Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Την βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης ζητά ο Τατούλης

Θα ζητήσει την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων για την Πολιτική Προστασία

Κοινωνικά μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για ακραία φαινόμενα

Την δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικών μηνυμάτων, τα οποία μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, θα ενημερώνουν για τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για ακραία φαινόμενα, εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την διερεύνηση αυτής της δυνατότητας θα ............

κάνει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.
Το καινούργιο αυτό στοιχείο εξετάστηκε στην σύσκεψη για την πολιτική προστασία, που έγινε στην Τρίπολη για τον συντονισμό και την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε τη βελτίωση του επιπέδου συντονισμού των τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικών υποδομών, την άμεση ενημέρωση από τις υπηρεσίες προς την κεντρική διεύθυνση, την ενέργεια μικρών δράσεων για άμεσα αποτελέσματα και την άμεση επαφή του κεντρικού συντονιστή με την αστυνομία και την πυροσβεστική.
Στο επίπεδο του εξοπλισμού θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία. Ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις στην πυροσβεστική.
Για το ζήτημα των σεισμών ο Περιφερειάρχης ανακοινώθηκε η ενίσχυση των υποδομών στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται εντονότερα το φαινόμενο, σε συνεργασία μάλιστα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μεταφορά σχετικής δομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο επόμενο διάστημα οι Αντιπεριφερειάρχες θα έρθουν σε συνεννοήσεις με τους Δημάρχους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού.
Ειδική συνάντηση θα γίνει και με τις εθελοντικές ομάδες, ενώ για το θέμα της πολιτικής προστασίας θα συνεδριάσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Moriasnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.