Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά μας ...θύμωσες πολύ κ.Παπανδρέου !

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Πόσο μπορεί ένας λαός να πληρώσει ένα λάθος;

Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς το λάθος, το πλήρωσε πολύ ακριβά!

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της Χώρας, έρχονται η μία μετά την άλλη και απλώς μας δημιουργούν έναν επιπλέον κόμπο στο στομάχι! Ένα ακόμη χτύπημα στα όνειρά μας! Μία ακόμη απογοήτευση!

Αναγκαστήκαμε από τη συμφορά μας να γίνουμε όλοι μας ..........

ειδικοί περί των Οικονομικών, μάθαμε τις αποδόσεις των ομολόγων, τα spreads, τις ισοτιμίες ευρώ και άλλων νομισμάτων και πολλά ακόμη, που έχουν συνάρτηση με την οικονομία μας, που πηγαίνει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο!

Δυστυχώς το λάθος μας, είναι ότι πιστέψαμε- όσοι τέλος πάντων πίστεψαν- μετά και από πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πως είχαν βρεθεί κάποιοι, που χωρίς να σκεφτούν το πολιτικό κόστος λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας!

Πιστέψαμε πως ίσως καταφέρουμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός! Πως έστω με θυσίες και με ύφεση και με λιτότητα ίσως κάποιοι πήραν πραγματικά απόφαση να δουλέψουν για την Ελλάδα, να συμμαζέψουν το κράτος, να ξεκαθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία τέλος πάντων!

Οι επιφυλάξεις για τον κ.Παπανδρέου και τους συν αυτώ μεγάλες, αλλά έλεγες βρε παιδί μου λες; Λες να τα καταφέρει; Λες να κάνει την έκπληξη; Λες να είναι ο... γκολτζής του κρίσιμου αγώνα;

Τα αποτελέσματα όμως , δεν είναι απλώς αποτυχία , είναι τραγικά οικτρή αποτυχία!!!

Είναι επιλήψιμη και με άσχημους συνειρμούς και υποψίες, αποτυχία!

Ενώ ο λαός βιώνει τα πάνδεινα , ενώ η φτώχεια έφτασε σε μη ανεκτά πλεόν επίπεδα , ενώ περάσαμε σε μία διετία από την πλασματική ίσως πει κάποιος και σωστά ευμάρεια- αλλά ευμάρεια- στο αντίθετο άκρο της εφιαλτικής ανέχειας, οι ειδήσεις που μας κατακλύζουν απλά τώρα μας θυμώνουν και μάλιστα πολύ! Όλο αυτό το διάστημα κάναμε διάφορα. Απογοητεύτηκαμε, νευριάσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, αγριέψαμε, κουραστήκαμε, αηδιάσαμε και ... τελικά σωπάσαμε!

Αλλά όταν ακούς ειδήσεις σαν αυτή που θα σας περιγράψω παρακάτω θυμώνουμε κ. Παπανδρέου και μάλιστα πολύ!!!

Διότι ανεχτήκαμε πολλά λάθη, τα οποία όταν συσσωρευτούν μία μικρή σπίθα αρκεί να κάνει την έκρηξη!

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο ... γενναιόδωρος κ. Παπανδρέου προσκάλεσε ακόμη και τους φίλους του και μοίραζε... αφειδώς τον κόπο των Ελλήνων!

Θέλοντας να αξιοποιήσουμε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, προσωπικό του φίλο, ως σύμβουλό του για να εκπονήσει... αμισθί όπως μας είχαν πληροφορήσει τότε , σχέδιο για την καλύτερη και προσφορότερη αξιοποίηση του εν λόγω χώρου.

Αλλά ακόμη και σ΄αυτό ... λάθος καταλάβαμε!!

Μόλις χθες και από τα πλέον επίσημα χείλη του Υπουργού Περιβάλλοντος, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μπίζνα και μάλιστα καλοπληρωμένη της τάξεως των 180.000 ευρώ!
Επιπλέον ενώ έχει εκπονηθεί το σχέδιο, δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα είναι και το ισχύον!
Άρα δικαιολογημένος ο θυμός δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.