Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα Αναγνώστη για παράνομες αλλοδαπές "αποκλειστικές νοσοκόμες" στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Αγαπητό Φιλιατρά News

Πρώτα απ όλα, σας συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε για να μας ενημερώνετε.
Μας προτρέπετε μέσω του blog σας να γίνουμε κι εμείς ρεπόρτερ στέλνοντας σας το πρόβλημα που πέφτει στην αντίληψη μας. Σκοπός αυτής της επικοινωνίας μου είναι ακριβώς αυτό. Να σας γνωστοποιήσω, το τι έχει πέσει στην αντίληψη μου και αφορά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Θα ήθελα με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή, να .............

σας κάνω γνωστό ένα θέμα, το οποίο τολμώ να πω, ότι με προβλημάτισε το διάστημα που είχα τον πατέρα μου άρρωστο στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και αφορά την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Όπως σας έγραψα και παραπάνω, πριν λίγο καιρό, ο πατέρας μου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την υγεία του και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, για περίπου μία εβδομάδα.
Επειδή οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι οικονομικά για τους Έλληνες, προτίμησα τα βράδια να κάνω εγώ παρέα, στον άρρωστο πατέρα μου, όπου η παραμονή μου εκεί, με έκανε να προσέξω κάποια (κατά την γνώμη μου) στραβά και ανάποδα.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο θάλαμο, μου τράβηξε την προσοχή μου, η πίσω πλευρά της πόρτας του δωματίου, που είχα τον πατέρα μου, και που επάνω της ήταν κολλημένα δυο χαρτιά.

Το ένα με λίγα λόγια, έγραψε ότι κυκλοφορούν στο νοσοκομείο διάφορες κοπέλες. που παρουσιάζονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, που είναι ανειδίκευτες, χωρίς γνώσεις, επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών, ανασφάλιστες, μη ελεγμένες για την δημόσια υγεία, και μας προέτρεπε να μην τις παίρνουμε για δουλειά, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι ατυχήματος για το οποίο υπεύθυνος είναι ο ασθενής που την πήρε για εργασία.
Οφείλω να υπογραμμίσω ότι το χαρτί αυτό προέτρεπε όλους εμάς να προτιμήσουμε τις αποκλειστικές νοσοκόμες του Νοσοκομείου που έχουν περάσει ιατρικούς ελέγχους.
Όλα αυτά στα χαρτιά όμως.... Γιατί στην πραγματικότητα συνέβαιναν άλλα.

Όλα τα βράδια που ξενύχτησα στο πλευρό του πατέρα μου, στο δωμάτιο υπήρχε μια αλλοδαπή μελαμψή γυναίκα (Βουλγάρα στην καταγωγή) η οποία απ’ όσο κατάλαβα πρόσεχε κάποιον παππού στο απέναντι κρεβάτι γιατί πήγαινε συχνά εκεί. «Πρόσεχε» τρόπος του λέγειν -και το βάζω σε εισαγωγικά το πρόσεχε-, γιατί η αλλοδαπή αυτή γυναίκα, μετά ξάπλωσε σε άδειο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και κοιμήθηκε όλη την νύχτα, σαν να ήταν σπίτι της και μάλιστα με τα παπούτσια της επάνω στο στρωμένο με την λευκή κουβέρτα κρεβάτι.

Μάλιστα, πριν κοιμηθεί με πλησίασε και με πολύ σπαστά Ελληνικά, μου πρότεινε να φωνάξει κάποια φίλη της να προσέξει τον πατέρα μου το βράδυ, με αμοιβή 40 ευρώ, λέγοντας μου ότι αυτό γίνεται συχνά στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Της απάντησα ευγενικά, λέγοντας της ότι προτιμώ να μείνω εγώ στο κεφάλι του άρρωστου πατέρα μου και δεν θέλω κάποια γυναίκα να τον προσέχει το βράδυ.
Για απόδειξη φυσικά ούτε λόγος. Ούτε και τα ρούχα που φορούσε, παρέπεμπαν σε κάποια γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο κύριο στο απέναντι κρεβάτι. Δεν φορούσε δηλαδή κάποια άσπρη στολή που να μαρτυρά ότι είναι προσωπικό.

Κατά την διάρκεια παραμονής μου στον νοσοκομείο με τον πατέρα μου, έκανα αρκετές βόλτες στον διάδρομο, όπου διαπίστωσα σε αρκετά δωμάτια, διάφορες τέτοιες κυρίες μελαμψές που «φρόντιζαν» ασθενείς.
Δεν διαπίστωσα προσωπικά κανέναν έλεγχο από κανέναν ακόμα και την ημέρα που το διοικητικό προσωπικό είναι στην εργασία του. Ούτε από κάποιον της διοίκησης αλλά ούτε και από κάποιον security, προς τις αλλοδαπές δήθεν αποκλειστικές νοσοκόμες.

Αυτό φυσικά μου προξένησε εντύπωση καθώς στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων μειώνονται, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει στο εξωτερικό από αλλοδαπούς μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα (σημειωτέων όλα αυτά αφορολόγητα,) τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το κράτος μέσω των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών εργασίας μας κάνει κηρύγματα ότι καταπολεμά δήθεν την ανασφάλιστη μαύρη εργασία, δεν κάνει τίποτα για να ελέγξει αυτό το φαινόμενο των αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας γνωρίζει το πρόβλημα;
Αν ναι τι έχει κάνει για να εκλείψει το φαινόμενο αυτό των αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων που ενώ πληρώνονται χωρίς να δίνουν κάποια απόδειξη (άρα μαύρα τα χρήματα) κατά την μια το βράδυ ξαπλώνουν φαρδιές πλατιές στα άδεια κρεβάτια των θαλάμων, ορισμένες ροχαλίζοντας και υποτίθεται πως ταυτόχρονα προσέχουν τους ασθενείς;
Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό άραγε για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών;
Ξέρει κανένας τους, τι αρρώστιες έχουν αυτές οι κυρίες, που το ίδιο νοσοκομείο στο έγγραφο του πίσω από την πόρτα, τις χαρακτηρίζει επικίνδυνες και χωρίς υγειονομικό έλεγχο;
Έχουν κάποια άδεια για να κάνουν αυτό που κάνουν;
Το ΙΚΑ κάνει ελέγχους για αλλοδαπές σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που εργάζονται ως αποκλειστικές ανασφάλιστες αλλοδαπές Βουλγάρες, Ρουμάνες, και Αλβανέζες;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση τα στοιχεία μου είναι παρακάτω, αλλά παρακαλώ πολύ να μην δημοσιευθούν.

Με εκτίμηση
Αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΟ
Σεβόμαστε την επιθυμία σας και δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία σας. Ελπίζουμε ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Μπόζος θα απαντήσει άμεσα στην επιστολή σας.

UPDATE
Η απάντηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνου Μπόζου.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News.

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΑΥΤΟ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ.
    ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΟΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάκη μας τα χάλασες. Για μία λέξη απορρίφθηκε το σχόλιο σου.
    Μπορείς να τον κρίνεις όσο αυστηρά γίνεται. Σφάξτον με το βαμβάκι. Αλλά βρισιές ξέρεις πολύ καλά ότι δεν επιτρέπουμε.
    Συγνώμη αλλά έπρεπε να απορριφθεί το σχόλιο.
    Ξανακάντο χωρίς βρισιά μέσα και θα το δεις,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια το χταποδι ειναι μεγαλο..το προβλημα με την μαυρη εργασια ειναι πραγματικα ΤΕΡΑΣΤΙΟ.Οτι αφορα τις αποκ.νοσοκομες εχω υπαρξει και εγω μαρτυρας των ανωτερω αλλα δυστυχως το θεμα αντιμετοπιζεται με αδιαφορια απο τις διοικησεις των νοσοκομιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν, χωρίς την ανοχή της διεύθυνσης του Νοσοκομείου..... Το φαινόμενο είναι πανελλαδικά γνωστό, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.
    andreasarc@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν, χωρίς την ανοχή της διεύθυνσης του Νοσοκομείου..... Το φαινόμενο είναι πανελλαδικά γνωστό, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.
    andreasarc@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.