Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΑΣ Μεσσηνίας: Συζήτηση εργαζομένων για οικονομικά και το μέλλον της

Για το πώς θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΑΣ Μεσσηνίας συζήτησαν χθες το απόγευμα, σε συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Κοζομπόλη και μέλη της Διοίκησης.
Αφορμή για τη συνάντηση, που προκάλεσε ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΕΑΣ, αποτέλεσαν τα οικονομικά προβλήματα της οργάνωσης και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες, ενώ τους οφείλεται και το επίδομα αδείας.

«Προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους .........

τρόπους, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, που είναι πραγματικά σε δύσκολο σημείο» μας είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Ηλίας Μπελεχρής. «Έχουμε καλέσει τη Διοίκηση και τους συμβούλους να ακούσουν τους προβληματισμούς μας και, από την πλευρά τους, να καταβάλλουν και αυτοί προσπάθεια, ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της Ένωσης προς προμηθευτές και αγρότες, οπότε υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή μας τρεις μήνες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι στείρες αντιπαραθέσεις δεν έχουν νόημα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αντιμετωπίσιμα. Η ΕΑΣ έχει να κάνει με βασικά προϊόντα διατροφής. Ανήκουμε στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος, όπως λένε, εάν στηριχθεί, μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Αν αυτός πάει καλά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά της Διοίκησης, ο κ. Κοζομπόλης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε στο «Θ»: «Έγινε ειλικρινής διάλογος σε πολύ καλό κλίμα. Ακούστηκαν οι απόψεις των εργαζομένων, τοποθετήθηκαν οι διοικητικοί σύμβουλοι, κι εμείς ζητήσαμε από τους εργαζόμενους να μας κάνουν προτάσεις, αλλά τους θέσαμε και κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με την καλύτερη οργάνωση της Ένωσης. Ήταν θετικό που έγινε αυτή η συνάντηση, γιατί δεν είχε στόχο την αντιπαράθεση, αλλά τον ουσιαστικό διάλογο για το πώς θα βελτιωθούν τα πράγματα οργανωτικά και οικονομικά».
Όσον αφορά στις πληρωμές: «Όλοι πρέπει να πληρωθούν. Και οι παραγωγοί, που μας φέρνουν το λάδι τους πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια - γι’ αυτό ήταν και οι πρώτοι που πληρώθηκαν -, αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες και πρέπει να ανταπεξέλθουν, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Περιμένουμε κάποιες εισπράξεις, ώστε να πάρουν και οι εργαζόμενοι, όπως πρέπει, αυτό που τους αναλογεί».

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.