Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα για συμψηφισμό χρεών

Υπό την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της "πρότυπης δίκης" τίθεται το θέμα της συνταγματικότητας ή μή της διάταξης του Ν. 3842/2010 η οποία επιτρέπει τον συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με χρέη φορολογούμενων που είναι σε δικαστική αναστολή ή έχει ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Αφορμή για την συζήτηση του θέματος απετέλεσε ...........

αίτημα εταιρείας security που υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το άρθρο του επίμαχου νόμου με τον οποίο επετράπη ο συμψηφισμός των χρεών της εταιρείας που όμως τελούν υπό αναστολή.

Η εταιρεία προσέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο καθώς ζήτησε από την Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί στο όνομά της και αφορούν αμοιβές από φορείς του στενού δημοσίου τομέα οι οποίες προέρχονται από παροχή υπηρεσιών φύλαξης.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ αρνήθηκε την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων καθώς είχε αποφασιστεί ο συμψηφισμός των ποσών που αναγράφονται στα εντάλματα με χρέη της εταιρείας που α) τελούν σε δικαστική αναστολή ύψους 38.538 ευρώ και β) που βεβαιώθηκαν μετά από περαίωση και είχε ρυθμιστεί η πληρωμή τους σε 24 μηνιαίες δόσεις οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.