Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Γιατί… «φόρτωσε» με την Νάντια ο Λαμπρόπουλος;

Οι βουλευτές ως γνωστόν προσπαθούν διαρκώς να κερδίσουν πόντους στους νομούς τους εκμετελλευόμενοι σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν για δεκαετίες.

Οι ερωτήσεις,οι επερωτήσεις και οι αναφορές..πάνε σφαίρα. Συνήθως όχι για την ουσία αλλά για να δεί το ποίμνιο ότι ενδιαφέρονται…ότι τρέχουν και πονούν..

Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι και πολλά προβλήματα .........

έχουν λυθεί από τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών.Αυτό που κάνει όμως κακή εντύπωση στους δημοσιογράφους αφου ο κόσμος δεν ξέρει το παρασκήνιο είναι η σπουδή με την οποία οι βουλευτές προσπαθούν να δείξουν ότι όλα γίνονται κατόπιν ενεργειών τους..!

Πρόσφατο παράδειγμα η Ολυμπία Οδός.

Εδώ και μήνες οι βουλευτές της ΝΔ Τζαβάρας από την Ηλεία, Νικολόπουλος από την Αχαϊα και Λαμπρόπουλος από την Μεσσηνία όπως και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ηλείας κ.Κοντογιάννης έκαναν ερώτηση στον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την τύχη του πολύ σημαντικού για την Δυτική Πελοπόννησο έργου.

Μάλιστα αύριο το πρωί στην Βουλή θα συζητηθεί επικαιροποιημένη νέα ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνία Γιάννη Λαμπρόπουλου για τον δρόμο…που όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε περιπέτειες όσο αφορά την Μεσσηνία.

Μόλις πρόσφατα όμως κινήθηκε με αναφορά της η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία είδε το επικοινωνιακό κενό του αδιάφορου σε αυτά Γιάννη Λαμπρόπουλου και φάνηκε να διαχειρίζεται προσωπικά ένα θέμα που μήνες πριν είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ..

Η κα. Γιαννακοπούλου έπιασε στον ύπνο τους βουλευτές της ΝΔ και εκμεταλλευόμενη την καλύτερη οργανωμένη επικοινωνιακή της παρουσία σήμερα φαίνεται ότι υπερασπίζεται τις Μεσσηνιακές Θερμοπύλες…όσο αφορά το κομμάτι αυτό της Ιόνιας Οδού..!

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος..γνωστός στην Μεσσηνία …»ως άνθρωπος των δρόμων» τα έχει πάρει με την εξέλιξη αυτή και αναμένεται αύριο να εξαπολύσει μύδρους στην Βουλή…

Τώρα επί της ουσίας. Η Μεσσηνία θα μείνει έξω από την Ιόνια οδό.

Και αυτό το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ.Μαγκριώτης τώρα λέει: «με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων, η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους». Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου.

Με αφορμή, επιπλέον, το παραπάνω ζήτημα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται τα ακόλουθα δύο σενάρια:

Α) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τον Πύργο και

Β) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι – Α/Κ Είσοδος Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου.

Ετσι η νέα και απαραίτητη Εθνική οδός θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Πύργο και από εκεί και κάτω…έχει ο Θεός..!

Οσο αφορά την επίμαχη δήλωση της κας. Γιαννακοπούλου αυτή λέει τα εξής:

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρει ότι «Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην αναφορά μου. Άλλα μας έλεγε πριν από λίγο διάστημα παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων και άλλα δηλώνει τώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει για τη Μεσσηνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι… Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ο Υφυπουργός να διαβεβαιώνει στο ίδιο έγγραφο τον κ. Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας, ότι ‘‘το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δεν θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα’’. Συνεπώς, με την εξαίρεση της Μεσσηνίας από την Ολυμπία Οδό, ο Υφυπουργός την θέτει εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Άμεσα, θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να μην αποκλειστεί η Μεσσηνία από το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Morias News

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ..
    ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ...ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ..

    ΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ..

    ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ...

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΡΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.