Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δε σταματά την κατάληψη η ΓΕΝΟΠ παρά τη διορία εισαγγελέα

Παρά τη διορία που έδωσε ο εισαγγελέας να εγκαταλείψουν το κτίριο, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη.

Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή. Στο πλευρό τους όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταθέσεις των .........

προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο ειδικό τέλος των ακινήτων. Υπό την πίεση αυτή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται εξαιρέσεις, ενώ διατάχθηκε προσωρινά η αναστολή διακοπών ρεύματος, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ διέκοψαν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.

Επισήμανε δε ότι η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ημίμετρα και ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την κατάληψη, ενώ την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, τη Δευτέρα, και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η εντολή της εισαγγελέως ήταν να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ο εισαγγελέας μετέβη χθες στο κτίριο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από το κτίριο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και τους έδωσε διορία να εκκενώσουν το κτίριο έως τις 8 το βράδυ, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει ο ίδιο την εκκένωσή του.

difernews

ΣΧΟΛΙΟ
Υπομονή μέχρι τις εκλογές. Η χούντα θα πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.