Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Θα κάνω ό,τι απαιτείται για να μην μπούμε σε περιπέτειες

«Σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη, με κάθε τρόπο, να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοπκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Η συνάντηση πραγματοποίεται με πρωτοβουλία ..........

του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την προαναγγελία δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό, που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Χθες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επιτέθηκε σφοδρά κατά του κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «αδίστακτο» και «επικίνδυνο». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη σαν κέρμα στον αέρα, καθώς και ότι εκβιάζει τόσο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και το λαό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η λύση είναι οι εκλογές. «Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο ''δημοψήφισμα''. Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δριμεία προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία και χαρακτήρισε αντισυνταγματική.

«Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 και χαρακτήρισε έσχατο εκβιασμό την απόφαση για το δημοψήφισμα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, η απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος δημοψήφισμα προκηρύσσεται για κρίσιμα εθνικά θέματα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά.

«Ο άνθρωπος τα έχει χάσει, όταν η ανασφάλεια συναντά την παραφροσύνη έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. για τον Πρωθυπουργό και μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, εξέφρασε την ανησυχία ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε κλίμα που δεν θα είναι ομαλό.

Επικίνδυνο χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο Στέφανος Μάνος και κάλεσε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από την ηγεσία του κ. Παπανδρέου. «Θέλει να σώσει τον εαυτό του ... δεν ξέρω τι σκέφτηκε, η ανοησία περισσεύει στον τόπο μας», παρατήρησε μιλώντας στο Σκάι, χαρακτηρίζοντας «τυχοδιωκτική κίνηση» την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.