Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Noσοκομείο Κυπαρισσίας Απόφαση του Δ.Σ. για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»

Χρειάστηκαν να περάσουν 80 χρόνια για να ληφθεί απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς εκπλήρωση του όρου της διαθήκης του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του, αειμνήστου Γεωργίου Αλεξόπουλου, για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»!
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του αναπληρωτή διοικητή Πάνου Μπόζου και αποφασίστηκε η συμπλήρωση της ονομασίας του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας σε Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας «Αλεξοπούλειον».

Όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο αναπληρωτής διοικητής του .........

νοσοκομείου, «όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ψάχνοντας την ιστορία του νοσοκομείου, ξεκίνησα από τη διαθήκη του αειμνήστου μεγάλου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου, ο οποίος άφησε όλη του την περιουσία για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νοσοκομείο στην Κυπαρισσία, έχοντας τρεις όρους: Να ονομαστεί “Αλεξοπούλειον”, να ανεγερθεί ναΐσκος που θα φέρει το όνομα της μητέρας του στη μνήμη αυτής και στη μνήμη της Παναγίας και κάποια στιγμή τα κόκαλά του να μεταφερθούν και να ταφούν στο χώρο του νοσοκομείου. Έκπληκτος διαπίστωσα πως κανένας από τους τρεις αυτούς όρους δεν είχε εκπληρωθεί.

Με τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) απόφασή μας εκπληρώνουμε, μετά από 80 χρόνια, τουλάχιστον τον πρώτο όρο για την ονομασία του νοσοκομείου ως “Αλεξοπούλειον”, καθώς αυτό είναι ιερό χρέος μας απέναντι στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην κατασκευή και λειτουργία του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.