Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη επέτειος χωρίς άσυλο - Πολεμικό κλίμα στις φοιτητικές παρατάξεις

Έχουν περάσει 38 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και πλέον φαίνεται πως πολλά έχουν αλλάξει. Εδώ και μέρες ακούγεται και γράφεται πως με αφορμή την επέτειο θα ξεσπάσουν επεισόδια στην πρωτεύουσα, ενώ οι κουκουλοφόροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μέσα στο Πολυτεχνείο πάντως βρίσκονταν ........

φοιτητές και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να το περιφρουρήσουν ώστε να μη συμβούν επεισόδια. Αρκετοί πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει την αγωνία τους ότι, αν συμβούν τελικά εφέτος επεισόδια στην πορεία ή μέσα στο ίδρυμα, μπορεί να κλιμακωθούν άσχημα.
Ήδη την Τρίτη σημειώθηκαν οι πρώτες μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε αριστεριστές φοιτητές και φοιτητές της ΠΑΣΠ, τους οποίους οι πρώτοι εμπόδισαν διά της βίας να εισέλθουν στον περίβολο του ιδρύματος χαρακτηρίζοντάς τους «μνημονιακούς».

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το κέντρο

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 20 διμοιρίες των ΥΑΤ θα βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή, την αμερικανική πρεσβεία αλλά και σε σημεία που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα». Οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, ενώ άντρες της Τροχαίας θα επιχειρούν μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας να εντοπίζουν και αυτοί πιθανές εστίες προβλημάτων.

Δεν θα καταθέσει στεφάνι η Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με ανακοίνωση της δήλωσε πως αποφάσισε να μην καταθέσει στεφάνι, καθώς δεν επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στο ιστορικό μνημείο συνοδευόμενη από την Αστυνομία ή από υποστηρικτές. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία των εορτασμών μνήμης να μην αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες της εξέγερσης υπουργός Παιδείας.

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.