Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η Puma Hellas

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία Puma Hellas, σε μια προσπάθεια όπως υποστηρίζει η διοίκηση της, η οποία αποτελεί βήμα στήριξης για την παρουσία του πολυεθνικού ομίλου στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

"Η PUMA Ελλάς ΑΕ υπέβαλε αίτηση στο .............

Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπαγωγή της στη διαδικασία εξυγίανσης (στα πλαίσια του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

H διαδικασία εξυγίανσης προσφέρει στην PUMA Ελλάς πλαίσιο προστασίας για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της με στόχο την επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων, τη διαφύλαξη της συνέχισης της εμπορικής της δραστηριότητας και την αποκατάσταση της επιχειρηματικής της ευρωστίας.

Η επιδείνωση των οικονομικών της εταιρείας οφείλεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας που προκύπτει ότι διαπράχθηκαν από μετόχους της μειοψηφίας και από τρία πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, οι παράνομες αυτές ενέργειες που αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο 2010 προκάλεσαν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, κλόνισαν το ταμειακό διαθέσιμο της εταιρείας και της προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή βλάβη. Η εταιρεία έχει υποβάλει μήνυση κατά των φερομένων ως υπευθύνων τον Απρίλιο 2011.

Σε απάντηση των αποκαλύψεων, η PUMA προκάλεσε επίσης την άσκηση ενδελεχούς ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο. Εξελέγη αμέσως νέα διοίκηση που έχει ήδη αναλάβει την αναδιοργάνωση της εταιρίας με στόχο την οριστική της εξυγίανση, κρίσιμο βήμα για την οποία αποτελεί και η υποβληθείσα αίτηση.

H εταιρεία είναι απολύτως ενήμερη στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.