Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Από ώρα σε ώρα το όνομα του πρωθυπουργού - Την Τετάρτη ενδεχομένως οι υπουργοί

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ μένει να ξεπερασθούν ακόμη κάποια ζητήματα σχετικά με την αξίωση που έχει εγείρει η Ευρωζώνη για την έγγραφη δέσμευση του νέου πρωθυπουργού, όσο και των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, για την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως τις επόμενες ώρες θα δοθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για .........

τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο να βάλει την υπογραφή της και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να απαλειφθεί ο όρος αυτός ή να γίνει αποδεκτός με τη διασταλτική του ερμηνεία, δηλαδή μέσα από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Στελέχη και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως τις επόμενες ώρες εκτός από το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα δοθεί και μια σαφής εικόνα για τη διάρκεια και το ρόλο της κυβέρνησης συνεργασίας και θα αποκρυσταλλωθεί ο τρόπος σύμπραξης των δύο μεγάλων κομμάτων σε αυτή.

Πάντως, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν πως -εκτός απρόοπτου- η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.