Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Φαρμακεία: Πίστωση τέλος προς όλους από 1/1/2012

Την αναστολή της πίστωσης σε όλα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ωστόσο, οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι, στις κατά τόπους συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, θα αποφασίσουν σε ποια ταμεία θα αναστείλουν την πίστωση και σε ποια όχι.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φαρμακοποιοί έλαβαν...........

αυτή την απόφαση είναι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία, που ξεπερνούν πλέον τα 400 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη το ταμείο του Δημοσίου, το οποίο χρωστά περίπου 240 εκατ.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, λόγω της έλλειψης ρευστότητας αλλά και του γεγονότος ότι πολλές φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν πλέον να πληρώνονται μόνο μετρητοίς από τους φαρμακοποιούς, περίπου 800 φαρμακεία σε όλη τη χώρα αναμένεται να οδηγηθούν το επόμενο έτος.

Ήδη, στην ελληνική επικράτεια, 245 φαρμακεία έχουν ανακοινώσει "λουκέτο", από τα οποία 45 έχουν ήδη κλείσει, αλλά 153 βρίσκονται σε αναστολή, ενώ έχουν επιδοθεί 130 κατασχετήρια.

Όσον αφορά το αίτημα της τρόικας για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους τους, οι φαρμακοοποιοί τονίζουν ότι ισοδυναμεί με την απόλυτη καταστροφή τους και απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας.

Mega Channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.