Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας με εκπρόσωπους του ΥΠΕΚΑ υπο τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά

Σήμερα 18 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπρόσωπους του ΥΠΕΚΑ τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ. Ευθύμιο Χούσο και ειδικούς εμπειρογνώμονες αρμόδιων αρχών από χώρες της Ευρώπης στα πλαίσια του έργου EFFMIS.

Επειδή το σύστημα SAFER για την πρόληψη και αντιμετώπιση .........

δασικών πυρκαγιών έπρεπε όπως οι όροι και οι προϋποθέσεις το περιέγραφαν, να ενεργοποιηθεί από το 2009 από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το οποίο και δεν κατέστη δυνατό , σήμερα γίνεται προσπάθεια της λειτουργίας του συστήματος για άλλες χρήσεις σε υπηρεσίες όπως της Δ/νσης Γεωργίας (ψεκασμοί δακοκτονίας κ.λ.π), Δ.Τ.Υ , Δ/νσης Ανάπτυξης, που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην εκτέλεση του έργου τους.


Σήμερα 18 Νοεμβρίου σε προγραμματισμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 12.00 στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» η σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π).
Έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2011 και ο σχεδιασμός – δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις και παγετό εν όψει της χειμερινής περιόδου. Όσον αφορά για προβλήματα χιονόπτωσης τόσο στον Ταΰγετο όσο και στην Άνω Μεσσηνία ήδη η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με ιδιώτες – ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου, οι οποίοι υποχρεούνται καθ’ υπόδειξη και των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.
Ακόμη αναφέρθηκε η ανάγκη αποθήκευση ποσότητας αλατιού σε κομβικά σημεία του νομού μας ώστε να είναι άμεση η εξυπηρέτηση των μηχανημάτων κατά την εκτέλεση του έργου τους.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στους αρμόδιους των Δήμων ότι προτού παραλάβουν οριστικά τις υδατοδεξαμενές να τις παραλάβουν προσωρινά προς διοικητική χρήση από τους αναδόχους οι οποίες είναι εγκατεστημένες στους δήμους τους και αυτές να είναι σε πληρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.