Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικο στη ΔΕΗ και από το Δήμο Τρίπολης

Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ταχθεί κατά του Ειδικού Τέλους για τα ακίνητα και να στείλει εξώδικο στη ΔΕΗ. Πρόκειται για το δ.σ. Τρίπολης που μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη χαρακτηρίζει άδικο το μέτρο «γιατί δεν λαμβάνει υπόψη κανένα εισοδηματικό και κοινωνικό κριτήριο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό αδύναμοι οικονομικά πολίτες», και «καλεί την επιχείρηση να μην προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος, γιατί η διακοπή ηλεκτροδότησης αποτελεί ιδιαίτερα επαχθή κύρωση που προσλαμβάνει διαστάσεις ηθικής και κοινωνικής απαξίας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα ο δήμαρχος μίλησε για ενεργοποίηση ..........

μηχανισμού προστασίας των οικονομικά αδυνάτων, ανέργων κι άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα αναλάβει να επανασυνδέει το ρεύμα ή θα δοθεί κάποιο βοήθημα ή κάποιο άλλο μέτρο.

Επιπλέον, το δ.σ. Τρίπολης θα αποστείλει επιστολές σε ΚΕΔΕ και υπουργό Οικονομικών ζητώντας την εξαίρεση των οικονομικά αδύναμων ομάδων από την καταβολή του.

Δεν υπογράφουμε εφεδρεία

Επίσης σε άλλο του ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο ζητά να μην καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του δήμου και της εργασιακής εφεδρείας: «Η διάταξη του νόμου που επιβάλλει την κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, αλλά και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, αποτελεί ουσιαστικά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των δήμων και καταργεί στην ουσία, αυτή καθ’ αυτήν την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι κινδυνεύουν άμεσα να οδηγηθούν στην εφεδρεία 98 εργαζόμενοι του δήμου και στη συνέχεια άλλοι 188.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε εντολή στον δήμαρχο Τρίπολης και τους προέδρους των διοικητικών συμβουλίων, του νομικού προσώπου και των επιχειρήσεων, να μην υπογράψουν καμιά διαπιστωτική πράξη που θα καταργεί οργανικές θέσεις στον ΟΕΥ των υπηρεσιών, καθώς και την εντολή να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη που θα οδηγεί στην εργασιακή εφεδρεία εργαζομένους του δήμου Τρίπολης, του νομικού προσώπου και των επιχειρήσεών του.

Επίσης, αποφάσισε να σταλεί επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔ), με την οποία την καλεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την εξαίρεση των ΟΤΑ από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τη μη τροποποίηση των ΟΕΥ των δήμων, των νομικών τους προσώπων και των επιχειρήσεων που πρόσφατα συντάχθηκαν.

Morias news

ΣΧΟΛΙΟ
Ας κάνουμε λίγη ησυχία μην τυχόν ξυπνήσουμε το Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και την παρέα του στον Δήμο. Όλη η Ελλάδα βράζει με το θέμα της ΔΕΗ και του χαρατσιού Βενιζέλου και ο μεγάλος συνδικαλιστής - Δήμαρχος - Αλυτάρχης αγώνων κόντρας - Κώστας Κόλλιας στον κόσμο του.
Θα μας πείτε με το χαράτσι του Βενιζέλου θα ασχοληθεί; Ο Δήμαρχος έχει ταλεντάρα στο να δίνει έναρξη σε παράνομους αγώνες κόντρας με μηχανάκια. Τους δημότες του θα κοιτάξει;;; Α πα πα πα πα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.