Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Η ιστορία του χαρτιού» σε εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του «Αλγόριθμου»

Μαθητές της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη, δημιούργησαν εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορική εξέλιξη του χαρτιού στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματος της διαδικτυακής τηλεόρασης της σχολής (algorithmos webtv).

Η εξέλιξη της παρασκευής χαρτιού από την Από Ανατολή στη Δύση αποτελεί το μεγαλύτερος μέρος του ντοκιμαντέρ, ωστόσο παρουσιάζονται και ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ελληνική χαρτοβιομηχανία.
Σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών η οποία και .............

καταγράφεται στο αφιέρωμα, η Κίνα υπήρξε η πρώτη χώρα που παρήγαγε χαρτί κυρίως για πνευματικούς σκοπούς.

Ο Βέλτερ (1847 Γερμανία) ωστόσο ήταν αυτός που εισήγαγε τη μέθοδο κατασκευής χαρτιού με ξυλόμαζα η οποία χρησιμοποιείται και σήμερα στη βιομηχανία.
Το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του χαρτιού» έχει προσαρτηθεί στο πρόγραμμα της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλγόριθμου και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν θα πρέπει να «ακολουθήσουν» τη διεύθυνση www.worldtv.com/algorithmos.

Επίσης έxει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της σχολής www.algorithmosmes.blogspot.com. Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι μαθητές: Στέλιος Αποστολόπουλος, Πηνελόπη Γκιούλου, Μαρία Πλατάρου, Ηλίας Μιχαλόπουλος και Δημήτρης Τσοπανάκης.

Με τιμή
Γιάννης Λάσκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.