Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έκπτωση φόρου σε δαπάνες "Εξοικονόμηση κατ'οίκον"

Εξι δικαιολογητικά θα πρέπει να παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και να συνυποβάλλουν με τη φορολογική τους δήλωση οι φορολογούμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου τους «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» προκειμένου να τύχουν της φορολογικής έκπτωσης που προβλέπεται από τον νόμο.

Το ΥΠΟΙΚ σε εγκύκλιό του, δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη διεκδίκηση έκπτωσης φόρου 10% στις δαπάνες που πραγματοποιούν όσοι μετέχουν στο πρόγραμμα «Eξοικονόμηση κατ' οίκον»

Αναλυτικότερα, η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής: ..............

"Με αφορμή γραπτά ερωτήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ιδ' της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις της παρ.
2 του άρθρου 38 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'), το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα της παρ.1 του ιδίου άρθρου μειώνεται κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), μεταξύ άλλων, του ποσού της δαπάνης για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3614/2007 ή και για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που θα προκύψουν μετά από ενεργειακή επιθεώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3661/2008 και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του και αφορούν σε μια σειρά από επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, οι οποίες καταγράφονται περιοριστικά στην περ. ιδ' του άρθρου 9 (αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου, αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, καθώς και αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτήρια, δαπάνη για διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης).

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.