Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο στο Κυριακάτικο Θάρρος της Μεσσηνίας



«Επαγγελματικά, ψύχραιμα και πολύ καλά δομημένα»

Δύο εγκλήματα αναζητούν δράστες


Με δύο ανεξιχνίαστα – προς το παρόν - σκληρά εγκλήματα κλείνει για τη Μεσσηνία το 2011. Την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα στα τέλη Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, και την αποτρόπαια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες του Αλβανού Φελίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, στο βάλτο, στις όχθες του Παμίσου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ποιο είναι, όμως, το προφίλ ενός δράστη που δεν έχει κανέναν φραγμό και αδίστακτα αφαιρεί τη ζωή ενός παιδιού με μαχαίρι; Είναι ψυχικά άρρωστος;

Οι περισσότεροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για να φτάσει κάποιος να κάνει κακό σε ένα παιδί, πρέπει να είναι άρρωστος. Κατηγορηματικά όχι, απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεράπευτρια Αγγελική Μαστοράκη – Μπενά, σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του χαρακτήρα των δραστών και της μορφής του εγκλήματος. Ήταν νοητικά υγιής και ήξερε τι έκανε.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε 50 ημέρες έτοιμο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας


Μπορεί να ακούγεται σαν… ανέκδοτο, αλλά φαίνεται να είναι η πραγματικότητα. Το έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας προχωρά πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα πρέπει να έχει παραδοθεί από τον εργολάβο. Βέβαια, θα λείπουν κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του θα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Ριζάς, «το Μέγαρο Χορού, σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, βρίσκεται σε καλό σημείο, αφού τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν, υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού ένα ακόμη κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία κατασκευής του, στο εσωτερικό του κτηρίου τα πράγματα προχωρούν, θα έλεγα, αρκετά ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το συμβατικό έργο της εργολαβίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.