Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Είναι βέβαιο και αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ομαλή πορεία της χώρας η αλλαγή πολιτικής σελίδας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Είναι όμως και μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία για τη Μεσσηνία το γεγονός, ότι σε λίγες εβδομάδες από σήμερα τα ηνία της χώρας θα κρατά, σε αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές, ένα δικό της τέκνο, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ένας πολιτικός ηγέτης, ο οποίος δε διανοήθηκε ποτέ να αλλάξει εκλογική περιφέρεια από το ξεκίνημα της συμμετοχής του στα κοινά μέχρι σήμερα και ο οποίος «συνομιλεί» πλέον με την ιστορία του τόπου.
Όσο κι αν ξενίζει, πάντως, είναι απόλυτα αληθές ότι η .........

Μεσσηνία που ήταν το πρώτο τμήμα της χώρας που ελευθερώθηκε το 1821 από τον τουρκικό ζυγό, αν και είχε την τύχη να βγάλει πολλούς και άξιους πολιτικούς, δεν ευτύχησε να δει έστω και λίγους από αυτούς, στα ύψιστα αξιώματα της πολιτείας.

Για την ακρίβεια είδε μόνον τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, στις πρώτες δεκαετίες μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδος, να εκλέγεται συχνάκις πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από το 1865, έχοντας συνδέσει το όνομά του με σημαντικές τομές στο όψιμο νεοελληνικό κράτος. Πέραν τούτου, όμως, ουδέν.
Για το λόγο αυτό η Μεσσηνία έχει την ευκαιρία από το 1882, (την τελευταία φορά που ο Κουμουνδούρος ετέθη επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή μετά από 130 χρόνια) να ξαναδεί έναν ακραιφνώς δικό της πολιτικό, να κρατά στα χέρια του τα ηνία της Χώρας.

Κάτι για το οποίο όλοι οι Μεσσήνιοι οφείλουμε να εργασθούμε με αυταπάρνηση αφήνοντας στην άκρη μικρόψυχες και κατώτερες των ιστορικών περιστάσεων, προσεγγίσεις.
Μετά από έναν και πλέον αιώνα ο τόπος μας θα έχει την τιμή χάρη στον Αντώνη Σαμαρά, να κάνει αισθητή την παρουσία του και σε αυτό το «μετερίζι» των υψηλότατων εθνικών διακρίσεων. Ιδιαίτερα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που όλος ο ελληνικός λαός περιμένει ως μάνα εξ’ ουρανού την επίλυση τόσων προβλημάτων, που έχουν σωρευτεί στη χώρα, έχοντας εναποθέσει τις προσδοκίες του, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στον πρόεδρό της τον Αντώνη Σαμαρά.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να εργασθούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς χρονοτριβή, γιατί δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

Από την προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Είναι μεγάλη η τιμή για τη Μεσσηνία είναι τεράστια η ευθύνη για τη χώρα.

Προσδοκούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου, να αλλάξουμε τη μοίρα της πατρίδας μας, που κάποιοι επιθυμούν να την οδηγήσουν στον όλεθρο.

Αντωνία Μπούζα -Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.