Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β’ Αθηνών

Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει την περιθωριοποίησή του λόγω της διετούς διακυβέρνησης του. Τα γκάλοπ το εμφανίζουν με ιστορικά χαμηλά ποσοστά, ακόμα και τρίτο κόμμα στη β’ Αθηνών. Οι υπουργοί επί διετίας, μαζί με τους 154 βουλευτές του, πάντα εύκαμπτοι και ευλύγιστοι, προκειμένου να διασώσουν το πολιτικό τους μέλλον, δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν αυτοκριτική, να καταγγείλουν την πολιτική που ψήφισαν και στήριξαν.

Όπως υποστηρίζουν, θέλουν να ξεκινήσουν μια ..........

«προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και σε πρόσωπα”,φυσικά με τους ίδιους μέσα, “να βρουν τα λάθη και τις ευθύνες τους«.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισαν κανένα μνημόνιο, κανένα νομοσχέδιο επί δυο χρόνια, ούτε έστω κάποιο άρθρο. Ορισμένοι πριν από ψηφοφορίες φωνασκούσαν άναρθρα, ελπίζοντας να καταγραφεί η διαφοροποίησή τους και μετά υπερψήφιζαν. Δεν υπάρχει ψήφος με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η ψήφος είναι ή θετική ή αρνητική.

Οι σκληροί, αντιλαϊκοί, ταξικά προσανατολισμένοι νόμοι της διετίας του ΠΑΣΟΚ, δεν έγιναν καλύτεροι επειδή κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μουρμούραγαν στους διαδρόμους της βουλής και στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, αλλά μετά ψήφιζαν με “πόνο ψυχής”, ούτε η “διαφωνία” τους παρηγορούσε και παρηγορεί τους πολίτες που πληρώνουν το λογαριασμό της αβελτηρίας τους.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι γιατί ανέχθηκαν την κατασυκοφάντηση της χώρας και των πολιτών της από τον αρχηγό τους κ. Παπανδρέου διεθνώς, γιατί ψήφισαν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, τους προϋπολογισμούς, την αναθεώρηση του εργατικού δικαίου, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, γιατί έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα και την ύστατη στιγμή στον κ. Παπανδρέου, γιατί ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε να συνεχισθεί η ίδια πολιτική, γιατί θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2012, το πολυνομοσχέδιο, το νέο μνημόνιο και το σημαντικότερο τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, κορυφαίος υπουργός ακόμα και σήμερα, καταγγέλλει την διετία του ΠΑΣΟΚ γιατί “οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» όπως είπε σε συνέντευξή του στο Mega. Ο κ. Χρυσοχοίδης δεν διαφώνησε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Παπανδρέου, η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και σήμερα, γιατί δεν την καταγγέλλει?

Τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επί δυο χρόνια, με τη σιγουριά του κατόχου της μοναδικής αλήθειας, κατακεραύνωναν όποιον διαφωνούσε με τις επιλογές τους και υποστήριζαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Στην ίδια λογική της αποστασιοποίησης από το κυβερνητικό έργο, 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προχθές δημοσιοποίησαν κείμενο «για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ«. «Χάσαμε την επαφή με τη βάση του κόμματος» δήλωναν πανικόβλητοι στα ραδιόφωνα. Σε ελεύθερη μετάφραση, δεν θα βρούμε ούτε τη ψήφο μας. Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ «ήταν πάντα προοδευτικό«, ακριβώς κάποτε ήταν, όχι πια. Και σημειώνουν ότι το λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν πως «προσάρμοσε το πολιτικό του πρόγραμμα στο μνημόνιο (αντί δηλαδή για το αντίθετο)».

now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.