Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΓΑ: Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» των συντάξεων

Κανονικά θα μπουν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ τον επόμενο μήνα θα μπει κανονικά και το δώρο Χριστουγέννων, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις ή οι παροχές υγείας από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πέτρουλας μαζί με το διοικητή του ΟΑΕΕ, Γεράσιμο Βουδούρη μίλησαν στην εκπομπή ΣΚΑΙ Τώρα και ήταν καθυσυχαστικοί για τις συνέπειες της «ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους στην καταβολή των συντάξεων και στα ασφαλιστικά ταμεία. Αμφότεροι εντόπισαν κυρίως το πρόβλημα ρευστότητας των ταμείων στην εισφοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτρουλας τόνισε ότι οι συντάξεις του ..........

ΟΓΑ πληρώνονται αύριο Τρίτη και θα μπουν κανονικά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, και τον επόμενο μήνα θα πληρωθούν και το δώρο Χριστουγέννων.

«Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το πρόβλημα του κουρέματος, όσο της εισπραξιμότητας και των διαθεσίμων» πρόσθεσε ο κ. Πέτρουλας. Δήλωσε ότι ο ΟΓΑ έχει 1,1 δισ. ευρώ σε ομόλογα και υπολόγισε τη μείωση με 50 εκατ. ευρώ κατά 60 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα εξοικονομηθούν από την περικοπή άλλων δαπανών.

«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΓΑ δεν επιβάλουν καμία μείωση συντάξεων ή παροχών υγείας για το ορατό μέλλον» πρόσθεσε.

Έως 30 Νοεμβρίου η τακτοποίηση οφειλών

Για όσους έχουν οφειλές στον οργανισμό ο κ. Πέτρουλας υπενθύμισε ότι η προθεσμία για την τακτοποίηση λήγει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε ότι ο ΟΑΕΕ ήδη κατέθεσε τις συντάξεις για τον Οκτώβριο και φροντίζει να έχει και τα χρήματα για τον προσεχή μήνα, αν χρειαστεί με ένα μικρό δάνειο.

«Υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ γιατί κάποιοι 200.000 ασφαλισμένοι δεν καταβάλουν εισφορές» διευκρίνισε. Πρόσθεσε ότι σήμερα ο Οργανισμός έχει πολύ μικρό αριθμό ομολόγων περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα αναζητηθούν.

ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.