκφράσει πολλές φορές τις αντιδράσεις της και διαπραγματεύεται κάποιες αλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων αναμένεται να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου για να συζητήσουν τις αλλαγές στον τρόπο που φορολογούνται.
Και εν όψει της συνάντησης αυτής η απεργία .......

αναβλήθηκε για τις 14 και 15 Ιανουαρίου αντί του διημέρου 7 και 8/01.

Διαπραγμάτευση για μειώσεις τιμών στα διόδια προαναγγέλλει ο Γ.Μαγκριώτης

«Πονοκέφαλος» το κίνημα κατά της πληρωμής

Ένα 24ωρο προτού ξεκινήσουν οι νέες κινητοποιήσεις των φορέων κατά της πληρωμής διοδίων, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, ώστε να υπάρξει μείωση των τιμών των διοδίων και των έμμεσων φόρων που τα συνοδεύουν.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑonline, o κ. ........

Μαγκριώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι προχώρησε σε προβληματικές συμβάσεις γεμάτες λάθη και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση ως τη λύση του ζητήματος.

Όπως επισημαίνει, τα διόδια θεωρούνται έσοδα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών και τονίζει ότι «δεν θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης. Ούτε το θέλουμε ούτε μπορούμε νομικά να το κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση των στοιχείων των οδηγών που δεν πληρώνουν τα διόδια ο κ. Μαγκριώτης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι νόμιμο να δίνονται τα στοιχεία αλλά και οι φωτογραφίες των οχημάτων, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Την Κυριακή φορείς που αντιδρούν στην καταβολή διοδίων (Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων) καλούν τους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχουν νέοι σταθµοί διοδίων να σηκώσουν τις µπάρες από τις 3.00 έως τις 5.00 το απόγευµα.

Οι πέντε κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία µεταξύ τους, προκειµένου να διαµορφώσουν ένα ενιαίο µέτωπο -µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας δεδοµένων.

Μέχρι στιγµής µόνο µια κοινοπραξία, η Ολυµπία Οδός, έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια.

ΤΑ ΝΕΑ

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων – Αναλυτικά όλη η Λίστα

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...!!! Και οι νέοι όροι δανεισμού...!!! Νέοι όροι δανεισμού και ειδικό καθεστώς για τους υπερχρεωμένους Δήμους προβλέπονται από την λειτουργία του Καλλικράτη Το συνολικό χρέος των δήμων μέχρι σήμερα φτάνει σε 1.742.135.952 ευρώ, με πρώτους στη λίστα τον Πειραιά (131.128.767 ευρώ), την Αθήνα (129.492.613), τη Ρόδο (61.996.640), τις Αχαρνές (55.248.842) και το Μαρούσι (52.216.609).

Νέοι όροι δανεισμού

Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν ..........

να συνομολογούν δάνεια με αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και τη χρηματοδότηση χρεών τους, εφόσον συντρέχουν, σωρευτικά, οι πιο κάτω προϋποθέσεις:

α. Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης κάθε δήμου ή περιφέρειας δεν υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών του εσόδων. Το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της ΚΕΔΚΕ και της Ένωσης Περιφερειών.

β. Το συνολικό χρέος του δήμου και της περιφέρειας που δανείζεται δεν υπερβαίνει ένα ποσοστό των συνολικών εσόδων του, που καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών έπειτα από γνώμη της ΚΕΔΚΕ και της Ένωσης Περιφερειών....

Για τη σύναψη δανείων για την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ισχύουν τα εξής:

1. Πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη προκαταρκτική μελέτη ή προμελέτη ή οριστική μελέτη των έργων ή προμηθειών για τα οποία θα συνομολογηθεί το δάνειο.

2. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί το δάνειο για σκοπό άλλον από εκείνον για τον οποίο συνομολογήθηκε.

3. Οι διατάξεις που επιβάλλουν την παράσταση δικηγόρων κατά τη σύνταξη δανειστικών συμβολαιογραφικών εγγράφων δεν εφαρμόζονται για τις περιφέρειες. Οι συμβάσεις για τη συνομολόγηση των δανείων δεν επιβαρύνονται με τέλη και δικαιώματα υπέρ τρίτων.

4. Τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα στις συμβάσεις συνομολόγησης δανείων εκ μέρους περιφερειών μειώνονται στο 50%. Τα κάθε είδους δικαιώματα εμμίσθων ή αμίσθων υποθηκοφυλάκων, για την εγγραφή υποθήκης, προσημειώσεως ή κατασχέσεως σε βάρος περιφέρειας, μειώνονται επίσης στο 50%.

5. Εγγυήσεις του Δημοσίου για τη σύναψη δανείων παρέχονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Η εγγύηση μπορεί να παρέχεται με όρους που αφορούν τη χρονική διάρκεια, τις προϋποθέσεις για την παροχή και εξόφληση του δανείου και τις ασφάλειες που πρέπει να παράσχει ο δανειζόμενος, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και η εκχώρηση πόρων.

6. Η διάρκεια και η είσπραξη των φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών που είχαν εκχωρήσει οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ή εκχωρούν οι περιφέρειες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των δανείων παρατείνεται αυτοδικαίως έως την πλήρη εξόφληση των δανείων αυτών.

Μνημόνιο για τα δάνεια

Το ΥΠΕΣ θα προσπαθήσει να σταματήσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των νέων δήμων μέσω του προγράμματος εξυγίανσης που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Το πρόγραμμα, όπως αναμένεται, θα βάλει «ψαλίδι» στις λειτουργικές δαπάνες και η ένταξη των δήμων σε αυτό θα γίνεται είτε υποχρεωτικά είτε προαιρετικά. Σε περίπτωση υποχρεωτικής ένταξης, το υπουργείο θα αποφασίζει με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ ποιοι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι δήμοι θα εντάσσονται όταν πληρούν τα εξής κριτήρια:

1. Αν οι ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις υπερβαίνουν το 20% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του δήμου.

2. Αν το συνολικό χρέος υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσοστό (το υπουργείο προσανατολίζεται να το ορίσει στο 80%) των ετήσιων εσόδων (συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών τελών).

Οι Δήμοι με το μεγαλύτερο χρέος όπως προκύπτουν από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι:

♦ Πειραιώς 131.128.767

♦ Αθηναίων 129.492.613

♦ Ρόδου 61.996.640

♦ Αχαρνών (Αν. Αττικής) 55.248.842

♦ Αμαρουσίου 52.216.609

♦ Φυλής (Δυτ. Αττικής) 46.932.422

♦ Θεσσαλονίκης 42.794.931

♦ Ασπροπύργου (Δυτ. Αττικής) 41.738.337

♦ Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη 40.036.401

♦ Ιωαννίνων 38.356.912

♦ Περιστερίου 37.984.492

♦ Κερκύρας 30.606.986

♦ Ζωγράφου 26.486.485

♦ Τρικκαίων 23.835.870

♦ Καρδίτσας 22.049.232

♦ Πατρέων 19.908.792

♦ Λαρισαίων 17.435.199

♦ Κερατσινίου - Δραπετσώνας 14.759.060

♦ Κοζάνης 13.914.572

♦ Μεταμόρφωσης (Αθηνών) 13.136.348

♦ Κορυδαλλού 13.136.145

♦ Κεφαλονιάς 12.336.313

♦ Περάματος (Πειραιώς) 12.150.178

♦ Αιγιαλείας (Αχαΐας) 12.063.642

♦ Κατερίνης 12.004.687

♦ Σαλαμίνας 11.978.214

♦ Αλίμου 11.768.736

♦ Ρεθύμνης 11.731.950

♦ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης 11.139.687

♦ Αιγάλεω 11.089.545

♦ Ωραιοκάστρου (Θεσσαλονίκης) 10.724.046

♦ Λυκόβρυσης - Πεύκης 9.995.840

♦ Αγίων Αναργύρων - Καματερού 9.907.646

♦ Κορδελιού - Ευόσμου 9.857.536

♦ Ηρακλείου (Αθηνών) 9.710.053

♦ Πύλης (Τρικάλων) 9.588.322

♦ Βόλου 9.333.759

♦ Αγίας Βαρβάρας (Αθηνών) 9.251.647

♦ Παπάγου - Χολαργού 9.073.206

♦ Χαλανδρίου 8.900.537

♦ Λαγκαδά 8.851.067

♦ Αγρινίου 8.660.457

♦ Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκης) 8.638.954

♦ Χαϊδαρίου 8.452.786

♦ Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Θεσσαλονίκης) 8.302.642

♦ Πετρουπόλεως (Αθηνών) 7.827.253

♦ Βριλησσίων 7.774.519

♦ Καλλικρατείας - Μουδανιών (Χαλκιδικής) 7.771.500

♦ Ξάνθης 7.765.710

♦ Θέρμης (Θεσσαλονίκης) 7.706.844

♦ Κηφισιάς 7.721.700

♦ Κιλκίς 7.587.312

♦ Νέας Ιωνίας (Αθηνών) 7.610.913

♦ Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος (Αθηνών) 7.520.591

♦ Κασσάνδρας (Χαλκιδικής) 7.403.027

♦ Σπάτων (Αν. Αττικής) 7.230.096

♦ Σαρωνικού (Αν. Αττικής) 7.213.446

♦ Βέροιας 7.148.361

♦ Καλλιθέας (Αθηνών) 7.147.170

♦ Μαραθώνος (Αν. Αττικής) 6.917.719

♦ Ιεράπετρας 6.902.571

♦ Δίου - Ολύμπου (Πιερίας) 6.597.600

♦ Παιονίας (Κιλκίς) 6.320.038

♦ Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκης)

♦ Αρχαίας Πέλλας 6.278.610

♦ Καλαμάτας 6.287.316

♦ Αρχαίας Πέλλας 6.278.610

♦ Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκης) 6.266.902

♦ Λέσβου 6.244.969

♦ Μεγαρέων (Δυτ. Αττικής) 6.226.168

♦ Ιλίου (Αθηνών) 6.222.622

♦ Σερρών 5.996.258

♦ Αγίου Δημητρίου (Αθηνών) 5.942.001

♦ Λεβαδέων 5.904.172

♦ Ηρακλείου (Κρήτης) 5.898.250

♦ Βύρωνος (Αθηνών) 5.676.699

♦ Μιραμπέλου (Λασιθίου) 5.655.747

♦ Κομοτηνής 5.618.617

♦ Καισαριανής 5.613.398

♦ Καλαμπάκας 5.585.845

♦ Ελευσίνας 5.498.837

♦ Φιλοθέης - Ψυχικού 5.401.189

♦ Μαρκοπούλου Μεσογαίας 5.362.723

♦ Βέλου - Βόχας (Κορινθίας) 5.309.365

♦ Χαλκιδέων 5.236.543

♦ Διονύσου (Αν. Αττικής) 5.075.884

♦ Λαυρεωτικής 5.045.989

♦ Πρέβεζας 5.044.047

♦ Κρωπίας (Αν. Αττικής) 4.991.148

♦ Νέας Σμύρνης 4.916.931

♦ Παλαιού Φαλήρου 4.910.288

♦ Πυλαίας - Χορτιάτη 4.565.837

♦ Ιστιαίας - Αιδηψού 4.562.055

♦ Ορεστιάδας 4.404.426

♦ Καβάλας 4.398.023

♦ Λαμιέων 4.381.313

♦ Πολυγύρου 4.346.233

♦ Σητείας 4.266.990

♦ Νεάπολης - Συκεών (Θεσσαλονίκης) 4.081.670

♦ Μαλεβιζίου (Ηρακλείου) 4.072.406

♦ Ηγουμενίτσας 4.052.891

♦ Αριστοτέλη (Χαλκιδικής) 4.048.211

♦ Τήλου 4.041.536

♦ Εορδαίας 4.012.039

♦ Μαντουδίου - Λίμνης 3.990.414

♦ Χανίων 3.975.860

♦ Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου (Φθιώτιδας) 3.956.486

♦ Βόλβης (Θεσσαλονίκης) 3.905.884

♦ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Κορινθίας) 3.836.645

♦ Ζακύνθου 3.824.183

♦ Δέλτα (Θεσσαλονίκης) 3.822.350

♦ Ελασσόνας 3.802.683

♦ Τριφυλίας (Μεσσηνίας) 3.784.564

♦ Γορτυνίας (Ηρακλείου) 3.745.129

♦ Μοσχάτου 3.733.605

♦ Λοκρών (Φθιώτιδας) 3.699.494

♦Έδεσσας 3.697.176

♦ Σιθωνίας (Χαλκιδικής) 3.574.684

♦ Αλεξανδρούπολης 3.504.851

♦ Σουφλίου 3.471.510

♦ Σικυωνίων (Κορινθίας) 3.454.918

♦ Διδυμοτείχου 3.388.853

♦ Δελφών 3.371.494

♦ Κορινθίων 3.326.158

♦ Καλυμνίων 3.252.596

♦ Χαλκηδόνος (Θεσσαλονίκης) 3.232.092

♦ Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) 3.228.203

♦ Παλαμά (Καρδίτσας) 3.223.748

♦ Μεγαλόπολης (Αρκαδίας) 3.145.449

♦ Σοφάδων (Καρδίτσας) 3.106.264

♦ Δυτικής Αχαΐας 3.054.958

♦ Σκύδρας (Πέλλας) 3.053.944

♦ Αγίας Παρασκευής (Αθηνών) 3.040.966

♦ Αρχανών - Αστερουσίων (Ηρακλείου) 3.011.421

♦ Λευκάδας 3.000.594

♦ Κύμης - Αλιβερίου 2.896.651

♦ Γαλατσίου (Αθηνών) 2.894.770

♦ Άργους - Μυκηνών 2.823.792

♦ Ελληνικού - Αργυρούπολης 2.780.515

♦ Μυλοποτάμου (Ρεθύμνης) 2.776.186

♦ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων 2.775.478

♦ Αλμωπίας (Πέλλας) 2.775.460

♦ Δάφνης - Υμηττού 2.669.175

♦ Θηβαίων 2.641.277

♦ Αμαλιάδας 2.592.101

♦ Ναυπλιέων 2.572.160

♦ Αγιάς (Λάρισας) 2.550.204

♦ Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 2.457.990

♦ Κιλελέρ (Λάρισας) 2.448.079

♦ Φαιστού (Ηρακλείου) 2.354.999

♦ Καλαμαριάς 2.339.691

♦ Καλαβρύτων 2.319.150

♦ Παγγαίου (Καβάλας) 2.276.475

♦ Ορχομενού (Βοιωτίας) 2.271.848

♦ Μεσσήνης 2.256.974

♦ Σιντικής (Σερρών) 2.255.449

♦ Βελβεντού (Κοζάνης) 2.227.254

♦ Αμφιλοχίας 2.166.455

♦ Στυλίδας (Φθιώτιδας) 2.157.060

♦ Μίνωα Πεδιάδας (Ηρακλείου) 2.147.728

♦ Διρφυών - Μεσσαπίων (Ευβοίας) 2.128.023

♦ Σύμης 2.114.143

♦ Γλυφάδας 2.102.189

♦ Σαμοθράκης 2.097.225 Χίου 2.094.749

♦ Κω 2.053.400

♦ Σκιάθου 1.957.502

♦ Σάμου 1.955.545

♦ Ηλιουπόλεως (Αθηνών) 1.876.352

♦ Ωρωπού (Ανατολικής Αττικής) 1.864.780

♦ Αίγινας 1.850.571

♦ Βοΐου (Κοζάνης) 1.842.431

♦ Μαρωνείας - Σαπών (Ροδόπης) 1.834.408

♦ Πύλου - Νέστορα 1.829.640

♦ Β ισαλτίας (Σερρών) 1.799.423

♦ Τήνου 1.762.361

♦ Αρταίων 1.717.893

♦ Αγράφων (Ευρυτανίας) 1.705.220

♦ Παιανίας (Ανατολικής Αττικής) 1.673.508

♦ Τανάγρας (Βοιωτίας) 1.650.139

♦ Καρπενησίου 1.622.960

♦ Καρύστου 1.613.022

♦ Πύδνας (Πιερίας) 1.602.193

♦ Ραφήνας - Πικερμίου 1.591.151

♦ Ηρακλείας (Σερρών) 1.588.678

♦ Μουζακίου (Καρδίτσης) 1.588.254

♦ Ερέτριας 1.563.620

♦ Ζήρου (Πρεβέζης) 1.529.063

♦ Αμυνταίου (Φλωρίνης) 1.514.213

♦ Νάουσας 1.490.775

♦ Φαρκαδόνας (Τρικάλων) 1.481.633

♦ Τυρνάβου 1.448.937

♦ Σπάρτης 1.424.716

♦ Πωγωνίου (Ιωαννίνων) 1.423.904

♦ Καστοριάς 1.392.601

♦ Οιχαλίας (Μεσσηνίας) 1.381.038

♦ Ακτίου - Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανίας) 1.348.376

♦ Αποκορώνου (Χανίων) 1.315.443

♦ Γρεβενών 1.297.971

♦ Νοτίου Πηλίου 1.261.245

♦ Γορτυνίας (Αρκαδίας) 1.248.122

♦ Μακρακώμης (Φθιώτιδας) 1.239.183

♦ Ερ μ ιονίδας (Αργολίδος) 1.215.696

♦ Δωρίδος (Φωκίδας) 1.207.239

♦ Ερυμάνθου (Αχαΐας) 1.184.919

♦ Πύργου (Ηλείας) 1.181.271

♦ Κόνιτσας (Ιωαννίνων) 1.175.044

♦ Αβδήρων (Ξάνθης) 1.136.539

♦ Πεντέλης (Αθηνών) 1.135.301

♦ Αργιθέας (Καρδίτσης) 1.116.199

♦ Ζαγοράς - Μουρεσίου (Μαγνησίας) 1.108.119

♦ Βορείων Τζουμέρκων (Ιωαννίνων) 1.097.273

♦ Τρίπολης 1.090.177

♦ Ζαχάρως 1.064.268

♦ Λέρου 1.046.815

♦ Τεμπών 1.016.210

Δήμοι με δάνεια κάτω από 1 εκατ. ευρώ

Κανδάνου - Σελίνου (Χανίων) 927.439, Βόρειας Κυνουρίας (Αρκαδίας) 912.549, Κυλλήνης (Ηλείας) 901.265, Μονεμβασιάς 890.760, Λεωνιδίου 882.893, Αλμυρού (Μαγνησίας) 874.983, Πηνειού (Ηλείας) 844.429, Πάργας 843.320, Τοπείρου (Ξάνθης) 842.120, Κε¬ντρικών Τζουμέρκων (Άρτας), 836.654, Νάξου - Μικρών Κυκλάδων 810.351, Φλώρινας 799.000, Χερσονήσου (Ηρακλείου) 794.206, Ανατολικής Μάνης 780.033, Σουλίου 777.302, Δωδώνης 775.175, Σκύρου 757.556, Ανδρίτσαινας (Ηλείας) 747.000, Σύρου - Ερμούπολης 731.197, Ζίτσας (Ιωαννίνων) 719.457, Χάλκης (Δωδεκανήσου) 681.089, Νεμέας 679.181, Αρχαίας Ολυμπίας 674.794, Σκοπέλου 667.121, Άνδρου 648.367, Φαρσάλων 644.140, Νέας Ζίχνης (Σερρών) 631.179, Κισσάμου (Χανίων) 627.449, Πλατανιά (Χανίων) 621.790, Πόρου (Πειραιώς) 609.793, Δοξάτου (Δράμας) 567.568, Πάρου 564.871, Θήρας 556.118, Ιάσμου (Ροδόπης) 533.999.

Δήμοι με δάνεια κάτω από 500.000 ευρώ

Θάσου 495.111, Φιλιατών (Θεσπρωτίας) 460.602, Αμφίκλειας - Ελάτειας (Φθιώτιδας) 445.275, Ύδρας 442.293, Αγίου Βασιλείου (Ρεθύμνης) 430.730, Επιδαύρου 424.085, Ναυπακτίας 398.451, Νικολάου Σκουφά (Άρτας) 364.525, Αμφίπολης (Σερρών) 346.412, Δίστομου - Αράχοβας 323.759, Μάνδρας - Ειδυλλίας (Δυτικής Αττικής) 321.528, Εμμανουήλ Παππά (Σερρών) 302.550, Ρήγα Φεραίου (Μαγνησίας) 299.355, Τροιζηνίας 295.624, Δομοκού 270.269, Λειψών 239.659, Ορεστιάδος 234.881, Μεγανησίου (Λευκάδος) 230.000, Αλιάρτου 210.944, Δυτικής Μάνης 203.021, Ξηρόμερου (Αιτωλοακαρνανίας) 202.290, Μήλου 200.549, Σίφνου 196.562, Νεστορίου (Καστοριάς) 183.377, Ευρώτα (Λακωνίας) 137.490, Λήμνου 126.569, Παρανεστίου (Δράμας) 111.772, Μετσόβου 111.748, Παξών 111.323, Σφακίων 63.142, Κάτω Νευροκοπίου 53.216, Γεωργίου Καραϊσκάκη (Άρτας) 43.212, Ζαγορίου (Ιωαννίνων) 31.033, Παλλήνης (Ανατολικής Αττικής) 25.084, Αμαρίου (Ρεθύμνης) 19.011, Δεσκάτης (Γρεβενών) 11.951.

Δεν χρωστούν πουθενά

Θέρμου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλέας (Αργολίδος), Δράμας, Προσοτσάνης (Δράμας), Αγαθονησίου (Δωδεκανήσου), Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Κάσου, Μεγίστης (Δωδεκανήσου), Νισύρου, Πάτμου, Νέστου (Καβάλας), Λίμνης Πλαστήρα, Ιθάκης, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Ιητών (Κυκλάδες), Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μυκόνου, Σερίφου, Σικίνου, Φολέγανδρου, Ελαφονήσου (Λακωνίας), Οροπεδίου (Λασιθίου), Αγίου Ευστρατίου (Λέσβου), Αλοννήσου, Μύκης (Ξάνθης), Αγκιστρίου (Πειραιώς), Κυθήρων, Σπετσών, Ανωγείων (Ρεθύμνης), Αρριανών (Ροδόπης), Ικαρίας, Φούρνων Κορσεών (Σάμου), Πρεσπών, Γαύδου, Οινουσσών, Ψαρών.

Δημοτικό Σαφάρι

"Ο Ιουστινιανός και ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνες" Τάδε έφη Πάγκαλος [ Video ]

Νέες φωτιές ανάβουν στην κυβέρνηση δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου που έρχονται στο φως και στις οποίες αναφέρει πως ο Ιουστινιανός, ο Τσιμισκής και οι Παλαιολόγοι δεν ήταν Έλληνες, ενώ χαρακτηρίζει τους Τούρκους «δυτικούς και Μεσόγειους» και τους Έλληνες απαξιωτικά «Ανατολίτες».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», .........

ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης μιλώντας στο έκτο Ελληνοτουρκικό συνέδριο ΜΜΕ που διεξήχθη στη Σμύρνη, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2010, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, ενώ εξέφρασε τον έντονο θαυμασμό του για τα κατορθώματα της Τουρκίας.

Ο κ. Πάγκαλος αρχικά ευχαρίστησε τους γείτονες για τη φιλοξενία τους και στη συνέχεια ανέφερε: «Έχω ακούσει Τούρκους φίλους μου να μου λένε, ότι περνούσαμε πολύ καλά στην περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που έδειχνε μεγάλη ανοχή σε όλα τα θρησκεύματα και σε όλες τις εθνότητες. Είναι γεγονός. Υπήρχε κάποια ανοχή. Εξάλλου και η Βυζαντινή αυτοκρατορία που προηγήθηκε έδειχνε μεγάλη ανοχή στις εθνικότητες. Υπήρχαν και αυτοκράτορες που δεν ήταν Έλληνες. Ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας. Ο Τσιμισκής δεν ήταν Έλληνας και οι Παλαιολόγοι που μ’ αυτούς τελειώνει το Βυζάντιο μόλις είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι ήταν Έλληνες» και συμπλήρωσε: « Εγώ κάθε φορά που έρχομαι στην Τουρκία διαπιστώνω την πρόοδο που έχει γίνει εν τω μεταξύ, πόσο δυτικός και πόσο μεσογειακός λαός είναι τελικά οι Τούρκοι. Και πιστεύω πως οι Τούρκοι πηγαίνοντας στην Ελλάδα θα διαπιστώνουν με ευκολία πόσο ανατολίτικος λαός είναι οι Έλληνες. Και επομένως πόσο κοντά είμαστε οι μεν στους δε».

Όμως ο αντιπρόεδρος δε σταματά εκεί και προκαλεί περαιτέρω με δηλώσεις του στο ίδιο συνέδριο που αφορούν την Κύπρο λέγοντας: « όταν ήταν αγγλική αποικία, οι κάτοικοι, Τούρκοι και Έλληνες δεν ήταν δυσαρεστημένοι. Πήγαιναν σε αγγλικά σχολειά και μέχρι ενός σημείου θα έλεγα, ότι κάτι αποκόμισαν».

Όλα αυτά έρχονται στο φως την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν πως στο πρωθυπουργικό γραφείο έφτασαν μετρήσεις που δείχνουν πως ο αντιπρόεδρος με τη συμπεριφορά του δεν πλήττει μόνο τον ίδιο, αλλά και τον Πρωθυπουργό και γενικότερα την κυβέρνηση. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου αναφέρουν πως σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει μετά τις προκλητικές δηλώσεις, η αποπομπή του κ. Πάγκαλου συγκεντρώνει ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 50% των ερωτηθέντων.

Δείτε τον και καμαρώστε τον



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Πελοποννήσου

Από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 7:00 και μέχρι τις 31 του μήνα στις 19:00 θα υπάρξουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κορίνθου, Τρίπολης, Καλαμάτας και Λεύκτρου, Σπάρτης από το 197ο έως περίπου το 198ο χιλιόμετρο του δρόμου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες έκτακτης επισκευής στο οδόστρωμα.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Πελοποννήσου

Κατά την διάρκεια των εργασιών θα ..........

πραγματοποιείται αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις δυο κατευθύνσεις, είτε στο αριστερό μισό, είτε στο δεξιό μισό της διατομής του δρόμου, αναλόγως των εκτελούμενων εργασιών.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.