Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Παραβίασαν το Ταχυδρομείο χθες στα Φιλιατρά. Τράπηκαν σε φυγή από το συναγερμό

Το Ταχυδρομείο Φιλιατρών παραβίασαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες, αφαιρώντας από συρτάρι υπαλλήλου 300 ευρώ, ποσό που της ανήκε. Ο συναγερμός που χτύπησε, ωστόσο, έκανε τους δράστες να τραπούν σε φυγή, πριν προλάβουν να «χτυπήσουν» το χρηματοκιβώτιο ή θυρίδες πελατών.
Οι δράστες εισήλθαν στο χώρο του καταστήματος των ΕΛΤΑ, στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, λίγο πριν από τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής - ξημερώματα Δευτέρας, αφού παραβίασαν ανασφάλιστο, μερικώς, παράθυρο στο πίσω μέρος.

Με το που έγινε η παραβίαση, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός που διαθέτει το κατάστημα και απευθείας ενημερώθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό, αλλά οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Πάντως, όπως διαπιστώθηκε, πριν φύγουν επιχείρησαν ..........

να «πειράξουν» τον πίνακα, προκαλώντας του φθορές, αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν το συναγερμό.
Η λεία τους είναι χρηματικό ποσό υπαλλήλου, η οποία είχε αφήσει χρήματά της στο συρτάρι της από την Παρασκευή. Χθες, το κατάστημα δε λειτούργησε.
Προανάκριση και έρευνες για στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί το Α.Τ. Φιλιατρών.

Η παραβίαση του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Φιλιατρά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο διαρρήξεων και κλοπών που σημειώνονται στην περιοχή, με την εγκληματικότητα και τις παραβατικές συμπεριφορές να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και την ανασφάλεια των πολιτών διαρκώς να μεγαλώνει. Η κατάσταση, σε όλη την έκταση του Δήμου Τριφυλίας, είναι πλέον ανεξέλεγκτη και περισσότερο από τραγική, και ουδείς μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει.

Όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο «Θ», οι πολίτες, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση. Ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας σε πόλεις και χωριά. Αυτό, όμως, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, δεν μπορεί να γίνει στον επιθυμητό βαθμό, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και, όπως τονίζουν, προσπαθούν με τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά τους. Κάτι πρέπει να γίνει, πάντως. Άμεσα.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.