Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στην Μπουζού ο ηγούμενος Εφραίμ [ VIDEO ]

Σε κελί του Κορυδαλλού βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, μετά την απόφαση προφυλάκισης του Συμβουλίου Εφετών.

Τη νύχτα ο Εφραίμ διανυκτέρευσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) μετά την χτεσινή επεισοδιακή του παράδοση στον Εισαγγελέα και αφού ταξίδεψε οδικώς από το Άγιο Όρος στην Αθήνα.
Όταν μάλιστα η αυτοκινοπομπή που μετέφερε τον ........

ηγούμενο έφτασε στο Εφετείο, αργά χτες το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή. Πολλοί κρατούσαν κεριά και φώναζαν «άξιος»!

Στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο Εφραίμ θα κρατηθεί σε ατομικό κελί σε πτέρυγα όπου κρατούνται όσοι κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

Να σημειωθεί ότι ο ηγούμενος αποφάσισε τελικά να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές, μετά από θρίλερ διαπραγματεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ζήτησε χτες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διερευνηθει η δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής προφυλάκισης όχι στις φυλακές αλλά στο κελί του στο Άγιο Όρος, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει άρθρο στον εκκλησιαστικό κώδικα που προβλέπει την κράτηση των ιερέων σε ειδικό σοφρωνιστήριο. Η απάντηση του κ. Τέντε ήταν αρνητική, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο σοφρωνιστήριο στη χώρα, και μετά από αυτό ο ηγούμενος αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα για να παραδοθεί στον Εισαγγελέα.

Για τι κατηγορείται ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κατηγορείται για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων. Η Μονή Βατοπαιδίου ισχυρίζεται ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκαν με βάση τίτλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με βάση αυτούς τους τίτλους, η Μονή προχώρησε η ανταλλαγή της λίμνης και των εκτάσεων με άλλα ακίνητα που ανήκαν στο Δημόσιο, αποκομίζοντας κέρδη. Η διαδικασία για την ανταλλαγή των εκτάσεων ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σημίτη και ολοκληρώθηκε επί Καραμανλή, με το ΠΑΣΟΚ να μιλά για «σκάνδαλο» ωθώντας την παρούσα Βουλή να δημιουργήσει δύο εξεταστικές και μία προανακριτική, που δεν κατέληξαν όμως σε συγκεκριμένες κατηγορίες (το ΠΑΣΟΚ μίλησε αόριστα για πολιτικές ευθύνες). Να σημειωθεί ότι ως προς τις πολιτικές ευθύνες, η υπόθεση έχει παραγραφεί, με βάση τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στο ποινικό μέρος, ο ηγούμενος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως οι ενέργειες του δεν ήταν ιδιοτελείς. Στόχος των ανταλλαγών, σύμφωνα με τον ηγούμενο, ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.



iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους ο ηγούμενος Buisness man του Real Estate μπήκε στο "Φρέσκο". Αλλα η κακοπαιγμένη παράσταση με τις μαυροφόρες μοναχές έξω από τον Κορυδαλλό ξεφτιλίζουν την εκκλησία.
Και κάτι κομπάρσοι - αρκούδια που του φώναζαν ΑΞΙΟΣ ήταν μερος της τραγικής παράστασης ξεσηκωμού ολων των μοναχων (ανδρων και γυναικών) για συμπαράσταση στον Εφαιμούλη... ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ.

2 σχόλια:

  1. ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ.

    ΟΧΙ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑ-ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΠΑΠΑ ΑΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ.

    ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΕΡΓΟ,ΑΠΟΡΟΦΗΣΕΣ ΚΟΝΔΥΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΚΑΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕΣ ΟΜΩΣ.
    ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΣΥΝ ΟΤΙ ΣΤΡΑΦΗΚΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ..

    ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΗΔΗ ΤΣΑΜΠΟΥΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος σου ειπε να πας με τον ΠΟΥΤΙΝ???
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,ΦΟΡΟΥΣ ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ,ΧΑΡΑΤΣΙΑ...
    ΟΥΣΤ!!ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.