Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος

Τις ομάδες, που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κατηγορίες πολιτών που εξαιρούνται είναι οι εξής:.......

α. Όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξερτήτως της αιτιολογίας
β. Όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο άμεσα στη ΔΕΗ

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Επίσης η ΔΕΗ θα εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Mega Tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.