Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να μειώσετε τη δόση της πιστωτικής κάρτας ως 70%

Την καλύτερη λύση για να διαχειριστούν τα χρέη από το «πλαστικό χρήμα» αναζητά σήμερα ο 1 στους 2 κατόχους πιστωτικών καρτών, καθώς οι περικοπές στο εισόδημα προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους καταναλωτές στην εξυπηρέτηση των δόσεων που «τρέχουν» κάθε μήνα για πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια.

Αποτέλεσμα είναι να χρεώνονται και με επιτόκια υπερημερίας, ενώ όταν πληρώνουν μόνο το ελάχιστο ποσό, το σύνολο της οφειλής, συχνά αυξάνεται αντί να μειώνεται και εγκλωβίζονται όλο και περισσότερο στο χρέος.

Και όμως υπάρχει τρόπος να περιορίσετε ακόμα και ...........

κατά 70% τη δόση που πληρώνεται κάθε μήνα για τις πιστωτικές σας κάρτες, μέσα από ένα πρόγραμμα μεταφοράς.

«Φως» υπάρχει ακόμα και για εκείνους που η κάρτα έχει βγει στο «κόκκινο», αφού οι τράπεζες δέχονται να «κουρέψουν» σημαντικό μέρος της οφειλής.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα στην αγορά:

Οι τράπεζες «κουρεύουν» ως 60% τα χρέη από πιστωτικές κάρτες, στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες έχουν βγει ήδη στο «κόκκινο» και δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις τους για διάστημα άνω των 90 ημερών.

Καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον στις τράπεζες να σωρεύουν «κόκκινες» οφειλές, προτείνουν τον συγκεκριμένο διακανονισμό προκειμένου να εισπράξουν έστω και τμήμα των οφειλών που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Για παράδειγμα οι τράπεζες καλούν (τηλεφωνικά ή εγγράφως) τους πελάτες τους που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από πιστωτικές κάρτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Οι τράπεζες ενημερώνουν ότι «κόβουν» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια. Το «κούρεμα» σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στο 60%.

Στην ίδια λογική, είναι και η ακόλουθη πρόταση, που υιοθετούν ορισμένες τράπεζες: Ο πελάτης έχει οφειλή π.χ 8.000 ευρώ. Η τράπεζα του ζητά να πληρώσει άμεσα για παράδειγμα 2.000 ευρώ και αντίστοιχο ποσό (δηλαδή 2.000 ευρώ) διαγράφεται από την οφειλή. Το χρέος στην περίπτωση αυτή περιορίζεται στις 4.000 ευρώ και η δόση μειώνεται στο μισό.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.