Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προωθείται λύση του ζητήματος της καθυστέρησης του έργου που έχει προκύψει στον οδικό άξονα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού Μεσσηνίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης, σε απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 45934 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/11/11, αναφέρει ότι «προωθείται λύση του ζητήματος των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού Μεσσηνίας με δημοπράτηση νέου έργου για την αποπεράτωση των απαιτούμενων έργων και την απόδοση του εν λόγω τμήματος σε χρήση, στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ............

ερώτησή της εξέφραζε την ανησυχία της για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων του παραπάνω οδικού άξονα, στον οποίο τρία χρόνια μετά την αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των απαλλοτριώσεων με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει τις εργασίες ο ανάδοχος του έργου.

Επί των ανωτέρω, απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης ενημερώνοντας την κα. Γιαννακοπούλου σχετικά με την πορεία της διαδικασίας καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, η εκδίκαση των οποίων αναβλήθηκε κατ’ αρχήν 2 φορές κατόπιν αιτήματος των υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτητών και άλλες 2 φορές λόγω αποχής των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Στη συνέχεια της απάντησης του, ο Υπουργός αναφέρει ότι η υπόθεση τελικά συζητήθηκε στις 04/05/11, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση ορισμού τιμής μονάδας, ζήτημα για το οποίο αναμένεται να απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς το οποίο επίσης απευθύνεται το ερώτημα της Μεσσήνιας βουλευτή.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης ενημερώνει την κα. Γιαννακοπούλου ότι, κατά προσέγγιση, η προβλεπόμενη αποζημίωση θα είναι της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ και θα βαρύνει τις Δημόσιες Επενδύσεις (Εθνικοί Πόροι) και καταλήγει, λέγοντας ότι λόγω κυρίως αυτών των καθυστερήσεων, ο ανάδοχος του έργου έχει ζητήσει διάλυση της εργολαβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.