Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε στα Δυτικά - Με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια!!!

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Για την Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ...........

3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από μηδέν έως 8 βαθμούς κελσίου.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία και της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θράκης και από το βράδυ της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ, ωστόσο, στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βοριάδες και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία όμως και μέχρι το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν βοριάδες, που πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη να φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.