Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βαριές ποινές προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:...

- Επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών έως 3 ετών σε όποιον, με πρόθεση, δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, δια του τύπου ή μέσω διαδικτύου κ.λ.π.) παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων ή κατά πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από αυτούς που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους, όπως χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη ή να απειλείται η ζωή των ανθρώπων αυτών.

- Καθορίζονται οι ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση που οι πράξεις τους είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος (φυλάκιση τουλάχιστο ενός έτους και χρηματική ποινή από 6.000 έως 20.000 ευρώ).

-Προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο έτη σε όποιον συνιστά ή συμμετέχει σε ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των προαναφερόμενων πράξεων.

-Προσδιορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις, που επιβάλλονται σε βάρος των νομικών προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.