Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Η Ολυμπία Οδός οφείλει να υλοποιηθεί μέχρι το τελικό σχεδιασμό και η Ε.Ε έχει συνευθύνη και πολιτική ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου».

Στη γραμμή των διεκδικήσεων και της πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την απεμπλοκή των μεγάλων έργων κινείται η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας δράσης της ΕΕ που βρίσκεται στην χώρα μας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

"Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την ομάδα.........

δράσης" υπογράμμισε στην συνέχεια ο κος Τατούλης αναφέροντας την διαπίστωση που περιλαμβάνει η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας δράσης όπου καταγράφεται ότι "η Επιτροπή διερευνά τρόπους στήριξης των Ελληνικών αρχών για την απεμπλοκή των πέντε μεγάλων έργων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων που έχουν τελματώσει εξαιτίας της κρίσης".
Η Ε.Ε έχει συνευθύνη, από τη στιγμή που χρηματοδοτεί τα έργα, σημείωσε ο κος Τατούλης υπογραμμίζοντας ακόμα ότι πρέπει να πάρει και την πολιτική ευθύνη για την ολοκλήρωση τους.

Για την περικοπή του τμήματος του έργου της Ολυμπίας οδού που αφορά το κομμάτι Πύργου-Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο υποδομών μία συνάντηση για να συζητηθούν όλα τα θέματα "Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εθνική μας συμμετοχή με τη δημιουργία μηχανισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων" σημείωσε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης επαναφέροντας την πολιτική που έχει επιλέξει η Περιφέρεια για να προωθήσει τις διεκδικήσεις της, και ο οποίος συνάδει με τις διαπιστώσεις της ομάδας δράσης καταλήγοντας ότι "Το έργο οφείλει να υλοποιηθεί μέχρι το τελικό του σχεδιασμό".

"Γνωρίζω την αγωνία των πολιτών για την υλοποίηση του έργου" συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η αγωνία αυτή ενδυναμώνει τις διεκδικήσεις στην πολιτική ηγεσία στην οποία έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις. "Έχοντας την εμπειρία του δρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας" σημείωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης, "είναι αδιανόητο να μείνει ο περιμετρικός εκτός σχεδίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.