Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης: Όλη η Περιφέρεια αναγεννιέται και αυτή είναι η στόχευση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2012.
«Ζητάμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κεντρική πολιτική σκηνή προς τις Περιφέρειας, επιλογή που αποτελεί προϋπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προτού, ωστόσο ο Περιφερειάρχης αναφερθεί στον ............

προϋπολογισμό, ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε δεκτό από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το αίτημα παραχώρηση της περιουσίας της ΕΤΑ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «όπλο πολύ σημαντικό για τις αναπτυξιακές πολιτικές μας, γεγονός που ενισχύει την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας παραχωρούνται 7 ακίνητα στις περιοχές Κυνουρίας, Κορίνθου, Μάνης, Ναυπλίου και Λουτρακίου.

«Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό, ορθολογιστικό προϋπολογισμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Πέραν αυτού, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μιζέρια, την προχειρότητα και την έλλειψη αναπτυξιακού προγραμματισμού των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίες στηρίχθηκαν σε πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι καλύφθηκαν οι αδυναμίες και οι εκκρεμότητες των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων από τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος εφαρμόστηκε χωρίς πρόβλημα. «Η πολιτική μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γεγονός το οποίο παρουσιάζει τη δυσκολία να μη μπορούμε να αναφέρουμε όλες τις πρωτοβουλίες και κατακτήσεις μας γιατί δεν θα γίνουμε πιστευτοί». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηριστικά εξασφαλίστηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην παράκαμψη των Βουτιάνων, 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το δρόμο στο Ξυλόκαστρο που έχει καταρρεύσει και τα 20 εκατομμύρια ευρώ από το ανενεργό ταμείο πυρόπληκτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Οι διεκδικήσεις όμως αυτές δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς δόθηκαν λύσεις σε 200 επενδυτικά σχέδια τα οποί παρέλαβε η Περιφέρεια και τα οποία ολοκλήρωσε.
«Όλη η Περιφέρει αναγεννιέται», δήλωσε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι «έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και σιγά-σιγά και μεθοδικά τα κλείνουμε επιτυχώς. Όλη η Ελλάδα πλέον μιλά για την επιτυχία μας στο θέμα των στερεών αποβλήτων, για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί πολιτικά το φάκελο της τεχνογνωσίας. Οι πολιτικές μας παρεμβάσεις όπως γίνεται συνεπώς κατανοητό είναι πλέον κανόνας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κατά την εισήγησή της σημείωσε την απόλυτη ικανοποίησή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και δήλωσε ότι δεν στηριζόμαστε σε κρατικά χρήματα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως έγινε για τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ. Στον προϋπολογισμό αυτό εξασφαλίσαμε πρωτίστως τις λειτουργικές δαπάνες με προτεραιότητα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε επίσης τις υπηρεσίες για το έργο τους, οι οποίες σε πολύ δύσκολες συνθήκες επιτέλεσαν επιτυχώς το έργο τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφείς Δημήτρης Δράκος στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό αναγνώρισε τη δυσκολία των υπηρεσιών, λόγω της κρίσης και των κρατικών δυσλειτουργιών για την καταβολή των πόρων, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό και συνεπώς τη δυσκολία της διοίκησης να χαράξει πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.