Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο: η τελική εγκύκλιος

Τον τρόπο εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου στο Δημόσιο αλλά και του νέου ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού ρυθμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ώρες εισόδου για το κοινό

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η είσοδος του κοινού .........

στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Στις Δ.Ο.Υ και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.

Τα ωράρια εισόδου του κοινού στους ΟΤΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου δεν αλλάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαγορεύει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίζουν το ωράριο εισόδου για το κοινό χωρίς να εξετάζουν αν η ρύθμιση εξυπηρετεί τους πολίτες και χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουν.

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ

Για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωινή βάρδια: 07.30 – 14.00
Απογευματινή βάρδια: 13.30 – 20.00
Με αυτόν τον τρόπο, το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Έκτακτοι έλεγχοι για ωράριο στο Δημόσιο: Πώς θα γίνουν

Ξαφνικοί έλεγχοι θα γίνουν στο Δημόσιο για να εξακριβωθεί κατά πόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι τηρούν το νέο ωράριο. Πώς αποφασίστηκαν οι έλεγχοι;

Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέο ωράριο στο Δημόσιο διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σε ισχύ.

Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:

Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η εγκύκλιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απεστάλη μετά τη διαπίστωση ότι πολλές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν στην πράξη το νέο ωράριο λειτουργίας.

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών και τα λοιπά ΝΠΔΔ γίνεται από τις 9 έως τις 15.00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.