Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μην χάσετε αύριο στο Θάρρος της Μεσσηνίας



3,4 Ρίχτερ κοντά στα Αρφαρά

Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συνοδευόταν από έντονο βουητό, αναστάτωσε χθες στις 10.30 το βράδυ την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. και το επίκεντρό της υπολογίστηκε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το αστεροσκοπείο Αθηνών, ένα χιλιόμετρο βόρεια από τα Αρφαρά.
Το επίκεντρο του σεισμού ανήκει στην ευρύτερη περιοχή που έχει δώσει αρκετές δονήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχαν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ομόφωνα εγκρίθηκε το πρόγραμμα «Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη»

Πολυχώρος πολιτισμού οι Σχολές Παπαφλέσσα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την περασμένη Τρίτη η υποψηφιότητα «Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη», που αφορά στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, πυρήνες τουριστικής ανάπτυξης».

Στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιέγραψε την υποψηφιότητα «Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη», που αφορά στη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού, για τον οποίο προτείνονται οι Σχολές Παπαφλέσσα και για τις οποίες υπάρχει ήδη έτοιμη ώριμη μελέτη.

Η πρόταση ειδικότερα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου προβολής αγροτικών προϊόντων και γαστρονομίας και θα αποτελέσει ένα μουσείο γευσιγνωσίας και προβολής των κρασιών της περιοχής. «Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές υποδομές» σημείωσε ο περιφερειάρχης…

ΑΥΡΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.