Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας Μαθητές στο λιομάζωμα χθες στη Σπηλιά!

Ενδιαφέρουσα, όμορφη και διδακτική ήταν η χθεσινή επίσκεψη μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας σε ελαιοπερίβολο και ελαιοτριβείο στη Σπηλιά!
Οι μαθητές της Δ1 και της ΣΤ1 τάξης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, Σταυρούλα Σκανδάλη και Άγγελο Μιχαλόπουλο αντίστοιχα, καθώς και το γυμναστή τους Τάκη Χήναρη, μετά από πρωτοβουλία των δασκάλων τους επισκέφθηκαν χθες το πρωί ελαιοπερίβολο του γυμναστή τους στο οποίο γινόταν ελαιοσυγκομιδή.

Στο λιομάζωμα, οι μαθητές συμμετείχαν με.........

ευχαρίστηση και το χάρηκαν με την ψυχή τους, συνδυάζοντας το ράβδο με το παιχνίδι, ενώ, εκεί, στο χωράφι, πήραν και το κολατσιό τους, μαζί με τους ιδιοκτήτες του χωραφιού και τους ραβδιστές. Βέβαια, σχεδόν όλοι είχαν μια σχετική εμπειρία από την οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα που διαθέτουν ελαιοπερίβολα, αλλά το γεγονός ότι χθες πήγαν στο χωράφι για το ράβδο όλοι μαζί, έκανε ξεχωριστή και ιδιαίτερη τη μέρα!

Μετά το ελαιοπερίβολο, επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο, όπου παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία μέχρι την παραγωγή του λαδιού και έμειναν εντυπωσιασμένοι.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Θ» ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νίκος Τζώνης, ενώ η δασκάλα Σταυρούλα Σκανδάλη σημείωσε: «Είχαμε αποφασίσει να επισκεφθούμε το χωράφι και το ελαιοτριβείο, γιατί και τα παιδιά το θέλανε πολύ! Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Βέβαια, για τα παιδιά δεν ήταν πρωτόγνωρη, για ’μενα ήταν μπορώ να πω, γιατί είμαι από την Αθήνα και δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα παιδιά συμμετείχαν πάρα πολύ, με χαρά και ευχαρίστηση ράβδισαν, έπαιξαν και το χαρήκανε!
Στο ελαιοτριβείο, οι άνθρωποι εκεί μας εξήγησαν όλη τη διαδικασία παραγωγής λαδιού και μας έδωσαν, στους εκπαιδευτικούς, δώρο ένα μπουκάλι λάδι. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και για τα παιδιά και για εμάς!».

Με τη σειρά του, ο δάσκαλος της ΣΤ1 τάξης Άγγελος Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε έναν ελαιώνα στη Σπηλιά και τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία συγκομιδής, ενώ μετά επισκεφθήκαμε ένα ελαιοτριβείο, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και γνώρισαν την επεξεργασία της ελιάς και τα στάδια παραγωγής του λαδιού. Τα παιδιά συμμετείχαν, το διασκέδασαν και τους άρεσε πάρα πολύ η όλη εμπειρία».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.