Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τέσσερις έδρες η Ν.Δ. και μία το ΠΑΣΟΚ

Ριζική ανατροπή στην κατανομή των εδρών στη Μεσσηνία προκύπτει ως συμπέρασμα με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν τα ποσοστά αυτά στην πενταεδρική Μεσσηνία, το ΠΑΣΟΚ θα εξέλεγε έναν (1) βουλευτή αντί για τρεις (3) που έχει σήμερα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατία τέσσερις (4) αντί για δύο (2).
Προκειμένου να γίνει κατανοητό το πώς θα..........

διαμορφωθεί ο νέος χάρτης στη Μεσσηνία, η «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσίασε ένα υποθετικό σενάριο μιας οκτακομματικής Βουλής, που έχει προκύψει ως μεσοσταθμική εκτίμηση ψήφου αρκετών δημοσκοπήσεων που έχουν δει εσχάτως το φως της δημοσιότητας. Σημειωτέον δε, ότι στο σενάριο αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν και η παραδοσιακή τοπική δύναμη των κομμάτων, αλλά και οι εκτιμώμενες μετακινήσεις, όπως έχουν καταγραφεί στις τελευταίες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο αυτό, αν, π.χ., η Ν.Δ. λάβει το 30,8% των ψήφων (134 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 20% (54 έδρες), το ΚΚΕ 11,4% (31 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8% (24 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1% (19 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 7,5% (20 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% (9 έδρες) και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2% (9 έδρες), στο Νομό Μεσσηνίας το πρώτο κόμμα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές και το δεύτερο έναν.
Εφόσον επαληθευθεί ένα τέτοιο εκλογικό σενάριο, γίνεται εμφανής και η απόσταση που μπορεί να χωρίζει τη Ν.Δ. από την αυτοδυναμία. Με 134 βουλευτές θα χρειάζεται απαραιτήτως η σύμπραξη του ΛΑΟΣ, ενώ, αν το ποσοστό του κ. Καρατζαφέρη αποδειχθεί κατά τι μικρότερο, κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματισθεί μόνον με τη συμμετοχή και της κας Μπακογιάννη (αν δεν προκύψει νέα συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κι εφόσον το κόμμα της μπει στη Βουλή).

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ.

    ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΜΕ ΠΕΤΡΕΣ.

    π.χ.ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ??

    ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρώην Διαχειριστής28 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:14 μ.μ.

    Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει στην μεσσηνία εκπρόσωπο του.
    Και εξηγούμαι.
    Στην επανεκλογή στην πρωθυπουργία του Καραμανλή τη Μεσσηνία εκπροσώπησε απο το ΠΑΣΟΚ μόνο ο Κουσελάς. Θυμίζω ότι η περίοδος εκείνη ήταν μέτρια προς καλή για το ΠΑΣΟΚ.

    Τωρα που το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και με μια κυβέρνηση να εχει δειξει το πιο χουντικο της πρόσωπο, με αυτούς που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και που τώρα του εχουν γυρίσει την πλάτη πιστεύει κανένας αφελής ότι η Μεσσηνία θα βγάλει έστω και ένα βουλευτή απο το ΠΑΣΟΚ????

    Θεωρώ ότι στην πιο άσχημη περιοδο του το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Βουλευτή στην επόμενη βουλή.
    Τα υπόλοιπα τα βλέπω σαν σεναρια επιστημονικής φαντασίας. Περισσότερο κόβω το ΚΚΕ να βγαλει εδρα στην Μεσσηνία παρά το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.