Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Παραβίαση νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού από τη Multichoice

Παραβίαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού όσον αφορά στην αποκλειστική δορυφορική αναμετάδοση τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας που μεταδίδει η Multichoice, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΝΟVΑ .

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης της Multichoice με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν συναφθεί από το 1997 έως σήμερα εγείρουν εμπόδια σε άλλους ανταγωνιστές και δυσχεραίνουν την ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην εισήγηση κατέληξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ..........

μετά από καταγγελία του ΟΤΕ. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις 3 Φεβρουαρίου .

ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρώην Διαχειριστής1 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:31 μ.μ.

    Κατα την γνώμη μου θα πρέπει από την νέα τηλεοπτική και Αθλητική σαιζόν (Τέλος του πρωταθλήματος) να σπάσουν τα συμβόλαια της Multichoice με το ποδόσφαιρο ώστε να μπορεί να χτυπήσει την αγορά και η ΟΤΕ TV.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ δεχετε ισχυρές πιέσεις να μην κατεβάζει τα τιμολόγια του με την ηλίθια δικαιολογία ότι κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Την ιδια δεσπόζουσα θέση έχει και η NOVA στην αγορά και θα πρέπει με την βοήθεια του κράτους να περιοριστεί η δεσπόζουσα θέση της NOVA και να υπάρξει ανταγωνισμός στην αγορά.

    Να εκκινηθεί δηλαδή η αγορά τουλάχιστον για το στο Αθλητικό κομμάτι από την αρχή. να δωθεί η δυνατότητα και στην ΟΤΕ TV να χτυπήσει τα πρωταθλήματα.
    Επίσης θα πρέπει η Multichoice να δίνει και σκέτες κάρτες συνδρομής χωρίς την υποχρέωση στον συνδρομητή να αγοράσει τον ιδιοκτησιακό της δέκτη ωστε με εναν αποκωδικοποιητή ο κάθε συνδρομητής να μπορεί να έχει αν το θέλει και δυο συνδρομές στα πακέτα.
    Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να έχει άλλον δέκτη για την Nova, άλλον δέκτη για τον ΟΤΕ ΤV και οταν θα έρθουν και τα επίγεια ψηφιακά και τρίτο αποκωδικοποιητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.