Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έχουν καταλάβει ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν είναι απλά "μεταβατικός" αλλά αυτός που θα διαπραγματευθεί για τη χώρα;

του Ν.Γ. Δρόσου

Στην κρισιμότερη οικονομική διαπραγμάτευση, ενδεχομένως στην Ιστορία της χώρας, η οποία θα αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% αλλά και σε μια συμφωνία η οποία θα καθορίσει την πορεία του τόπου, πιθανότατα για δεκαετίες, θέση έχουν μόνον οι ικανότεροι.

Εκείνοι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα τη γνώση αλλά και την ικανότητα να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να πείσουν τους συνομιλητές τους ότι οι λύσεις που θα συμφωνηθούν θα είναι επωφελείς ή τουλάχιστον θα είναι οι λιγότερο επώδυνες, για όλους.

Έως αργά χθες βράδυ, την ώρα που γράφονταν αυτές οι .........

γραμμές, τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας δεν είχαν ακόμη καταλήξει στην επιλογή τους σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, παρά το θετικό τρόπο με τον οποίο είχε υποδεχθεί η Ευρώπη τις αρχικές πληροφορίες, που ήθελαν τον κ. Λ. Παπαδήμο, έως πρόσφατα αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, ως τον κυριότερο υποψήφιο για τη θέση αυτή.

Τα ονόματα των Ν. Διαμαντούρου, Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη και Π. Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ήσαν επίσης «στο τραπέζι».

Ένα «τραπέζι» στο οποίο σε λίγες ημέρες θα κληθούν οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας, ήτοι οι ελληνικές και ξένες τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι θεσμικοί ή ιδιώτες επενδυτές, να συζητήσουν για την εθελοντική αποποίηση ποσοστού τουλάχιστον 50% των χρημάτων που δάνεισαν την Ελλάδα, αγοράζοντας τα ομόλογά της.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.